Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 31 d’agost del 2010

RIPOLL DEMANA IMPLICACIÓ A AGUSTÍ EN EL CONFLICTE DELS BOMBERS I QUE EXIGISCA A CAMPS QUE PAGUE EL DEUTE DE 24 MILIONS

Els bombers de Paterna es reuneixen amb la regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, per a exposar-li la delicada situació del col·lectiu

La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, que ha mantingut este matí una reunió amb una representació dels bombers del Parc de la Fuente del Jarro per tal de conéixer de prop els problemes que tot el Consorci porta setmanes denunciant, creu que “l’alcalde de Paterna ha d’implicar-se en el conflicte dels bombers i exigir a Francisco Camps que pague el deute de 24 milions que encara deu al Consorci Provincial de Bombers”.

Segons Ripoll, “si l’ajuntament és part activa dins el Parc de la Fuente del Jarro, ja que és responsable d’un 20 per cent del finançament, el que ha de fer és insistir a la resta de socis que també complisquen la seua part, és a dir, la Diputació el seu 50 per cent i la Generalitat el 30 per cent. Mentre que la Diputació sembla que compleix, la Generalitat està donant una pèssima imatge pel que fa a les emergències, deixant de banda un col·lectiu com el dels bombers que treballa amb vides humanes i al qual rebaixa, dins de les últimes polítiques de retall, dos milions i mig per a  destinar-los a pagar el forat de la visita del Papa”.

La portaveu municipal de Compromís per Paterna denuncia que el Parc de Fuente del Jarro “continua igual que fa 20 anys, i no pot fer res davant l’augment de la mitjana d’edat dels professionals que allí treballen, sense poder tindre noves incorporacions que puguen cobrir les futures jubilacions i les baixes. És cert que han entrat 52 efectius nous però sabem que eixe numero no és real perquè 20 eren interins, amb la qual cosa les incorporacions reals són 32”.

Altre dels problemes que s’ha tractat a la reunió entre la regidora Ripoll i els bombers ha sigut el de la formació, manteniment i dotació de vehicles al parc de Paterna. Loles Ripoll considera que “tindre un vehicle d’altura paralitzat huit mesos perquè no s’havia impartit la formació necessària és un escàndol i més quan en eixos mesos de paràlisi coincidí l’incendi del Molí”. 

El Parc de Bombers de Paterna, situat al polígon de la Fuente del Jarro,  és un del 17 parcs que formen part del Consorci Provincial de Bombers. Dóna servei a les poblacions de Paterna, Mislata, Quart i Manises a més de recolzar als parcs de Burjassot, l’Eliana, Godella i totes les poblacions que hi ha fins arribar a Ademús. Els bombers de la Fuente del Jarro també donen suport a Torrent i Sagunt, “tot això amb set persones de guàrdia la qual cosa els obliga a fer de tot a tots siguen sergent, caporal o bomber, amb una resposta ràpida de quatre minuts dins el nostre terme municipal, la qual cosa ens fa sentir-nos orgullosos d’estos professionals i hauria de fer que Agustí es preocupara més per la seua situació deficitària i li buscara una solució”.

Retall: LEVANTE EMV (dissabte 28 d'agost)

divendres, 27 d’agost del 2010

COMPROMÍS DEMANA UN ESFORÇ A L’AJUNTAMENT PER A INTEGRAR ELS BARRIS DE PATERNA A LES FESTES MAJORS

El 90% dels tiradors i de les persones que formen part de les comparses són del nucli urbà mentre que els ciutadans de Terramelar, Lloma Llarga, la Coma-Mas del Rosari i la Canyada participen molt poc en la festa

El grup municipal de Compromís per Paterna ha comprovat que en les Festes Majors del municipi, “l’ajuntament no ha fet l’esforç que calia per integrar els ciutadans que viuen als barris de fora del centre urbà i, segons dades que ha obtingut la nostra formació, això es reflexa en el fet que el 90 per cent de les persones que són tiradors o membres de comparses viuen a Campament, Centre, L’Alborgí i Santa Rita, els barris que formen el nucli urbà de Paterna”.

Segons la regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, “demanem a l’alcalde un esforç integrador amb els paterners i paterneres que viuen als barris més allunyats del centre del poble, com Terramelar, Lloma Llarga, La Coma-Mas del Rosari, La Canyada i Santa Gema, perquè estem parlant de festes patronals on tots els ciutadans han de sentir-se part de la festa, aspecte pel qual el Partit Popular que governa a Paterna no s’ha preocupat encara”.

Ripoll afirma que “el consistori hauria de treballar per una integració que fóra en la mateixa línia que la que aconsegueixen les Falles, ja que en estes cada barri te una o més falles i això fa que tota la població sencera estiga integrada en la festa del mes de març, la qual cosa encara no ha passat a les Festes Majors”.

La portaveu municipal de Compromís per Paterna assenyala que “esta falta d’integració dels ciutadans dels nuclis de l’extrarradi es deu, per una part, al creixement urbanístic dels barris nous i, per altra, la més greu, a la mala gestió a l’hora de treballar per la integració de tots els ciutadans en l’oci i la festa del poble”. A més a més, Loles Ripoll afegeix que “estos barris que es troben allunyats físicament del centre urbà de Paterna també s’enfronten a un importantísim problema de transport públic perquè, per exemple, els horaris de metro en agost són insuficients per a connectar La Canyada amb Paterna, amb un metro cada 40 minuts i sense horari nocturn, o el cas dels veïns de Lloma Llarga que també es troben amb dificultats de comunicació i que ni tan sols tenen un carril bici que arribe directe a Paterna”.

Ripoll subratlla que “de tot això es pot concloure que si les comparses estan al nucli urbà, si els concerts i altres actes es fan també al nucli urbà, no sabem com pretén Lorenzo Agustí integrar a tots els paterners i paterneres en la festa, amb la qual cosa és lògic que cada barri tinga la seua pròpia festa mentre ell continua sense saber cohesionar tots els barris que formen part de Paterna”.

Publicacions digitals:
PATERNA  AL DÍA

dijous, 26 d’agost del 2010

RIPOLL EXIGEIX A AGUSTÍ QUE ACABE AMB ELS ABOCADORS INCONTROLATS COM EL DEL PARC CIENTÍFIC


Compromís per Paterna  denuncia la brutícia i el fem que s’acumulen des de fa temps a les rodalies de les instal·lacions universitàries

La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, demana a l’alcalde del municipi, Lorenzo Agustí, que “pose més vigilància per tal d’acabar amb abocadors il·legals com el del Parc Científic, on estan acumulant-se el fem i les deixalles des de fa mesos i que converteixen la zona en un àrea totalment abandonada”.

Des que s’inaugurà l’edifici, a primers de setembre de 2009, els voltants del Parc Científic “s’han convertit en un abocador il·legal i incontrolat, a més d’omplir-se de fang quan plou, i a tot això s’afegeix que l’estiu és una època de l’any on es veu com augmenta més la quantitat de residus i trastos vells”. Ripoll considera que “la nul·la previsió d’Agustí per a incrementar la freqüència del buidat dels contenidors de reciclatge fa que alguns veïns aprofiten els solars i els convertisquen en abocadors incontrolats”.

La portaveu municipal de Compromís per Paterna assenyala que el govern municipal del Partit Popular “encara no ha enllestit una ordenança de neteja per a que les persones sense civisme, poques però que amb la seua actitud contribueixen a donar una imatge bruta i deixada de l’àrea del Parc Científic i d’altres barris de Patena, puguen ser sancionades”.

Així, des de Compromís per Paterna “exigim una solució que acabe amb este greu problema i demanem que l’alcalde es pose a treballar en una ordenança sobre la neteja a les vies públiques, augmente la freqüència de recollida de residus de reciclatge, facilite el telèfon gratuït  per a que els veïns puguen tindre un servei públic com cal d’arreplegada de les deixalles, a més de posar cartells que explícitament mostren la prohibició de tirar el fem als solars”, conclou Loles Ripoll.

Retall:
1.- LAS PROVINCIAS (26 d'agost)

dimecres, 25 d’agost del 2010

COMPROMÍS AMB ELS XIQUETS I LA COLLA GATZARA

Una vegada més, els espectacles de les Festes Majors de Paterna per als més menuts tornen a ser en castellà

Els xiquets de Paterna gaudiren ahir d'un espectacle destinat a ells i que es va oferir a la Cova Gran. Tot haguera sigut redó si els xiquets i xiquetes hagueren tingut la possibilitat de disfrutar en valencià d'allò que el consistori els havia preparat. Des de Compromís per Paterna ens preguntem perquè es torna a marginar al valencià en unes festes populars, que es fan amb els diners de tots i totes. No s'entén que dins el programa educatiu s'impartisca el valencià i que després les mateixes autoritats s'obliden d'ell a l'hora de l'oci per als xiquets. Compromís per Paterna considera molt important que els xiquets vegen que el que estudien serveix per a comunicar-se i divertir-se.

I precisament, com es tracta de divertir-se a les Festes Majors, Compromís per Paterna no volgué deixar passar l'ocasió de compartir la nit amb la Colla Gatzara, que va presentar un repertori magnífic amb cançons que feren ballar a tots aquells que decidiren passar una estona agradable amb la nostra música més tradicional.

Què continue la festa!

AGUSTÍ HA FRACASSAT EN LA SEUA EXIGÈNCIA QUE LES ELÈCTRIQUES REFORESTEN LES ZONES TALADES

L’ajuntament de Paterna, per mitjà d’una moció de Compromís que es va aprovar per unanimitat al ple de febrer, obligava les companyies a presentar un programa de reforestació

El grup municipal de Compromís per Paterna constata que el govern municipal del Partit Popular no ha aconseguit que les elèctriques reforesten la zona talada. Les companyies, segons la regidora del grup Loles Ripoll, "mostren una actitud de rebel·lió, ja que no volen presentar el projecte de reforestació, document al qual estan obligades després de les tales realitzades a la Vallesa amb llicència municipal,  i tot apunta a que no pensen presentar-lo".
Segons informació a la què ha tingut accés Compromís per Paterna, "Red Eléctrica hauria d’haver presentat als tres mesos de les tales fetes al bosc en 2009 un projecte de reforestació, mentre que Iberdrola, que s’havia negat d’entrada a presentar el projecte, s’havia compromés a tres arbres per cada arbre talat, la qual cosa tampoc ha fet", explica Loles Ripoll.

L’any començà amb la tala de 100 pins, en gener, al bosc de la Vallesa, a més de tots els arbres que ja s’havien talat durant els tres anys anteriors "i encara no s’ha fet res per a recuperar la zona i reforestar amb nous arbres els que ja no estan", afegeix Ripoll, que també recorda que "és obligació de l’ajuntament exigir a Iberdrola i Red Eléctrica la restauració de la zona talada, més quan ambdues companyies tenen un expedient sancionador per les tales salvatges que realitzaren el 2007".

Ripoll adverteix que Agustí “no sols ha fracassat en aconseguir la deguda reforestació sinò que, a més a més, no ha obert cap expedient sancionador a les companyies, tal i com exigeix la normativa vigent per al cas d’incompliment de les condicions de les llicències atorgades”. "No sabem si es tracta d’una mostra de debilitat política o econòmica, donada la precària situació de les arques municipals, però no entenem que un alcalde que va començar la seua legislatura tallant les vies del metro amb els veïns, que després va convidar a la Baronessa Thyssen a que li ajudara a evitar més tales, ara s’amague en la seua inacció més injustificada", explica Ripoll.

D’altra banda, la portaveu municipal de Compromís per Paterna assenyala que la Mesa de Tales, on a més de representants polítics i tècnics també estan representades associacions veïnals i ecologistes,  quan es va constituir, "exigí que el conveni signat aleshores fóra ferm i que incloguera exigències a les companyies per a que estes reforçaren la seguretat de les seues línies i evitar tales indiscriminades, però els fets, una vegada més, demostren que Lorenzo Agustí volgué posar-se una medalla mediambiental per a després ni dur al terreny les decisions de la Mesa ni obligar les elèctriques al fer el projecte de reforestació, una tasca a la qual els obliga la llei però que elles, amb permís d’Agustí, incompleixen ".

Publicacions digitals:
PATERNA AL DÍA 
PATERNA BIZ
EL PUNT


Retalls:
1.- LEVANTE (25 d'agost)
2.- LAS PROVINCIAS (25 d'agost)

dimarts, 24 d’agost del 2010

LA COMISSIÓ DE FESTES GUANYA A L'AJUNTAMENT



Com cada any, este matí s'ha celebrat el tradicional partit entre els membres de la Comissió de Festes i membres de l'ajuntament. I com no podia ser d'una altra manera, la Comissió ha guanyat per quatre a tres al consistori. Enhorabona!!! La revenja, a les festes de 2011!!

COMPROMIS FELICITA A TOTS I TOTES PER FER LES FESTES TAN GRANS

 

Des de Compromís per Paterna volem felicitar i donar les gràcies a paterneres i paterners que fan que les festes majors del poble siguen cada any més grans. I des d'ací també volem donar l'enhorabona als Coets d'Or  2010. Com a mostra de tot això, les imatges que podeu veure a continuació.


La Nit Cristiana, la Nit Mora, els Jocs Florals, els passacarrers, els coeters


Seguiu disfrutant, tots i totes de la festa paternera, que encara queda molta corda i CORDÀ! 

QUE NO S'APAGUE LA METXA!!!!!
I que no pare la festa als carrers de Paterna!

dilluns, 23 d’agost del 2010

COMPROMÍS INSISTEIX EN EL SOTERRAMENT DE LA LÍNIA D'ALTA TENSIÓ DEL CARRER 238

L’alcalde de Paterna es va comprometre l’any 2009 a fer el soterrament d’esta infraestructura que pertany a Red Eléctrica Española

En maig de 2009, l’alcalde de Paterna, Lorenzo Agustí, va fer un anunci a bombo i plateret i digué que es reuniria amb els responsables de Red Eléctrica Española, propietària de la línia d’alta tensió del carrer 238, per tal de tractar el tema del soterrament de les torres. Fins i tot va parlar de terminis concrets i que l’obra es finançaria en part aprofitant els diners del Pla E.

Les torres d’alta tensió del carrer 238 causen un impacte, tant visual com per a la salut, a causa de les ones electromagnètiques que emeten. Els veïns del carrer 238 fa anys que suporten esta infraestructura i esperaven que, després de l’anunci del soterrament, s’anaren donant passos per a fer-lo realitat.

Alfonso Romero, regidor delegat de l’alcalde a La Canyada, va anunciar en la junta de barri que es tindria una reunió amb els veïns de la zona per a tractar el tema, però esta reunió no s’ha produït. I fa poc, en una reunió de la junta de barri, va informar que no es faria el soterrament perquè els veïns havien dit que no estaven d’acord amb el soterrament, cosa que va ser desmentida per les representants de l’associació de veïns del Plantio, que van dir que l’associació mai s’havia negat al soterrament. I el president de la junta de barri li va demanar una reunió per a donar explicacions als veïns, que tampoc ha convocat. En esta reunió, la perplexitat dels presents es va fer palesa perquè en poc de temps l’equip de govern havia fet un viratge en un tema tan important.

Per a la portaveu municipal de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, "nosaltres volem que els veïns coneguen esta situació perquè ells, com a afectats, han d’exigir a l’ajuntament informació sobre les causes d’este canvi d’actitud, ja que tot apunta al fet que l’ajuntament no vol exigir a les companyies elèctriques que soterren les línies, i que tampoc té diners per a executar les obres amb pressupost propi ni amb el del Pla E, en la situació econòmica actual d'este consistori, ja que el pressupost del soterrament està al voltant dels quatre milions d’euros".

En este sentit, la regidora de Compromís per Paterna lamenta que Agustí "nodrisca la seua activitat política amb el fals triomfalisme de dur a terme macroprojectes que, pel que ve demostrant a tots els ciutadans de Paterna, es queden al paper sense convertir-se en fets". Ripoll afegeix que "cada vegada que l’alcalde fa un anunci grandiloqüent, com el del soterrament de la línia d’alta tensió al carrer 238, es converteix en una bola que roda cap a un precipici on si ell mateix trau el cap podrà contemplar com està ple de totes les boles que ja han rodat i han caigut pel seu propi pes".

Retall:
1.- LEVANTE-EMV (21 d'agost)

dijous, 19 d’agost del 2010

COMPROMÍS PER PATERNA AL·LEGA CONTRA ELS PRESSUPOSTOS 2011 PER TAL D’EVITAR EL “CRACK ECONÒMIC” DE L’AJUNTAMENT

La previsió fictícia de la recaptació de l’IAE i de l’IBI, no tindre diners ni per a mobiliari municipal, la falta de socis a les empreses mixtes i un conveni enverinat amb Ciegsa,  són alguns dels arguments exposats

 La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, ha presentat este matí, per registre d’entrada, un escrit amb les al·legacions del grup municipal als pressupostos de 2011 que l’equip de govern del Partit Popular va aprovar en solitari en el ple extraordinari celebrat el passat 30 de juliol. Ripoll afirma que “Compromís per Paterna vol impedir que Lorenzo Agustí continue fent gran el forat que ja hi ha a les arques públiques del nostre municipi, amb uns comptes que són totalment irreals i que ens portaran al més absolut crack econòmic”.
Loles Ripoll assenyala que “no es pot sostindre un pressupost amb una previsió abultada d’ingressos basant-se en la possible recaptació d’impostos com la fixada per a l’IAE i l’IBI de 2011 i que l’Interventor qualifica d’excessiva, en el primer, i que duplica les possibilitats de ser recaptada, en el segon”. Així mateix, “és molt trist que el consistori arribe a un punt que no tinga ni per a renovar el mobiliari vell o trencat, de la qual cosa també adverteix l’Interventor”, explica, i destaca que “la credibilitat econòmica d’este ajuntament està en perill, si no és que ja s’ha perdut, perquè hi ha constància que pot trobar-se en situació d’impagament i no atendre els deutes amb els proveïdors”.

La portaveu municipal de Compromís per Paterna lamenta que l’alcalde “continue amb una política econòmica basada en la ciència ficció, que il·lustra amb uns pressupostos gens creíbles i que contemplen inversions que no són tals”. En este sentit, Loles Ripoll destaca que Lorenzo Agustí, “ens vol fer creure que en eixos pressupostos tan estrambòtics es pot considerar com a ingrés la tramitació de llicències urbanístiques. Ens pren per ignorants perquè, amb l’actual conjuntura econòmica i donada la inactivitat al sector de la construcció, això mai arribaran a ser diners ingressats”.

Per a Ripoll, “altre dels talons d’Aquil·les d’este municipi és el de les empreses mixtes, una font de problemes pel que fa a la hipotètica aportació econòmica que suposarien els socis privats d’estes empreses, i dels quals  encara no se sap res i, pel que sembla, tardarà a saber-se”.

Pel que fa al conveni per a la construcció del col·legi de Lloma Llarga, signat entre l’ajuntament i l’empresa Ciegsa, que és l’encarregada de fer els centres públics d’educació, Ripoll explica que “és un conveni enverinat on el consistori ix perdent perquè, en cas que Ciegsa tinguera una actuació incorrecta, seria l’ajuntament qui es faria càrrec de totes les despeses extra que es produïren”. A més a més, “els informes de l’Interventor i de l’Oficial Major ens donen la raó en el nostre plantejament perquè vénen a dir que el conveni conté una exagerada desproporció entre les obligacions que li pertoquen a la Generalitat-Ciegsa i les que assumeix el consistori, que és qui resulta més perjudicat”, afegeix.

Ripoll li recorda a Agustí el dol i el minut de silenci que va guardar tota l’oposició després que s’aprovaren els pressupostos de 2011, “uns comptes que el Partit Popular que governa este poble va quadrar amb calçador i sense cap tipus de remordiment, fets amb premeditació i amb un termini de 15 dies hàbils per a les al·legacions, deixats caure com qui no vol la cosa entre les festes locals i les vacances d’estiu”.

Publicacions digitals:
HORTANOTICIAS 
PATERNA AHORA

PATERNA BIZ

Retalls:
1.- LEVANTE EMV (19 d'agost)
2.- LAS PROVINCIAS (19 d'agost)

dimarts, 17 d’agost del 2010

RIPOLL ADVERTEIX QUE LA FALTA DE PRESÈNCIA DE POLICIA LOCAL AL PARC D’ALBORGÍ INCREMENTA LES SITUACIONS CONFLICTIVES

Els veïns alertaren de la situació al regidor popular Vicente Arenes a l’ultim ple celebrat en juliol

La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, afirma que “hem constatat que al Parc d’Alborgí hi ha conflictes diversos que si hi haguera presència continuada de la policia local no es produirien, perquè de vegades la imatge d’una autoritat externa és necessària per a mantindre actituds respectuoses amb els altres”. Ripoll afegeix que “l’avís ja li’l donaren els ciutadans a l’edil responsable de Seguretat Ciutadana, Vicente Arenes, en l’últim ple ordinari celebrat en juliol i encara no ha fet res pel que es desprèn dels últims esdeveniments”.

En este sentit, Ripoll explica que “hem sabut que no fa molt hi hagué un incident causat per alguns xiquets que arrollaren a una xiqueta i els pares d’uns i de l’altra quasi arriben a les mans. Però s’avisà la policia i finalment quan arribà va evitar que l’incident acabara mal. En cas d’haver estat present la policia al lloc dels fets, potser ni els pares s’hagueren enfrontat, però qui ha de decidir sobre l’ubicació dels funcionaris policials és Arenes, que és el màxim responsable de l’àrea”.

La portaveu municipal de Compromís per Paterna recorda a Vicente Arenes que “va ser ell mateix qui digué al ple de juliol que el ciutadà ha de fiscalitzar el servei públic que dóna la policia local i que ell volia eliminar o minimitzar la sensació de desempar dels usuaris del Parc d’Alborgí però, pel que sembla, els paterners i paterneres que van a passejar allí encara no han vist complides les seues promeses”.

Loles Ripoll subratlla que el Parc d’Alborgí “és un lloc d’interacció humana on persones de totes les edats, pares, mares, xiquets, aprofiten l’espai per a passejar o xarrar al carrer però sempre hi ha la possibilitat que es produisca un conflicte perquè la convivència de les persones, malauradament de vegades, té estos resultats”. Per això, “la presència de manera continuada d’un policia al Parc d’Alborgí acabaria amb els conflictes latents i evitaria la mínima possibilitat de que es produïren a esta part del barri Alborgí, destinada a l’oci dels veïns”.

Retall:
1. PROVINCIAS (17 d'Agost)
2. LEVANTE EMV (18 d'Agost)
Publicacions digitals:
HORTANOTICIAS

dilluns, 16 d’agost del 2010

LA MESA DE LES CORTS VA VULNERAR DRETS FONAMENTALS DELS DIPUTATS DE COMPROMÍS


El Constitucional considera que les Corts “han vulnerat els drets fonamentals” dels diputats de Compromís en vetar, sense donar una explicació adequada, 30 iniciatives parlamentàries que reclamaven informació sobre els contractes subscrits pel Consell amb empreses relaciones amb la trama de corrupció del cas Gürtel. Empreses que presumptament haurien fet diversos regals al president de la Generalitat, Francisco Camps, i altres alts càrrecs del PP barata l'adjudicació de contractes.

A més, l'alt Tribunal pren formalment mesures per “restablir el dret fonamental a la participació política dels diputats” i ordena que les preguntes tornen a la Mesa. Una Mesa que està presidida per Milagrosa Martínez, també afectada per la investigació del cas, ja que sent consellera de Turisme va atorgar algunes edicions de Fitur a l'empresa del “Bigotes”, un dels responsables de la trama.

El Consell es veurà obligat així, a informar per escrit sobre les adjudicacions a les firmes Gürtel i a altres empreses lligades a diverses polèmiques sobre les preguntes que va formular Compromís el 9 i el 31 de març de 2009. Llavors, la Mesa va argumentar amb l'article 153.2 del reglament de les Corts, que les preguntes “no es referien a cap persona física o jurídica amb transcendència pública a la Comunitat Valenciana”. El TC considera que la resolució de les Corts “manca de qualsevol tipus de justificació argumentada i individualitzada i palesa un vici de manca de motivació que impedeix conèixer les raons del vet”.
  • Compromís exigeix la dimissió de la presidenta de les Corts (Llegir més ACI)
 [Notícies publicades al DIARI EL PUNT]

RIPOLL ALERTA QUE EL LUXÓS EDIFICI DE LA SUMPA OFEGA LES FINANCES D’ESTA SOCIETAT URBANÍSTICA

Per a Compromís per Paterna, el PSOE va contribuir, amb el seu vot a favor de l’adquisició de l’edifici, a fer més greus els problemes econòmics de la Sumpa

La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, adverteix que la compra del luxós edifici on es troba la seu actual de la Sumpa “està fent trontollar les finances d’aquesta empresa pública municipal, perquè els més de sis milions d’euros que va costar la seua adquisició fan que la pèsima situació econòmica d’aquesta societat urbanística siga un viatge sense retorn”.

Loles Ripoll recorda que en el seu moment Compromís per Paterna “va manifestar la seua oposició a la compra perquè es feia sense que hi haguera concurs públic i sense que quedara clara la seua necessitat”. Ripoll afegeix que “el procés d’adquisició de l’edifici de la Sumpa, un leasing amb opció de compra, va ser sense transparència, enmig de la greu crisi que patim, i els ciutadans de Paterna es mereixen tindre alguna explicació de còm i quan es gasten els seus diners”.

Ripoll també subratlla que “el Partit Popular ha fet malament en adquirir una propietat tan gran i el PSOE, que va votar a favor d’esta adquisició, també va contribuir a fer més gran la barbaritat”. Loles Ripoll assenyala que “ara hem de reconduir la situació, en un moment que fem política de contenció de la despesa. I això hauriem d’aplicar-ho a totes les societats municipals”.

Precisament, Ripoll ja va demanar en el seu dia explicacions sobre els termes de la compra de l’edifici perquè quan es va presentar el projecte “primer es plantejava un renting o un leasing i finalment acabà convertint-se en una compra”. Ara, quan han passat més de sis mesos i amb la crítica situació financera de la Sumpa, “encara estem esperant respostes des de l’ajuntament que aclarisquen la despesa dels 6.148.000 euros”.

La portaveu municipal de Compromís per Paterna afirma que “cal mirar altres opcions que no representen una despesa tan elevada per a l’ajuntament com per exemple canviar la seu de les societats, Sumpa i Gespa, a un local més modest i, en el cas de la Gespa, que les instal·lacions s’ajustaren a les necessitats d’emmagatzemar la seua maquinària, que en la seu actual és impossible”. Ripoll afegeix que “és important, abans de tot això, fer un estudi a fons de la repercussió econòmica que suposaria tancar el leasing actual, que és a 25 anys, per a poder fer tots estos canvis”.

A més a més, Loles Ripoll considera que “sabent que els projectes s’acaben, plantejar-se una inversió tan gran com la que es va fer en l’adquisició d’este edifici és una barbaritat, perquè estes societats igual que comencen poden acabar o tindre un paper molt reduït. Amb estes actuacions, sembla que l’alcalde no té clar que una societat urbanística no és un ajuntament”.

Publicacions digitals: 
HORTANOTICIAS
INFOPATERNA
Retalls:
1.- LEVANTE EMV (14 d'agost)
2.- PROVINCIAS (14 d'agost)

dijous, 12 d’agost del 2010

RIPOLL DENUNCIA QUE NOMÉS UN 3,4% DELS PATERNERS USA LES BICIS GRATUÏTES I ACUSA AGUSTÍ DE FALS TRIOMFALISME

Per a Compromís per Paterna, el problema fonamental és la falta d’un carril bici que interconnecte el municipi i la necessitat d’una zona 30

La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, acusa l’alcalde Lorenzo Agustí de “lluir un fals triomfalisme amb unes xifres massa abultades sobre els usuaris del servei públic de bicicletes perquè no es corresponen amb la realitat, ja que segons dades obtingudes per la nostra formació, només un 3,4% de la població de Paterna que califiquem com a potencial usuaria, i que està estimada entre els 16 i els 65 anys, és qui gasta el servei”.

Ripoll explica que “amb els més de 67.000 habitants que té actualment Paterna, és molt arriscat presumir que només 1.657 són els usuaris de les bicicletes”. “No sabem si Agustí vol despistar o simplement es dedica a unflar numeros, com recentment ha fet amb els pressupostos, en lloc de treballar per fomentar l’ús d’un transport ecològic com és la bicicleta entre tots els paterners i paterneres ”, afegeix.


Per a la portaveu municipal de Compromís per Paterna, “l’ajuntament ha posat l’instrument però no facilita unes infraestructures com cal. Compromís per Paterna vol un transport ecològic però Agustí s’oblida que és necessari que Paterna tinga un carril bici que interconnecte tot el poble i els seus barris, la qual cosa encara no s’ha dut a terme”.

A més a més, segons Loles Ripoll, “a Lorenzo Agustí encara li queda molt per a fer pel que fa a la mobilitat sostenible dins del municipi, ja que també és necessari que alguns carrers siguen declarats com a ‘zona 30’, com ja s’ha fet en algunes ciutats, amb el límit de velocitat per a que les bicicletes puguen circular sense cap perill”.

Retall: LEVANTE EMV  (13 d'Agost)

dimecres, 11 d’agost del 2010

RIPOLL DEMANA LA PUBLICACIÓ D’UN CATÀLEG D’ARBRAT LOCAL PER A INCREMENTAR LA PROTECCIÓ DELS ARBRES

Per a Compromís per Paterna és important que l’Ajuntament i els ciutadans del municipi coneguen les espècies que hi ha als seus carrers i que se’ls done la protecció municipal que cal

La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, explica que a més de l’ordenança relativa a la protecció de l’arbrat urbà, que recull també el protocol per a la tala d’arbres al municipi, “és important per a la nostra població tindre un catàleg d’arbres local, ja que la política que s’ha fet fins ara sobre este tema és prou caòtica”.
En este sentit, Loles Ripoll recorda que a l’ordenança hi ha un punt  que indica que “per part de l’ajuntament es podrà fer un inventari dels exemplars que més destaquen a Paterna, descrivint la seua localització, l’estat en què es troben i la protecció que tenen, però encara no s’ha dut a terme cap iniciativa i ja és hora de fer un catàleg d’espècies locals”.
L’única publicació que el consistori de Paterna ha fet sobre este tema és de gener de 2003, ‘Arbres de Paterna’, editat per la Regidoria de Medi Ambient d’aleshores. Segons aquest llibre, en aquella data Paterna tenia 16.670 arbres urbans i 891 palmeres, cens que excloïa l’arbrat dels boscos, Parc Tecnològic, Lloma Llarga (aleshores urbanització) i els del Parc de La Canyada. D’ells corresponien 10.762 arbres i 229 palmeres a La Canyada.

Així, per a la portaveu de Compromís per Paterna, l’ajuntament “hauria de tindre un catàleg d’arbres local que estiguera permanentment actualitzat online i on es poguera consultar el llistat de les espècies que ja existeixen i els nous exemplars que es planten quan es tala un arbre”.

Loles Ripoll assenyala que “este és un poble molt ampli i és necessari que tots i totes coneguem els arbres que ens envolten i que, a més a més, estiguem assabentats de la importància dels arbres com a absorbidors del CO2. El consistori ha de fer un estudi per a veure quines espècies cal posar en cada zona i en cada vorera perquè, per eixemple, els arbres de fulla caduca amb l’ombra que donen redueixen la necessitat d’utilitzar els aires condicionats i, per tant, el consum energètic”.

Retall: LEVANTE EMV (11 d'Agost)
Publicacions digitals:
HORTANOTICIAS

dimarts, 10 d’agost del 2010

RIPOLL ACUSA AGUSTÍ DE COMETRE UNA IRREGULARITAT PER PARALITZAR EL COBRAMENT DE LA TAXA DEL FEM

Compromís per Paterna avisa que l’informe de l’interventor sobre la liquidació dels pressupostos municipals de 2009 recorda que encara està pendent el cobrament dels rebuts de la taxa del fem dels anys 2006 i 2007

La portaveu de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, denuncia que l’alcalde de Paterna, Lorenzo Agustí, “ha enviat una carta, per via d’apremi, als ciutadans dient que han de pagar una taxa que després no se’ls cobrarà, la qual cosa és del tot il·legal i el fa guanyar quatre anys més per a continuar retardant el cobrament”. Ripoll subratlla també que el recurs presentat per alguns ciutadans al Tribunal Suprem sobre una modificació de la taxa del fem, “no pot paralitzar el cobrament de l’impost, amb la qual cosa el consistori comet una il·legalitat”.


La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, diu que “una actuació correcta d’Agustí seria cobrar la taxa perquè anul·lar els rebuts el fa caure en la il·legalitat. L’alcalde ha de tindre clar que estos ingressos pendents de cobrament no són diners seus ni del Partit Popular, sinò de l’ajuntament i de tots els ciutadans. Lorenzo Agustí no és qui per ajugar amb els diners de tots”.

Loles Ripoll afegeix que “si després vol aplicar l’ecobono, que l’aplique, però primer que deixe de fer il·legalitats”. Ripoll també  recorda que Agustí “sí que va pagar la taxa de fem, cobrint-se les esquenes per a no quedar com a deutor i per a evitar-se els interessos de demora i els recàrrecs que sí s’aplicaran a tots els qui no han pagat encara”.

A més a més, la regidora de Compromís assenyala que el mateix interventor també li recorda a l’alcalde, Lorenzo Agustí, la seua responsabilitat per no exercir el dret de cobrament d’estos rebuts pendents, “que sumen un total de 1.126.384,46 euros”.

“En uns moments de crisi com els que patim, un ajuntament no pot deixar de complir la llei, i en este sentit cobrar uns rebuts pendents. Una altre assumpte és que aplique el retorn de l’import dels rebuts que considere, tal i com ha fet fins ara”, conclou Ripoll.

divendres, 6 d’agost del 2010

RIPOLL DEMANA QUE L’AJUNTAMENT MEDIE AMB LA GENERALITAT PER A SOLUCIONAR ELS PROBLEMES DE SOROLL AL CLOT DE JOAN

Compromís per Paterna insisteix en fer un mapa del soroll al municipi i prendre mesures que augmenten la qualitat de vida i acaben amb la contaminació acústica a Paterna i, en concret, al Clot de Joan


La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, considera que l’ajuntament, “ha de fer d’intermediari ja amb la Generalitat per a que pose remei als problemes de contaminació acústica que pateixen els veïns del Clot de Joan per culpa dels aparells d’aire condicionat de l’ambulatori i del centre especialitzat d’atenció als majors, ambdós de titularitat autonòmica”.

La també portaveu de Compromís per Paterna explica que els veïns “han d’aguantar nit i dia el soroll infernal d’estes màquines i l’alcalde de Paterna té a la seua mà resoldre un problema que fa temps que els habitants de la zona han denunciat”. Fa anys els aparells d’aire condicionat de l’ambulatori es canviaren de la seua ubicació original a la coberta de la façana d’entrada, “però això va ser per salvar l’expedient i els veïns continuen patint l’escàndol”. Pel que fa al centre de majors, la situació és la mateixa, “però en este cas els aparells es troben a les finestres de l’edifici a poca distància de les vivendes, amb la qual cosa el soroll arriba molt de prop als veïns, sense deixar-los descansar”, afegeix Ripoll.

Els ciutadans que viuen a les rodalies de la zona han posat en coneixement de Compromís per Paterna que cap tècnic de la Generalitat ni personal de l’ajuntament ha anat per a comprovar in situ el fort soroll que emeten els aparells. Loles Ripoll recalca que “una de les nostres reivindicacions des de fa temps ha segut que el municipi dispose d’un mapa del soroll, però l’ajuntament ja ens té acostumats, per desgràcia, a tirar amb pòlvora de rei i anunciar que se faran plans per a després amagar-ho tot a un calaix”.

Tots els ajuntaments de més de 50.000 habitants estan obligats a realitzar un mapa acústic que servisca de base per a les actuacions municipals de reducció del soroll en el municipi. “Paterna ja hauria d'haver realitzat este mapa acústic, però res se sap d'ell”, conclou Ripoll.

Retalls:
1. LEVANTE-EMV (5 agost 2010)
2. LAS PROVINCIAS (6 agost 2010)


Publicacions digitals:
PATERNA BIZ

dijous, 5 d’agost del 2010

RIPOLL RECORDA A AGUSTÍ QUE L’OPOSICIÓ EXISTEIX A L’AJUNTAMENT AMB ELS VOTS DE LA CIUTADANIA I LI PUNTUALITZA QUE “ESTEM OBERTS PER VACANCES”

Compromís per Paterna lamenta que l’alcalde, Lorenzo Agustí, “vaja a la seua i no vullga saber res de nosaltres com si visquera en un acte de campanya perpetu, sense guardar les formes per tal d’avisar-nos de l’activitat del consistori”


 La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, manifesta el seu malestar per la manera d’actuar de l’alcalde de Paterna, “qui es dedica a fer actes públics en la nostra ciutat i no diu res, com si es tractara de fer-ho d’amagat per a que després ixca a tota plana als mitjans. És clarament una estratègia que vol netejar la seua imatge d’ineficiència i ineficàcia després dels últims desgavells comesos, com ara els famosos pressupostos per a 2011”.

Ripoll es refereix a la presentació dels patinets elèctrics de la policia local de Paterna i a la inauguració de la reforma dels pavellons militars junt a l’aquarterament Daoíz i Velarde, actes que tingueren lloc durant el dia d’ahir al municipi.

La portaveu municipal de Compromís per Paterna recorda a Agustí que ell no és l’unic que està a l’ajuntament, ja que en el nostre cas, Compromís per Paterna està obert per vacances per tal d’atendre als paterners i paterneres que es passen pel grup municipal ,i fer la tasca que ens correspon com a persones elegides per la ciutadania”.

En este sentit, Loles Ripoll assenyala que “si el que vol Agustí es transmetre el missatge que l’oposició ‘ni està ni se li espera’, va molt desencaminat perquè sí que estem i qui no ens espera, perquè no ens avisa, és el mateix alcalde”.

Publicacions digitals:
PATERNA AL DÍA
HORTANOTICIAS
PATERNA BIZ

dimecres, 4 d’agost del 2010

ARTICLE INTERESSANT SOBRE L'ESQUERRA I EL SEU FUTUR

 'A la espera de un Oskar Lafontaine español' és el títol sota el que apareix


El diari online www.nuevatribuna.es publica un article de Manel García Biel on l'autor fa una reflexió el desencant al voltant del PSOE i mira cap al futur, esperant que aparega "una esperanza blanca para tanto desencantado progresista".

Podeu llegir l'article sencer fent clic a nuevatribuna.es .

dimarts, 3 d’agost del 2010

COMPROMÍS PER PATERNA AMB LA FESTA DE LA CANYA

 La Festa de la Canya dona recolzament a la cultura agrària i al riu Túria i el seu entorn 


El dissabte dia 31 de juliol Compromís per Paterna, representat per la seua portaveu municipal, Loles Ripoll, assistí a una gran festa en la plaça del nostre poble, la Festa de la Canya. Per segon any consecutiu va ser un acte lúdic i, sobretot, reivindicatiu, d'un gran grup de persones que tenen molt clara la defensa de l'Horta i ho demostren amb el seu treball quotidià, que és el més important perquè realment viuen el seu compromís. Des de la vesprada i fins molt entrada la nit, compartirem conversa, actuacions, emocions i somriures.
Sense oblidar-nos de ningú, volem agrair, de manera especial, el treball de la Granja Julia, el Col·lectiu de Joves de La Coma o la Plataforma d'Aturats com a principals motors d'aquest projecte al qual han dedicat  molt esforç i més temps.

Vam poder escoltar rap; cant d’estil en les veus dels nostres veïns Teresa i Apa, Voro el Versaor; la Colla Gatzara i el Grup de Danses Xafarnat ens van acostar la tradició musical valenciana. I altres que amb la seua música van donar el seu suport van ser Àlvar Carpi, Rafa Xambò, Ovidi Twins, Miquel Gil i Pau Alabajos. Un dels moments més emotius fou l'homenatge que se li va fer a Lluís Paris, “el rubio” per a nosaltres. 

Ell, com sempre des de la seua humiltat i sinceritat, ens va dir a tots unes paraules molt importants: “passe d'homenatges...això és un treball de tots...”. I, al final, quan s'acomiadarem d'ell, somrient, va dir: “veus com podem organitzar actes sense haver de mendigar a ningú?. I el més bonic que li vaig escoltar: “què bé vaig a dormir aquesta nit”.


Des de Compromís per Paterna, la nostra felicitació per l'acte i perquè ens doneu l'oportunitat de compartir tantes coses amb vosaltres.
Enhorabona i endavant!

dilluns, 2 d’agost del 2010

L’OPOSICIÓ, DE DOL PELS PRESSUPOSTOS 2011, GUARDA UN MINUT DE SILENCI A LES PORTES DE L’AJUNTAMENT

Compromís per Paterna i PSPV-PSOE voten en contra dels comptes més falsos de la història de Paterna

Els grups municipals de Compromís per Paterna i PSPV-PSOE han guardat hui un minut de silenci a les portes de l'Ajuntament per a mostrar la seua total oposició als pressupostos presentats i aprovats en solitari pel PP durant el Ple Extraordinari celebrat aquest matí.

Els regidors d'ambdues formacions polítiques, que han assistit a la sessió plenària vestits simbòlicament amb samarretes negres, han votat en “contra d'uns comptes de ciència ficció que van a dur al consistori a la més absoluta ruïna”.

‘Imprudents’, ‘No executables’, ‘Desencertats’, ‘Desfavorables’, ‘Desequilibrats’, ‘Injustificats’, ‘Inassolibles’, ‘Deficitaris’ i ‘Precipitats’ són els qualificatius que cada membre de l'oposició ha lluït sobre el negre del dol per a reivindicar els advertiments de l'interventor sobre els pressupostos de 2011. Precisament, en el torn de paraula corresponent les portaveus del PSPV-PSOE, Sonia Borruey, i de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, han llegit l’informe de l’interventor i han demanat respecte al treball del funcionari.

Per a aquests grups municipals, Lorenzo Agustí “condueix un bòlid anomenat ‘Pressupostos 2011’ i va fent trompos per Paterna amb uns comptes temeraris unflats amb l'únic objectiu de posar-se medalles”.

Compromís i PSPV també han denunciat la premeditació en la presentació d'estos pressupostos ja que, “a més de fer-se en ple període estival, estableixen un ridícul termini de 15 dies hàbils per a plantejar al·legacions que, curiosament, coincideix amb les festes locals i les vacances de molts paterners”.

Tanmateix, ambdós grups de l'oposició denuncien l'insuficient marge de temps que han tingut per a estudiar els pressupostos, ja que se’ls han facilitat tan sols dos dies abans de ser aprovats.

La portaveu del grup municipal Compromís per Paterna, Loles Ripoll, afirma que, per a Lorenzo Agustí “el seu temps i el seu programa s'han esgotat i ho sap. Reclamar a hores d'ara la confiança dels paterners i paterneres, per a continuar igual, és demanar l'impossible per a retardar l'inevitable”.

En opinió del secretari general del PSPV-PSOE de Paterna, Juan Antonio Sagredo, “si el Sr. Agustí es preocupara per la butxaca dels seus ciutadans i de les arques municipals, el que hauria de fer és retirar estos pressupostos, prendre nota dels consells dels tècnics i presentar uns comptes seriosos i responsables capaços de sanejar l'asfixiada tresoreria paternera”.

Tant Compromís com el PSPV-PSOE consideren que els comptes que s'han votat i aprovat hui per a 2011 van a marcar un abans i un després en la història del consistori de Paterna. “Si ara el dèficit municipal és de més de sis milions d'euros, el que ens espera és que la situació financera del consistori estiga cada vegada més escanyada pels deutes i la falta d'ingressos”. Per aquesta raó, i davant la imminent mort econòmica que auguren a l'Ajuntament, ambdós grups han decidit assistir de negre al ple per a simbolitzar el seu rebuig i el seu vot en contra.

L'oposició ha tornat a incidir que és la primera vegada que l'interventor d'este Ajuntament emet un informe desfavorable i l'alcalde fa cas omís. “Sembla que Agustí prefereix no escoltar a ningú i cavar la tomba financera del consistori aprovant uns pressupostos incomplets, impossibles i amb partides descaradament unflades com, per exemple, la de la recaptació de l’IAE, amb 2,6 milions d'euros més en la seua previsió”, critiquen ambdues formacions.

Publicacions digitals: 
PATERNA AL DÍA
PATERNA BIZ
HORTANOTICIAS