Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 28 de setembre del 2010

SUMA'T a la VAGA GENERAL

MANIFESTACIÓ A VALENCIA
19.00 hores Plaça Sant Agustí

 

COMPROMÍS PRESENTA UNA MOCIÓ RECOLZANT LA VAGA GENERAL

La moció no va ser aprovada ja que els regidors del PSPV-PSOE de Paterna votaren en contra i l'equip de govern popular es va abstindre, excepte 2 regidors del PP que també votaren en contra


La portaveu de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, va destacar "no hi ha un sol dret laboral o social que s'haja regalat als treballadors, que no haja sigut el resultat de lluites i de vagues, i si això ho sap algú bé són els militants socialistes i de tota l'esquerra. Si al llarg de la història hi ha hagut alguna cosa útil és la mobilització social i les vagues. L'inútil hui en dia, com abans en tantes ocasions, seria deixar que es continuaren aplicant retalls als drets socials i laborals sense dir res. I per a defendre'ls el que cal fer és exactament el mateix que es va fer per a conquistar-los: mobilitzar-se i reclamar-los, ara, per mitjà de la vaga del dia 29"

La regidora de Compromís va acabar la seua intervenció llegint unes paraules de Gloria Fuertes "Que no vuelva a haber guerra…pero si la hubiera…que todos los soldados se declaren en huelga"

Text de la moció:

Dolores Ripoll Bonifacio, portaveu del grup municipal Compromís per Paterna, presente al Ple, per a la seua deliberació, la següent

MOCIÓ

La recent aprovació de la reforma laboral, l'anunciada revisió del sistema de pensions per a augmentar l'edat de jubilació als 67 i el nombre d'anys per a calcular la seua quantia, la congelació de les pensions per als pròxims anys, la retallada de les prestacions socials i d'aplicació de la llei de dependència, la reducció dels salaris al personal del sector públic... són algunes de les mesures propiciades pel govern del senyor Zapatero, amb el suport implícit o explícit de CIU i el PNB i del mateix PP, que obrin la porta al desmantellament d'un model social basat en la garantia de drets socials, laborals i econòmics de la majoria de la població.
Les dades del mercat de treball del mes d'agost, després d'un mes d'estar en vigor la reforma laboral en forma de decret-llei, ens donen la raó als qui ens vam oposar a aquesta reforma i confirmen que ni servirà per a crear ocupació ni per a disminuir la temporalitat.

Tot el contrari. S'han registrat 61.083 desocupats més. Solament el 6,6% dels contractes signats el passat mes d'agost van ser indefinits. Per a trobar una xifra més baixa caldria remuntar-se a 1998. El contracte de foment “a la contractació indefinida” o millor aquest contracte fix amb acomiadament més barat, contracte que segons el PSOE anava a resoldre la dualitat del nostre mercat de treball, s'està convertint en una figura contractual residual. Solament el 8’63% dels contractes indefinits responien a aquesta categoria.

Per altra banda, des de l'aprovació del decret, els acomiadaments objectius individuals, els més barats, s'han incrementat un 20%.

Els efectes d'aquesta reforma són i van a ser devastadors. Amb esta, el PSOE solament haurà aconseguit abaratir l'acomiadament, reduir costos laborals i fer més vulnerable l'ocupació fixa.

Davant de tot això, els sindicats han convocat una jornada de vaga general per al dimecres dia 29 de setembre. És la resposta sindical a la manera que el govern, la dreta i el capital especulatiu estan enfocant les mesures pel que fa a la crisi, que consisteixen, bàsicament, a descarregar sobre la població treballadora, pensionistes, depenents, joves... les conseqüències del fracàs del model basat en l'especulació sense límits, l'explotació sense escrúpols de persones i recursos naturals i la corrupció dels poders públics.

És una vaga justa, útil i necessària davant les formes que els governs i els poders econòmics especulatius estan usant per a imposar el seu model fracassat, depredador i de deterioració de l'estat del benestar.

Atès que considerem, que el Govern de l'Estat ha prioritzat els interessos dels mercats i ha sucumbit davant les recomanacions d'institucions financeres internacionals i les grans patronals de l'Estat, oblidant les prioritats polítiques reals per a l'eixida de la crisi.

Atès que hi ha una reforma molt més urgent com és una profunda reforma del sistema financer, especialment en allò vinculat a l'accés al crèdit i les relacions entre consumidors/usuaris dels serveis i les entitats financeres que donaria resposta al col·lapse del sistema financer i la falta de liquiditat i ajudaria a la reactivació econòmica i a la creació d'ocupació.

Atès que la prioritat és crear nous llocs de treball per als 4 milions de persones que estan en l'atur i no per a abaratir l'acomiadament. Abaratint l'acomiadament no s'acaba amb la temporalitat ni es fomenta l'ocupació, sinó que es perjudica l'economia i als treballadors i treballadores.

Atès que considerem que hi ha tota una sèrie de mesures que caldria haver posat en marxa perquè l’estat tinguera més recursos i així poder estimular la creació de llocs de treball, com són augmentar els impostos als ingressos més alts, reduir les subvencions a l’església catòlica i perseguir el frau fiscal, entre altres.

Atès que el pròxim 29 de setembre els sindicats han convocat una vaga general com a protesta a la reforma laboral aprovada pel govern espanyol.

El grup municipal de Compromís per Paterna proposa a l'Ajuntament Ple l'adopció dels següents acords:
ACORDS

Primer. Instar al Govern de la Nació que retire la reforma laboral i s’assega amb els agents socials a negociar un canvi d'orientació en la lluita contra la crisi.

Segon. Donar suport a la vaga general de treballadors i treballadores, convocada pels sindicats per al pròxim 29 de setembre en protesta per la reforma laboral aprovada pel govern espanyol.

Tercer. Traslladar aquest acord als sindicats convocants, al Govern de la Nació, al Ministeri de Treball, als grups parlamentaris de les Corts, a les associacions de veïns i a les junte del barri del municipi de Paterna.

Paterna, 22 setembre de 2010

COMPROMÍS PER PATERNA PROPOSA EL TRASLLAT DEL BAIXADOR DE LA VALLESA CAP AL BOSC

La coalició va presentar una moció al ple per a que es modifique el projecte
i el trasllat siga cap al poble. La moció va ser aprovada per unanimitat
Compromís per Paterna considera que la nova ubicació del baixador de la Vallesa, que hi ha a l'estudi informatiu, projecte i execució de l'obra de la 1ª fase d'integració de la línia 1 Metrovalencia en el municipi de Paterna, finançada amb el Pla Confiança, “és una barbaritat perquè és 200 metres en direcció cap al bosc, amb tots els perjudicis que això porta, tant per a la ciutadania com per al bosc”.

Segons la regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, “l’ajuntament planteja un disbarat amb aquest nou emplaçament del baixador de la Vallesa perquè allunya el servei públic de metro dels usuaris i del poble i no se n’adona que pot repercutir-li en una davallada del nombre dels usuaris habituals”.

En este sentit, Ripoll assenyala que “als veïns del Plantío o als de Sant Antoni de Benagéber se’ls dissuadix així d’usar el transport públic amb este canvi d’ubicació, i molts dels usuaris actuals ens han manifestat els seus temors de pujar i baixar de nit a la Vallesa si finalment arriba a estar situat eixos 200 metres més endins del bosc”.

Per tot això, Compromís per Paterna ha decidit presentar una moció en el ple i recolzar les propostes veïnals de la Plataforma 15 minuts, de la Comunitat de Propietaris de la Vallesa i de l’Associació de Veïns de Colinas de San Antonio, que han sol·licitat que este nou baixador es traslladara cap a la població”, explica la portaveu municipal de Compromís.

Loles Ripoll afirma que “este plantejament es fonamenta en que la ubicació proposada seria més accessible per als veïns, tant de la Vallesa com del Plantío i de Sant Antoni de Benagéber".

Retall: LEVANTE EMV (28 septiembre)

MAGATZEM NUCLEAR A ZARRA? NO GRACIES!


Donat que totes les forces polítiques representades al Parlament Valencià han fet públic ja el seu rebuig a què Zarra aculla l'ATC de residus nuclears, des de el grup parlamentari Compromís es proposa que es manifeste una posició unida i forta al respecte.

Compromís està disposat a retirar la seua resolució presentada ja en Les Corts a canvi de que es pacte entre tots els grups un text de consens que implique una posició unitària del Parlament Valencià. Un text simple, curt i clar que tots puguen signar sense problemes. Este posicionament conjunt seria una mostra de generositat, responsabilitat i unitat, per damunt dels interessos particulars i en defensa de tot el poble valencià.

Per a Compromís es absurd que estant tots d'acord en allò essencial, el rebuig a l'ATC en territori valencià, no poguérem donar davant el govern central i el conjunt de la societat una posició unida i forta de tot el parlament.

Compromís proposa negociar el text per a què siga assumible per tots, sense que apareguen condicions inacceptables per a ningú. És hora d'unitat, de contundència i unanimitat en un tema en el qual tots els partits manifesten el seu acord.
Compromís ja té preparat un text en este sentit, que no es farà públic fins després de les negociacions amb els altres grups, que està formulat en termes que tots poden assumir, encara així, està totalment obert a modificacions mentre es mantinga l'essencial, el rebuig a l'ATC a Zarra o a qualsevol altra localitat valenciana i que es comunique urgentment i amb claredat i legalitat al govern central.

divendres, 24 de setembre del 2010

Jo també sóc Mònica Oltra

COMPROMÍS QUALIFICA DE “TERCERMUNDISTA” EL REGISTRE D’ENTRADA I URGEIX AGUSTÍ A UNA SOLUCIÓ DEFINITIVA

Ahir de matí s’ha deixat de donar torn a les 9.30 hores i han passat 495 instàncies pel registre, 321 sol·licitant la devolució de la TAMER

Compromís per Paterna no dubta en qualificar de “tercermundista” l’atenció que es dóna a la ciutadania de Paterna en el registre d’entrada del consistori, “perquè després de les denúncies fetes per nombrosos paterners i paterneres, a més de les del nostre grup municipal, és increíble que encara continuen les cues i que fins i tot es puguen veure a les persones des d’abans de les huit del matí a les portes de l’ajuntament perquè no hi ha prou personal per donar un servei públic com cal”.

En el dia d'ahir, a les 9.30 hores “s’ha deixat de repartir numero per a tota la gent que estava fent cua i molts han tornat a quedar-se sense poder fer el tràmit, quan algú ja ha estat des de les set del matí en previssió del que podia passar, tal i com hem sabut pels mateixos habitants de Paterna que estaven allí”, explica la regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll.

La portaveu municipal de Compromís per Paterna considera “que els problemes s’han de solucionar abans que esclaten i que siga més difícil posar remei. Però sembla que l’alcalde Lorenzo Agustí continua menyspreant el temps de tots i totes i posa pegats per a intentar callar les crítiques que li plouen per la seua mala gestió i desídia amb els contribuents”.


Al llarg del dia de hui s’han fet un total de 495 registres, dels quals 321 han sigut per a demanar la devolució de la taxa de fem (TAMER), “i quan les queixes es sentien des del primer pis, on està el despatx d’Alcaldia, s’ha posat el pegat: dos persones més atenent a tots els que allí estaven. Però aquesta solució és temporal i Compromís ja ha estat advertint l’alcalde en ocasions anteriors. Sembla que pose solució a colp de nota de premsa de Compromís per Paterna”, afegeix Loles Ripoll.

Malgrat saber que Agustí no ens escolta, des de la nostra formació recordem que Agustí també té carències a centres municipals que poden donar atenció i reduir les cues. És el cas del dia de hui on el centre que dóna atenció en la Coma estava de curs i al de Lloma Llarga l’ordinador no funcionava”.

Retall: LEVANTE EMV (24 setembre)

dijous, 23 de setembre del 2010

COMPROMÍS PER PATERNA PROPOSA UN IMPOST DE CIRCULACIÓ EN FUNCIÓ DE LA CONTAMINACIÓ QUE EMETA EL VEHICLE

La coalició considera que esta modificació servirà per a controlar els cotxes que sobrepassen el límit d’emissions de CO2
Compromís per Paterna, en el dia europeu sense cotxe, manifesta que “celebrar diades d’este tipus pot concienciar la ciutadania sobre la contaminació que produeixen els vehicles però també cal dur a terme un altre tipus d’iniciatives, com per exemple un impost de circulació que siga en funció de les emissions de CO2 del vehicle i no de la seua cilindrada”.

Segons la regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, “tenim la ciutat de Toledo com a cas més recent en aplicar esta modificació, que començarà a funcionar a partir de gener de 2011; o Madrid, on es va anunciar la proposta este estiu. Així, des de la nostra formació, pensem que Paterna podria seguir l’exemple i plantejar-se un canvi en esta taxa que beneficie els propietaris de vehicles menys contaminants i més nets”.
En este sentit, Ripoll assenyala que “igual que l’ordenança fiscal de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica del nostre ajuntament, al seu article 5,  recull una bonificació del 75 per cent per als cotxes històrics o amb més de 25 anys d’antiguitat, s’hauria d’ incloure una bonificació o l’exempció total de pagament per als vehicles que emeten menys de 120 grams de CO2 per quiilòmetre recorregut, que és la xifra que serà obligatòria a partir de 2012 en quant al ja existent impost de matriculació”.

La portaveu municipal de Compromís per Paterna afegeix que “es tracta de premiar als paterners i paterneres que contribueixen a la bona salut del medi ambient en Paterna i controlar els vehicles que contaminen més i que sobrepassen el límit establert”.

D’altra banda, Loles Ripoll explica que “l’ordenança municipal de trànsit de Paterna també és molt clara en el seu article 5.2 sobre els cotxes contaminants, perquè explícitament indica que no podrán circular els vehicles que emeten gasos o fums en valors superiors als límits establerts. Així la nostra proposta vé a incentivar conductes més responsables de la ciutadania amb el medi ambient i lluitar contra el canvi climàtic a Paterna”.

Retall: LEVANTE EMV (23 setembre)
Publicacions digitals:

dimecres, 22 de setembre del 2010

COMPROMÍS PER PATERNA DEMANA SANCIONS PER A FCC PER LA BRUTÍCIA ACUMULADA A MAS DEL ROSARI-LA COMA

La coalició recorda a l’equip de govern que els habitants d’estos barris “no són paterners i paterneres de segona”

Compromís per Paterna considera que “tots els barris del nostre municipi es mereixen el mateix tractament en quant a la neteja dels carrers i no pot ser que la brutícia i les restes d’excrements d’animals s’acumulen en àrees com Mas del Rosari-La Coma per la ineficàcia de l’empresa FCC, responsable de la neteja dels seus carrers”.

Segons la coalició, l’empresa FCC, que és l’encarregada de netejar les voreres i vies de pas dels vianants, “li pren el pèl a l’ajuntament i éste es deixa fer sense controlar com cal si aquesta empresa fa el treball per al qual està contractada”.

Papereres desbordades, carrers bruts, veïns que passen aigua davant les seues finques perquè estan plenes de fem, “ja que qui hauria de fer-ho no ho fa perquè ja té la gallina dels ous d’or: un contracte, que va ser signat a l’època Borruey i que encara té vigència per a molt de temps, sense comptar amb una fiscalització suficient”.
En este sentit, la regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, afegeix que “quan es signa un contracte, i més este que és per a tants anys, cal que hi haja un control continu de la contracta per saber si compleixen o no les estipulacions acordades i, en este cas, o falla el control municipal o, sabent que hi ha incompliments, no fan res per evitar-los”.

Ripoll assenyala que “per als regidors del Partit Popular els ciutadans que viuen en estos barris són paterners i paterneres de segona, perquè no tenen la mateixa resposta, que altres zones de Paterna del servei públic que ha de donar-los l’ajuntament en temes de neteja dels carrers”.
La portaveu municipal de Compromís per Paterna afirma que “tenim constància que s’han presentat queixes i avisos sobre el treball que hauria de fer FCC i que no fa, i tot segueix igual que a l’estiu, quan començaren a arribar-nos denúncies de veïns descontents amb la gestió del consistori sobre l’empresa de neteja”. Per aquesta raó, “demanem que l’alcalde exercisca com a tal i pose les sancions que considere oportunes, en cas que això siga necessari per a que en Mas del Rosari-La Coma tinguen els carreres nets”. 
Retall: LEVANTE EMV (22 setembre)
Publicacions digitals: 

dimarts, 21 de setembre del 2010

LOLES RIPOLL EXIGEIX AL PP MESURES URGENTS PER ACABAR AMB ELS FURTS A L’HORTA

Compromís per Paterna presentarà una moció en el ple de setembre demanant mesures de control per tal d’acabar amb esta situació

Compromís per Paterna denuncia que “l’equip de govern del Partit Popular segueix incomplint les seues promeses electorals sense importar-li que augmente la llista, ara amb el centre homologat de la Granja, de col·lectius damnificats per la mala gestió, sent el cas dels propietaris de camps de l’horta que hi ha dins del Parc Natural del Túria i els furts que freqüentment pateixen estos cultius perquè no hi ha cap mesura municipal de control”.
 
A més a més, i segons la coalició d’esquerres i ecologista, “no és un tema nou que estiga passant fa quatre dies perquè el nostre grup ja va avisar l’alcalde que permetre la circulació de vehicles no autoritzats per l’horta facilitava estos furts”. Esta zona de l’horta està delimitada per un cartell que prohibeix amb claredat l’entrada a tot l’entorn, però aquest camí és utilitzat amb freqüència per particulars que es desplacen fins a d’altres municipis, quan només haurien de transitar els vehicles dels propietaris i dels agricultors.

 
La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, assenyala que “havent sigut un tema que fins i tot s’ha tractat al consell agrari, és incomprensible que estiga tot igual per la desídia de Lorenzo Agustí”. En este sentit, Ripoll afirma que “no posar mesures al greu problema dels furts, pot conduir a que deixen de plantar-se productes d’horta als terrenys que pateixen estes agressions. I si volem recuperar els cultius d’horta, este no és precisament el bon camí”. La regidora explica que “no és tan difícil buscar una solució perquè, per exemple, a Burjassot s’ha decidit tancar el terreny amb una clau que només tenen els propietaris o els llogaters, o també es podrien posar bol·lards per a evitar el pas de cotxes”.

La portaveu municipal de Compromís per Paterna subratlla que “si la situació continua així, els agricultors no podran plantar hortalisses pel greu risc de furt que tenen, despres de tot l’esforç fet als seus cultius, a més de patir el desempar d’algunes companyies d’assegurances que es neguen a assegurar els camps perquè el numero de furts és molt elevat, tal i com ha sabut Compromís per Paterna”.

El Partit Popular ha perdut una gran oportunitat de potenciar en el municipi una agricultura ecològica de qualitat, que crearia llocs de treball a més de reduir les emissions de CO2. De fet, el propi equip de govern portava al seu programa electoral la creació de la marca de agricultura ecológica ‘Paterna Natura’, que només tindrà viabilitat si es soluciona el problema dels furts”, conclou.

Retall: LAS PROVINCIAS (21 setembre)
Publicacions digitals:

dilluns, 20 de setembre del 2010

COMPROMÍS PER PATERNA, EN EL DIA D’INICI DE LES VIES CICLABLES DE LA CANYADA, INSISTEIX EN LA IMPLANTACIÓ DE LA ‘ZONA 30’ PER A REDUIR ELS ACCIDENTS I AUGMENTAR LA SEGURETAT DELS CICLISTES

La disminució del soroll, facilitat per a compartir l’espai amb les bicicletes i accidents menys greus són alguns dels avantatges

Compromís per Paterna, va assistir divendres de  matí a l’inici de les obres del Pla Confiança de creació de vies ciclables a la Canyada, considera que “el recorregut del carril bici previst s’ajusta majoritàriament amb la proposta de la Junta de Barri i servirà per a facilitar la comunicació entre les escoles, el poliesportiu i d’altres infraestructures de la Canyada. Però també és fonamental, per a la seguretat dels ciclistes, que s’establisca una reducció de velocitat a 30 km/h a tot el barri, excepte els carrers 29 i 15, que també permetrà que els xiquets circulen més tranquils amb les bicicletes”.

La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, explica que “amb tot el trànsit rodat que hi ha al nostre municipi, la implantació d’una ‘zona 30’ als barris residencials reduirà el soroll, augmentarà la qualitat de vida  i estalviarà accidents als nostres carrers”.

La ‘zona 30’, amb la reducció de la velocitat, té com a resultat que “el trànsit necessite un espai menor i que el soroll també siga menor, amb la qual cosa la qualitat i la habitabilitat de Paterna milloren”, afegeix la portaveu municipal de Compromís per Paterna.“
Loles Ripoll assenyala que “una velocitat general més baixa facilita caminar i pedalar, afavorint un estil de vida saludable, raó per la qual introduir aquest límit de velocitat significa una millora estructural en seguretat viària”. I pel que fa als accidents de trànsit, “segons alguns estudis consultats per la nostra formació, les col·lisions entre cotxes i usuaris desprotegits són fatals en un 40 per cent dels casos a 50 km/h, percentatge que es redueix al 5 per cent quan els vehicles circulen a 30 km/h”.

D’altra banda, Ripoll suggereix a l’alcalde de Paterna “que mire els exemples de ciutats que ja s’han llançat a limitar la velocitat als nuclis urbans, com per exemple València, que té previst fer més gran la ‘zona 30’ del centre, Castelló, Alacant, Barcelona, Benidorm, Maó, Sabadell… i d’altres que com Saragossa tenen reconeixement en l’àmbit europeu”.

Publicacions digitals: 
PATERNA AHORA
EL PUNT
PATERNA BIZ

divendres, 17 de setembre del 2010

NOTÍCIES DE COMPROMÍS AL PATERNA AL DIA




Compromís informa: OBERT EL TERMINI PER A LA TARJETA METRO-TRANVIA PER A ESTUDIANTS

Del 15 al 30 de setembre estarà obert el termini per a presentar les sol.licituds per a les targetes de metro -tranvia per a estudiants universitaris. 

Consulteu les diferents modalitats de bonificicació ACI.

COMPROMÍS DENUNCIA QUE AUGMENTA EL COL·LAPSE EN EL REGISTRE DE PATERNA I ACUSA AGUSTÍ D’INCOMPLIR LES SEUES PROMESES

Agustí no ha buscat una solució per a les peticions de devolució de la TAMER, que suposen més del 50% de les sol·licituds en el registre

 
Compromís per Paterna afirma que “una vegada més l’equip de govern que dirigeix Lorenzo Agustí incompleix tot allò que promet, i ara li ha tocat al registre d’entrada del consistori i el col·lapse diari que pateix”. En este sentit, després de la crítica que va fer el grup municipal de Compromís per Paterna sobre l’embús de persones al registre, “Agustí no va tardar en respondre que el servei es reforçaria amb dos funcionaris més. I pel que es pot comprovar, tot segueix igual i les cues van a més, així com el disgust de la ciutadania”.

Amb la fi de les vacances d’estiu són molts els veïns que estan passant pel registre general d’entrada a demanar, entre d’altres assumptes, la devolució de la taxa de fem (TAMER), la qual cosa significa que ahir, per exemple, del total de 322 registres, 150 foren de TAMER, mentre que hui fins a les 13 hores hi havia 130 instàncies també de TAMER.

En este sentit, des de la coalició d’esquerres assenyalen que “a tot això cal afegir altres sol·licituds del paterners i paterneres, com la targeta de transport per a estudiants universitaris que ahir va obrir el termini, a més dels documents interns que també es presenten pel funcionament quotidià d’una institució pública, amb la qual cosa el treball queda clar que és per a més de dos funcionaris”.

Segons testimonis arreplegats per Compromís per Paterna, “la gent es queixa d’haver demanat una hora de permís al treball per a sol·licitar la devolució  de la taxa de fem i trobar-se en el cas d’estar més temps amb els problemes que això li reporta en el seu lloc de treball, com explica un veí d’Alborgí; o una veïna de la Canyada que ja ha perdut la cita mèdica que tenia per a hui perquè porta més d’hora i mitja esperant a que li toque el seu numero”.
  
Així, la regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, critica que l’alcalde “menyspree i jugue amb el temps de la ciutadania, perquè tots tenim coses a fer i tan valuós és el temps dels contribuents com el d’ell”. Per aquesta raó, des de Compromís “exigim de nou a Lorenzo Agustí que pense en una solució immediata per a donar un servei públic correcte i eficient al ciutadà, amb remeis tan senzills com traslladar el registre de la TAMER a d’altres centres municipals que hi  ha a Paterna o obrir una oficina específica, i incrementar el numero de persones que atenen al registre d’entrada”, conclou.

dijous, 16 de setembre del 2010

COMPROMÍS PROPOSA UNA CAMPANYA MUNICIPAL DE CONTROL DEL XIP ALS GOSSOS PER A FOMENTAR ACTITUDS RESPONSABLES

S’estima que el 30 per cent del gossos no té xip

La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, considera que “és molt important fomentar actituds responsables amb els animals domèstics del municipi, en concret amb els gossos, per mig de campanyes que conciencien a tota la població que siga propietària d’un animal de companyia”. En este sentit, “proposem que l’ajuntament inicie una campanya a tota Paterna i siga la policia municipal qui revise si els gossos porten el xip o no amb l’aparell que tenen a l’efecte”.

Segons estimacions a la baixa, fetes per veterinaris consultats per la coalició d’esquerres i ecologista, a Paterna hi ha al voltant de 6.000 gossos, 2.000 d’ells localitzats a la Canyada. I del total dels 6.000, només prop d’un centenar estan censats, mentre que a tota la Comunitat Valenciana el percentatge d’animals registrats amb xip és del 30 per cent.

Així, amb aquestes dades, “des de la nostra formació política pensem que s’afavoriria altre tipus de comportament amb els gossos si es complira amb les exigències que marca la llei i sobretot la norma municipal que hi ha al respecte”, afegeix la portaveu municipal de Compromís per Paterna. Es tracta del que diu l’article 6 de l’Ordenança Municipal sobre Protecció d’Animals, que arreplega que els propietaris d’animals hauran de proveir-los d’un sistema d’identificació homologat. Per al cas d’animals de companyia, tipus gossos i gats haurà de ser un sistema d’identificació homologat. Ambdues actuacions hauran de ser executades necessàriament per un facultatiu veterinari.

Ripoll afegeix que “amb aquesta proposta Compromís per Paterna té dos objectius. Per una banda zero abandonaments de gossos, perquè si ens fixem en els animals que es troben a la gossera municipal, no porten xip. D’altra banda, també és una manera de controlar als propietaris que deixen al carrer els excrements dels seus animals”.

La regidora de Compromís  destaca que “respectar els animals significa també respectar les persones i considerem que una campanya com aquesta cal dur-la a terme i no representa un cost elevat per al nostre ajuntament, perquè disposa del personal i dels instruments necessaris”.
Publicacions digitals:

dimecres, 15 de setembre del 2010

COMPROMÍS PER PATERNA EXIGEIX UNA SOLUCIÓ IMMEDIATA A LA FALTA DE MESTRE EN LA LÍNIA EN VALENCIÀ DE L’AUSIÀS MARCH

La coalició denuncia que els xiquets estan perdent el primer trimestre del curs quan la borsa de treball de la Conselleria d’Educació està plena de professors en espera de destí

Compromís per Paterna demana que “es busque una solució immediata a les carències de professorat que pateix l’escola Ausiàs March en la línia en valencià, en concret al curs de segon de Primària, i més quan la borsa que hi ha de la Conselleria d’Educació està a rebentar”.

La regidora de Compromís per Paterna, Cristina Domingo, assenyala que “de nou l’educació en valencià és la que s’hi veu afectada i no sols a l’Ausiàs March perquè també sabem que ocurreix la mateixa situació en l’escola El Parc de la Canyada”. Per a Domingo “la conselleria que dirigeix Font de Mora hauria de fer les previsions de professorat al mes de juny i no esperar al mes de setembre, amb la qual cosa ells s’estalvien diners en no contractar el personal necessari des d’abans de setembre i els alumnes veuen reduïda la qualitat de l’ensenyament en el primer trimestre”.

L’escola Ausiàs March va demanar un desdoblament de la classe de segon de Primària perquè hi havia prop de 30 xiquets i xiquetes, més del ratio establert per Educació, una aula on també el nivell acadèmic dels alumnes era diferent entre ells, amb xiquets de 8 anys que encara no saben llegir. La directora del centre va fer la petició en juny per tal de tindre en setembre tot resolt i que el centre oferira una educació més efectiva als menuts, per nivell acadèmic i grups reduïts.

Segons Domingo, “a hores d’ara encara està per saber si el desdoblament s’ha aprovat, i si arribarà un professor per a la línia en valencià de segon de Primària, ja que els pares i mares denuncien que només fan que donar-los llargues amb promeses que per a finals d’octubre estarà solucionat.  A tot això s’afegeix la seua preocupació perquè els seus fills i filles van a menys en quant a la formació acadèmica”.

En este sentit, la regidora de Compromís per Paterna assenyala que “malgrat ser un centre pertanyent a la conselleria, Ignacio Gabarda hauria de fer el possible per tindre el seu departament en ordre i si hi ha irregularitats com esta, que sobretot afecten els més menuts i el valencià, buscar una solució ràpida i eficaç amb Educació abans que comence el curs, que dóna la casualitat que està dirigida pel mateix partit al qual pertany l’equip de govern de Paterna”.

Cristina Domingo afirma que “Compromís per Paterna recolzarà qualsevol iniciativa que decidisquen dur a terme els pares dels alumnes de centres d’educació del poble que estiguen afectats per la falta de professorat”. “Esperem que la Conselleria assumisca la seua tasca i que no acabe tot com és habitual, amb l’ajuntament de Paterna exercint de pagador i foradant les butxaques dels seus habitants, com per exemple ha passat amb el col·legi de Lloma Llarga”, conclou.

Retall:  LEVANTE EMV (16 setembre)

Publicacions digitals: 

dimarts, 14 de setembre del 2010

COMPROMÍS CRITICA QUE AGUSTÍ NO EXIGIRA A L’IVVSA QUE ACABARA UNA REHABILITACIÓ A LA COMA I QUE ARA PATERNA L’ASSUMISCA PEL DOBLE

La coalició alerta sobre la decadència de l’immoble que, a falta de llum als replans, estava quasi acabat per a acollir famílies  
Compromís per Paterna assenyala que l’alcalde Lorenzo Agustí “no va exigir en el seu moment a l’Institut Valencià de la Vivenda (IVVSA) que acabara l’edifici de la plaça la Iesa numero 1 del barri de la Coma, sabent que la situació podria arribar a l’estat actual de ruïna i que, si oferia 16 vivendes a famílies necessitades, ara l’únic que ofereix és un immoble destrossat i un fracàs més a la seua llista”.
Per a la coalició d’esquerres i nacionalista, l’IVVSA “s’ha tret del damunt un mort en passar-li a l’ajuntament paterner un edifici de 16 vivendes que estava pràcticament enllestit per allotjar famílies sense recursos i que, en parar la rehabilitació per falta de diners, que ja els havia costat prop de 45 milions de les antigues pessetes, ha fet que es deteriore greument i que el nostre consistori haja de repetir els treballs de rehabilitació pel doble, és a dir, uns 100 milions de les antigues pessetes”.
 
La regidora de Compromís per Paterna, Cristina Domingo, critica “la passivitat d’Agustí davant este assumpte, ja que hauria d’haver estat més ràpid i haver-li demanat a l’IVVSA una cessió, sí, però amb garanties per a poder gestionar un edifici i donar eixida a eixes vivendes que moltes famílies necessiten i que ara estaran paralitzades fins que tornen a posar-se a punt”. A més a més per a Domingo, l’IVVSA i el conseller Juan Cotino “li passaren una patata calenta al consistori amb la dàdiva d’estes 16 vivendes, que ha resultat un regal enverinat”.

Cristina Domingo explica que “amb l’actual crisi econòmica i el dèficit galopant del nostre ajuntament, hi ha almenys 16 famílies que hauran d’esperar no se sap quant de temps per tal d’accedir a una vivenda en condicions dignes”. “Si esta és la política social que fa Agustí, donant el vist i plau a les malifetes del Consell del Partit Popular des de l’IVVSA, els ciutadans i ciutadanes que volen viure dignament a la Coma es troben en una situació de total desempar”, conclou.

Finestres i accessos de l’edifici deteriorat varen ser tapiats per tal de protegir-lo, però “això no va ser prou i, malgrat haver rebut avisos que aquesta finca podria ser rebentada, l’IVVSA no va fer cas i abandonà l’edifici a la seua sort, en una operació que va disfressar de cessió a l’ajuntament de Paterna, que s’havia de fer càrrec de la nova rehabilitació integral per este acord”, segons la regidora.

L’estat actual de la finca mostra com s’han enderrocat totes les tàpies i s’han forçat les reixes de les finestres als baixos. Dins hi ha brutícia i fem, a més d’indicis d’estar habitat. A més, la història d’este bloc de vivendes es una història d’anades i tornades: l’immoble pertanyia en origen a l’IVVSA, que el va cedir a l’Ajuntament de València per tal de reallotjar famílies quan es va ampliar el Port de València. El consistori de la capital valenciana no podia fer-se càrrec d’ell i li’l tornà a l’IVVSA. Ésta institució es va fer càrrec d’ell una altra vegada i començà els treballs de rehabilitació, que es pararen per falta de diners quan quedava poc per a deixar l’edifici a punt. I en juny es va signar la cessió de l’IVVSA a l’ajuntament de Paterna.

Retalls:
1. LEVANTE EMV (14 setembre)
2. PROVINCIAS (14 setembre)

dilluns, 13 de setembre del 2010

COMPROMÍS DENÚNCIA QUE UN DELS PRINCIPALS ACCESSOS AL NOU IES DE LA CANYADA ESTÀ SENSE ASFALTAR

La coalició critica l’abandó del consistori en el carrer 7 quan està a punt d’inaugurar-se el centre escolar

Compromís per Paterna ha comprovat com l’asfalt s’ha quedat sense arribar a un tros del carrer numero 7 de la Canyada, un dels principals accessos a l’institut nou d’este barri que està a punt d’inaugurar-se, “un camí pel qual passaran centenars de vehicles i que està sense acabar per la deixadesa, una vegada més, del nostre equip de govern”.
 
Segons la regidora de Compromís per Paterna, Cristina Domingo, “només els ha quedat un tram molt curt per tal de transformar el camí de terra en una via asfaltada, i sembla mentida que no consideren la possibilitat de pavimentar-ho tot, més quan el paviment dels carrers del Barranc Barat sí que s’han asfaltat per tal que les escorrenties no deterioren el terra”.
 
Per a Domingo, “l’ajuntament hauria de posar remei a esta situació i fer-se càrrec dels treballs d’asfaltat. Quan s’inaugure l’institut els estudiants, pares i mares dels alumnes, i veïns de la zona hauran de suportar la polseguera que s’alçarà perquè serà una zona molt transitada”. 
 
La regidora de Compromís per Paterna afegeix que “tampoc hem d’oblidar que quan arriben les pluges, tot això estarà ple de fang si no es posa remei a la situació i es canvia la terra per asfalt”.
 
Cristina Domingo explica que “a tot això també cal afegir que tampoc han tocat les voreres, que també estan deteriorades. Per això, pensem que les coses quan se fan s’han de fer bé i quan s’ha pavimentat un tros tan gran, deixar éste sense acondicionar ocasionarà moltes molèsties que podrien haver-se evitat”.

Retall: LEVANTE EMV (11 setembre)
Publicacions digitals:

divendres, 10 de setembre del 2010

AHIR VAN COMENÇAR LES FESTES DE CAMPAMENT

El barri de Campament ha començat les festes amb el tradicional pregó, esta vegada a càrrec de José Ibáñez Barrachina, un prestigiós músic nascut al barri. 

Després es va inaugurar una exposició de fotos  “Paterna, festa i foc” al col·legi La Salle, la visita de la qual recomanem. 

José Roselló i tot l'equip de festeres i festers del barri treballen intensament per oferir a Campament unes estupendes festes de les quals poden gaudir xiquets i majors. Vos esperem esta nit a les truites gegants!!!

En la foto està Cristina Domingo, regidora de Compromís, amb el president de l’Associació de Festes de Campament, José Roselló Verdeguer

Denúncia veïnal: BRUTICIA AL CARRER

Un veí de Casas Verdes, concretament del passeig Penyal d'Ifach de Paterna, ens ha fet arribar 2 fotos denunciant l'estat del carrer a les 11.00 hores del mati.

També denuncia que ja es la segona volta que fa saber a l'ajuntament aquesta situació i que no ha rebut cap resposta.

dijous, 9 de setembre del 2010

COMPROMÍS PER PATERNA RECORDA A AGUSTÍ QUE ELS XIQUETS DE 0 A 3 ANYS “NO VOTEN PERÒ NECESSITEN ESCOLES PÚBLIQUES”

La coalició ha arreplegat signatures per a demanar una segona escola infantil pública al nucli urbà de Paterna

Compromís per Paterna recorda a l’alcalde del municipi, Lorenzo Agustí, que “hauria de reunir-se  a parlar amb els companys de partit, que són els mateixos que governen la Generalitat, i instar-los a fer més escoles infantils que cobreixen la demanda de les famílies paterneres per a dur els seus fills a un centre d’este tipus, ja que a data de hui la relació que hi ha entre l’oferta i la demanda és ridícula i deixa molts xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys sense possibilitats d’accedir a una escoleta pública”.
Precisament, la coalició ha fet una campanya d’arreplegada de signatures per a demanar una segona escola infantil pública a Paterna, ja que fins ara al nucli urbà només hi ha l’escola El Molí. Aquesta campanya, que no es dóna per tancada i que de moment ja ha recollit centenars de signatures, “és un toc d’atenció al nostre alcalde per a que s’adone que invertir en els més menuts és invertir en el futur. I encara que els xiquets no voten, necessiten escoles públiques que, d’altra banda, no suposen tanta despesa per a les famílies que ara mateix tenen les seues economies domèstiques enfonsades”.

Segons la regidora de Compromís per Paterna, Cristina Domingo, “el mateix Consell Escolar del centre El Molí ha demanat en nombroses ocasions a la Generalitat més recursos per tal d’atendre una demanda que any rere any sobrepassa l’oferta actual”. D’altra banda, l’escoleta que hi ha al polígon Fuente del Jarro “està més enfocada als fills dels treballadors d’empreses del polígon i les persones que treballen fora d’ell tenen menys possibilitats d’inscriure els xiquets”.

Agustí va optar per la fórmula de les empreses mixtes, que encara no s’han constituït després de diversos ajornaments. Esta opció suposarà que l’Ajuntament cedisca sòl als socis privats per a que construïsquen i després gestionen diverses escoletes infantils. A més, Domingo explica que "als plecs administratius per a les empreses mixtes els preus màxims que tindrà cada plaça escolar, per exemple, si parlem d’un xiquet d’1 a 2 anys, seran una matrícula de 126€; mensualitat de 110,73€; el menjador, al mes, 105€ i el material escolar al mes, 6,23€. Mentre que a l’escoleta El Molí, totalment pública, d’entrada l’escolaritat és gratuïta i al menjador es pot pagar un màxim de 78€. Així, amb estes xifres, no feia falta tanta empresa mixta. Si les famílies han de pagar igual que si portaren els fills a escoles privades subvencionades, no hem avançat res".

En este sentit, Compromís proposa ampliar l’oferta d’escoletes públiques i que Agustí done les facilitats oportunes a la Conselleria d’Educació per a que inicie, en el menor temps, els tràmits per a la construcció d’una altra escola infantil pública al nucli urbà de Paterna.

La regidora de Compromís assenyala que "Agustí no vol demanar al seu amic Francisco Camps el que és de justícia per a Paterna. I així els pares i mares del nostre poble s’estan vegent obligats a anar a les escoles infantils privades i, com que molts no poden pagar-les, no tenen més remei que acudir a les iaies i els iaios, perquè facen un treball que no els correspon i que els esgota, perquè una cosa és tindre els nets de visita i altra molt diferent tindre’ls tot el dia perquè els pares no poden pagar una escola infantil privada".

Cristina Domingo destaca que “a més de veure com la Generalitat retalla 7.000 euros de l’escola d’adults, o com baixen un 64 per cent les ajudes al Centre Musical Paternense, encara hem de contemplar com els xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys de Paterna són víctimes de la desídia dels governants del PP”.

Retall: LEVANTE EMV (10 setembre)
Publicacions digitals: 

dimecres, 8 de setembre del 2010

EL REGISTRE D’ENTRADA ES COL.LAPSA I COMPROMÍS DEMANA UNA SOLUCIÓ PER EVITAR LES LLARGUES CUES

Dos funcionàries han d’atendre diariament prop de 300 persones per a la recepció de documentació 

Compromís per Paterna considera que “el servei d’atenció que està donant l’ajuntament al registre d’entrada és la pitjor targeta de presentació del consistori amb la ciutadania, perquè cada matí, des que ha començat el mes de setembre, es produeixen llargues cues de totes les persones que porten documentació”.

Per a la coalició, “el problema l’ha creat l’alcalde que només té a dos funcionàries atenent, unes treballadores que han de donar eixida als tràmits quotidians a més d’arreplegar els papers de la TAMER (la devolució de la taxa del fem) o qualsevol tipus de sol·licitud que va per registre d’entrada”. Així, segons dades arreplegades per Compromís per Paterna, “només en el dia d’ahir hi hagué 263 registres d’entrada, dels quals setanta eren peticions de subvenció per a la realització d’activitats esportives, mentre que 34 n’eren sobre la TAMER”.

La regidora de Compromís per Paterna, Cristina Domingo, explica que “és tanta l’acumulació de paterners i paterneres que esperen per ser atesos que, segons ens han comunicat els mateixos veïns, a partir de les 13.15 hores es deixa de donar torn per al registre d’entrada perquè tanca a les 14 hores i més d’un i una es quedarien sense rebre atenció malgrat haver tret numero”.

Per aquesta raó, des de Compromís “demanem a l’alcalde, Lorenzo Agustí, que pense en una solució immediata per a donar un servei públic correcte i eficient al ciutadà, al qual pot sentir com es queixa si baixa del seu despatx a la sala d’espera que per a molts ja és més coneguda que la seua pròpia casa de tantes hores com passen allí”.

Domingo assenyala que “la solució passa per traslladar el registre de la TAMER a d’altres centres municipals que hi  ha a Paterna o obrir una oficina específica, perquè una de les causes d’estes cues és la quantitat de gent que vé i vindrà a demanar la devolució de la taxa del fem, malgrat que el PP no haja informat els ciutadans sobre sol·licitar esta devolució”.

D’altra banda, “no pot ser que un veí de Terramelar no puga fer un tràmit al seu barri perquè l’oficina que hi ha allí té al funcionari de vacances i no hi ha cap persona substituint-lo, amb la qual cosa l’oficina està tancada sense donar el servei corresponent i causant els inconvenients de desplaçament i pèrdua de temps al veí en qüestió”, conclou la regidora Domingo.

Retalls:
1. LEVANTE EMV (8 setembre)
2. LAS PROVINCIAS (8 setembre)

Publicacions digitals: 

dimarts, 7 de setembre del 2010

AGUSTÍ DISCRIMINA EL VALENCIÀ A LA CENTRALETA DE L’AJUNTAMENT

La coalició rep queixes de veïns que telefonen a la centraleta i en parlar valencià els diuen que no els entenen i que canvien al castellà  

Compromís per Paterna denuncia que “l’ajuntament ha decidit començar el curs discriminant els valencianoparlants, ja que la persona que atén el telèfon d’informació ho fa en castellà i diu que no entén el valencià. Així, amb este canvi a la seua política lingüística, Lorenzo Agustí deixa de banda tots els veïns que demanen ser atesos en valencià i, a més, està incomplint el seu propi  Reglament Municipal d’Ús i Promoció de l’Idioma Valencià”.

La regidora de Compromís per Paterna, Cristina Domingo, explica que “el nostre grup municipal ha rebut este matí algunes queixes de veïns de Paterna que s’han trobat en esta situació de no poder ser atesos en valencià, la qual cosa és una prova més que Agustí prefereix oblidar-se d’allò que diu el nostre reglament municipal, reduir a l’oblit una de les llengües oficials i deixar als paterners i paterneres sense la possibilitat de tindre este servei ”.

L’empresa municipal Gespa, que és l’encarregada de la contractació de la persona que ara respón a la centraleta de l’ajuntament i no és aliena al Reglament Municipal d’Ús i Promoció de l’Idioma Valencià, “està incomplint la norma i vulnerant en este cas els articles 1, 2, 3, 4, 9, 10, 14, 18, 19 i especialment l’article 14.3, que diu que l’Ajuntament ha de garantir el dret dels ciutadans a dirigir-se a l’Administració municipal en qualsevol dels idiomes oficials; i el 14.4, que assenyala que els serveis municipals que tinguen relació directa amb el públic han d’estar atesos per funcionaris que posseïsquen un coneiximent suficient del valencià”, subratlla Domingo.

En este sentit, Cristina Domingo afegeix que “no sabem si és que Agustí creu que el municipi que governa pertany a un territori castellanoparlant però està demostrant que la preocupació pel valencià i el seu ús és, cada vegada més, un reducte en la seua llista de prioritats polítiques”.

Per a la regidora de Compromís per Paterna, “l’únic objectiu de l’alcalde amb esta actitud anti-llengua és ferir més encara el valencià i furtar-li qualsevol possibilitat de futur per a que siga un idioma quotidià al nostre poble”. Domingo recorda que el fet normalitzador d’emprar el valencià en tots els àmbits “no és una realitat en este municipi, ja que contínuament trobem agressions contra el seu ús, a banda de les queixes rebudes hui, com va ser el cas de l’eliminació de la nostra llengua als actes de les Festes Majors que l’ajuntament preparà per als xiquets i que, malauradament, foren en castellà”.

Així, Compromís per Paterna demana “que el consistori complisca amb el reglament municipal i els habitants del poble, posant remei a esta incomprensible situació de monolingüisme que ha decidit imposar a la centraleta d’informació municipal”.

Publicacions digitals: 

dilluns, 6 de setembre del 2010

L’AJUNTAMENT TIRA LA CASA PER LA FINESTRA I QUADRUPLICA LA DESPESA AL DINAR DE LA LLAR DE CAMPAMENT AMB MÉS D’11.000 €

Compromís denuncia esta exagerada quantitat en temps de crisi i més quan el consistori havia col·laborat, fins el moment, amb 3.000 € per a les paelles que sempre s’han celebrat a esta llar de la tercera edat

Compromís per Paterna qualifica de “desproporcionada i irrespectuosa amb els ciutadans” la despesa d’11.172,94 euros que l’ajuntament del municipi va fer al dinar de la llar de jubilats de Campament al mes de març, i que s’ha conegut públicament este mes d’agost en Junta de Govern Local. Per a Compromís, “ni les xifres de l’atur, que ara tornen a acostar-se al mig milió en tota la Comunitat, ni el forat econòmic del consistori, representen cap obstacle per a Lorenzo Agustí a l’hora de gastar els diners de tots els ciutadans”.

Segons la coalició, “l’alcalde no deu recordar que estem patint una greu crisi econòmica i qui més qui menys té algun membre de la seua família a l’atur, per a qui esta quantitat, de més d’11.000 euros, representaria perfectament el sou que podria rebre durant un any si tinguera treball”.

La regidora de Compromís per Paterna, Cristina Domingo, assenyala que l’alcalde, Lorenzo Agustí, “torna a la càrrega donant el vist i plau a unflar unes despeses que en d’altres ocasions han sigut de menor quantitat, uns 3.000 euros, perquè des de la llar de jubilats de Campament sempre han sol·licitat la col·laboració del consistori per a la realització d’un acte faller que en anys anteriors s’ha celebrat amb unes paelles”, i subratlla que “només estem parlant d’una llar de jubilats, que si comptem totes les que hi ha a la població i calculem els diners que es gastaria l’ajuntament en dinars de luxe, això pot convertir-se en un desgavell econòmic per a les arques municipals”.


Domingo destaca que “va ser la Regidoria del Major qui va prendre la decisió de fer un dinar a un restaurant de Paterna, sense que li donara temps per a iniciar un expedient de contractació, amb la qual cosa, i com diu textualment l’acta de la Junta de Govern Local, el dinar es va celebrar al restaurant Arco Iris de Paterna, ‘de forma totalmente satisfactoria por lo que procede abonar la factura presentada al efecto por importe de 11.172,94 euros IVA incluido’.   

D’altra banda, la regidora de Compromís per Paterna es pregunta si, al mes de març, Agustí “estava treballant-se el vot dels jubilats, convidant-los a un dinar que costa a tots els paterners i paterneres quatre vegades més que unes paelles”.

Cristina Domingo diu que Agustí “ha comés el mateix error per segona vegada” i recorda que “el consistori de Paterna ja es va trobar en un embolic similar quan, per al Dia de la Dona, també al mes de març, va gastar 66.115, 36 euros, ó el 90 per cent dels 74.830 , en un dinar i un sopar de gala que es celebrava al luxós establiment de l’Hort de Santa Maria del Puig i, és clar, es va pagar amb els diners de tots els ciutadans de Paterna, com passarà ara amb els més d’11.000 que ha costat el dinar de Campament”.

Retalls:
1. LEVANTE - EMV edició València (4 setembre)
2. LEVANTE - EMV edició l'Horta (4 setembre)

divendres, 3 de setembre del 2010

NOTÍCIES DE COMPROMÍS AL PATERNA AL DIA

 

COMPROMÍS PER PATERNA ACUSA AGUSTÍ D’ANUNCIAR MACROPROJECTES QUE SÓN BLUFFS PUBLICITARIS

La coalició demana a l’alcalde fets i no espectacle mediàtic


Compromís per Paterna considera que “pràcticament cada un de tots els macroprojectes dels quals ha fet gala l’alcalde Lorenzo Agustí s’han quedat en la categoria de bluff publicitari, és a dir, en un espectacle electoralista que deixa més desil·lusió al si dels paterners i paterneres quan passen els mesos i no es van concretant".

Des de la coalició d’esquerres assenyalen que Agustí "ha de treballar més per fer una política de fets concrets i no de vendre fum que s’amaga sota l’espectacle mediàtic d’anuncis de projectes faraònics".

La regidora de Compromís per Paterna, Cristina Domingo, explica que "el nostre alcalde s’ha omplit la boca anunciant que pràcticament era segur que Ikea vindria a Paterna, i cada vegada es veu més incerta esta possibilitat; també va anunciar a bombo i platerets que hi hauria una zona verda al costat del by pass, que per no existir ni existeix l’expedient; o el famós Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), que s’ha quedat en les bicicletes de lloguer i el car pooling, i no tenim notícies que continue".

Cristina Domingo també recorda d’altres anuncis que Agustí "va fer amb pólvora de rei, com dir que hi hauria tramvia a l’Alborgí i només hi ha el projecte  d’una tercera part de la plataforma; o la circumval·lació de Montecanyada, que continua estant dibuixada en un plànol però no s’ha començat; ni tampoc se sap res de l’ampliació del Sanchis Guarner, a més del soterrament del metro, que l’ha anunciat com si fóra un projecte d’ell i està finançat amb dos milions d’euros del Pla Confiança de Camps".

En este sentit, Domingo afegeix que "amb estos anuncis de projectes que després no es fan, l’alcalde transmet la falsa idea que es fan coses, com per exemple el centre comercial Multidevelopement, que també va anunciar dient que suposaria la creació de 700 llocs de treball i que després no s’ha fet, igual que el magatzem de bricolatge Bricor, que també va anunciar i finalment tampoc s’obrirà".

La regidora de Compromís subratlla que "quan un ajuntament pensa executar algun projecte i té un termini concret i un pressupost clar, és natural que això es comunique a la població, però Agustí es dedica a anunciar que farà allò o açò quan no estan clars ni el termini de cada projecte anunciat ni la certesa que finalment es realitzarà”. Per a Cristina Domingo, "Agustí està fent electoralisme barat des del primer dia que va arribar a l’alcaldia. I el problema és que la gent ha anat creient-se el que anava anunciant i a poc a poc s’estan adonant de la realitat. Actituds així desacrediten Lorenzo Agustí, però també els representants polítics en general, ja que la gent pot pensar que eixa és la manera normal de comportament de qualsevol representant que ha elegit el poble: dir molt i fer poc. Per això ens preocupa especialment esta actitud tan poc ètica".

Publicacions digitals:
L'INFORMATIU
PATERNA BIZ

dimecres, 1 de setembre del 2010

COMPROMÍS a les Festes Majors de Paterna 2010


RIPOLL DENUNCIA QUE EL RETALL DEL 64% AL MUSICAL PATERNENSE IMPEDIRÀ QUE ES CREEN NOUS GRUPS D’ALUMNES

Compromís per Paterna critica la passivitat d’Agustí davant esta agressió

La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, considera “una vergonya” que el retall del 64 per cent que ha patit l’escola del Centre Musical Paternense “tinga com a resultat una reducció en l’oferta educativa per als xiquets i xiquetes de Paterna”. Ripoll afirma també que la declaració de les bandes i societats musicals com a Bé d’Interés Cultural (BIC) Immaterial “és una fugida cap endavant de Serafín Castellano, que ha enganyat estes entitats que tant treballen per la cultura de la Comunitat”.

La portaveu municipal de Compromís per Paterna explica que el Centre Musical Paternense “té d’altres despeses a més de les relacionades amb els professors que imparteixen la formació musical, com per exemple els instruments, els uniformes o les despeses corrents com la llum, que també s’han de pagar i que poden ofegar les seues finances”. En este sentit, Compromís per Paterna denuncia que “davant este atac, Agustí no ha mogut un dit per a exigir a Francisco Camps que canvie la situació. Està paralitzat perquè l’importa més estar a bé amb Camps, el seu ex cap, ja que va ser assessor al seu gabinet, que la supervivència d’un centre que dóna classe a quasi 300 alumnes”.
Ripoll denuncia també que el Consell de Francisco Camps “ha venut la burra a les societats com el Centre Musical Paternense, fent promeses del tipus que anaven a fer-se càrrec de les escoles i ara ens trobem amb un panorama desolador en quant a la música valenciana”. Pel que fa al Centre Musical Paternense, que actualment imparteix cinc anys d’estudis musicals, compta amb uns 290 alumnes i té al voltant de 500 socis, “enguany no podrà fer grups d’alumnes nous si no hi ha un mínim d’uns 15 alumnes per a buscar professor, la qual cosa abans no passava”.

La subvenció que ara ha rebut el Musical Paternense és d’uns 13.400 euros “que cobreixen a dures penes el curs que comença en octubre però que pot dur a la nostra escola musical al tancament l’any que vé, com va a passar ara en algunes escoles musicals de l’Horta Nord que no obriran les seues portes per al curs 2010-2011”. Amb la subvenció rebuda, el Musical Paternense “podrà pagar el sou dels professors però haurà d’oblidar-se de comprar instruments nous, que es presten als alumnes que no poden tindre el seu propi, a més de continuar obligant els pares a pagar les reparacions”.

Loles Ripoll assenyala que “en època de crisi cal apretar-se però retallar de manera tan salvatge la cultura i el patrimoni valencià no té qualificatiu”, i afegeix que “tampoc és manera de solucionar el greu problema econòmic de les bandes declarant-les, a corre-cuita, BIC per a evitar protestes que taquen més la imatge pèssima de la Generalitat amb la cultura tradicional valenciana”. A més a més, “a tot això hem d’afegir que l’Institut Valencià de la Música (IVM) tampoc s’enrecorda de gran part de les bandes musicals i les deixa a la seua sort sense donar-les un cop de mà en moments tan complicats per a la seua supervivència”, conclou Ripoll.

Retall: LEVANTE EMV (1 setemebre)
Publicacions digitals: