Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 29 d’octubre del 2010

MOR MARCELINO CAMACHO, FUNDADOR DE CCOO

Demà dissabte es celebra en el seu homenatge un acte públic en Madrid 
El polític i sindicalista Marcelino Camacho, fundador i primer secretari general de Comissions Obreres (CCOO), ha mort hui divendres a la 1.30 del matí en un hospital de Madrid als 92 anys d'edat i després d'una llarga malaltia.

Marcelino Camacho Abad va néixer el 21 de gener de 1918 en Osma la Rasa (Sòria). Va ser fundador i primer secretari general de CCOO entre 1978 i 1987, així com diputat pel PCE entre 1977 i 1981, partit al que es va afiliar en 1935, un any després de fer-lo en UGT.

La seua professió va ser la de fresador, però la seua història com sindicalista i defensor de la llibertat es va començar a forjar quan amb 18 anys va tallar les vies del tren al costat d'altres companys després de l'alçament del bàndol nacional, per a intentar tallar-li el pas. Durant la Guerra Civil va lluitar com a voluntari del bàndol republicà.

Finalitzat el conflicte va passar per presó i per diversos camps de concentració. Des de 1957, any que rep l'indult, impulsa la creació de forma clandestina de Comissions Obreres (CCOO), el que li va costar una nova pena de presó. En total, va romandre 14 anys de la seua vida retingut.

Camacho va ser elegit secretari general de CCOO en 1978 i un any abans diputat per Madrid del PCE, si bé acabaria dimitint per discrepàncies amb el seu partit. Quan va abandonar la direcció del sindicat, amb Antonio Gutiérrez com successor, Camacho va ser nomenat president honorífic, però va dimitir en 1996 pel distanciament del sindicat amb el PCE. Al març de 2008 els seus companys li van retre un homenatge en l'Auditori de CCOO, que hui rep el seu nom, un emotiu acte que va finalitzar amb milers d'afiliats a CCOO cantant a una ‘La Internacional’. Va compartir la major part de la seua vida amb la seua esposa, Josefina Samper, amb la qual es va casar en 1948 i va tenir dos fills. En 1990 va publicar les seues memòries sota el títol ‘Confesse que he lluitat’.

COMPROMÍS EXIGIX A L’AJUNTAMENT QUE ÒBRIGA EXPEDIENTS SANCIONADORS A LES ELÈCTRIQUES PER LA SEUA REBEL·LlA A REFORESTAR LES ZONES TALADES DES DE 2007

Dilatant els terminis només afavorix l’estratègia de desobediència de les companyies

Compromís per Paterna denuncia que l’ajuntament “ha tornat a donar un nou termini a les elèctriques per a reforestar, que se suma als que els havia donat fins ara. Més terminis però sense obrir cap expedient sancionador per no reforestar, quan fa mesos que va acabar el termini que tenien les dos companyies per a la reforestació del bosc, i no ho han fet”.

Segons la coalició, “el problema de base és que l’ajuntament no ha fet els deures. El consistori paterner es va comprometre en febrer, aprovant una moció presentada per Compromís, a fer una norma on s’especificaren les condicions per a les noves llicències i les condicions de reforestació  per a les que ja s'han donat. Però no ho ha fet i, en comptes d'esta norma, ha tornat a improvisar: primerament plantejant que la reforestació es fera sota les línies d'alta tensió, greu error que ha sigut recorregut per la mateixa Conselleria de Medi Ambient. I ara torna a improvisar ordenant que la repoblació es faça al paratge de Despeñaperros, per a la qual cosa ha donat un mes a les companyies”. 

Per a Compromís per Paterna, “la conclusió és que acabem la legislatura i les elèctriques no han plantat ni un sol arbre en el parc natural. L'Ajuntament, entre recurs i recurs, donant terminis i més terminis a les elèctriques, aconseguirà que no es reforeste cap de les tales des del 2007”.

Però, paradoxalment, en paraules de la regidora de Compromís, Loles Ripoll, “volen donar la imatge falsa a l'opinió pública que estan fent complir la legislació a les elèctriques, quan en realitat estan dilatant els processos, la qual cosa beneficia l'estratègia de rebel·lia de les elèctriques”.

La portaveu municipal de Compromís assenyala que “l’ajuntament de Paterna hauria d’haver actuat d’una altra manera: primerament, redactant la norma que haurien de complir les elèctriques per a reforestar, i no improvisant com ha fet fins ara, i al mateix temps obrint un expedient sancionador en el moment que, passat el termini que tenien per a reforestar, ni Iberdrola ni Red Eléctrica mogueren un dit per a reforestar”.

D’esta manera, “el senyor Agustí està marejant la perdiu, i està afavorint per omissió l’estratègia de desobediència de les dos companyies, i això és una greu irresponsabilitat. El que ha de fer és obrir els expedients sancionadors que estem esperant des de fa temps i redactar les normes que guien el conjunt dels treballs de les companyies en les zones forestals al municipi”, conclou Loles Ripoll.

Retall: LEVANTE EMV (2 novembre)
Publicacions digitals:
PATERNA AHORA
PATERNA BIZ

dijous, 28 d’octubre del 2010

COMPROMÍS DENUNCIA QUE PATERNA DISPARA LA DESPESA MUNICIPAL MENTRE LA REGIDORA D’HISENDA DÓNA XIFRES SESGADES PER TAL DE DISMULAR-HO

La morositat de l’ajuntament és alta i repercutirà en la reducció dels serveis que es presten a la ciutadania

Compromís per Paterna denuncia que “no és veritat que la crisi siga la causant de la situació econòmica de l'ajuntament, sinó que és conseqüència de la falta de control de la despesa corrent per part de l'alcalde, Lorenzo Agustí, que se serveix de la regidora d'Hisenda, Sara Álvaro, per a ocultar amb xifres irreals la preocupant situació financera del consistori, que es nodreix de la reducció de les polítiques socials”.
 
La coalició d'esquerres insisteix que “l'actual equip de govern prioritza qüestions que tenen una importància molt relativa ara que estem en crisi, com determinats dinars o la falla municipal, en comptes de reservar recursos suficents per a assumptes que són més urgents per al poble com el bon manteniment de les dependències municipals, la neteja, la poda i manteniment de la vegetació, o la reposició de mobiliari urbà, entre d’altres”.

En aquest sentit, la regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, explica que “tampoc és cert que els problemes econòmics municipals siguen una conseqüència de falta de finançament estatal, ja que l'Estat s'ha encarregat de fer les inversions que el Partit Popular és incapaç de realitzar amb els seus mitjans econòmics, com per exemple el Parc Central, l'Auditori o la canalització del Barranc Barat a la Canyada".

Segons Loles Ripoll, “Agustí disposa d'eines suficients per a realitzar un pressupost equilibrat sense recórrer a d’altres administracions públiques, però altra cosa és que sàpiga, puga o vullga utilitzar-les”.

La conseqüència directa d'aquest descontrol de la despesa, reflectit en el pressupost de 2011, “produirà un deteriorament en els serveis públics municipals (jardineria, neteja i manteniment d'edificis públics primordialment); augmentarà l'atur, ja que és qüestió de temps que comencen a tirar a funcionaris interins, per les disminucions de la partida de personal en el cas de l'ajuntament i de les encomanes de serveis en el cas de Gespa”, afegeix la portaveu municipal de Compromís per Paterna.

Per tot això, Ripoll conclou que “la forma que Agustí té de gestionar les finances municipals està trontollant l'equilibri pressupostari i, sens dubte, deteriorarà els serveis que l'ajuntament presta a la ciutadania i, per tant, la qualitat de vida en el municipi. Per això és necessària altra forma de gestionar els diners de tots, més responsable, més assenyada i sostenible econòmicament”.  

Retall: LEVANTE EMV (28 d'octubre)

COMUNICAT DELS SINDICATS: UGT, CCOO, STES-IV

ELS SINDICATS DEMANEN SERIETAT I RESPONSABILITAT AL SR. ALCALDE DE PATERNA I ANUNCIEN MESURES DE PRESSIÓ I DENÚNCIES.

Davant la notícia, publicada per la premsa, de l'alcalde de suprimir llocs de treball de l'Ajuntament de Paterna, els sindicats UGT, CCOO I STES-IV mostren el seu més absolut rebuig i retrauen l'actuació de l'alcalde durant els dos últims anys.

L'alcalde ens ha enganyat, mentres ha mantingut la promesa de millora de les condicions dels empleats públics, la realitat ha sigut que porta dos anys marejant amb la reestructuració de l'ajuntament, amb la nova relació de llocs de treball, amb un aparent clar signe d'anar en contra dels mateixos empleats, amb retalls de salari, i ara amb un intent de suprimir 29 places i acomiadar 13 empleats públics.

El 26 d'octubre es va celebrar la Mesa de Negociació en un ambient molt crític per part d'estos tres sindicats, que van mostrar la seua indignació a la Regidora de Personal ,Maria Villajos, per les MALES MANERES D'ACTUAR per part de la corporació, havent-se assabentat per la premsa de la intenció de l'alcalde d'amortitzar places de l'ajuntament. Igualment els representants sindicals van criticar la utilització de la Mesa de Negociació com a mecanisme per part de la corporació per a intentar legitimar tots els abusos i balafiaments que s'estan cometent: pagament de productivitats, d'hores, de pujades de sou a alguns llocs, reducció de salaris, etc.

Segons van manifestar, “resulta significatiu que si estes mesures es duen a terme el Partit Popular continuarà tenint 11 assessors polítics (de lliure designació), atés que les places que ha anunciat que amortitza no estan ocupades per ningú, la qual cosa demostra que l'alcalde de Paterna anteposa els interessos del seu partit al de la totalitat de la ciutadania”,  “els principals afectats per les noves mesures de l'equip de Govern són els veïns del municipi, donat el seu anunci de despedir membres dels servicis socials, precisament el servici mes demandat pels veïns en plena crisi, i a Policies locals, el que es pot traduir en major inseguretat ciutadana quan l'alcalde sap de sobra que eixa és una de les majors preocupacions del municipi”.

Els sindicats van criticar la forma d'actuar del sr. alcalde, que atenta a la Llibertat Sindical i no respecta als representants dels empleats públics, i van informar d'actuacions legals per a fer vetlar els drets a disposar de la informació, a ser escoltats i a la negociació col·lectiva.

Convocada assemblea dels empleats públics, es va confirmar el malestar per la situació creada, amb enganys, mentides i intents continus de l'alcalde per crear situacions per a dividir als propis empleats. La realitat és reducció del salari, ocupació precària, PÈRDUA DE LLOCS DE TREBALL, sense cap compromís firmat per part del sr. alcalde, per la qual cosa van acordar convocar reunions sectorials, comunicats de premsa i mesures de pressió per a vetlar pels drets a unes condicions laborals adequades, una imatge de respecte per la funció pública i la solució de totes les irregularitats i precarietat de l'ocupació pública.

(Infomació segons nota de premsa rebuda.)

dimecres, 27 d’octubre del 2010

LA MESA DE LES CORTS ADMET A TRÀMIT LA INICIATIVA LEGISLATIVA POPULAR PER L’EDUCACIÓ INFANTIL DE 0 A 3 ANYS PÚBLICA I GRATUITA

Compromís compta ara amb quatre mesos per a arreplegar un mínim de 50.000 firmes
Un grup de ciutadans, tots ells membres de Compromís, registraren el passat mes de setembre en Les Corts una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a què el parlament valencià aprove una llei sobre la plena escolarització de la població infantil de 0 a 3 anys i la creació d’una xarxa d’escoles infantils. La Mesa de Les Corts ha admés a tràmit hui esta ILP per la qual cosa comencen els quatre mesos de termini per a arreplegar un mínim de 50.000 firmes.
Compromís ha organitzat una xarxa de fedataris, a la qual poden incorporar-se tots els ciutadans i ciutadanes que ho desitgen, que seran els encarregats d’arreplegar les signatures necessàries. Al mateix temps es realitzaran actes públics de presentació i recollida de firmes per pobles i ciutats del País Valencià per a facilitar a tota la ciutadania el recolzament a esta proposta.
L’objectiu d’esta iniciativa és que la Generalitat dote a la Conselleria d’Educació, en un termini màxim de 3 anys,  de tots els mitjans oportuns per poder atendre tota la demanda efectiva d’educació infantil (0-6 anys).
Amb aquesta llei que es pretenen que aproven Les Corts, es completaria l’any 2013 un procés pel qual la Generalitat i les administracions locals constituirien la xarxa d’escoles infantils de titularitat pública de la Comunitat Valenciana. Aquesta xarxa hauria d’incloure la creació i el manteniment d’un mínim de trenta mil noves places, açò passa, entre altres mesures, perquè la Generalitat establisca una partida especial en el pressupost d’inversions per a construir les escoles infantils necessàries.
Segons expliquen els ciutadans que han registrat esta iniciativa les raons de presentar aquesta proposició de llei mitjançant una ILP és que “des de Compromís apostem per la participació ciutadana, creguem que la democràcia no és només anar a votar cada quatre anys, en qüestions tan importants com aquesta, la societat ha de participar d’una forma directa. Així mateix la força de presentar una proposició de llei avalada per les signatures de desenes de milers de valencians i valencianes és molt més gran que si la presenten els nostres parlamentaris i costarà més que siga rebutjada per la majoria del PP a Les Corts”.
“Regular l’educació de 0-3 anys suposa avançar  l’inici de la socialització dels nostres infants, una escolarització a aquestes edats, com s’ha pogut comprovar, contribueix a reduir considerablement el fracàs escolar, un problema en què desgraciadament som líders de tot l’estat. S’ha d’acabar amb la visió exclusivament assistencial de l’educació infantil de 0 a 3 anys i contemplar-la com l’inici de l’ensenyament dels xiquest i xiquetes. El sistema de xec escolar ha sigut un fracàs i la xarxa pública de la Generalitat està paralitzada des de fa molts anys”.
Amb l’aplicació de la llei que es proposa des de Compromís es crearien mil nous llocs de treball directes, a més de tots aquells que es crearen indirectament. S’ha de tindre en compte també els beneficis per la conciliació de la vida familiar i laboral que suposaria la posada en marxa d’esta xarxa pública.
Els impulsors d’esta iniciativa procediran ara a presentar esta proposició de llei a les associacions de pares i mares d’alumnes, als sindicats de l’ensenyament i la resta de la societat civil per tal de demanar el seu suport.

COMPROMÍS DEMANA AGUSTÍ QUE INSISTISCA DAVANT LA CONSELLERIA PER A ACONSEGUIR QUE PROHIBISCA LA CAÇA A LES ZONES OBERTES DE LA VALLESA

La coalició considera que cal treballar perquè la Generalitat faça un decret que eximisca de la caça a la zona comuna del bosc

Compromís per Paterna vol que l’alcalde del municipi, Lorenzo Agustí, “insistisca davant la Conselleria de Medi Ambient perquè prohibisca totalment la caça a les zones obertes del bosc de la Vallesa, ja que el perill que hi ha de ferir alguna persona és totalment real perquè tenim constància que els caçadors cacen a prop dels camins i pot succeir una desgràcia qualsevol dia”.
 
La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, assenyala que “Agustí no ha de deixar que la resposta a la sol·licitud sobre aquesta prohibició, que la Conselleria té damunt la taula des del mes de gener d’enguany, es dilate tant en el temps, amb la qual cosa es va retardant la protecció a totes les persones que volen fer una passejada pel bosc de la Vallesa”.

Ripoll explica que en la Vallesa, i fins i tot en el Parc Fluvial, “es pot eliminar la caça si hi ha un ús públic elevat que faça que les restriccions siguen tan estrictes que el territori per a aquesta activitat quede tan reduït que no es puga practicar”.

La portaveu de Compromís per Paterna afirma que “actualment la zona per a la caça que hi ha al bosc de la Vallesa és la que està al costat de la Lloma de Betxí, però els caçadors sobrepassen estos límits sense fer cas de les actuals restriccions, amb la qual cosa la nostra coalició creu que és prou urgent que la Conselleria establisca l’exempció del bosc com a zona comuna de caça i que l’alcalde no deixe de fer un seguiment de l’estat en què es troba la petició del consistori paterner”.

En este sentit, Loles Ripoll diu que “la manida excusa de las cosas de palacio van despacio no ens serveix perquè estem parlant de la seguretat de les persones, dels paterners i paterneres que volen disfrutar d’un espai natural com el bosc de la Vallesa i que no ho fan per por de patir un accident”.

Segons l’article 33 de la Llei de Caça de la Comunitat Valenciana, les zones comunes de caça, com la de la Vallesa, són “terrenys que no tinguen la condició d’alguns dels espais cinegètics (especificats a l’article 19 de la mateixa llei) anteriors, ni tinguen la consideració o declaració,  respectivament, de zona de seguretat o refugi de fauna, es conceptuaran com a zones comunes de caça”.

I la mateixa llei, al seu article 39.3 e), fixa els límits de les zones de seguretat en 25 metres a cada banda de la vora dels camins d’ús públic no asfaltats, aspecte que “molts caçadors no respecten i que ha de solucionar-se de manera immediata amb les sancions pertinents, les quals ha de fer complir la policia local afegint també una intensificació dels controls a la zona, sobretot els caps de setmana, i amb el decret que l’alcalde ha d’aconseguir que faça la Conselleria per tal de prohibir totalment la caça a la Vallesa”, conclou Ripoll.

Retall: LAS PROVINCIAS (27 d'octubre)

dimarts, 26 d’octubre del 2010

PATERNA S'OPOSA PER UNANIMITAT DE TOTS ELS GRUPS A LA INSTAL·LACIÓ DEL MAGATZEM RADIOACTIU DE ZARRA

Si el magatzem vinguera a Zarra, pel by pass passarien un total de 19 convois a l'any procedents d'Ascó i Vandellós amb residus altament radioactius

Compromís per Paterna ha presentat al ple, celebrat hui, una moció que s’ha aprovat i en la qual Paterna s'oposa a la ubicació del magatzem nuclear a Zarra. La portaveu municipal de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, afirma que la situació, en cas que definitivament vinga el magatzem nuclear, “pot ser més seriosa d’allò que pensem perquè haurem de veure com passen 19 transports anuals prop de Paterna, pel by pass, amb residus procedents de les centrals Ascó I, Ascó II, Vandellòs II i Vandellòs I. D’esta última, amb residus que venen des de França”.

En cas d’accident, les conseqüències podrien ser molt serioses si els residus isqueren a la superfície i contactaren amb la biosfera, amb possibilitat de contaminar amb radioactivitat aire, terra i persones", afegeix Ripoll. Malgrat circular a 40 km/h com a màxim i amb escorta policial, “estos vehicles que transporten mercaderies perilloses com els residus radioactius, i que estan obligats a senyalitzar-ho amb les etiquetes de perill pertinents com per exemple el trèbol esquematitzat per al materials radioactius, poden tindre una fallida i causar una catàstrofe”, explica Loles Ripoll.

A més a més, la regidora de Compromís per Paterna recorda que la vida dels residus d’alta activitat “pot arribar a ser superior a les desenes de milers d’anys, segons el tipus de residu. Per exemple, hauran de passar 482.000 anys per a que el plutoni-239 deixe de ser radioactiu, 34.000 anys per al radio-226, 112.000 anys en el cas del carboni-14, i així podríem seguir donant dades molt preocupants”.

Amb la d’ara, és la segona vegada que Compromís presenta al ple de Paterna esta moció. Fa sis mesos va ser rebutjada pel Partit Popular, que va esmenar-la i va argüir que no calia “immiscuir-se” a l’exercici legítim de les competències d’altre ajuntament.

En esta ocasió, després que les direccions autonòmiques del PSOE i el PP s’han manifestat en contra, els partits locals han decidit donar suport a la moció de Compromís per Paterna. Segons Loles Ripoll, “el que compta ara és que el ple, per unanimitat, s'ha pronunciat en contra de la instal·lació del magatzem nuclear pel perill que suposaria per a les poblacions limítrofs al by pass, i no únicament per a la població de la Vall d'Aiora, per això estem molt satisfets. La coalició Compromís anem a presentar mocions semblants en altres pobles i ciutats”.

Publicacions digitals:
PATERNA AHORA

dilluns, 25 d’octubre del 2010

INICIATIVA ELEGEIX MÓNICA OLTRA, MIREIA MOLLÀ I CARLES MULET PER ALS PRIMERS LLOCS DE LA LLISTA AUTONÒMICA DE COMPROMÍS

Iniciativa del Poble Valencià celebrà dissabte a València el seu Congrésd’elecció de candidatures per a la llista autonòmica de la coalició Compromís de cara a les autonòmiques de 2011


La diputada Mónica Oltra ha estat elegida per la militància ecosocialista com a la primera representant d’Iniciativa a la llista de Compromís per la circumscripció de València on, d’acord amb el pacte de coalició, ocuparà el segon lloc.

Per les comarques alacantines ha estat triada en primer lloc la també diputada Mireia Mollà, qui encapçalarà la llista de Compromís a la circumscripció d’Alacant. I finalment el portaveu d’Iniciativa a les comarques castellonenques, Carles Mulet, ha estat elegit com a primer representant ecosocialista a la llista de Compromís per la circumscripció de Castelló on ocuparà el segon lloc.

Els militats d’Iniciativa també han triat la resta de representants ecosocialistes a les llistes de Compromís per les tres circumscripcions del País Valencià. En la seua intervenció davant la militància d’Iniciativa, Mónica Oltra ha destacat la necessitat d’un canvi polític en 2011, per al que Compromís serà clau, ja que “els valencians i valencianes no podem permetre ni una generació més perduda, una generació sense treball, sense oportunitats ni expectatives, no ens podem permetre ni una generació més sense esperança”.

En este Congrés també s’ha aprovat el Programa Marc Municipal de cara a les eleccions de 2011. El programa ecosocialista per als ajuntaments es basa en l’ètica política i la regeneració democràtica, per aconseguir governs municipals que actuen amb responsabilitat, transparència, honestedat i que promoguen la participació ciutadana.

Iniciativa es posa com a objectiu uns municipis que fomenten la justícia social i una sanitat i educació públiques i de qualitat. Un altre eix del programa municipal d’Iniciativa és l’ecologia, des dels ajuntaments s’ha de lluitar contra el canvi climàtic i impulsar l’estalvi i les energies renovables. Així mateix l’eficiència en la gestió dels recursos públics i la participació ciutadana són claus en este programa.

divendres, 22 d’octubre del 2010

M.Oltra denuncia corrupció en Cooperació i Blasco li diu 'poca vergonya'

COMPROMÍS ES MOSTRA OBERT A MÉS INCORPORACIONS DE FORMACIONS ECOLOGISTES

La coalició valora molt positivament el procés d'unificació de forces ecologistes que està fent-se a tot l'estat


La comissió política de la coalició Compromís, integrada per dirigents del BLOC, Iniciativa i Verds Esquerra Ecologista, ha realitzat una nova reunió per analitzar el treball que s’està duent a terme de cara a les properes eleccions autonòmiques i municipals de 2011.

L’òrgan de direcció de la coalició Compromís ha valorat molt positivament el procés d’unificació de forces ecologistes que està produint-se a tot l’estat. En este sentit Compromís ha remarcat que un dels seus objectius és potenciar este procés al País Valencià, “la coalició ja compta amb els Verds Esquerra Ecologista i els Verds de Villena i en este sentit estem totalment oberts a altres incorporacions de partits ecologistes valencians”, s’ha afirmat des de la comissió política.

“L’excel·lent relació que Compromís té amb el seu referent al Parlament Europeu el grup Verds-ALE ha de servir de base per a consolidar un gran front de caràcter ecologista que aconseguisca una presència decisiva al parlament valencià”. 

D’altra banda la comissió política de Compromís ha destacat la gran llavor que està realitzant-se en la consecució de candidatures municipals per a la coalició, segueixen tancant-se constantment noves candidatures, hores d’ara es pot afirmar que esta unió del valencianisme, l’esquerra i l’ecologisme comptarà en les pròximes eleccions amb xifres històriques de candidatures que permetran l’arribada a la pràctica totalitat del País Valencià

L’altre front obert per Compromís és l’impuls d’una Iniciativa Legislativa Popular per l’educació infantil de 0 a 3 anys pública i gratuïta. S’espera que abans de que acabe el mes d’octubre la Mesa de les Corts tramite esta proposició, aleshores començaran a contar els quatre mesos per a la recollida d’un mínim de 50.000 firmes. Des de Compromís s’està ultimant l’estructura de fedataris i tots els altres aspectes tècnics necessaris per a dur endavant esta iniciativa.

dijous, 21 d’octubre del 2010

MARROC CULPABLE, ESPANYA RESPONSABLE


MARXA PER LA INDEPENDÈNCIA

Dissabte 13 de Novembre

12.00 hores des de  Atocha a Sol (Madrid) 

Llig el manifest ACI 

COMPROMÍS PROPOSA LA IMPLANTACIÓ DE LES BICIS PÚBLIQUES A TOTS ELS POLÍGONS DE PATERNA

El polígon de la Font del Gerro en seria el més beneficiat

Compromís per Paterna considera que la Font del Gerro “és un dels polígons més grans d’Europa on la gran quantitat de treballadors que hi van repercuteix en un elevat nombre de vehicles circulant tot el dia. Per això, fomentar l’ús de les bicicletes públiques seria una bona mesura per a reduir tota la contaminació que significa tant de vehicles i, a més, també baixarien els embussos de trànsit”.

Ripoll assenyala que “el privilegi que suposa que el més gran dels polígons de Paterna tinga una parada de metro està totalment desaprofitat perquè seria un lloc molt adequat per a posar una base de bicicletes públiques, a més de posar-ne d’altres en punts estratègics dels polígons paterners, perquè els treballadors i treballadores agafarien una bicicleta a l'estació i arribarien prop del seu treball on l'aparcarien en una altra base de bicicletes públiques”.

La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, afegeix que “la bicicleta és un instrument de treball, perquè moltes persones la utilitzen per a fer gestions i moure’s on anar amb el cotxe és un problema”.

Loles Ripoll explica “que els treballadors d’este polígon, i també de Táctica, del Parc Tecnològic i de l'Andana es podrien beneficiar igual que els ciutadans que estan empadronats al municipi acreditant  que treballen a Paterna”.

La portaveu de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, afirma que “actualment només poden utilitzar les bicicletes públiques les persones empadronades. Compromís considerem que cal que es puguen beneficiar d'aquest servici, a més del personal que treballa als quatre polígons, totes les persones que treballen a Paterna, i puguen així moure’s amb el vehicle de dos rodes per a fer gestions de tot tipus”.

En este sentit, la regidora Ripoll subratlla que “volem plantejar la nostra proposta en el següent Comitè de Mobilitat i segons la resposta que es derive del nostre plantejament, no descartem presentar una moció al ple de l’ajuntament”.

Publicacions digitals:
PATERNA AHORA

dimecres, 20 d’octubre del 2010

RIPOLL REPROTXA AGUSTÍ QUE CONTINUE OCULTANT INFORMACIÓ SOBRE IKEA

Compromís considera molt problemàtica la prolongació de la CV-31

Compromís per Paterna entén el pacte de discreció entre Ikea i l’alcalde del municipi, “però este pacte és contrari a la necessària participació de l’oposició en les decisions municipals. Més encara quan Lorenzo Agustí ha presentat al ple projectes urbanístics que planteja com no relacionats amb la ubicació d’Ikea quan, en realitat, sí que ho són, i alguns dels quals han suposat una important despesa municipal”.

La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, assenyala que “la nostra coalició va proposar en febrer, en una moció, que s’oferira a Ikea la possibilitat d’ubicar-se en el camp de tir militar, moció que va ser aprovada. I en estes circumstàncies, de clara voluntat de col·laboració al projecte, reprotxem durament a Agustí la seua actitud d’ocultar a l’oposició informacions bàsiques sobre el planejament municipal”.

Des de Compromís ens preguntem com és possible que un alcalde, que té el suport de tota la corporació per a facilitar que vinga Ikea, oculte informació fonamental en les operacions de planejament urbà que porta al ple per a aprovar”, afegeix Ripoll.

Per a la portaveu de Compromís per Paterna, “dos són els exemples a destacar: d’una banda el pla d’accessos a Heron City, que en realitat era un pla d’accessos per a Ikea, i en el qual el consistori ha invertit una gran quantitat de diners que ara serà irrecuperable perquè el projecte decau en favor de les altres ubicacions que s’estan considerant. I l’altre és l’aprovació definitiva de la urbanització del pla del Rector, l’execució imminent del qual estrangularà el possible corredor per a la prolongació de la CV-31 (l’autovia que va a Godella i passa enfront de la Fira de Mostres). Això últim vol dir que quan es construïsca el Pla del Rector, l’autovia projectada passarà entre els barris de Lloma Llarga (Valterna) i Pla del Rector amb les consegüents molèsties acústiques i de contaminació ambiental”.

A més a més, continúa Ripoll, “si el projecte d’eixa autovia es perllonga fins a passar l’A7, penetrarà en la Canyada entre Montecanyada i el polígon L'Andana per a girar cap al Parc Tecnològic, tal i com està dissenyada, complicant, encara més, la configuració en barris aïllats que penalitza a Paterna, aspecte al qual des de Compromís ens oposem”.

Per això, “Compromís demana que Agustí mantinga regularment informats els grups de l’oposició en la comissió informativa d’infraestructures, per a poder seguir col·laborant i plantejar les millors condicions d’accessibilitat, que siguen menys perjudicials per al medi ambient i per a la població dels barris que puguen quedar més pròxims a la ubicació definitiva d’Ikea”, conclou Loles Ripoll. 
Retall: LEVANTE EMV (20 octubre)

Publicacions digitals:
PATERNA AHORA
PATERNA BIZ
PATERNA AL DÍA


dimarts, 19 d’octubre del 2010

COMPROMÍS ACUSA AGUSTÍ DE RETALLAR DE MANERA ENCOBERTA LA DESPESA SOCIAL PER NO SIGNAR EL CONVENI DE 2010 AMB LA CAMBRA

La coalició afirma que aquesta entitat, que gestiona els telecentres del municipi, encara no ha rebut la subvenció per a 2010 

Compromís per Paterna denuncia que l’alcalde de Paterna, Lorenzo Agustí, “torna a mentir a la ciutadania perquè ha retallat, de manera encoberta, la despesa social, ja que hem sabut que encara està pendent la signatura del nou conveni amb l’entitat La Cambra que no ha cobrat els diners per a 2010, i només queden dos mesos per a que s’acabe l’any”.
 
La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, explica que Agustí “s’unfla als plens dient que no ha fet retallades a la partida de despesa social dels pressupostos, però ja coneguem la seua política del sí-sí que després és no-no, i l’exemple més clar el tenim en el cas de La Cambra, que porta els telecentres de Paterna”.

Segons Ripoll, “La Cambra té personal que treballa fent una col·laboració incentivada, és a dir, que l’entitat en qüestió, mitjançant la subvenció del conveni municipal, paga a estes persones una quantitat per a remunerar les seues hores de feina”. Aquest conveni obliga l’ajuntament a pagar, en el moment de la signatura, el 50 per cent de la subvenció acordada amb l’entitat.

Però ara, com l’alcalde ha deixat les arques municipals tremolant-se, va allargant la signatura del conveni de 2010, amb la qual cosa La Cambra no ha cobrat i, per tant, totes les persones dels telecentres no veuen un euro des de fa mesos”, afegeix la portaveu municipal de Compromís per Paterna.

Loles Ripoll assenyala que “Agustí no vol dir clarament als paterners i paterneres que no té diners per a res, i per a ell l’opció més fàcil i ràpida és, com en este cas, aprovar en ple un conveni i després no firmar-lo amb l’entitat, per què? Per a donar una imatge en públic i després fer maniobres dilatòries que tenen unes repercussions molt greus en el dia a dia de les persones que atenen els telecentres, i de les quals potser ell desconega la seua situació personal”.

La Cambra vol pagar les persones que té al telecentre però Lorenzo Agustí està posant entrebancs que solucionaria ràpidament escrivint el seu nom i cognoms al document, per a que automàticament s’abonara eixe 50 per cent dels diners que li corresponen a dita entitat”, conclou Ripoll.

La Cambra és una associació que té com a objectius la intervenció socio-educativa sobretot amb menors, joves i col·lectius de risc social, amb la finalitat d’atendre les seues necessitats a l’àmbit social, personal, escolar, familiar, laboral, de formació i de temps lliure. A més a més, La Cambra també potencia la sensibilització, difusió, participació i treball comunitari amb d’altres entitats de la xarxa social.

Retall: PROVINCIAS (19 d'octubre)

divendres, 15 d’octubre del 2010

Presentació Grup Jove LA CuA

Diumenge 17 octubre a les 18.00 hores

T'ESPEREM 
al Centre Social de la Canyada

La CuA  
(Cultura en Acció)  
es un grup jove que vol  millorar  Paterna amb actes culturals i reivindicatius.


COMPROMÍS PORTA A ANTICORRUPCIÓ LA TRAMA AUSPICIADA PER LA CONSELLERIA DE RAFAEL BLASCO

El grup Compromís en Les Corts denunciarà davant la Fiscalia Anticorrupció de la Comunitat Valenciana a la Conselleria de Solidaritat i Ciutadania per afavorir la creació d'un entramat "presumptament corrupte" en la concessió de les ajudes de cooperació al desenvolupament


La diputada de Compromís Mireia Mollà ha explicat en roda de premsa que té documents que proven l'existència d'un "tracte de favor" de la Conselleria cap a la Fundació Solidària Entrepueblos, que va crear "una trama" d'ONG per a "disposar de fons públics per a fins no lícits". Segons explica en la seua denúncia Compromís, Entrepueblos va assolir "un entramat" perquè les empreses integrants del patronat d'aquesta fundació "foren les beneficiàries últimes" de part dels fons de cooperació atorgats per la Generalitat "en connivència" amb la citada fundació. 

Mollà ha assegurat que empreses relacionades amb aquesta entitat podrien haver-se dut fins a 2 milions d'euros dels prop de 4 que la Conselleria va concedir a "entitats de molt reduïda presència en l'àmbit de la cooperació", i que arran d'entrar en contacte amb Entrepueblos van assolir "subvencions sustancioses". La documentació de la qual disposa Compromís, entre la qual hi ha correus electrònics entre la fundació i responsables del departament dirigit pel conseller Rafael Blasco, evidencia una "connivència" amb el gabinet d'aquesta Conselleria, que assessora "sobre la millor forma de presentar projectes", sempre segons Mollà. 

La diputada ha manifestat que les ONG Fudersa, Agrupació Ceiba, Asamanu Àfrica, Esperança Sense Fronteres i Asa Àfrica passen de rebre ajudes, que en alguns casos no superen els 12.000 euros en 2008, a obtenir en 2009 prop de 700.000 euros de la Conselleria, que en una part important derivaven en els patrons d'Entrepueblos. Una part important de la subcontractació es feia amb l'empresa Arcmed, propietat del president de la Fundació, Alfonso Navarro, i amb Dinamiz-e, de la qual era administrador únic el vicepresident d'Entrepueblos, Adolfo Soler, segons la parlamentària. 

Mollà ha afegit que una altra de les empreses que amb les quals es subcontrata és Desfa, de la qual és president Joaquín Blasco, que segons ha apuntat treballava en la Fundació i tenia una relació personal amb la família del conseller Blasco. Aquest entramat afavoria que els recursos obtinguts per les diferents fundacions "acabaven sent gestionats realment" pels patrons, sense contar amb la preceptiva autorització del Protectorat de la Generalitat, tal com establix la llei de Fundacions. 

La documentació, ha indicat, també evidencia que els costos de les partides dels projectes "estan clarament sobredimensionats" i en alguns casos es cobren quantitats distintes per un mateix concepte, com ocorre amb un curs de formació pel qual es va cobrar 1.100 euros en una ocasió i 23.000 euros en una altra. Mollà, que s'ha mostrat convençuda que algunes de les organitzacions implicades no coneixien el que ocorria, ha explicat que els propis treballadors d'Entrepueblos eren els quals "fabricaven" les factures de les ONG per a les quals treballaven i ha afirmat que la fundació tenia un compte comú amb la resta d'entitats on es realitzaven els ingressos de les subvencions. 

La diputada ha exigit a Blasco que pose a la disposició del seu grup tots els expedients relacionats amb aquestes entitats i ha anunciat que el seu grup sol·licitarà la creació d'una comissió d'investigació en Les Corts i la realització d'una auditoria per part del Tribunal de Comptes.

COMPROMÍS PER PATERNA CONSIDERA “INTOLERABLE” QUE AGUSTÍ QÜESTIONE LA PROFESSIONALITAT DE LA SECRETÀRIA DE L’AJUNTAMENT

La coalició afirma que és l’alcalde qui s’equivoca i no l’habilitada nacional

Compromís per Paterna qualifica d’ “intolerable” el tractament que va tindre al ple extraordinari l’alcalde de la població, Lorenzo Agustí, amb la secretària de l’ajuntament, Teresa Morán, qui en els vint anys que porta al càrrec “mai havia vist qüestionada la seua professionalitat amb una actitud tan impertinent, per part d’Agustí”.

Des de la coalició d’esquerres, “no entenem com el cap de l’equip de govern municipal  té l’osadia de dir, ple sí ple també, que la secretària s’equivoca a l’hora de redactar els informes pertinents que requereix la vida administrativa del consistori, quan moltes vegades és ell qui s’equivoca i no vol reconèixer els seus errors”.  Per a Compromís per Paterna, “potser Lorenzo Agustí està molt nerviós per tota la que cau, amb la corrupció esguitant a membres del seu partit com el conseller Rafael Blasco i l’escàndol dels diners per a les ONG’s que han acabat invertits en pisos a València”.

La regidora de Compromís per Paterna, Cristina Domingo, titlla com a “moment més tens i incòmode” al ple quan l’alcalde “va exigir-li a Teresa Morán, i que això constara en acta, que emetera un informe dels recursos obtinguts en 20 anys, que la casualitat vol que coincidisca amb tot el temps que porta com a secretària. Amb la qual cosa és un clar exercici de despotisme del cap de l’ajuntament contra la secretària, on dubta clarament de la seua professionalitat”.

L’incident es va produir quan es va tractar al ple el punt sobre el Programa Plurianual de Vivenda Protegida, on l’informe que va fer l’oficina de secretaria era contundent en dir que “una vez más se confirma que este ayuntamiento carece a día de hoy de Programa Municipal Plurianual de Vivienda protegida que legitime el destino de los recursos obtenidos a otras actuaciones de interés social que no consistan en la construcción de viviendas sometidas a algún régimen de protección pública”. I el mateix informe acabava assenyalant que “esta Secretaría manifiesta su preocupación por el cumplimiento del destino legal de los recursos obtenidos de la venta de PMS (Patrimonio Municipal de Suelo) y debe proponer que se efectúe un seguimiento exhaustivo al respecto”.

Domingo subratlla que “pel que sembla Agustí no deu saber que les funcions d’una persona que té un càrrec com el de Teresa Morán, habilitada nacional, són desenvolupar tasques de control i fè pública sobre la vida administrativa de l’ajuntament, és a dir, evita que això siga un cau al més pur estil Malaya o Brugal”.

Retall: LEVANTE EMV

dijous, 14 d’octubre del 2010

EL "si bwana" DE LORENZO AGUSTÍ A FONT DE MORA


DISCURS DE PLE: 

En primer lloc volem dir molt clar que Compromís vol el col.legi de Lloma Llarga, pero no així.
Ens estan demanant que aprovem un conveni amb la Generalitat valenciana pel qual l’ajuntament de paterna farà una inversió en la construcció de l’escola pública de Lloma Llarga per cinc milions d’euros i la generalitat retornarà l’import en tres anys. 
Compromís ja diguérem que este és un greu despropòsit quan discutírem els pressupostos de 2011, però ara, a la vista del conveni, la nostra convicció encara és major, perquè este és un mal conveni: “les possibles demores que poden produir-se en l’abonament de la subvenció no donaran lloc al pagament d’interessos a favor de l’ajuntament” (o siga, que les demores les finançarà l’ajuntament de Paterna, que no està en condicions) i, a més, les anualitats se supediten al fet que hi haja crèdit. O siga, que la Generalitat pot deixar-nos penjats si no té diners. És un mal conveni on l’ajuntament té totes les de perdre. A més, els informes de l’oficial major i de la

Però, més que això, quan plantejaren el projecte ja els diguérem que l’Ajuntament de Paterna no havia d’haver fet esta operació, que l’Ajuntament de Paterna mai hauria d’haver accedit a construir amb els diners que els seus veïns han aportat a les arques municipals una infraestructura com un col·legi de primària, que és responsabilitat de la Generalitat. Però vostés han continuat endavant, i Paterna ha hagut de renunciar a moltes inversions dels barris, als pressupostos participatius del 2011, per fer un col·legi que la Generalitat havia d’haver construït amb el seu pressupost exclusivament. El col·legi de Lloma Llarga era prioritari, ja estava parlat amb Font de Mora i havia dit que sí, però al final ha sigut que no. I vostés, com que són del mateix partit i no volen pressionar-los, han acceptat avançar el diners i estan disposats a firmar un mal conveni, amb el qual podem perdre molts diners.

Perquè ho han fet? Perquè el Partit Popular des de la Generalitat no té un euro per a fer front a les coses més importants per a la població, com ara esta escola

O siga, que al final, a Paterna li tocarà carregar amb la mala gestió del govern de la Generalitat, que ha fet una política de nous rics, gastant diners en macroprojectes com la Fórmula 1 o la visita del papa, o tot el que s’ha gastat en els ruïnosos TerrA Mítica, ciutat de la llum, aeroport de Castelló - a una distància del de valència que no es faria en cap ciutat europea- que no han repercutit en la millora del dia a dia de les persones.
 
I molt més greu que això: no ho podem assegurar, perquè seran els jutges qui ho decidiran, però les sospites de corrupció generalitzada en la cúpula del Partit Popular, començant pel Gürtel i acabant amb els diners presumptament desviats per un conseller d’ajuda al desenvolupament per a comprar pisos no únicament desacrediten els representants públics en general, sinó que suposen una apropiació de diners dels contribuents per a xanxullos privats o per a finançaments irregulars que, en definitiva, impedixen executar projectes tan necessaris com el d’esta escola. Eixe és el problema, senyor Gabarda, eixe és el problema, senyor Agustí. Que no hi ha per a escoles i mentrestant alguns s’omplin les butxaques amb els diners dels impostos que paguem tots. Per tot això anem a votar en contra en este punt.

Senyor Gabarda,  tornen a repetir els mateixos arguments que en la comissió informativa. Sabem que vosté està molt interessat en la construcció d’esta escola. Nosaltres també, igual que les mares i els pares que tenen els seus fills dispersos per les escoles del poble. El que exigim és que vostés es planten i no diguen “sí bwana” al que els diu el senyor Font de Mora. Ni més ni menys que això. Si es planten, nosaltres estarem al seu costat anant a la Conselleria a demanar el col·legi, però avançar els diners i firmar un conveni com este és inacceptable. Amb els mateixos arguments, podríem haver avançat també els diners per a l’institut de la Canyada, per exemple. Miren, així no es fan les coses. Un ajuntament amb les finances com les que tenim a Paterna no pot traure les castanyes del foc a la Generalitat. I més quan la gestió econòmica de la Generalitat és tan nefasta. La Generalitat ha deixat d’exercir les seues obligacions amb el poble de Paterna.
 
No compten amb nosaltres per a aprovar este conveni. Si volen que anem tots junts a la Conselleria a parlar amb el conseller i reivindicar la construcció del col·legi ens tindran en primera fila, colze a colze amb vostés, però per a firmar este conveni, que, a més, suposa renunciar a moltes inversions en els barris, no compten amb nosaltres.  

Retall: LEVANTE EMV (14 octubre)

AMB EL PAI DE LES MONGES S'ESTÀ MALVENENT PATRIMONI MUNICIPAL

DISCURS DEL PLE:

Ens demanen que votem a favor d’este PAI, un PAI que ara suposa uns ingressos per a l’ajuntament de 2.100.000 euros més un  solar de 800 metres. 
 
Miren, sabem que la situació immobiliària està malament, que ara no es pot pretendre ingressar el mateix que en 2006, però açò, com es diu en terminologia immobiliària, no està en preu. Açò no està en preu. Ací fa tota la impressió que vostés hagen acceptat el que els han donat perquè estan amb l’aigua al coll. Els preus han baixat, sí, però tant? És una barbaritat que ara es traga menys de la mitat, sobretot quan, segons els indicis, el projecte Ikea està a punt de moure’s, i actuaria com una locomotora i, per tant, les expectatives de negoci serien molt millors. 
 
A Compromís este tema ens crea molta inquietud, molta, perquè el projecte suposa menys de la mitat del diners previst inicialment. Compromís considerem que esta és una mala operació que ens impedix obtindre uns ingressos majors, a pesar de la crisi, i que les conseqüències seran la impossibilitat d’executar moltes inversions.

Vostés estan dient que és la millor operació possible. Nosaltres afirmem que estan malvenent el patrimoni del poble de Paterna.

Si vostés consideren que el projecte que ens presenten és l’única opció possible, els proposem una cosa: retiren el punt i porten-lo al pròxim ple ordinari amb un estudi de mercat. No és tan urgent que no puga esperar 15 dies més. Aporten dades que justifiquen esta rebaixa de més de la meitat respecte del PAI inicial. Expliquen a quin preu es podrien vendre o gestionar els locals que es constuïsquen. Justifiquen amb estudis concrets esta rebaixa.

Però no pretenguen que sense dades concretes tirem el carro pel pedregal. Si volen tirar el carro, si volen agafar l’almoina que els donen les monges, Compromís per Paterna no anem a col·laborar. Per tant, esta és la nostra oferta: retiren el punt, aporten dades que justifiquen la rebaixa i estudiem el tema en el pròxim ple. Si no ho fan, evidentment, el nostre vot serà en contra.

Retall: LEVANTE EMV

dimecres, 13 d’octubre del 2010

COMPROMÍS DEMANA LA DISTINCIÓ AL MÈRIT CULTURAL PER A JOAN MANUEL SERRAT PEL SEU TREBALL DE DIFUSIÓ DE L’OBRA DE MIGUEL HERNÁNDEZ

Mònica Oltra ha registrat a Les Corts una Proposició No de Llei a l'efecte


La diputada d’Iniciativa i portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha registrat en Les Corts una Proposició No de Llei per a demanar que el Consell “atorgue al canta autor Joan Manuel Serrat la Distinció de la Generalitat al Mèrit Cultural, com a reconeixement a la seua valuosa aportació en la propagació del coneixement de l’obra de Miguel Hernández i  la posada en valor, al llarg de la seua vida, del nostre poeta”.

En la proposició elaborada per la parlamentària de Compromís es posa de relleu que “de la trajectòria de Joan Manuel Serrat cal destacar la dedicació a propagar el coneixement dels grans poetes de les lletres hispanes i, de manera particular de Miguel Hernández. Ja en 1972  va publicar un disc homenatge a Miguel Hernández. I, aquest any, dintre de les activitats organitzades amb motiu del Centenari de Miguel Hernández, està fent la gira “Hijo de la luz y de la sombra”.

Oltra ha destacat l’oportunitat d’esta Distinció al Mèrit Cultural ja que “el centenari del naixement del poeta Miguel Hernández en el present any 2010 suposa una oportunitat irrepetible de mostrar la riquesa del seu legat. És per això que la Fundación Cultural Miguel Hernández, l’Ajuntament d’Oriola i altres entitats i organismes han emprés la tasca, carregada de responsabilitat i il·lusió, d’organitzar els actes que commemoren els cent anys del naixement de l’il·lustre escriptor oriolà. Ha de ser una efemèrides què servisca per fer reflexionar a qualsevol al voltant de la figura del poeta i la seua obra”.

“A Miguel Hernández li agradaria que, si no va poder escriure més, donat que va morir en plena joventut, la seua obra es done a conèixer i en eixa tasca molts dels valencians i valencianes hem après les poesies de Miguel Hernández  i la seua pròpia història de poeta pobre que va arribar a escriure com els poetes rics”, afegeix la proposició de Compromís. En este sentit Joan Manuel Serrat ha desenvolupat un treball clau per a la difusió de l’obra del poeta oriolà.

COMPROMÍS PER PATERNA EXIGEIX QUE ES LIMITE LA VELOCITAT A 10 KM/H AL PARC FLUVIAL DEL TÚRIA PER AFAVORIR ELS VIANANTS

La coalició també demana mesures de manteniment per a evitar el deteriorament del parc

Compromís per Paterna exigeix que es reduïsca la velocitat de circulació al Parc Fluvial del Túria, que actualment és de 20 km/h, per als vehicles que passen per allí, “perquè ens han arribat queixes de vianants que passegen amb la por al cos perquè no es respecta la marxa del seu pas”. La coalició d’esquerres considera que “una velocitat apropiada per a tots, persones i vehicles, en concret les bicicletes, seria 10 km/h perquè s’ajusta al pas de les persones que caminen”.

La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, explica que “la majoria de les queixes que hem conegut són de vianants que, de sobte, s’han trobat amb pelotons de ciclistes que gasten el Parc Fluvial del Túria per a entrenar, utilitzant la ruta que hi ha entre Quart i Vilamarxant, passant a velocitats massa elevades per a una zona que és de passeig”.

Ripoll assenyala “que al parc podem conviure tots, ciclistes i vianants, i si per a esta convivència, de moment, cal limitar més la velocitat, el nostre grup municipal treballarà per tal d’aconseguir-ho. Sabem que allò més adient seria fer un carril bici per a que els ciclistes pogueren anar a més velocitat però, fins que es puga fer, la solució temporal passa per baixar la velocitat actual de trànsit”.

D’altra banda, la portaveu municipal de Compromís per Paterna també afirma que “està molt bé disposar d’un espai natural com el Parc Fluvial del Túria però no podem oblidar que això comporta un manteniment necessari ja que persones, animals i vehicles que passen per allí van fent un desgast de l’entorn i de les instal·lacions”.

En este sentit, l’Informe Final que ha fet la Coordinadora en Defensa de los Boscos del Túria sobre les obres del Parc Fluvial “és prou aclaridor al respecte perquè fa una sèrie de propostes que Compromís per Paterna creu que són molt encertades, començant per la coordinació de totes les administracions implicades”, diu Ripoll.

Brigades de conservació i neteja del Parc, la prohibició del pas de cavalls per les passarel·les de fusta, evitar l’ús de pesticides en les canyes, la creació de ‘vedats de canya’ per a la seua utilització en bioconstrucció, també la limitació a 10 km/h de la velocitat en les àrees pròximes a nuclis de població, el control estricte dels paellers i la retirada de les carcasses de plàstic als plançons quan estiguen secs, “són propostes fonamentals de la Coordinadora per a mantindre la bona salut del Parc Fluvial del Túria i que des de Compromís per Paterna recolzem per tal que l’ajuntament ho considere a l’hora de protegir i mantindre el Parc en unes condicions òptimes”, conclou Loles Ripoll.

Retall:
LAS PROVINCIAS (12 d'octubre)

Publicacions digitals:
PATERNA AL DÍA
PATERNA AHORA
EL PUNT

dilluns, 11 d’octubre del 2010

M Mollà fracàs prevenció incendis govern PP

M.Oltra - delictes Partit Popular cas Gürtel

COMPROMÍS PER PATERNA APOSTA PER LA NORMALITZACIÓ DEL VALENCIÀ I CRITICA LES INCOHERÈNCIES DE L’EQUIP DE GOVERN POPULAR

La coalició fa esta reivindicació en la diada del 9 d’octubre

Compromís per Paterna considera que “el valencià és una de les senyes d’identitat de la ciutadania i cal que els nostres governants, com ara l’alcalde Lorenzo Agustí, mantinguen encesa la flama de la llengua per tal que tota la ciutadania la conega i siga un fet normalitzat el seu ús en qualsevol dels àmbits del dia a dia”.

La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, assenyala que “si volem que es coneguen les manifestacions culturals de la nostra terra, el primer pas a donar és apostar pel valencià com a targeta de presentació i això només s’aconsegueix amb el recolzament institucional que, a dia de hui, està ple d'incoherències en l'equip de govern popular".

Des de la coalició indiquen que Lorenzo Agustí “sap parlar valencià, però l'usa en comptades ocasions, i això demostra la falta de compromís personal amb la llengua, fet que és molt significatiu, i més quan és un paterner de naixement, i fill de paterners”. Pel que fa a les diverses regidories, “la falta de coherència és la norma habitual, ja que hi ha regidories que usen bastant el valencià en la publicitació d'actes, com la de Joventut o Participació Ciutadana, i altres que no l'usen mai, com la de Sanitat”, segons Ripoll.

Pel que fa a la Regidoria de Cultura, “que havia de destacar-se per la potenciació de la llengua, és de destacar que en la programació cultural, especialment en l'oferta teatral, les obres en valencià són poquíssimes, contrastant amb la programació d'altres pobles de l'Horta, en què hi ha una preocupació per l'oferta teatral en valencià. Crida l'atenció especialment els actes cultural per a xiquets i xiquetes, on el valencià està absent, com en les passades festes majors, en què tots els actes organitzats per a xiquets -amb el patrocini de l'ajuntament- van ser en castellà”. En este sentit, Ripoll recorda que "els xiquets i xiquetes han de vore el valencià com una llengua normal i útil, que està en la televisió, però també en els actes que fan en el seu poble, cosa que per ara no és així a Paterna".

Es dóna la circumstància que Paterna té un dels reglaments d'ús del valencià més avançats, “però falta voluntat política perquè es complisca”. En este sentit, la portaveu municipal de Compromís per Paterna recorda que “la nostra formació ha denunciat casos on el govern municipal del Partit Popular ha obviat l'ús del valencià, com ara el de la centraleta d’informació de l’ajuntament, que és la targeta de presentació, i que la persona que l'atén diu ‘bon dia’ però no sap parlar valencià”.

Per aquesta raó, Loles Ripoll creu que “la lluita per la que és una de les llengües oficials, com figura en l’Estatut d’Autonomia, és una batalla diària que tots els valencians i valencianes mai hem d’abandonar fins que el valencià estiga al lloc que li pertoca. I des de Compromís per Paterna tenim clar que l’orgull per lo nostre passa per l’orgull de defensar el valencià”.

Publicacions digitals:
PATERNA AHORA
PATERNA BIZ

divendres, 8 d’octubre del 2010

9 D'OCTUBRE: MANIFESTACIÓ PELS DRETS NACIONALS I SOCIALS


Convoca la Comissió 9 d'octubre a la ciutat de València. Sota el lema 'Pels drets nacionals i socials', eixirà demà dissabte 9 d'octubre, a les 18 hores, des de Sant Agustí.

EL PP REBUTJA LA PROPOSICIÓ DE COMPROMÍS SOBRE LA GRATUÏTAT TOTAL DELS LLIBRES DE TEXT EN PRIMÀRIA I SECUNDÀRIA

Els vots del grup popular en les Corts Valencianes han rebutjat aquest dijous en el ple una proposició no de llei del grup parlamentari Compromís en la qual es reclamava que, de manera immediata i urgent, el Consell adoptara les mesures necessàries per a garantir la gratuïtat total dels llibres de text a tota la població escolar que curse els estudis obligatoris en centres mantinguts amb fons públics.

Així mateix, proposava instar al Consell a incloure en cadascun dels exercicis pressupostaris, començant per 2011, les partides pressupostàries necessàries per a garantir la gratuïtat total. La diputada de Compromís Mònica Oltra, ha advertit que l'actual "no és un programa de gratuïtat, és un programa d'ajudes". 

Oltra ha recordat que les Corts Valencianes ja van aprovar per unanimitat en 1987 la gratuïtat dels llibres de text i ha sol·licitat que el bo llibre siga "veritat i que els alumnes tinguen els llibres de forma gratuíta", perquè els llibres, ha recordat, "valen més del doble que la quantitat que dóna el bonollibre", al mateix temps que va plantejar la mateixa mesura per a menjadors i transport escolar.

Segons el parer de la diputada de Compromís, aquesta mesura serveix per a "afavorir la igualtat d'oportunitats". Oltra ha acusat també al PP de pensar en un sistema educatiu "d'elits, més que d'iguals" i ha recordat que la Constitució espanyola, en el seu article 27.4, establix que l'ensenyament bàsic és obligatori i gratuït. 

La diputada del Partit Popular Maira Barrieras ha afirmat que la conjuntura econòmica obliga a "apretar-se el cinturó", ha afirmat que el valencià és el millor sistema "que pot haver en un moment com ara" i ha considerat que "després de l'esforç de la Conselleria, s'hauria de fer costat".

COMPROMÍS PER PATERNA DENUNCIA LA INTENCIÓ D’AGUSTÍ DE CREAR UNA ALTRA EMPRESA MIXTA D’AIGÜES

La coalició critica que l’alcalde es plantege la contractació externa d’una consultora quan els informes jurídics els poden fer els funcionaris

La coalició d’esquerres Compromís per Paterna expresa el seu “total desacord amb la intenció de l’alcalde, Lorenzo Agustí, de crear una altra empresa mixta d’aïgues quan al municipi ja n’existeix una, Aigües de Paterna”.

Segons apareix publicat en acta de la Junta de Govern Local, que diu que “siendo intención de la Corporación de este Ayuntamiento aunar en una empresa mixta la totalidad de la gestión de servicio municipal del ciclo integral dentro del término municipal de Paterna”, “és prou evident que hi ha una intenció clara de l’alcalde i que ara ha quedat per escrit, encara que després es deixen sense efectes els acords presos, tal i com queda arreplegat a l’ordre del dia de la Junta de Govern Local que es celebra hui, 8 d’octubre”, assenyalen des de la coalició.

En este sentit, la regidora de compromís per Paterna, Loles Ripoll, diu que “és ara, que hi ha constància en una acta, quan Agustí mai podrà negar aquest intent de fer una nova empresa mixta d’aigües per al nostre municipi”. Ripoll recorda que “Paterna ja en té una amb la qual es va signar un contracte per a 25 anys, dels quals porta quatre funcionant i des de la nostra formació pensem que és esta l’empresa que ha de continuar amb la gestió de les aigües al municipi i sota el seu nom es pot unificar el servei”. Amb aquesta temptativa, “Agustí està cavant la tomba d’Aigües de Paterna, i des de Compromís considerem que poques empreses queden i tot apunta a que podria ser Aguas de Valencia la més beneficiada amb este intent”, diu.

D’altra banda, en l’acta també queda reflectit el fet que “es necesaria la contratación externa de servicios jurídicos que incluya la redacción de un dictamen y la asistencia jurídica”, aspecte sobre el qual la portaveu municipal de Compromís per Paterna assenyala que “l’alcalde està menyspreant tot el cos de funcionaris que te a la seua disposició per tal de fer la mateixa tasca que vol sol·licitar ara a un despatx extern de consultoria, i que significa una despesa molt elevada per a les arques públiques, després d’haver publicat els plecs de condicions per a esta contractació”, destaca Ripoll.

En este sentit, “ a Compromís per Paterna no ens sorprendria si Broseta Abogados fóra l’encarregada de realitzar els informes, com ha passat en d’altres ocasions”, afirma.

Segons l’informe de la Secretària, inclós en l’acta de la Junta de Govern, i pel que fa a la contractació d’una consultora externa, “A este respecto debe ponerse de manifiesto que las prestaciones a contratar (Pliego de prescripciones técnicas que ha de regir el procedimiento negociado sin publicidad para la adjudicación del contrato de servicio de redacción de dictamen y asistencia jurídica para la constitución de una empresa mixta para la gestión municipal unificada del ciclo del agua.), son prestaciones propias de la labor funcionarial, y de hecho así se han realizado en el expediente de constitución de la empresa mixta municipal “Aigües de Paterna SA”, cuyos Pliegos y demás trámites se realizaron por los propios funcionarios de este Ayto. (Jefe de Sección de Servicios Municipales, Ingeniero Municipal y Secretaría), por lo que no deberá existir inconveniente alguno en continuar realizando las labores que son propias de la función pública. No consta documento alguno que justifique la imposibilidad de realizar esas funciones por las áreas municipales correspondiente”.

Retall: LEVANTE EMV

dimecres, 6 d’octubre del 2010

ELS OBSERVADORS VALENCIANS AGREDITS AL SÀHARA DENUNCIARAN AL RESPONSABLE DE LA CASA D'ESPANYA A ELAAIÚN

Són membres de la Federació d'Associacions de Solidaritat amb el Poble Saharaui de la Comunitat Valenciana (Fasps)

Els valencians Juan Vicente Luz i Carmen Carvajal, que patiren junt a l'actor Willy Toledo i 13 espanyols més les agressions de la policia marroquina, denunciaran al responsable de la Casa d'Espanya a ElAaiún, Mariano COllado, per deixar-los desemparats davant la violència policial.

Per a llegir la notícia, publicada al diari Levante-EMV de dimarts 5 d'octubre, clica ACI.

COMPROMÍS PER PATERNA DEMANA A L’ALCALDE QUE INTERVINGA PER A QUE FGV LLEVE LA BRUTÍCIA DEL BAIXADOR DE LA VALLESA

La coalició també denuncia l’aspecte descuidat dels terrenys que envolten l’estació de Paterna, plens de matolls secs


La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, afirma que “no es poden tindre els voltants de les instal·lacions de la xarxa de la línia 1 de Metro Valencia en l’estat que mostra el baixador de la Vallesa, tot ple de brutícia i en unes condicions d’abandó total”.

Ripoll subratlla que “com a competència de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), és esta empresa pública qui s’ha de fer càrrec de la seua neteja i per això demanem a l’alcalde que siga l’intermediari i els demane que actuen en conseqüència”.

La portaveu municipal de Compromís per Paterna assenyala que “els voltants del baixador són bosc i amb la desídia i l’abandó actual que pateixen s’està contribuint a que cada vegada el seu deteriorament siga més greu i que no es puga solucionar de manera immediata”.

Loles Ripoll insisteix en la importància de mantindre neta tota l’àrea “perquè estem parlant d’un bosc i més quan s’acaba de fer una campanya com la de la Vallesa Neta que precisament ha patrocinat el consistori”.

D’altra banda, els voltants de l’estació de metro de Paterna també són un altre punt d’oblit de FGV, “perquè està ple de matolls secs que són un perill per a les vivendes que es troben situades més prop, ja que amb un poc de vent i una punta de cigarret mal apagada pot botar-se foc ràpidament”, explica la regidora de Compromís per Paterna.

Per tot això, “des de la nostra coalició instem a l’alcalde, Lorenzo Agustí, que faça d’intermediari amb Ferrocarrils de la Generalitat per a que acabe amb el deplorable aspecte, sobre tot, dels voltants del baixador de la Vallesa i també de l’estació de Paterna”, conclou Ripoll.


Retall: LAS PROVINCIAS (6 octubre)
Publicacions digitals:

dimarts, 5 d’octubre del 2010

Diputats del PP interrompen a Mónica Oltra i provoquen un altercat

COMPROMÍS PER PATERNA VOL QUE LA POBLACIÓ CONEGA LA REALITAT DELS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS

La coalició qualifica de “poc ètic” convocar tota la ciutadania de Paterna per a que participe en les assemblees quan no hi ha pressupost per a les inversions

Compromís per Paterna assenyala que “els pressupostos participatius d’enguany, amb 2.100.000 €, no són reals perquè estem acabant 2010 i no s'ha ingressat ni un euro per a inversions i l’alcalde, Lorenzo Agustí, hauria de ser sincer amb els paterners i paterneres i exposar la situació real de les finances municipals en comptes de parlar de ‘diners per al teu barri’, com diu la campanya de pressupostos participatius”.

En este sentit, la regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, explica que “el nostre és un dels pocs pobles que fan pressupostos participatius, fet positiu perquè és una manera d’implicar la població en l’elecció de les prioritats on s’ha d’invertir. Però no es pot maquillar una realitat com la que ara mateix viu Paterna. És a dir, arrosseguem el dèficit de més de 5 milions d’euros dels comptes de 2009, un pressupost que es va realitzar pensant en els possibles ingressos per operacions urbanístiques i que han esdevingut en impossibles”.

A més a més, “en 2010 ha tornat a passar el mateix, repetint-se un modus operandi paregut, perquè quan s'aprovaren els comptes se sabia que seria molt difícil realitzar operacions urbanístiques per a tindre ingressos que cobriren les inversions", afegeix Ripoll.

Les assemblees dels pressupostos participatius estan convocades en este mes d'octubre, quasi a punt d'acabar el pressupost d'enguany, quan se sabia que no s'havien produït ingressos per a inversions. En este sentit, la portaveu municipal de Compromís per Paterna considera que “és poc ètic convocar a tota la ciutadania del municipi per a que participe en decidir on es faran les inversions quan dels 2.100.000 euros anunciats no hi haurà ni un euro per a fer-les”.

Per aquesta raó, “la campanya de publicitat en la qual Lorenzo Agustí anuncia porta a porta, amb cartes personalitzades, que hi ha més de 2 milions d'euros per a inversions és una fal·làcia, més quan ell coneix de primera mà la pèssima situació financera del municipi”, indica Ripoll.

D’altra banda, el Consell de Participació Ciutadana va aprovar en abril que, juntament amb la carta que l’alcalde enviara als paterners i paterneres per a intervindre als pressupostos participatius, s’adjuntara també la situació econòmica dels anteriors exercicis, “la qual cosa no s’ha fet, desoïnt un acord i el que és més greu, incomplint-lo perquè no s’ha enviat amb les cartes”, diu Loles Ripoll.

Per últim, Compromís per Paterna critica que les jornades de participació ciutadana, que es celebren el 5 i el 6 d’octubre al Teatre Capri del poble, “les ha organitzat la Regidoria de Participació Ciutadana sense informar al Consell de Participació Ciutadana, tot en una actitud al més pur estil Juan Palomo: yo me lo guiso, yo me lo como”.

Publicacions digitals:
PATERNA AHORA
PATERNA BIZ

dilluns, 4 d’octubre del 2010

RIPOLL EXIGEIX QUE ES COMPLETEN ELS 100 METRES DE CARRIL BICI QUE CONNECTEN LA CANYADA AMB FUENTE DEL JARRO

Per a Compromís per Paterna la fragmentació actual del carril bici s’ha de solucionar amb urgència, ja que desincentiva l’ús de la bicicleta


La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, afirma que “la ciutadania torna a veure, una vegada més, com es deixen les infraestructures del poble a mig acabar perquè si fa uns dies la nostra formació demanava que es terminara l’asfaltat del carrer 7, un dels principals accessos a l’IES de la Canyada, ara ens trobem amb un problema similar perquè quan s’han fet les obres de l’IES s'ha allargat uns metres el carril bici, però s'han deixat 100 metres sense fer, i per tant sense completar este carril que uneix la Canyada amb el polígon Fuente del Jarro. I, de nou, Compromís demana una ràpida solució”.

Loles Ripoll assenyala que “aquest oblit, perquè volem pensar que és un oblit de l’alcalde, obliga els ciclistes a compartir espai amb els cotxes, cosa que fa més perillós l'itinerari per als ciclistes i desincentiva l'ús de la bicicleta”. A més a més, Ripoll afegeix que “precisament demà, que se celebra el Dia de la Bici al nostre poble, hi ha una marxa cicloturista a la Canyada que possiblement passarà per ací, però amb la protecció de la policia local; això no és el que passa els dies normals, en què els ciclistes que passen per ací s'exposen a tindre un accident”.


Segons la portaveu municipal de Compromís per Paterna, "el cas que denunciem ara no és un cas aïllat, ja que a Paterna no existix un carril bici que interconnecte tots els barris sinó que hi ha diferents trams fraccionats i dividits. La nostra formació ha demanat en diverses ocasions que s’acabe esta partició absurda del carril bici a Paterna i que es faça una via per a les bicicletes allà on encara no hi ha”.

Entre els trams sense continuïtat està la no-connexió de Montecanyada amb l'assagador que s'ha rehabilitat recentment, o el carril bici que discorre per darrere de Táctica, que no està connectat amb res. Com tampoc hi ha carril bici per a facilitar que dins del nucli urbà les bicicletes puguen anar d'un barri a un altre (no es pot anar del centre a Santa Rita o a Alborgí per carril bici, per exemple). O barris com Lloma Llarga, dels quals no es pot eixir si no és en cotxe. D'altra banda, la connexió amb València des de Campament (a l'altura del col·legi La Salle), “que Compromís hem demanat fa més de tres anys, i que suposaria arribar a València en bicicleta en només 15 minuts, tampoc s'ha realitzat”, comenta.


Ripoll recorda que la majoria d'estes connexions, com la de la Canyada amb la Fuente del Jarro, suposarien poca inversió, perquè es tracta d'executar pocs metres, "i per això demanem que comencen a realitzar-se estes infraestructures tan necessàries". Per últim, la regidora Loles Ripoll considera que és normal que hi haja poques persones usuàries del programa de bici, ja que, "com és natural, la gent no vol tindre un accident per un descuit d'algun automobilista. Les persones demanen la seguretat que proporciona un carril bici", conclou.


Retall: LEVANTE EMV (2 octubre)
Publicacions digitals:
PATERNA BIZ
HORTA NOTICIAS