Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 25 de gener del 2011

COMPROMÍS DENUNCIA LA PASSIVITAT DEL GOVERN MUNICIPAL DE PATERNA DAVANT LES MALES OLORS D'ALGUNES EMPRESES DE LA FONT DEL GERRO

La coalició proposa que és realitze una olfatometría i que així es done atenció a les denuncies de molts veïns i veïnes

Compromís per Paterna manifesta la seua contrarietat davant “les poques ganes que posa l’equip de govern de l’ajuntament de Paterna en atendre les queixes dels veïns que respiren tots els dies les olors que emeten algunes empreses de la Font del Gerro”.

Des de la coalició afirmen que “tenim constància que veïns i veïnes han denunciat la situació al consistori i que, a més a més, van fer la proposta en els pressupostos participatius per tal que l’ajuntament realitze olfatometries per exigir a les empreses que corregisquen este problema tan molest”.


Una olfatometria permet fer un diagnòstic i plantejar les solucions més adients als problemes d’olor, seguint l’esquema d’un estudi d’impacte ambiental on, entre d’altres accions, es busca el punt d’emissió de les olors, s’agafen mostres, es mira la quantitat emesa i s’estableixen les mesures preventives i correctores. De manera que “anant al focus originari de la molèstia es poden estalviar molts diners”, segons Compromís per Paterna.

La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, assenyala que “des de la nostra coalició proposem que l’ajuntament hauria de fer estudis d'olfatometria davant de queixes ciutadanes, igual que mesura les emissions acústiques o els abocaments d'aigües residuals per garantir que no tinguen un impacte negatiu en la població perquè, encara que de moment això no afecta físicament, les olors que persistentment es senten, causen malestar a les persones que conviuen diàriament amb elles”.
Per aquesta raó, la portaveu municipal de Compromís per Paterna destaca que “este problema ve de fa temps i l'equip de govern no ha pres cartes en l'assumpte. Lorenzo Agustí està mostrant una actitud poc responsable amb les queixes de veïns, sobretot de les cases més pròximes al polígon de la Font del Gerro en la Canyada, per això hem decidit prendre mesures i parlar amb el regidor de Medi Ambient per demanar-li una solució sense dilacions”.

D'altra banda, Loles Ripoll afirma que " si Compromís per Paterna estem en el pròxim equip de govern municipal, ens comprometem a atendre i donar resposta, en el temps i la forma adequats, a totes les queixes de la ciutadania, a més de crear una ordenança municipal al respecte”.

Retall:
LEVANTE-EMV (27 gener)


Publicacions digitals:
PATERNA BIZ
HORTANOTICIAS
PATERNA AL DÍA
EL PUNT