Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 27 de gener del 2011

COMPROMÍS LI RECORDA A AGUSTÍ QUE TÉ PENDENT UN PAGAMENT DE 23,5 MILIONS D’EUROS EN FACTURES

La coalició considera “molt greu” que estiguen pendents ‘factures de calaix’ per valor d’1,5 milions d’euros

Compromís per Paterna fa una crida d’atenció a l’alcalde de Paterna, Lorenzo Agustí, “per a fer-li memòria de tots els diners que encara no ha abonat als proveïdors i que representen un total de 23.430.079,74 euros”.

La coalició explica que, segons un informe d’Intervenció, “com a deute reconegut, pendent de pagament, hi ha 19.692.014,95 euros, quantitat que ja està en la comptabilitat municipal, i que ha superat el termini de dos mesos que dóna la llei per a lluitar contra la morositat en les operacions comercials, amb la qual cosa, i gràcies a la pèsima gestió d’Agustí, Paterna està al club d’ajuntaments morosos”.

La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll,  afegeix que “l’interventor també és molt clar en el seu informe quan explícitament indica que en el capítol de ‘factures de calaix’, com les ha definit durant tota la legislatura l’alcalde, este ajuntament governat pel Partit Popular, té 1.433.424,54 euros que estan ‘pendientes de aplicar al presupuesto’ i ‘sin crédito disponible’, és a dir, que com no hi ha diners els proveïdors no podran veure com els paguen. Una situació que des de Compromís pensem que és molt greu perquè no presenta indicis de solucionar-se”.

Però encara hi ha més, perquè hem vist que hi ha un altre grup de factures que estan en terra de ningú, i el montant de les quals puja a 1.992.116,29 euros. Es tracta de factures que estan pendents de confirmar, és a dir, que encara no han anat a Intervenció, i ja ha passat un mes dels dos que hi ha de termini”, explica Ripoll.

D’altra banda, la portaveu municipal de Compromís per Paterna també indica que “a la xifra dels quasi 19,7 milions d’euros del deute reconegut en factures li hem de posar el que podríem qualificar d’afegit, i que puja 312.523,97 euros. Es tracta d’un import que respón a factures que sí que estan confirmades però que estan tramitant-se i que quan passen esta fase s’afegiran als 19.692.014,95 euros”.

Segons Loles Ripoll, “no és de llei que els proveïdors hagen de conformar-se amb frases de l’estil de ‘a medida que entra dinero en este ayuntamiento, pagamos’ o ‘es lo que hay, una quiebra de todo el país que está pseudo intervenido por los alemanes’, que Agustí diu en el saló de plens a manera d’excusa gratuïta”. Per tot això, “des de Compromís demanem més transparència per part de l’equip de govern municipal amb els proveïdors i el pagament de totes les factures que van acumulant-se”.

Ripoll recorda també que Agustí “fa temps que ja no parla de la seua gestió com ‘eficaç’ i ‘eficient’, perquè sap que l'Ajuntament de Paterna està fent aigües per totes bandes per una mala gestió econòmica, que precisament ara recau sobre els proveïdors, la majoria xicotets i mitjans empresaris que han ajustat molt els preus per poder contractar amb l'ajuntament i han de demanar crèdits per poder pagar factures i personal, ja que encara no han cobrat. Realment, la mala gestió municipal està deixant moltes empreses en una situació  molt delicada”.

Per últim, Loles Ripoll ressalta que “si Compromís participem en el pròxim govern municipal, realitzarem les obres o els serveis quan hi haja liquiditat, per prudència i per responsabilitat”.

Retall: LEVANTE EMV (27 gener)

Publicacions digitals:
PATERNA BIZ
PATERNA AL DIA
EL PUNT