Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 14 de març del 2011

COMPROMÍS PRESENTA UNA MOCIÓ PER A LA RETIRADA DELS SÍMBOLS FRANQUISTES EN PATERNA

La coalició vol recolzar així una reivindicació de l’Ateneu Republicà de Paterna (ARPA)

Compromís per Paterna ha presentat una moció, per registre, on es demana la total retirada dels símbols franquistes en el poble, moció que es debatrà en el proper ple municipal. Així la coalició vol donar el seu recolzament a l’Ateneu Republicà de Paterna (ARPA) i mostrar “el seu total desacord amb la presència de símbols franquistes de qualsevol naturalesa en el municipi”.


“Compromís confia que la moció s'aprove per unanimitat dels grups polítics del consistori, cosa que suposarà un pas endavant en el reconeixement de la necessitat d'acabar d'eliminar els símbols d'un règim que es va imposar per la força de les armes i va ocasionar milers de morts i represaliats”, apunten des de la coalició.

Segons la regidora i candidata a l’alcaldia de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, “considerem que s'ha de procedir en breu a eliminar del terme municipal tot allò que faça referència a la dictadura franquista en qualsevol de les seues manifestacions. I això amb la llei en la mà, en compliment de l’article 15 de la Llei de Memòria Històrica, que diu que “Les administracions públiques, en l'exercici de les seues competències, prendran les mesures oportunes per a retirar escuts, insígnies, plaques i altres objectes o esments commemoratius d'exaltació personal o col·lectiva, de la revolta militar de la Guerra Civil i de la repressió de la Dictadura”. 

Paterna encara conserva elements i símbols franquistes que estan arreplegats en un cens elaborat per l’Ateneu Republicà i, precisament, va ser a instàncies d’aquest col·lectiu que es va fer la retirada, per part del Ministeri de Defensa, dels escuts franquistes de l'aquarterament militar de Paterna.

A més a més, l'escut amb el jou i les fletxes, el símbol de Falange, segueix col·locat en les plaques de molts dels habitatges de protecció oficial construïts durant el franquisme quan ja passen 35 anys de la mort del dictador.

La portaveu municipal de Compromís per Paterna assenyala que amb aquesta moció “volem que el consistori es comprometa a retirar el gravat de la façana del Grup San Pedro i les plaques falangistes que queden al terme municipal”.

En este sentit, la moció també pretén que “es tinga en compte les propostes de l'Ateneu Republicà de Paterna, com la substitució de les plaques per altres democràtiques que haurà de facilitar el Ministeri d'Habitatge (o l'organisme que corresponga) i que l'Ajuntament facilite gratuïtament als veïns”, afegeix Ripoll.

“I com sabem i entenem que la retirada de les plaques podria deslloir d’alguna manera les façanes o patis dels habitatges on es troben ubicades, l’Ateneu Republicà de Paterna té preparades algunes propostes per a solucionar els possibles problemes d’este tipus que puguen produir-se”, conclou Loles Ripoll.

Publicacions digitals:
PATERNA BIZ
PATERNA AHORA
EL PERIÓDICO DE AQUÍ

1 comentari:

Anònim ha dit...

Moltes grácies...perque en representeu a mi i a la meva famía, i grácies al Ateneu Republicá...encara que alguns no els agrada que la presenteu vosaltres que sempre esteu ahi...hia gent per a tot...llegint comentaris en eixa pag de Nap i Col sobre altres partits sobre vosaltres cada vegada tinc mes clar que vos vaig a votar...no hia més que llegir el que diuen...com si estiguerem fa dos segles... ara van a salvar al pobles el rojos....en quin any s'han quedat aquesta gent?