Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 17 de març del 2011

COMPROMÍS PRESENTARÀ UNA MOCIÓ PER A DEMANAR EL TANCAMENT DE COFRENTS

La coalició, que també es solidaritza amb els afectats per la catàstrofe patida al Japó, considera que la central nuclear està obsoleta i que el perill d’accident nuclear és cada vegada més gran




Compromís per Paterna durà al ple ordinari, del mes de març, una moció on demanarà que es sol•licite al govern central que tanque la central nuclear de Cofrents, després de saber que finalment se li ha renovat la llicència. Des de la coalició expliquen que “esta instal•lació, cada dia que passa, té més perill per a la ciutadania perquè està obsoleta i les possibilitats d’accident nuclear són més elevades”.
A més a més, “amb aquesta moció des de Compromís per Paterna també volem donar el nostre suport als habitants del Japó afectats pel tsunami i les conseqüències patides després de les explosions a les diferents centrals nuclears del país nipó”, afirmen.

La regidora i candidata a l’alcaldia de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, assenyala que davant la renovació de la llicència d’explotació de la nuclear de Cofrents, “que caducava el proper 20 de març, volem que el govern que presideix José Luis Rodríguez Zapatero pose en una balança els avantatges i els desavantatges de tindre operativa esta central”.
Per a la portaveu municipal de Compromís per Paterna, “l’informe que s’ha fet públic esta setmana sobre el funcionament de l’última dècada de Cofrents és prou revelador en quant a les errades i parades que ha patit. Això hauria de servir per a que el govern socialista del país decidira no renovar la llicència, pensant en el benestar de la ciutadania i del medi ambient”.
Segons aquest informe, Cofrents ha patit en l'última dècada un total de 102 successos de seguretat, nombroses davallades de potència imprevistes i fins a 25 parades no programades. A més a més, segons el Consell de Seguretat Nuclear, organisme estatal que ha de controlar la seguretat de les instal•lacions nuclears, Cofrents és la central on els treballadors reben les dosis radioactives més elevades en el procés de recàrrega del combustible.
D’altra banda, “la central nuclear de Cofrents té un reactor nuclear d’aigua en ebullició, com la japonesa de Fukushima que precisament fa poc havia renovat la llicència. Són centrals, la de Cofrents i la de Fukushima, amb un disseny que fa que siguen intrínsecament insegures, ja que quan falla l’electricitat no es pot refredar el reactor. El que ha passat a Fukushima, i la resta de centrals afectades pel tsunami al Japó, és un exemple d’allò que podria succeir a Cofrents”, afegeix la portaveu municipal de Compromís per Paterna.
Així, la regidora Loles Ripoll assenyala que “ara que el debat sobre les centrals nuclears ha revifat amb motiu de la catàstrofe patida al Japó, pensem que cal prendre decisions que tinguen cura del futur de la ciutadania i del medi ambient. Considerem que la decisió més encertada seria tancar una central nuclear que evidència greus problemes de seguretat, està envellida i ha esgotat la seua vida útil”.

Publicacions digitals:
EL PERIÓDICO DE AQUÍ