Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 9 de març del 2011

COMPROMÍS SUSPÉN A AGUSTI EN POLÍTIQUES D’IGUALTAT

La coalició afirma que Agustí ha tingut tota la legislatura per a establir el pla d'igualtat en el consistori, obligatori per a l'Ajuntament de Paterna, del qual no s'ha redactat ni la primera línia

Compromís per Paterna considera que “en quatre anys de legislatura, l'equip de govern del Partit Popular no ha redactat el pla d'igualtat que és obligatori en empreses de més de 250 treballadors, com són l'Ajuntament de Paterna i l'empresa pública Gespa. A més, tampoc hi ha cap pla que tinga com a objectiu que Paterna siga un poble més paritari quant a les oportunitats vitals i laborals entre homes i dones”.

Segons la regidora i candidata a l’alcaldia de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, “pensem que esta situació és greu i que hi ha moltes formes de fer polítiques que treballen per la coeducació i la corresponsabilitat, aprofitant els recursos existents al municipi”.

En este sentit, la portaveu municipal de Compromís per Paterna explica que “és fonamental, abans d’enllestir el pla d’igualtat, fer primer un diagnòstic, un estudi sobre la situació de la població paternera, els serveis socials que té a la seua disposició, el percentatge de dones sense treball, les escoles infantils públiques, la població que accedix a beques d'escolaritat en Infantil, etc. El següent pas és la formació del personal municipal i de les associacions en l’àmbit de la coeducació i la corresponsabilitat. I, com parlem d’aprofitar recursos, en Compromís per Paterna pensem que moltes de les variables socials que s’han emprat per al diagnòstic de l’Agenda 21 local poden servir per a nodrir el futur pla d’igualtat i estalviar despeses”.

“Però de moment Agustí i els seus companys del Partit Popular continuen amb la seua política de bluffs mediàtics, prenent el pèl a la població de Paterna, ja que anuncia ajudes que, en la precària situació econòmica municipal que patim, no sabem si seran realitat. Malauradament, una vegada més, l’alcalde tira amb pòlvora de rei”.

D’altra banda, Loles Ripoll subratlla que “el govern central també hauria de revisar la llei que obliga les empreses de més de 250 treballadors a fer plans d'igualtat, ja que està un poc coixa perquè la realitat espanyola i valenciana és més de PIMES que de grans empreses i tots els treballadors i treballadores, per xicoteta que siga l’empresa, han de tindre un tracte igualitari i uns salaris que no discriminen per raó de sexe”.
Loles Ripoll assenyala que “si estem al proper equip de govern municipal farem un pla municipal d’igualtat que tinga una cobertura global, és a dir, que detecte les situacions de discriminació a superar i que plantege propostes concretes i avaluables d’atenció a la dependència, de creació real de llocs de treball, que impulse l’increment de les beques i les ajudes a les mares i pares treballadors i, en resum, que promoga la igualtat d’oportunitats entre els paterners i les paterneres”. 

Publicacions digitals:
PATERNA BIZ
HORTANOTICIAS

1 comentari:

Anònim ha dit...

Suspés en tot...menys en aquells que han conseguit un lloc de treball...que no es sap el que durará... que es prepare , que els que s'han quedat sense el lloc que es va prometre...estan esperant...