Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 12 d’abril del 2011

COMPROMÍS DENUNCIA QUE LA CANYADA, AMB 12.000 HABITANTS, CONTINUA SENSE SERVEI CONTINUAT D’URGÈNCIES MÈDIQUES

La coalició critica que en pobles com Alberic o Benaguasil disposen del servei continuat que este barri de Paterna, amb una població estable similar a la dels municipis esmentats, només té urgències algunes hores al dia

Compromís per Paterna considera que “no és acceptable que un barri de les característiques de la Canyada, amb una població estable d’uns 12.000 habitants, i molt separat del nucli urbà de Paterna, haja d’estar sense servei d’urgències continuades al seu centre de salut. Això significa que en cas de necessitar un metge, a partir de les 3 de la vesprada o els caps de setmana, els habitants de la Canyada han de desplaçar-se fins al Clot de Joan, amb la pèrdua de temps i d’atenció mèdica que això suposa”.

Segons la coalició, “hi ha pobles com Alberic, amb uns 11.500 habitants,  Benaguasil, amb uns 11.200 ciutadans, o Utiel, amb 12.500, que sí que disposen de servei d’urgències o metge d’urgències, mentre a la Canyada, que és un barri de Paterna però que compta amb una quantitat d’habitants similar a estos municipis, només en té algunes hores al dia”.

La regidora i candidata a l’alcaldia de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, explica que “precisament ara que venen uns dies de descans, la població de la Canyada s’incrementa, com passa a l’estiu. Però des de Compromís pensem que les 12.000 persones que estan tot l’any vivint en este barri es mereixen tindre unes urgències sanitàries els 12 mesos, al igual que també s’ho mereix la ciutadania itinerant”.

Ripoll destaca que "esta és una de les queixes que més escoltem de la ciutadania de la Canyada, especialment de les persones amb fills menuts i de la gent major, molta de la qual té problemes per a desplaçar-se a Paterna".

Ripoll afegeix que “no disposar d’unes urgències en la Canyada contribuiex també a que es col·lapsen les urgències del Clot de Joan, que estan per als més de 65.000 habitants de tot el poble. Col·lapse que va ser escandalós en el mes de setembre de l’any passat quan les esperes superaven l’hora i mitja”.

La portaveu municipal de Compromís per Paterna recorda també que "des de fa dos anys, a la Canyada hi ha urgències els caps de setmana d'estiu, quan pràcticament la població es duplica amb els estiuejants, però la ciutadania que viu tot l'any en este barri se sent discriminada respecte a pobles com Alberic o Benaguasil. La Canyada és un barri amb una entitat pròpia, i suficientment allunyat del nucli urbà com per a necessitar un servei permanent d'urgències".

Per això, “si Compromís per Paterna estem al proper equip de govern demanarem a la Generalitat un servei d’urgències permanent en la Canyada, per a que la població estable tinga garantida l’atenció mèdica. I continuarem reclamant els centres de salut de Lloma Llarga, Santa Rita i el Centre d’Especialitats que tanta falta li fa a Paterna”, conclou Loles Ripoll.

Retall: LAS PROVINCIAS (12 abril 2011)

Publicacions digitals:
PATERNA AL DÍA
PATERNA BIZ