Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 14 d’abril del 2011

COMPROMÍS ES MANIFESTA CONTRARI A LES EMPRESES MIXTES I DEMANA LA GRATUÏTAT EN LA SANITAT I L’EDUCACIÓ

La coalició considera que la fòrmula del copago afectarà a les economies familiars més febles

Compromís per Paterna, en relació a la constitució de les empreses mixtes que va tindre lloc ahir a Paterna, vol eixir al pas de les declaracions que fan des de l'equip de govern del Partit Popular. Segons la regidora i candidata a l’alcaldia de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, “el fet que no existisca un model similar d’empresa mixta en tot l’Estat espanyol, tal com declaren des del PP, pot ser positiu, perquè un model tan arriscat i que pot hipotecar les finances d’un municipi per a tants anys -40- no és bo que es generalitze. Els experiments s’han de fer amb gasosa, no amb el patrimoni municipal obtingut amb els impostos de tantes i tantes generacions de paterners i paterneres”.

A més a més, per a la portaveu municipal de Compromís per Paterna, “l’alcalde està començant a deixar caure el tema de la fórmula del copago i això és molt, molt perillós perquè al final el copago significa que la ciutadania ha de pagar. I des de Compromís hem apostat, apostem i apostarem per lo públic 100%”.

En este sentit, Loles Ripoll es pregunta si “ens pareixeria bé pagar part de l’ensenyament primari o de l’ESO. Si ens sembla lògic que l'ensenyament siga públic i gratuït en estes etapes formatives, també és lògic que hi haja oferta pública suficient en educació infantil de 0 a 3 anys”.  I igualment de la resta d'infraestructures que construirà l'empresa mixta.

Ripoll explica, a més, que en Compromís per Paterna “estem en contra de les empreses mixtes perquè, primer, moltes de les coses són competències de la Generalitat: les residències, els centres de dia, les escoles infantils… Així ja partim d’una base que és incorrecta: que la ciutadania haja d’assumir part d’este pagament”.

El copago, “que també és tema de converses al PP i al PSOE en l’àmbit estatal, es va deixant caure en temes de sanitat, per exemple. I ací al poble ja es diu també, tal i com arreplega la premsa. Però, al final, el copago és una possibilitat més per a que s’esprimisca de nou a la ciutadania, sobretot a la gent que està en condicions econòmiques pitjors i amb economies familiars molt febles. I eixe és el gran problema”, afegeix Loles Ripoll.

“Per totes aquestes raons, des de Compromís per Paterna estem, una vegada més, en contra d’esta proposta d’empreses mixtes. Estem a favor que els serveis mínims en educació, en sanitat i d’altres àmbits com el social, siguen accessibles i gratuïts per a tot el món i, sobretot, per a la gent que li fa més falta per no tindre recursos”.

Loles Ripoll conclou afirmant que “si estem en el pròxim govern municipal, acordarem amb la Generalitat un pla de desenvolupament d’escoles infantils, residències, dotacions esportives, etc. Mentrestant, augmentarem les beques a les escoles i residències existents al municipi i estudiarem la manera legal d’anar reduint l’activitat d’estes empreses que ha muntat l’actual equip de govern, per a que no hipotequen el futur econòmic de Paterna”.

Publicacions digitals:
HORTANOTICIAS
EL PERIÓDICO DE AQUÍ