Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 10 de maig del 2011

COMPROMÍS DENUNCIA LA RETALLADA DE 50.000 EUROS EN EL SERVEI D’AJUDA A DOMICILI (SAD)

La coalició considera que esta quantitat suposa persones majors sense atenció i acomiadaments en Gespa


Compromís per Paterna critica que l’actual alcalde del Partit Popular, Lorenzo Agustí, “torna a mostrar quines són les seues prioritats en la gestió del municipi, deixant de banda, una vegada més, les qüestions de caire social com el Servei d’Ajuda a Domicili (SAD), que pateix una retallada de 50.000 euros en el seu pressupost”.

Segons la coalició, “el Partit Popular juga amb la salut i el servei d’assistència a les persones que demanen el SAD, deixant de tindre una atenció que és fonamental per la gent que necessita esta ajuda. A més a més, el PP també juga amb els treballadors, perquè ara són quatre persones més les que s’afegeixen als més de 7.500 aturats que ja hi ha a Paterna”.

La regidora i candidata a l’alcaldia de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, explica que en Paterna “hi ha una llista d’espera molt gran per a rebre el SAD, una llista que alguns veïns i veïnes del poble ja ens alertaren que no avançava. Ara sabem que hem de buscar l’explicació en la retallada de 50.000 euros, que com a altra conseqüència té les quatre persones de l’empresa municipal Gespa que es queden sense treball”.

Per a Loles Ripoll, la llista d’espera de la ciutadania de Paterna que ha sol·licitat el SAD “està mal gestionada i consultat el tinent d’alcalde i suposat regidor, ell mateix explica que no se li ha consultat res i que per aquesta raó no pot contestar-me a mi, que sóc la regidora de Compromís que li ha preguntat pel SAD, la llista d’espera i la retallada”.

El SAD és una prestació bàsica dels Serveis Socials, de competència municipal i regulada por la Llei de Serveis Socials de cada autonomia. Inicialment és per a la població amb uns requisits de mínims ingressos, i contemplen els ingressos de la unitat familiar (normalment persona major o parella de majors) i en altres ajuntaments consideren també els ingressos dels fills, i això fa accedir o no al SAD municipal.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Que fort... i damunt no ix a la premsa.... 4 mes a la llista del atur..ixa que quant diu el alcaldisim posa cara de poker...

Anònim ha dit...

Pero ya no tienen verguenza ninguna, recortar de la gente más indefensa...tengo la sensación que los servicios sociales que ahora tanta falta hacen funcionan fatal, y seguro no sera por los trabajadores sino por quien gestiona y el dinero que les dá...y encima 4 personasw más al paro ¿y estos son los que prometes trabajo?