Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 30 de maig del 2011

INICIATIVA APOSTA PER CONSOLIDAR I ENFORTIR COMPROMÍS DE CARA A LES ELECCIONS GENERALS

La Mesa Nacional d’Iniciativa del Poble Valencià, màxim òrgan de direcció entre congressos del partit ecosocialista, es va reunir al Centre Octubre de València per a analitzar els resultats electorals del passat 22 de maig i establir les estratègies de futur

Els membres de la Mesa han destacat que els magnífics resultats d’estes eleccions autonòmiques i municipals en què es concorria integrats en la coalició Compromís, han aconseguit que Iniciativa vixca el seu millor moment polític des de la seua fundació l’any 2007. 

La co-portaveu d’Iniciativa, Mónica Oltra, ha sigut l’encarregada de realitzar en la seua intervenció en la reunió de la Mesa l’informe polític sobre els resultats electorals. Segons ha assegurat Oltra “les claus de l’èxit obtingut han sigut el treball col·lectiu i incansable dels últims 4 anys, l’harmonia en la gestió de les decisions quotidianes dins de Compromís, el respecte a les diferències, la imatge coral dels dirigents i el grup parlamentari, una imatge fresca i jove, una tasca continuada i òptima en les xarxes socials, l’aposta per les noves tecnologies i un discurs i pràctica política insubornables”.

Hem fet possible –ha afegit la dirigent d’Iniciativa- realitzar una campanya propera als ciutadans connectant molt bé amb capes de població més joves, que ha vist en Compromís una manera diferent de fer política, escoltant allò que milers de persones estan reclamant en les places dels nostres pobles i ciutats. Ara hauríem de seguir escoltant per encertar. Podem dir que han estat les eleccions en què els fills han dut a votar els pares”.

Per a Oltra “la victòria de la dreta en el pitjor moment del seu govern per la corrupció i la paràlisi resulta decebedora. Però també és cert que si li sumem al 3,5% de vots que ha perdut la dreta, el 5% que ha pujat a nivell estatal i que ací no ha sumat, tenim que la corrupció i el mal govern li han costat al PP valencià el 8,5% de vots, la qual cosa no és una xifra menyspreable. Si que han pagat factura. Comptaven amb pujar a 57-60 diputats, comptaven amb un parlament bipartidista i amb una oposició vençuda. S’han trobat amb un parlament plural i una representació de Compromís que volien fora a tota costa”.

Iniciativa també ha mostrat la seua satisfacció pel resultats electorals a nivell municipal de Compromís, destacant la magnífica representació de tres regidors aconseguida a la ciutat de València.

Per la seua banda l’altre co-portaveu d’Iniciativa, Paco García Latorre, ha fet èmfasi en les propostes de futur per a “consolidar les possibilitats polítiques que ens han atorgat els resultats i això passa per apostar decididament per enfortir la coalició Compromís de cara a les pròximes eleccions generals en què estem en condicions d’aconseguir una ampla representació”.

“Això passa, entre altres qüestions, –ha afegit Garcia Latorre- per posar en marxa mecanismes de pertinença a la coalició Compromís. Començar immediatament amb la creació de grups de voluntaris, amb la vista posada en aconseguir en un termini breu la possibilitat d’afiliació”.

Així mateix des d’Iniciativa s’aposta per establir mecanismes per a la participació de la ciutadania en la presa de decisions internes i posar en marxa seminaris de formació i reflexió política des dels quals es puguen fer públiques les alternatives econòmiques, socials, culturals, etc.. de la coalició Compromís.