Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 17 de maig del 2011

LES POLÍTIQUES SOCIALS, PAL·LIAR L’ATUR I MILLORAR LA GESTIÓ MUNICIPAL, PUNTS CLAU DEL PROGRAMA DE COMPROMÍS PER PATERNA

Les polítiques que dinamitzen el teixit productiu del municipi també ocupen un lloc destacat en les propostes electorals de la coalició
Compromís per Paterna planteja, com a eixos del seu programa electoral, les polítiques socials, pal·liar la desocupació al municipi amb la dinamització del teixit productiu del poble, i millorar la gestió amb un control del deute i la despesa.

Per a la coalició “estos tres punts estan lligats entre sí, ja que l’atur necessita solucions i les polítiques socials estan estretament relacionades amb ell, a més a més, que l’ajuntament de Paterna ha provocat, amb el deute de més de 30 milions d’euros a proveïdors, que moltes empreses paterneres tanquen i que els seues treballadors passen a l’atur. I tot per la mala gestió i un descontrol en la despesa”.

La regidora i candidata a l’alcaldia de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, destaca que “els serveis socials han de servir per a atendre i donar eixida a situacions de risc i garantir una cobertura mínima de les necessitats bàsiques a aquelles persones que, a causa de carències o involucions dels actuals sistemes de protecció social, estan sense una cobertura adequada”.

Així, “si estem al proper equip de govern, exigirem a la Generalitat la construcció de centres de dia per a persones majors i residències públiques a Paterna, per millorar la qualitat de vida dels majors. També reforçarem els educadors de carrer. Exigirem a la Generalitat que aplique la Llei de Dependència per donar una resposta òptima a les problemàtiques derivades de la falta d’autonomia funcional, solitud, desestructuració familiar”.

“També ampliarem el Servei Municipal de guarderia extraescolar (“escola matinera” i “escola d’estiu”); impulsarem el Consell Sectorial de Benestar Social que analitze, determine i oriente l’acció del municipi en polítiques socials. I exigirem que la Generalitat aporte diners suficient per a la renda garantida de ciutadania. Pensem que és fonamental actuar perquè s’acomplisca el Pla d’Acció Preferent per al barri de la Coma amb programes de rehabilitació urbana, d’intervenció social i educativa, i amb instruments de mediació i participació ciutadana”, segons Ripoll.

Quant a millorar la gestió del consistori, Loles Ripoll proposa “transparència administrativa i ser austers en la despesa municipal, portant un exhaustiu control pressupostari, augmentant la informació econòmica i desglossant el pressupost municipal per barris”. Com cal dedicar més recursos a atenció social, “reduirem el pressupost de les festes mentre dure la crisi. Racionalitzarem l'empresa pública GESPA. Farem una auditoria tant financera com de recursos humans i ajustarem el personal a les tasques a realitzar per a optimitzar els recursos”.
A més a més, “sanejarem financerament l'empresa SUMPA tractant de vendre les promocions i reduirem les despeses del consell d’administració. Per a pal·liar la falta de serveis públics i mentre s’aconseguix el finançament autonòmic necessari, demanarem a la Generalitat que ofesrisca més beques per a escoles infantils, residències de majors i centres de dia dels que ja existixen a Paterna. Esta opció és més barata, realista i no hipoteca el poble per a 40 anys com l’opció del PP amb les empreses mixtes”.

Per últim i sobre l’atur, la candidata a l’alcaldia de Compromís per Paterna assenyala que “el poble necessita crear ocupació, i encara que en esta tasca l'ajuntament té poc marge de maniobra, sí que pot impulsar actuacions de formació i de dinamització del teixit empresarial en la nostra ciutat que permeten al mateix temps augmentar els ingressos de l'Ajuntament, donant credibilitat a l'esforç fiscal que tenim per davant”.

“Ens proposem iniciar un ambiciós pla de cicles de formació professional en col·laboració amb el Servef, on l'alumnat rebrà una prestació econòmica durant la seua formació. I també fomentarem el cooperativisme, com a mitjà per a donar una eixida professional a l'elevat nombre de professionals desocupats creant la figura de l'emprenedor del cooperativisme, sense oblidar el desenvolupament de l’agricultura ecològica, el turisme i el comerç local com a sectors creadors d’ocupació”, conclou Loles Ripoll.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Luego AgUstí dice que dará el dinero a Caritas... ¿porque durante los cuatro años no ha aumentado los servicios sociales en el día a dia?...que falsedad y que hipocresía...y por cierto, puestos ya...podía haber dado el de las plantitas, el de los folletos el de la pancarta de su sede y TODOS LOS BOCADILLOS QUE ENCARGARON EN UN BAR DEL PUEBLO ( esperamos les paguen), más el agua a las familias pueblo que no pueden apenas comer.... Y NO A esos que se llevaron al mitin de la pza de toros...insisto HIPOCRITAS