Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 17 de maig del 2011

COMPROMÍS PER PATERNA APOSTA PEL SOFTWARE LLIURE COM A EÏNA QUE ESTALVIA DINERS I QUE PERMET UN ACCÉS MÉS PLURAL A LA INFORMACIÓ

La coalició impulsarà diferents programes basats en les xarxes socials per al comerç local, la joventut i la cooperació

Compromís per Paterna considera fonamental “fer una aposta pel software lliure, ja que és una eïna que permet que la informació pública estiga penjada en un sistema operatiu lliure, que puga ser accessible a tota la ciutadania, independentment del sistema que cada usuari tinga”.
Segons la coalició, “és una manera de democratitzar l’accés a la informació i fer-lo més plural, a més de convertir-se en un important estalvi de diners per a l’administració municipal, que està pagant molts diners en llicències a companyies com Microsoft. En cas de tindre el software lliure com a sistema operatiu, l’ajuntament podria destinar els diners de les llicències a d’altres partides que el puguen necessitar amb urgència”.

A més a més, hui que es celebra el Dia Mundial d’Internet, el numero dos de la candidatura de Compromís per Paterna, Juanma Ramón, explica que “nosaltres volem una administració que garantisca el lliure accés a la informació i per això apostem per l’ús del software lliure i la connectivitat”.

Juanma Ramón assenyala que “cal un model de comunicació digital que evite la discriminació o tindre menys avantatges pel tipus de software que gaste. I en quant al consistori, ens preocupa que siga el propi ajuntament el causant d’eixa discriminació de cara a la ciutadania que gasta software lliure, ja que la seua posició és dominant sobre tots els usuaris perquè afavorix a qui utilitza el software de la mateixa empresa que ell, Microsoft, mentre restringeix l’accés a qui ha triat l’opció d’un altre sistema operatiu”.

El numero dos de la llista de Compromís per Paterna destaca que “si estem al proper equip de govern impulsarem l’ús del software lliure a l’administració local de Paterna”. I afegeix que, “com a coneixedors del potencial que tenen les xarxes socials, i les noves tecnologies, volem optimitzar esforços treballant en xarxa amb altres municipis. També impulsarem la creació d’una plataforma on line, apostant per les opcions i possibilitats que ofereix Internet per a promocionar els comerços fent ús de les xarxes socials. I coordinarem en xarxa els col·lectius, associacions, ONG, etc., que treballen per aquestos fins i reben diners de l’ajuntament."

Publicacions digitals: 
PATERNA BIZ

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Se sale !!

Anònim ha dit...

Pues si ya stá bien de tanto antiguo, tanto cutre y tanto salvador de la patria... y por cierto tan mala h...