Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 24 de juny del 2011

COMPROMÍS DEMANA AL REGIDOR D’OCUPACIÓ QUE PRESSIONE A LA GENERALITAT PER A TINDRE UNA OFICINA PRÒPIA DEL SERVEF EN PATERNA

La coalició vol reunir-se amb el regidor i parlar de l’assumpte ja que l’oficina de Burjassot atén als 7.500 aturats de Paterna

Compromís, en resposta a l’oferta del portaveu d’Esquerra Unida i responsable del Servei d’Ocupació de l’ajuntament de Paterna de mantindre una reunió on es tracte el tema de l’atur al poble, afirma que “acudirem a la cita i li farem com a proposta que pressione a la Generalitat perquè Paterna tinga la seua oficina del Servef i no un Centre Associat com fins ara. Sabem que l’ajuntament ja va iniciar els tràmits amb el govern autonòmic però tot està parat i és molt necessari tindre una seu pròpia del Servef al poble”.

En este sentit, el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que, “actualment, hi ha un Centre Associat i la ciutadania paternera que es troba en situació d'atur ha de donar-se d’alta, com a demandant d’ocupació, en Burjassot, on està l’oficina Servef”. A més a més, “tenir una oficina del Servef en Paterna també donaria opció a poder tramitar les prestacions de l’INEM, altre dels serveis que també dóna Burjassot”.

El regidor  de Compromís afegeix que “donat que l’oficina de Burjassot està saturada, i que sabem que un total de 7.496 persones inscrites en dita oficina són de Paterna (segons dades del Servef de maig de 2011), considerem que hi ha prou arguments com perquè el regidor de la delegació d’Ocupació comence a insistir i fer pressió al departament corresponent de la Generalitat, i que ens puga atorgar una oficina per a cobrir, de manera completa, l’atenció a la ciutadania de Paterna”.

El Centre Associat del Servef en Paterna informa de les ofertes d’ocupació, fa entrevistes als aturats, recull i modifica curriculums, prepara cartes de presentació, i també renova el DARDE. “Però el primer pas per a trobar un treball, que és la inscripció com a demandant d’ocupació, és obligat realitzar-ho a Burjassot, un Centre Servef que des de molt matí i abans d’obrir les portes ja té llargues cues de gent esperant, la qual cosa és una mostra de la saturació que presenta”. El Centre Servef de Burjassot atén, a més de les 7.500 persones inscrites de Paterna, a  la població de Burjassot, Bétera, Godella, Nàquera, San Antonio de Benagéber, Serra, Rocafort i l’àrea de Benimàmet-Beniferri de València.

D’altra banda, Juanma Ramón assenyala que “esperem que el regidor d’Ocupació continue la línia encetada per l’alcalde de donar mensualment les dades dels aturats a Paterna i que, a més a més, done informació de la font d’on trau estes dades, ja que l’atur registrat no és la xifra real d’aturats, que només l’estima l’EPA i per a València és més d’un 22%, de persones aturades en relació a la població”.

També esperem que, en esta nova legislatura que comença, el regidor que porta la delegació d’Ocupació sàpia defensar els interessos de la ciutadania de Paterna davant la Generalitat, un dels quals és donar un servei adequat en un aspecte tan concret com tindre una Oficina Servef pròpia en el poble. Des de Compromís, seguint la mateixa línia de treball de l’anterior legislatura, farem una oposició crítica, responsable i constructiva, amb propostes i idees que puguen facilitar el benestar de la població”, conclou el regidor de Compromís, Juanma Ramón.

Publicacions digitals:
PATERNA BIZ
PATERNA AL DÍA
HORTANOTICIAS
LA GACETA
PATERNA AHORA