Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 8 de juny del 2011

COMPROMÍS DEMANA EXPLICACIONS AL PP SOBRE LA PARALITZACIÓ DE L’AMPLIACIÓ DEL CP SANCHIS GUARNER

La coalició denuncia que l’ajuntament desvia 14 alumnes al Cervantes perquè el Sanchis Guarner no té aules suficients

Compromís per Paterna vol que “un dels primers temes a tractar pel proper equip de govern del Partit Popular siga el de l'ampliació del col·legi públic Sanchis Guarner, que a data de hui no sabem, ni els pares ni mares dels alumnes, ni nosaltres com a grup polític, per quin capítol va”.

Segons la coalició, “fa deu anys que es va aprovar l’augment d’aules en este centre escolar, i en 2008 va ser l’aleshores director general d’Ordenació i Centres Docents de la Comunitat Valenciana, Francisco Baila, qui confirmà a l’alcalde de Paterna, Lorenzo Agustí, i al regidor d’Educació, Ignacio Gabarda, l’aprovació de la dita ampliació, i la seua inclusió al Pla Crea Escola”.


“Però com la realitat mostra, del dit al fet no té res a veure. Sabem que actualment ja hi ha 14 alumnes que per zona haurien d’estar escolaritzats al col·legi públic Sanchis Guarner, en el barri de Santa Rita, però com el centre no té més capacitat hauran d’anar a classe al col·legi Cervantes. I no parlem de les línies en valencià, que malauradament ara passen per hores baixes, sinó de rebre una escolarització en el barri on els alumnes viuen”, assenyalen.

Des de Compromís per Paterna recorden que “el nostre grup municipal ja va mostrar la seua preocupació per l’increment demogràfic en Santa Rita i la necessitat d’aumentar les places escolars. Una preocupació que es va traduir en la moció presentada per Compromís per Paterna al ple del mes de novembre de 2007 i que es va aprovar per unanimitat, perquè la Conselleria d’Educació procedira amb urgència a l’ampliació del Sanchis Guarner construïnt la segona línia del centre”.

“En 2008 els tècnics municipals tornaven a deixar clara la necessitat d’augmentar les places escolars al barri de Santa Rita perquè anava a urbanitzar-se el sector dels Molins i el creiximent urbanístic era cada vegada més accelerat. Ara, que s’ha acabat una part de les vivendes i que suposa que aproximadament un centenar de parelles les ocupen, ens preocupa el futur immediat dels xiquets i xiquetes que seran veïns d’este barri i que hui per hui no queda clar que vagen a tindre plaça escolar al Sanchis Guarner”.

“Estem parlant que els 14 alumnes ara sense plaça podrien augmentar en molts més en poc de temps, temps que ja no li queda al proper equip de govern del PP que l’ha estat perdent durant tots estos anys. Compromís volem explicacions, tant nosaltres com l’Ampa, els veïns i veïnes del barri, que estan indignats, tal i com mostren les imatges que adjuntem, perquè tots ells s’ho mereixen”, conclouen des de la coalició.

Retall: LEVANTE EMV (9 juny)

Publicacions digitals: