Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 2 de juny del 2011

EL PP AUTORITZARÀ UNA ALTRA TALA EN LA VALLESA SENSE REDACTAR UNA NOVA ORDENANÇA PER A GESTIONAR LES REFORESTACIONS

Compromís per Paterna denuncia que el govern del PP ha perdut quatre anys sense redactar l’ordenança i ara no pot exigir a les elèctriques reforestar en condicions


Compromís per Paterna, després d’assistir a la Mesa de Tales celebrada este matí al consistori, denuncia que l’actual equip de govern en funcions del Partit Popular “ha estat quatre anys retardant la redacció d’una nova ordenança sobre l’arbrat per a gestionar la reforestació de les companyies elèctriques en la Vallesa, amb la qual cosa ens trobem que ha enganyat a la ciutadania”.
 

En este sentit, Compromís per Paterna subratlla que “el govern municipal del Partit Popular ha perdut una legislatura per a establir les condicions de la reforestació i exigir a les elèctriques que els treballs es facen d’acord amb unes normes. Ara, estes companyies tenen carta blanca per a fer allò que els parega en quant a reforestar perquè l’ordenança municipal actual no concreta res”. Per això, les reforestacions tant de Despeñaperros com de Mas del Rosari “se faran negociant amb les elèctriques i no exigint-los que complisquen una norma perquè no hi ha cap norma”, afegeixen.

D’altra banda, “sabem que hi ha propostes de la Junta de Barri de la Canyada i de la mateixa Mesa de Tales per a enllestir una nova ordenança que puga regular les condicions de reforestació però, como tot es meneja per interessos polítics, no s’ha avançat res. La conclusió final és que, per desgràcia, la tala i la reforestació no se fan amb la voluntat del consens ciutadà sinó amb la del partit que ha governat estos quatre anys”, apunten des de la coalició.

Per últim, i en quant a les línies d’alta tensió, “recordem que l’aposta de Compromís per Paterna ha sigut negociar amb les elèctriques el seu trasllat, tant de les que hi ha al bosc com de les del carrer 232. Respecte de les mitjana tensió, tindria més trellat fer un pla de supressió de les torres que permetera el pas als vianants i caldria negociar amb les empreses de distribució la seua supressió”, expliquen.

Però ara les línies d’alta i mitjana tensió se van a quedar i van a augmentar perquè a més els van a donar més potència. Tot això ens preocupa perquè vol dir que continuaran les tales ja que el PP no ha sabut exigir a les elèctriques allò que la ciutadania vol i que es lògic: que les línies no passen per àrees forestals”, conclouen des de Compromís per Paterna.

Retall: LEVANTE EMV (2 juny)

Publicacions digitals:
HORTANOTICIAS