Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 20 de juliol del 2011

COMPROMÍS DENUNCIA QUE EL DÈFICIT MUNICIPAL JA FREGA ELS 13 MILIONS EN LA LIQUIDACIÓ DE 2010

La coalició exigeix que s’elabore un pla financer urgentment amb l’objectiu d’intentar aconseguir l’equilibri pressupostari

Compromís, després de conéixer l’informe d’Intervenció relatiu a l’aprovació de la liquidació de 2010, manifesta que “és intolerable haver arribat a la situació actual amb un dèficit municipal de 12.876.049,18 euros, quantitat que suposa un increment de quasi set milions d’euros respecte de la de 2009. A més a més, des de Compromís no entenem que l’informe d’Intervenció, conegut per l’alcalde des deI 25 de març, no s’haja donat a conéixer a la població amb l’excusa d’unes eleccions enmig. Un informe que tampoc inclou les despeses d’abril, maig i juny”.

En este sentit, el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “malauradament els fets tornen a donar-nos la raó quan des de Compromís li recordem a l’alcalde que l’ajuntament que ell governa no produeix prou recursos per tal d’atendre els compromisos econòmics. Això és una errada molt greu en la seua gestió, que té com a conseqüència tots els retalls que vol aplicar, per exemple, els últims de reducció de personal”.

Per aquesta raó, el regidor de Compromís assenyala que “cal exigir a l’equip de govern del Partit Popular que elabore urgentment un pla financer que incloga les mesures en quant a regulació, execució i gestió de les despeses i dels ingressos, que permeten retornar a una situació d’estabilitat pressupostària. Un pla financer que, a més d’estar obligat el consistori per llei, pot ajudar a paliar una situació que el mateix Interventor qualifica com “d’asfixia financera que afecta de manera greu a la liquidesa” del municipi”.

El regidor Juanma Ramón afirma que “en Compromís sabem que arrosseguem una crisi de pagament de fa almenys dos o tres anys, i cada dia que passa, amb l’afegit de la complicada conjuntura econòmica que hi ha, el deute municipal augmenta sense que ningú de l’equip de govern ho impedisca. Un cas sagnant en quant al deute municipal és el provocat per Gestión de Servicios Paterna, (Gespa), empresa convertida en el ‘corralito’ d’Agustí i que ens va vendre com la solució a les despeses quan la realitat és que des de la seua creació ha augmentat la despesa corrent del consistori de manera espectacular”.

Per a Juanma Ramón, “ara estem esperant que arriben els pressupostos de 2012, que de nou seran irreals, i que hauran d’incloure un superàvit que coincidisca amb el dèficit de 2010. Però si falten ingressos, com és que l’alcalde no té cap inconvenient en que es maquillen els comptes? Perquè ara, i per a tapar l’escandalós dèficit de més de 12 milions d’euros, l’ajuntament només pot dur a terme l’aprovació del pressupost per a l’exercici 2012 amb superàvit inicial no inferior al dèficit. I un any més, aprofitant que les Festes Majors són imminents i serveixen com a cortina de fum per al forat de més de 12 milions de la liquidació de 2010, l’alcalde intentarà dur al ple de juliol els pressupostos de 2012”.
Per tot això, “en Compromís considerem fonamental fer un pla financer, aplicar el sentit comú als recursos municipals disponibles i consolidar una contenció de la despesa municipal, aspectes que de moment no s’inclouen a la gestió municipal de l’alcalde, que s’ompli la boca parlant d’eficiència i eficàcia als mitjans, com a bluff propagandístic, quan no sap el significat real d’ambdós conceptes, vista la situació econòmica actual al municipi de Paterna”, conclou el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.

Retall: LEVANTE (20 juliol)

Publicacions digitals:
PATERNA AL DÍA
PATERNA BIZ
HORTANOTICIAS