La coalició manifesta que el canvi de director del Parc enmig de la temporada de màxima perillositat és una altra mostra del desinterés
Compromís denuncia que “la desídia i falta d'interés de la Generalitat en el Parc Natural del Túria està portant-lo a una situació cada vegada més crítica, on l’única inversió que fa el govern autonòmic en el parc és el pagament dels sous del personal (cinc persones en l'oficina i una brigada de quatre persones). I ara, el canvi de director del parc fa uns dies quan estem en temporada de màxim risc d’incendis, és una nova mostra del desinterés del Consell en este pulmó verd”.
Precisament, “Compromís vol mantindre una reunió amb el nou director per tal de conéixer quin serà el seu full de ruta amb el parc en esta legislatura, una reunió que esperem que es produïsca després de l’estiu”.
El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “una de les inversions prioritàries és la de la senyalètica i altres mesures per a regular l’ús públic del parc”. El parc fluvial del Túria, inaugurat fa dos anys i que discorre paral•lel al riu, “és un element de crida important i ha fet que milers de persones passegen per les seues vores i s’endinsen per qualsevol camí. Però això està provocant un deteriorament de la vegetació perquè, al no haver senyals, la gent va fent camins en llocs no apropiats”, afegeix.
En este sentit, el regidor Ramón assenyala que “aquest accés massiu al parc natural hauria d'haver estat acompanyat per una bona senyalització, i també pel tancament físic de moltes sendes no adequades, per a permetre la seua regeneració, així com també de la restricció al trànsit de vehicles a motor. Però no ha sigut així, i el parc natural del Túria està cada vegada més en una situació molt vulnerable”.
D’altra banda, Compromís també critica la falta de personal per a tasques de manteniment, i que ara realitzen una brigada de quatre persones per a un parc de 4.500 hectàrees (com 6.300 camps de futbol). “Per això, esta brigada no dóna l'abast per a mantindre sendes, fer tasques de vigilància quan hi ha preemergència, fer la neteja d'àrees recreatives, restaurar elements del patrimoni, mantindre punts d'aigua i passos per a la fauna, etc”.
Ramón destaca que “el parc natural del Túria va ser el gran projecte ambiental de la Generalitat fa dos legislatures, però ara veiem com la seua massa forestal es deteriora sense que la Generalitat es plantege canviar de rumb. I, d'altra banda, l'Ajuntament de Paterna manté una actitud de passivitat escandalosa respecte a la Generalitat, ja que no ha exigit les inversions necessàries per al parc, especialment per a la Vallesa, el bosc més pròxim a València”.
Per al regidor Juanma Ramón, el consistori de Paterna “ha preferit continuar carregant a les esquenes dels paterners les despeses del lloguer de la seu del parc, així com el manteniment d'un grup especialitzat de la policía local, els vigilants en la torre forestal de la Vallesa, per posar alguns exemples”.
“No es pot esperar altra actitud d’un ajuntament del mateix color polític que la Generalitat, que vol ser dòcil amb els seus i no posa per davant les necessitats d'un parc natural dels més importants del territori valencià”, conclou el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.
Retall: LEVANTE-EMV (23 agost)
Publicacions digitals:
EL PERIÓDICO DE AQUÍ
PATERNA BIZ
Retall: LEVANTE-EMV (23 agost)
Publicacions digitals:
EL PERIÓDICO DE AQUÍ
PATERNA BIZ
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada