Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 29 de setembre del 2011

COMPROMÍS DENUNCIA LES FALTES D’ORTOGRAFIA EN ELS CARTELLS DE LA SETMANA DE LA MOBILITAT

La coalició demana que es complisca el reglament municipal sobre el valencià i defensa el treball de l’Omuv, “menyspreat per la regidora Elena Martínez”    

Compromís considera “intolerable” que els cartells que publiciten la Setmana de la Mobilitat en Paterna “tinguen faltes d’ortografia i empren alguna paraula que encara no sabem en quina llengua està”. Es tracta, concretament, de dos errades: ‘cuidat’, que podia haver-se substituït per ‘protecció’; i la separació del dígraf ‘ny’ en la paraula ‘Canyada’, “que segons diu la normativa un dígraf mai es pot separar”, explica el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.

En este sentit, el regidor Juanma Ramón demana “un poc més d’atenció i respecte al valencià en l’elaboració de campanyes adreçades a la ciutadania, perquè no aconseguirem normalitzar l’ús del valencià en tots els àmbits de la vida quotidiana si des d’un principi es desatén d’esta manera tan greu l’escriptura del valencià”.

Precisament este matí s’ha celebrat a l’ajuntament de Paterna la Comissió de l’Ús del Valencià, i “des de Compromís insistim, com ja ho hem fet en d’altres ocasions, que el Reglament Municipal de l’Ús i Promoció del Valencià no es compleix com cal. Exemples hi ha molts com la retolació en la planta baixa o en alcaldia”, destaca la regidora i portaveu municipal”, Loles Ripoll.

D’altra banda, “sabem que no tots els textos passen per l’Oficina Municipal de Promoció i Ús del Valencià (Omuv), com ara el del cartell de la Setmana de Mobilitat. I justament l’Omuv és un organisme on els tècnics revisen que tot estiga correctament redactat i sense faltes, seguint la normativa vigent. Pensem que obviar així la intervenció de l’Oficina del Valencià és una altra errada en la gestió de la regidora de Cultura, Elena Martínez, perquè va en detriment del valencià i del bon treball que sabem que desenvolupen els tècnics”, comenta Loles Ripoll.

A més a més, “ens preguntem qui fa la publicitat, si és Gespa, perquè no passa per l’Omuv, i quant costa fer una campanya amb estes errades ortogràfiques. Més quan en el ple de setembre la regidora Martínez es va negar a posar un límit màxim a la despesa en publicitat i el Partit Popular va tombar-nos la moció sobre fixar un sostre als diners que es gasten en esta partida”, destaca Ramón.

El regidor de Compromís en Paterna explica que “estem farts de veure com l’equip de govern del Partit Popular malbarata els diners públics en campanyes de publicitat, i ara hem d’afegir a la mala gestió que es cometen faltes d’ortografia molt greus”.

Per a Juanma Ramón, “Elena Martínez torna a mostrar, amb estes errades, que la seua àrea està governada per la desorganització, i bon exemple d’això és que este cap de setmana quasi s’ha contraprogramat a ella mateixa perquè a les 9 té la marxa en bici i a les 10 una visita turística pel municipi”.

“A una setmana de la celebració del 9 d’octubre hi ha moltes coses que millorar i esperem que la regidora de Cultura, Elena Martínez, prenga cartes en l’assumpte i adopte les mesures oportunes per a evitar estes agressions contra el valencià”, conclou el regidor de Compromís, Juanma Ramón.

Publicacions digitals: