Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 19 de setembre del 2011

COMPROMÍS DENUNCIA L’EXISTÈNCIA D’UN ABOCADOR IL·LEGAL EN EL PARATGE DE LA LLOMA DE LES BOMBES

La coalició critica que el lloc porta mesos acumulant les escombraries i que l’ajuntament encara no ha dut a terme accions sancionadores ni de neteja

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, en comprovar in situ l’existència d’un abocador il·legal situat al paratge paterner conegut com la ‘Lloma de les Bombes’, considera que “és necessari fer-se ressó d’estos llocs que apareixen espontàniament amb el consentiment de l’equip de govern del Partit Popular, que ni sanciona ni neteja”.

Després de parlar amb la responsable de l’àrea, “i sabent i tot que són terrenys militars, exigim que l’ajuntament assumisca la responsabilitat que li pertoca i  que desenvolupe les seues competències en matèria de prevenció en quant a residus ja que la llei ho estableix així”.

La coalició, que ha tingut coneiximent d’esta situació després de rebre algunes queixes de veïns de Paterna que passegen a sovint per l’àrea, critica que “este panorama no sembla ser molt recent. Igual que tampoc sabem el seguiment municipal que se fa dels comportaments irrespectuosos amb  el medi ambient”.

Per a Juanma Ramón, “l’estiu que encara no ha acabat és una época on les persones que no respecten les àrees boscoses aprofiten per tal de tirar fem i deixalles. A més a més, a això s’afegeix la nul·la previsió d’Agustí per a incrementar la freqüència del buidat dels contenidors de reciclatge i així alguns veïns aprofiten els solars i els convertisquen en abocadors clandestins i incontrolats”.

El regidor de Compromís en Paterna assenyala que el govern municipal del Partit Popular “encara no ha enllestit una ordenança de neteja per a que les persones sense civisme, poques però que amb la seua actitud contribueixen a donar una imatge bruta i deixada de l’àrea de la Lloma de les Bombes i d’altres barris de Patena, puguen ser sancionades”.

Així, des de Compromís “demanem una solució que acabe amb este greu problema i que l’alcalde es pose a treballar en una ordenança que contemple el control de la brutícia en àrees com la Lloma de les Bombes i en les vies públiques, augmente la freqüència de recollida de residus de reciclatge, facilite el telèfon gratuït  per a que els veïns puguen tindre un servei públic com cal d’arreplegada de les deixalles i dels residus, a més de posar cartells que explícitament mostren la prohibició de tirar el fem als solars i paratges naturals”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Retalls:
1. LEVANTE-EMV (17 setembre)
2. LAS PROVINCIAS (17 setembre)

Publicacions digitals:
PATERNA BIZ
HORTANOTICIAS
EL PUNT
EL PERIÓDICO DE AQUÍ