Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 3 de novembre del 2011

COMPROMÍS EXIGEIX UNA INTERVENCIÓ URGENT A L’ENTORN DE LES COVES DE LA TORRE

La coalició demana que s’aplique el PEPRI i que es protegisca l’àrea per evitar el deteriorament que alguns veïns denuncien

Compromís, després de conéixer queixes veïnals sobre l’escasa protecció que hi ha en la zona de les coves de la Torre de Paterna, demana que “s’aplique la normativa que recull l’actual Pla Especial de Protecció i Rehabilitació Integral (PEPRI) de la Torre i el seu entorn, que sembla ser un paper mullat per a l’equip de govern del Partit Popular i, en concret, per al regidor de Patrimoni, Manuel Palma”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “la poca atenció que rep aquesta àrea del municipi ha provocat que alguns veïns, que aquest cap de setmana han passejat per la zona, s’hagen fet ressó del seu mal estat actual”. En este sentit, el regidor Ramón assenyala que “alguns ciutadans del municipi ens han comentat amb sorpresa que és escandalós veure com la brutícia s’acumula en alguns indrets dels voltants de la Torre”.

Per això en Compromís per Paterna “hem demanat en moltíssimes ocasions que es prenguen mesures que puguen pal·liar un deteriorament a mig termini perquè, si es deixa abandonat a la seua sort, aquesta part del patrimoni paterner acabarà autodestruïnt-se per l’abandó dels governants locals del Partit Popular”.

“No estem parlant de fer una inversió de diners que endeute més a l’ajuntament, sinó de fer un manteniment continuat que evite una despesa molt elevada abans que siga massa tard, i així evitar que el consistori no tinga més remei que gastar una quantitat desorbitada perquè no ha sigut previsor amb el patrimoni de tots”, afegeix.

A més a més, “seguim esperant que Manuel Palma diga la veritat sobre els seus plans futurs amb les coves, i que s’aclarisca amb el numero de coves protegides que canvia cada vegada que se li pregunta, perquè al ple d’octubre parlava de fer un pla de protecció, quan ja tenim un PEPRI, i no sabem què és el que en realitat està preparant per a després, com ell ha arribat a dir, aprovar-ho perquè tenen la majoria al govern municipal”.

“Palma ja ha manifestat que estan estudiant la legalitat de llogar les coves per a usos comercials, argument que a Compromís ens fa preguntar-nos si en cas que no siga legal pensen en modificar a la carta les normes de protecció del nostre patrimoni”, destaca Ramón.

Des de Compromís “seguim apostant per fer les coses com cal, sense que es grave més a l’ajuntament, mirant a mig termini amb l’aplicació d’un pla de regeneració de l’àrea, respectant totes les indicacions de l’actual PEPRI, on li recordem al senyor Palma que s’estableixen clarament els usos de les coves: culturals, artesanals o residencials. Som conscients dels riscos de les majories absolutes però volem pensar que la majoria que té el PP a Paterna no modificarà el marc legal de protecció per a permetre altres usos que fomenten l’especulació immobiliària amb el nostre patrimoni”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: