Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 10 de novembre del 2011

CRISTINA DOMINGO: "L'URBANISME DEPREDADOR PP CONTINUA AMB L'ENÈSIMA REQUALIFICACIÓ QUE ARA AFECTA PATERNA"

La candidata al Congrés dels Diputats defensa el model d'urbanisme de Compromís-Equo

La número dos en la llista al Congrés per Compromís-Equo, Cristina Domingo, ha denunciat les contradiccions del model econòmic del PP, que d’una banda està criticant els problemes que ha comportat la bombolla immobiliària i d’altra està propiciant que en grans municipis com per exemple Paterna es multiplique la requalificació del sòl per a potenciar una nova bombolla immobiliària.
El cas de Paterna pot il·lustrar aquest plantejament, ja que és un cas paradigmàtic d’un municipi gran, que té un model urbanístic insostenible amb multiplicitat de barris i polígons industrials dispersos, en el qual ara el PP pretén requalificar quasi 400 hectàrees, l’equivalent a quasi 400 camps de futbol, que és la demostració palmària que diuen una cosa i fan exactament la contrària.
“El que demostra este exemple –ha assegurat Domingo- és que el PP no té un model alternatiu de desenvolupament, i està insistint en un creixement especulatiu i destructor del medi que ens ha portat a esta greu crisi econòmica. Amb la proposta de reforma del pla general de Paterna, el PP porta a la pràctica la vella aspiració política, plasmada en la llei del sòl, per la qual tot el sòl que no està protegit és susceptible de ser urbanitzat, i això és el que pensen fer a Paterna, i serà la tònica a la resta de l’estat allí on governen”.
Compromís-Equo aposta per un model diferent d’ordenació del territori i en eixe sentit el programa electoral recull mesures concretes com la revisió de la legislació vigent per restringir les expropiacions forçoses només a casos de necessitat social justificada, i no per emparar especulacions paisatgístiques.
Així mateix s’aposta per restringir els projectes urbanístics que incorporen models d'ocupació dispersa del territori, els quals no han de ser aprovats més que quan no hi haja altres possibilitats de creixement connectat i compacte dels nuclis urbans tradicionals a més de classificar de manera sistemàtica com a SNU (Sòl No Urbanitzable) aquelles tipologies de sòl d'alt valor ecològic o paisatgístic.
Per a Compromís-Equo també cal paralitzar els projectes urbanístics elaborats fora del PGOU que modifiquen la planificació estructural del municipi i limitar estrictament els projectes urbanístics que no es justifiquen en les demandes reals d'accés a l'habitatge dels veïns del municipi.
De la mateixa manera s’aposta per la creació d’un nou impost ambiental sobre el canvi de qualificació del sòl rústic a d'altres de major valor afegit.