Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 30 d’agost del 2011

CERCAVILA COETS DE LUXE


Ací teniu algunes imatges del cercavila de coets de luxe, previ a la Cordà, de diumenge 28 d'agost. Enhorabona a tots els tiradors!!!

divendres, 26 d’agost del 2011

VINE AL CERCAVILA DE COETS DE LUXE AMB COMPROMÍS!!

El proper diumenge 28 d'agost es farà el cercavila de coets de luxe dins de les Festes Majors de Paterna, i Compromís vol convidar-te.

Este tradicional cercavila comença a la plaça del Poble, just on Compromís tenim la seu, des d'on es pot veure molt bé. Per això, si tens ganes de veure-lo, la seu de Compromís estarà oberta per a tu i per als amics/igues que vullgues que t'acompanyen, a partir de les 21:30 de la nit (el cercavila comença a les 22:00), al carrer Mestre Canós, 2, primer pis.

Alguns de nosaltres eixirem a tirar coets en el cercavila. Si t'hi vols afegir, recorda que has de portar roba de cotó de mànega llarga (incloent-hi gorra) i guants del tipus per a jardineria, i que també és convenient que portes ulleres protectores -venen en ferreteries- i tapons per a les orelles.
 
Anima't i vine a tirar coets amb nosaltres! T'esperem!!

dijous, 25 d’agost del 2011

LA PUJADA DE L'AIGUA EN PATERNA, CADA VEGADA MÉS A PROP

El diari Levante-EMV arreplega en la seua edició de hui l'avís de Compromís en Paterna sobre la imminent pujada de l'aigua. Si voleu més informació, feu clic ACÍ.

Retall: LEVANTE-EMV (25 agost)

ENTREVISTA A LOLES RIPOLL EN LEVANTE-EMV

Al diari Levante-EMV de hui, edició d'Horta, es publica una entrevista a la regidora i portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, amb motiu del seu premi en els Jocs Florals del municipi.

Loles Ripoll ha guanyat en la categoria 'Històries de foc', novetat d'enguany als Jocs Florals de Paterna, amb el relat "Només falta un any".

Retall: LEVANTE-EMV (25 agost)

dimecres, 24 d’agost del 2011

COMPROMÍS AMB LA RECORDÀ


Un any més el grup municipal de Compromís en Paterna ha estat present a la recordà. La regidora i portaveu municipal, Loles Ripoll, hi participa des de fa més de cinc anys. Però enguany qui ha entrat al coetòdrom ha sigut el regidor Juanma Ramón. Ací teniu el testimoni gràfic. Enhorabona a Interpenyes per l'organització!!

dimarts, 23 d’agost del 2011

ENHORABONA A L'EQUIP DE L'AJUNTAMENT, GUANYADOR DEL PARTIT DE FUBTOL DE LES FESTES 2011!!


Ací teniu en la imatge als guanyadors del tradicional partit de futbol que enfronta a l'equip de la Comissió de Festes amb el de l'ajuntament cada any, durant les Festes Majors. Enguany els guanyadors han estat els de l'ajuntament, amb un marcador d'11-5.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, ha aportat 3 dels 11 gols marcats per l'equip del consistori paterner.
Enhorabona a tots!!

COMPROMÍS DENUNCIA QUE LA GENERALITAT DESATÉN EL PARC NATURAL DEL TÚRIA AMB LA COMPLICITAT DE L’AJUNTAMENT

La coalició manifesta que el canvi de director del Parc enmig de la temporada de màxima perillositat és una altra mostra del desinterés



Compromís denuncia que “la desídia i falta d'interés de la Generalitat en el Parc Natural del Túria està portant-lo a una situació cada vegada més crítica, on l’única inversió que fa el govern autonòmic en el parc és el pagament dels sous del personal (cinc persones en l'oficina i una brigada de quatre persones). I ara, el canvi de director del parc fa uns dies quan estem en temporada de màxim risc d’incendis, és una nova mostra del desinterés del Consell en este pulmó verd”.

Precisament, “Compromís vol mantindre una reunió amb el nou director per tal de conéixer quin serà el seu full de ruta amb el parc en esta legislatura, una reunió que esperem que es produïsca després de l’estiu”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “una de les inversions prioritàries és la de la senyalètica i altres mesures per a regular l’ús públic del parc”. El parc fluvial del Túria, inaugurat fa dos anys i que discorre paral•lel al riu, “és un element de crida important i ha fet que milers de persones passegen per les seues vores i s’endinsen per qualsevol camí. Però això està provocant un deteriorament de la vegetació perquè, al no haver senyals, la gent va fent camins en llocs no apropiats”, afegeix.

En este sentit, el regidor Ramón assenyala que “aquest accés massiu al parc natural hauria d'haver estat acompanyat per una bona senyalització, i també pel tancament físic de moltes sendes no adequades, per a permetre la seua regeneració, així com també de la restricció al trànsit de vehicles a motor. Però no ha sigut així, i el parc natural del Túria està cada vegada més en una situació molt vulnerable”.

D’altra banda, Compromís també critica la falta de personal per a tasques de manteniment, i que ara realitzen una brigada de quatre persones per a un parc de 4.500 hectàrees (com 6.300 camps de futbol). “Per això, esta brigada no dóna l'abast per a mantindre sendes, fer tasques de vigilància quan hi ha preemergència, fer la neteja d'àrees recreatives, restaurar elements del patrimoni, mantindre punts d'aigua i passos per a la fauna, etc”.

Ramón destaca que “el parc natural del Túria va ser el gran projecte ambiental de la Generalitat fa dos legislatures, però ara veiem com la seua massa forestal es deteriora sense que la Generalitat es plantege canviar de rumb. I, d'altra banda, l'Ajuntament de Paterna manté una actitud de passivitat escandalosa respecte a la Generalitat, ja que no ha exigit les inversions necessàries per al parc, especialment per a la Vallesa, el bosc més pròxim a València”.

Per al regidor Juanma Ramón, el consistori de Paterna “ha preferit continuar carregant a les esquenes dels paterners les despeses del lloguer de la seu del parc, així com el manteniment d'un grup especialitzat de la policía local, els vigilants en la torre forestal de la Vallesa, per posar alguns exemples”.

“No es pot esperar altra actitud d’un ajuntament del mateix color polític que la Generalitat, que vol ser dòcil amb els seus i no posa per davant les necessitats d'un parc natural dels més importants del territori valencià”, conclou el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón. 

Retall: LEVANTE-EMV (23 agost)


Publicacions digitals:
EL PERIÓDICO DE AQUÍ
PATERNA BIZ

NIT CRISTIANA A PATERNA





I ací teniu imatges de la Nit Cristiana a Paterna, diumenge 21 d'agost. Enhorabona a totes les comparses!!

NIT MORA A PATERNA


Un any més, Paterna ha acollit la Nit Mora. Va ser dissabte 20 d'agost. I ací teniu algunes imatges de com va estar. Enhorabona a totes les comparses!!!

COMPROMÍS AMB LA VOLTA A PEU 'FESTES MAJORS'


Els regidors de Compromís en Paterna, Loles Ripoll i Juanma Ramón, lliuraren diumenge un premi en la Volta a Peu de les Festes Majors de Paterna. Compromís amb l'esport!! Enhorabona als guanyadors!!

dilluns, 22 d’agost del 2011

'NOMÉS FALTA UN ANY', RELAT GUANYADOR DE LA CATEGORIA 'HISTÒRIES DE FOC' DELS JOCS FLORALS 2011


Este és el relat amb el qual la regidora i portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, ha guanyat en la categoria 'Hìstòries de foc' dels Jocs Florals 2011.

"El dia ha eixit solejat en l'últim diumenge d'agost, com era d'esperar, mentres escolte l'enrenou de xiquets en un jardí pròxim a ma casa. Ja vaig sentint eixa mescla d'inquietud, emoció i, per què no dir-ho, por.
Este matí passarà lentament i ara, abans de posar els peus en el terra, repasse tot el que he de preparar per a esta vesprada, que serà com cada any curta, molt curta…
La roba interior, la goma per a arreplegar-me els cabells, eixos taps que mai em pose, la tovalla, coses de neteja, la bossa on posaré tot… I el mono, la jaqueta, el casc, les botes que, com cada any, sempre es queden en la casa on em vist… Ah! I el braçalet i el turbant que arreplegarà un poc la suor…"


Si voleu llegir-lo sencer, feu clic ACÍ

ENRIC VALOR COMPLIRIA HUI 100 ANYS

El reconegut escriptor valencià, referent indiscutible de la nostra cultura,  tindria ja un segle de vida


Enric Valor va nàixer a Castalla (Alacant) un 22 d'agost de l'any 1911. El seu treball, per recuperar i difondre la nostra llengua, conté un patrimoni cultural on destaquen obres com la 'Flexió verbal' o les 'Rondalles valencianes', sense oblidar la seua contribució literària amb obres com 'Sense la terra promesa' (un dels volums del 'cicle de Cassana').

Si voleu saber més sobre el centenari del naixement d'Enric Valor, ací teniu estos enllaços: 

dissabte, 20 d’agost del 2011

LOLES RIPOLL, GUARDONADA DE NOU AMB UN DELS PREMIS DELS JOCS FLORALS DE PATERNA

La regidora i portaveu municipal, que ja va guanyar el 2009 en la categoria de prosa ‘Relat curt’, donarà els diners del premi a Interpenyes



La regidora i portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, va rebre ahir, en la cerimònia de lliurament dels guardons dels Jocs Florals 2011 de Paterna, el seu premi com a guanyadora dins de la categoria de prosa ‘Històries del foc’. L’acte es va celebrar en l’Auditori Antonio Cabeza.



Loles Ripoll, que va guanyar també en 2009 però en la categoria de prosa ‘Relat curt’, s’ha presentat a l’edició dels Jocs Florals de 2011 amb una història, ‘Només falta un any’, “construïda amb les sensacions que, durant molt de temps, he anat vivint com a tiradora de la Cordà de Paterna. El foc és una part fonamental de la festa i la tradició d’este poble, com també és una part molt especial per a mí. Per això he volgut traslladar al paper les meues vivències més personals sobre el abans i el després del foc de la Cordà”.

D’altra banda, la regidora de Compromís en Paterna ha decidit “donar l’import econòmic del premi, 200 €, a la Federació Interpenyes, entitat que viu i fa viure la festa a tot el poble i no rep totes les ajudes que es necessiten per a organitzar els dies de foc en el municipi”, explica Loles Ripoll.

Retalls:
LEVANTE-EMV (20 agost)
LAS PROVINCIAS (20 agost)

Publicacions digitals:

divendres, 19 d’agost del 2011

COMPROMÍS AMB EL PREGÓ DE LES FESTES

Els regidors de Compromís en Paterna, Loles Ripoll i Juanma Ramón, també estigueren ahir a la nit en el pregó que dóna començament a les festes de Paterna. Ací teniu algunes imatges:


COMPROMÍS ACUSA A L’ALCADE DE MENYSPREU AL PATRIMONI ARQUEOLÒGIC DE PATERNA

La coalició denuncia l’ordre del regidor Manuel Palma de suprimir els peons d’arqueologia del Museu de Ceràmica i les pésimes condicions de les restes emmagatzemades


Compromís considera que l’alcalde de Paterna “fa un absolut menyspreu al patrimoni arqueològic de Paterna, permetent que els dos peons d’arqueologia que treballen actualment al Museu de Ceràmica, i que desenvolupen una tasca fonamental en quant a les peces que es troben i s’estudien, siguen acomiadats per ordre, i sense cap contemplació, del regidor d’Hisenda, Manuel Palma”.

La coalició explica que les dos persones afectades formen part dels pròxims acomiadaments que es preparen en l’empresa Gestión Servicios de Paterna (Gespa), com a conseqüència de les instruccions del regidor del PP, Manuel Palma, sobre la reducció de costos en els serveis encomanats, i d’on resulta que l’encomana de peons d’arqueologia no té consignació pressupostària.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “no sabem ben bé quin és el criteri que s’ha seguit per a prescindir d’estos llocs de treball, perquè no s’ha valorat en cap moment la feina que fan, que és molt complexa. És tracta d’una tasca fonamental per a que les exposicions arriben al públic, realitzada per treballadors que tenen una formació, uns coneiximents tècnics i una experiència de molts anys. I en cas que en un futur es reemplaçaren, no és un reemplaç fàcil i que puga fer qualsevol persona”.

Juanma Ramón també critica “les formes a l’hora de comunicar estes decisions que afecten al Museu de Ceràmica de Paterna i al patrimoni històric del municipi, perquè ni el mateix director del Museu sap, a data de hui, que el proper 1 de setembre es produirà la rescissió d’esta encomana. És a dir, que estes dos persones se n’aniran a l’atur, sí o sí”.

A més a més, el regidor Ramón subratlla que “la poca consideració que es té cap al patrimoni arqueològic també es plasma en les pésimes condicions de totes les restes arqueològiques que es troben a les instal·lacions museístiques, on basquets plens van apilant-se des de fa dècades, envoltats de brutícia i a l’aire lliure. Si este és el respecte que hi ha davant el passat històric del poble, no ens estranya que amb els treballadors, que tenen nom i cognoms, tampoc es tinga cap contemplació”.
Paterna, “com a centre ceràmic amb una importància històrica gens menyspreable, sembla no tindre massa interés per al senyor alcalde ni tampoc per al regidor Manuel Palma. Per això des de Compromís, que hem aconseguit que es consensue entre tots els grups la nostra moció sobre la Vila Romana, ahir al ple extraordinari d’agost, pensem que l’actitud de l’alcalde i del regidor Palma respon a una pose de cara a la galeria, defugint responsabilitats”, conclou el regidor, Juanma Ramón.

Retalls:
LEVANTE-EMV (19 agost)
LAS PROVINCIAS (19 agost)

Publicacions digitals:
HORTANOTICIAS
EL PERIÓDICO DE AQUÍ 
LAS PROVINCIAS 
PATERNA BIZ 
EL PUNT

RESUM DEL PLE EXTRAORDINARI D'AGOST (i III)

Tercera intervenció de la portaveu municipal de Compromís al ple d'agost. Sobre el prèstec a Sumpa 

3r.- SECCIÓ DE PLANEJAMENT URBANÍSTIC. APROVACIÓ DE L’OPERACIÓ DE FINANÇAMENT A LLARG TERMINI A FORMALITZAR ENTRE SUMPA I ”LA CAIXA”. ABSTENCIÓ

Al ple del mes passat, un dels punts de l’ordre del dia era la dació de comptes dels estats financers de l’exercici 2010 de les empreses Sumpa, Gespa i Aigües de Paterna. Pel que fa a Sumpa, empresa municipal que hui ocupa este punt, un informe de l’Interventor deixava clar que:

“la actividad de la empresa se está haciendo recurriendo a la finaciación  bancaria, por lo que en caso de dificultades en la venta de las existencias, no descartables, se entrará en situación de inviabilidad económica al no poder devolver los préstamos además del incremento de los costes financieros”.

Sabem que Sumpa pateix una greu situació econòmica, que el seu futur és molt delicat. I si es pensa tornar este prèstec amb els diners de la venda de vivendes, la fallida de Sumpa està més a prop que mai. Sumpa ja corre pel camí de la inviabilitat econòmica.

I això no ho diu Compromís. L’informe esmentat i un altre, també de l’Interventor del 8 d’agost de 2011, clarament subratllen esta dificultat que Sumpa arrossega, des de fa temps, per a vendre les seues promocions de vivendes:

“esta intervención reitera la advertencia que de no cumplirse alguno de los supuestos que se exponen, lo cual no debe descartarse a la vista de la situación actual del mercado inmobiliario, ello podría tener graves consecuencias económicas para la empresa dado el volumen total de préstamos y, en consecuencia, del riesgo que se está asumiendo”.  

La conjuntura econòmica actual dibuixa unes condicions molt pésimes en quant a la venda de pisos. No fa ni una setmana, l’INE (Instituto Nacional de Estadística) feia públic que la venda de vivendes en Espanya anava en caiguda lliure, amb una davallada del 22,9%, parlant d’un paró absolut en la venda de pisos.

Ara, signar un prèstec, amb l’argument de tornar-lo amb els diners que Sumpa recapte de les vivendes que puga vendre, ens sembla, si més no, una eixida pel carrer d’enmig vistes estes dades tan preocupants. Sumpa no té diners i este prèstec, que s’afegeix a la llista, produirà la mort econòmica de l’empresa municipal, ofegada con ja diguem per d’altres préstecs, pels interessos que van generant-se i per l’escasa o inexistent compra dels seus pisos en Paterna.

Des de Compromís coneixen la nostra postura, en quant a una empresa pública i el seu finançament. Entenem que encara que parega allargar l’agonia, donem per última vegada una oportunitat a esta empresa. Però considerem que és el moment de replantejar l’objectiu i la viabilitat de Sumpa. Per esta raó, anem a abstindre’ns.

RESUM DEL PLE EXTRAORDINARI D'AGOST (II)

Segona intervenció de la regidora i portaveu municipal de Compromís, Loles Ripoll, en el ple d'este mes


2n.- RECURSOS HUMANS. PROPOSTA D’APROVACIÓ DE L’ESTRUCTURA ORGÀNICA I FUNCIONAL DE L’AJUNTAMENT DE PATERNA. [RPT]

L’inventari de llocs de treball, és correcte? Hem vist que hi ha persones que sabem que no seran acomidades i el seu nom no apareix en este document…Voldriem saber com poden al·legar persones que no estan contemplades en l’invetari de llocs de treball. Per tant, insistim: és correcte este document? No seria necessari esmenar-lo?

És tracta d’un document que des del seu inici presenta irregularitats: en quant al termini: en el plec el temps previst era de 3 mesos i mig. Però sabem que en juny de 2010 s’aprova una ampliació. En l’acta de la junta de govern local de juny 2010 apareix textualment: “desde la concreción de la iniciativa han transcurrido casi dos años… durante este tiempo… se han producido acontecimientos ajenos evidentemente a dicha empresa (Rodríguez Viñals)”. En esta junta de govern la secretària informa que la propuesta no s’adjusta ni en el fons ni en la forma.

I en quant a la negociació amb els sindicats, li recorde que la representació sindical dels treballadors ha de tindre participació activa, la qual cosa no ha segut així.

En la proposta d’acord que porten al ple se diu textualment: “la difícil situación económica ha obligado a este Ayuntamiento, por un parte a modificar determinados aspectos que fueron objeto de aprobación de las distintas áreas del Ayto, y por otra a realizar una reconsideración de los recursos necesarios de naturaleza permanente, determinado para ello su modelo organizativo, con el fin de optimizar y racionalizar los recursos humanos del Ayto para conseguir equilibrar el presupuesto, actuando con coherencia con la realidad actual”

D’este text podem dir:

- difícil situación económica:  Quan es va encarregar la RPT el 2007 el PP va acabar l’any parlant de superàvit… si s’haguera començat la casa pel sostre, és a dir, s’haguera fet una anàlisi de llocs de treball en temps i forma, el més segur és que en estos moments no estaria circulant una llista de persones que seran acomiadades.
- a modificar determinados aspectos que fueron objeto de aprobación de las distintas áreas del Ayto Compromís ple a ple li ha anat avisant que AIXÍ NO SE FEIEN LES COSES!!!

Saben el que ha significat haver creat i modificat àrees de la manera que ho han fet?
-Hi ha àrees aprovades per ple i des d’aleshores cobren les seues retribucions conformement als seus nous nomenaments
-Hi ha àrees també aprovades on només una part cobra conformement al nou nomenament
-Hi ha àrees també aprovades per ple on NINGÚ cobra les seues retribucions… Això si a costa de la valoració per l'empresa adjudicatària de la RPT, però no obstant això si realitzen les funcions.

Ara resulta que en l'actual RPT, una sèrie de llocs aprovats per ple han desaparegut o s'han transformat en uns altres que no estan aprovats. Mire senyor Agustí, no sé ara mateix a qui he d’adreçar-me: a vosté, perquè és la màxima autoritat en este ajuntament; al regidor Jesús Giménez que és qui porta l’àrea de Personal des del mes de juny; o a María Villajos que era la regidora de Personal en l’anterior legislatura i qui en el mes de març de 2011, davant representants dels 6 sindicats va dir “tots els diners que ha costat la RPT han anat a parar a la parera”.

Volem informació, volem precissió i serietat a l’hora de parlar perquè és un document que ha de ser vàlid. 

RESUM DEL PLE EXTRAORDINARI D'AGOST (I)

Primera intervenció de la regidora i portaveu municipal de Compromís, Loles Ripoll, en el ple del mes d'agost


1r.- RECURSOS HUMANS. AMORTITZACIÓ I SUPRESSIÓ DE PLACES DE LA PLANTILLA DE PERSONAL. 

En Compromís, que estem seguint des del principi el procés de les negociacions sobre les amortitzacions de llocs de treball, volem que el regidor Jesús Giménez ens done l’ultima hora, perquè considerem que enterar-nos per la premsa este matí de la intenció d’aprovar una esmena per la qual finalment s’acomidarà a 10 persones i s’amortitzen 4 places no és de rebut. Però pitjor i molt greu ens pareix que els mateixos afectats  no tinguen informació i que es jugue amb el pà de les persones. A data de hui, hi ha gent que està de vacances i que no sap si en tornar tindrà treball. Perquè ara es tracta d’una situació evidentment personal, però a llarg termini, es tracta d’una situació d’acabar amb els servei públics.

Senyor Giménez, paraules seues textuals: “no tiene nada que ve la RPT con la amortización de plazas”. “He tenido la santa paciencia con los sindicatos”.

En quant a que no té res que vore la RPT en l’amortització, li demanem almenys que ens done la presumpció d’inteligència perquè l’informe proposta respecte a les amortitzacions comença amb “dada cuenta del expediente instruido al efecto, referente a la aprobación del organigrama y relación de puestos de trabajo del ayuntamiento de Paterna…” “la nueva definición orgánica y estructural de este ayuntamiento y la RPT del mismo, cuya propuesta está pendiente de aprobación por el pleno municipal, establece un nuevo marco organitzativo donde se contemplan las supresiones de puestos de trabajo”. Senyor Giménez, tal i com diu l’informe proposta, les seues paraules cauen pel seu propi pes.

I en quant a que vosté ha tingut la santa paciència, només dir-li que si vosté considera que un regidor de Personal a l’hora de negociar una llista de gent que se’na va al carrer ha de tindre paciència, i a més santa, que vol què li diga? S’ha guanyat vosté el cel!

Per un altra banda, voldriem que el regidor de Personal ens fera un xicotet resum de com ha anat el procés de negociació, que siga ell i no vosté, senyor alcalde, perquè ell ha estat present. Però pel que fa a vosté, senyor alcalde, no volem que ara ens demane propostes per a solucionar la caòtica situació d’este ajuntament, perquè estem igual que al mes de març. Què és el que ha canviat? Jo li ho vaig a dir: que han passat unes eleccions. Nosaltres no governem, i vosté és qui ha de fer front a este greu problema.

Compromís com a proposta ja va anunciar en el ple del mes de juliol que renunciava a cobrar les dietes de Sumpa i Gespa. I només l’alcalde va sumar-se a la nostra proposta. Ja hem fet efectiva la renúncia a les dietes de Sumpa en el primer consell celebrat. I el mateix farem en Gespa.

No sabem si algú més de la resta de representants dels altres grups també renuncia a cobrar eixes dietes per assistència als consells d’administració de les dos empreses municipals. Tornem a convidar a tots a seguir eixa línia de no percebre eixos diners públics. Per posar un exemple, si ningú cobrara les dietes de Gespa, en un any s’estalviarien al voltant de 84.000 €: quantitat que permetria mantindre a 4 persones treballant.

A més ens agradaria senyor alcalde que traslladara esta proposta dels dos consells per a que se sumara també a la renuncia de les dietes, així com als treballadors d’esta casa que participen com a experts en els consells.

COMPROMÍS CONTESTA A LES DESQUALIFICACIONS DE JESÚS GIMÉNEZ DEMANANT EL SEU CESSAMENT IMMEDIAT A L’ALCALDE

La coalició considera que emprar els insults contra els habilitats nacionals també demostra “carència d’arguments” del regidor de Personal


La regidora de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, ha demanat el cessament immediat del regidor de Personal, Jesús Giménez, a l’alcalde després del ple extraordinari d'agost. Durant la seua intervenció, com a resposta davant les reiterades desqualificacions del regidor del Partit Popular contra ella i la resta de regidors de l’oposició, Ripoll li ha exigit a Giménez que dimitisca. I éste en resposta a l’edil de Compromís li ha dit que ell se n’aniria quan l’alcalde li ho diguera, “donant-nos l’argument per a demanar el seu cessament”, explica Ripoll.

Loles Ripoll destaca que “des de l’inici del ple, Giménez ha començat per desautoritzar el treball que realitzen els habilitats nacionals de l’ajuntament, la Secretària i l’Oficial Major, diguent que els seus informes no són necessaris i emprant un tó irònic i insultant. Es tracta d’una actitud que demostra que davant la carència d’arguments, Jesús Giménez tria les paraules barroeres i la falta d’educació amb la resta de corporatius”.

Amb comportaments i discursos com els de Jesus Giménez, entenem que hi haja una part molt gran de la ciutadania que no vullga saber res dels polítics. Pensem que les bones formes són fonamentals a l’hora de traslladar als veïns les propostes municipals, i en el ple d'agost el senyor Giménez se n’ha oblidat”, subratlla Ripoll.

La regidora afegeix que “esta persona està triada per l’alcalde com un dels fitxatges de la legislatura, i ara haurà de donar la cara pel seu mal comportament d'esta sessió plenària. Una sessió on Lorenzo Agustí no li ha demanat més correcció a Giménez en les seues intervencions fins que no s’ha trobat en una situació ‘in extremis’, quan el regidor de Personal ja no era defensable”.

Per tot això, la regidora de Compromís en Paterna no ha dubtat en la seua réplica al punt de l’amortització de llocs de treball, demanar davant de la resta de corporatius i públic assistent la dimissió de l’actual edil de Personal, “però l’alcalde és qui l’ha de cessar perquè comportaments com este, d’un membre de la corporació municipal, no es deuen tolerar mai”, conclou Loles Ripoll.

Publicacions digitals:
EL PERIÓDICO DE AQUÍ
HORTANOTICIAS
PATERNA BIZ

dimarts, 16 d’agost del 2011

COMENCEN LES FESTES DE PATERNA 2011

Esta setmana, des del dijous 18 d'agost amb el pregó, Paterna estarà en festes. Si voleu consultar tot el programa, feu clic ACÍ.

divendres, 12 d’agost del 2011

COMPROMÍS QUALIFICA DE ‘CACICADA’ L’AMORTITZACIÓ DE LLOCS DE TREBALL QUE ANIRÀ AL PLE EXTRAORDINARI

La coalició insisteix en que cada vegada està més a prop la fi dels serveis públics i en que el regidor de Personal utilitza l’argument del ‘divide i vencerás’



Compromís, després de celebrar-se este matí una assemblea de treballadors de l’ajuntament per a parlar de les pròximes amortitzacions de llocs de treball, qualifica com a “cacicada la decisió final que, sí o sí, passarà pel proper ple extraordinari del mes d’agost i que tirarà endavant amb la majoria absoluta del Partit Popular que governa l’ajuntament, acabant en l’atur més d’una vintena de persones que treballen en este consistori”.

La portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, destaca que “sabem que no s’han complit els terminis que els sindicats demanaren al regidor de Personal, Jesús Giménez, qui els deixa a data de hui en la mateixa situació que fa mesos, sense donar-los cap opció satisfactòria per a solucionar este conflicte laboral”.

A més a més, “no sols estem parlant d’amortitzacions, sinó també d’acabar amb els serveis públics. I sembla que a Paterna, com ja hem dit des de Compromís en alguna ocassió, estem assistint a la mort anunciada de dits serveis”, afegeix Loles Ripoll.

La regidora de Compromís explica que “la mala gestió del regidor de Personal té a més els fonaments en l’argument del ‘divide i vencerás’ entre tots els treballadors de l’ajuntament, no sabem si aconsellat o no per l’alcalde”. En este sentit, Ripoll assenyala que “ara tot recau en Jesús Giménez, però després arribarà el dia del ple, la setmana que vé, i l’alcalde també farà el que li parega, tornant a desautoritzar al seu regidor de Personal amb una nova proposta que, sobre tot, li done oportunitat de fer-se la foto i aparéixer als mitjans. Pràctica habitual en Lorenzo Agustí”.

D’altra banda, Loles Ripoll afirma que “des de Compromís recolzem a l’assemblea de treballadors de l’ajuntament i als seus representants, a més de demanar que s’ajorne al mes de setembre la Relació de Llocs de Treball (RPT) i les amortitzacions que hi ha previstes, ja que la precipitació de l’equip de govern del PP en dur a terme estes previsions no pot dur res de bo”.

“No podem passar per alt que la RPT que està raere de les amortitzacions no és gens real i Jesús Giménez és incapaç de mantindre una actitud consensuadora, tal i com han denunciat en reiterades ocassions tots els representants dels treballadors i, sobre tot, després d’una reunió tan difícil com la mantinguda ahir. Des de Compromís demanem serietat a l’hora de parlar de les amortitzacions i de la RPT, perquè s’esta parlant de la situació laboral d’unes persones que tenen famílies que mantindre”, conclou la regidora Loles Ripoll.

Publicacions digitals:
PATERNA BIZ
HORTANOTICIAS

dijous, 11 d’agost del 2011

COMPROMÍS DEMANARÀ AL SÍNDIC DE COMPTES QUE REALITZE AUDITORIES EN SUMPA I GESPA

La coalició assenyala que fiscalitzar les empreses municipals es una de les tasques de l’oficina de control pressupostari que ha de crear-se


Compromís afirma que “cal demanar a la Sindicatura de Comptes que faça auditories externes a les empreses municipals Sociedad Urbanística Municipal de Paterna (Sumpa) i Gestión de Servicios Paterna (Gespa), com a ens competent en la matèria, ja que pot examinar i censurar a les entitats locals i fiscalitzar-les de manera concreta”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, destaca que “precisament la fiscalització financera és una de les tasques que l’oficina de control pressupostari, la creació de la qual es va aprovar via moció en el ple de juliol, hauria de fer, encarregant-li informes i auditories a la Sindicatura de Comptes”.

Ramón assenyala que, “amb les auditories de la Sindicatura a Sumpa i Gespa, l’oficina de control pressupostari municipal pot començar a rodar, i més quan són molts els ajuntaments que han anunciat la seua intenció de demanar auditories per a saber l’estat real de les seues finances”.

En este sentit, “esperem que l’oficina de control pressupostari en Paterna no es quede en negre sobre blanc, ja que el consistori que governa el Partit Popular no ha donat encara el primer pas per a que este organisme tan necessari siga una realitat, ara que venen les amortitzacions de llocs de treball i acomiadaments en Gespa, a més dels treballadors de Sumpa que ja s’ha quedat en l’atur”, conclou el regidor Juanma Ramón. 

Retall:
LAS PROVINCIAS (11 agost)

Publicacions digitals:

dimecres, 10 d’agost del 2011

COMPROMÍS PRESENTA OFICIALMENT LA RENUNCIA A COBRAR ELS 300€ PER ASSISTÈNCIA AL CONSELL DE SUMPA

La coalició destaca que, si els altres membres del consell de Sumpa seguiren el seu exemple, es produiria un estalvi municipal de 2.700€ en cada reunió

Compromís ja no cobra les dietes que rep el seu representant per assistir com a tal als consells d’administració de l’empresa pública Sociedad Urbanística Municipal de Paterna (Sumpa), intenció que la portaveu municipal de la coalició, Loles Ripoll, va manifestar al ple del mes de juliol al conéixer l’últim informe de l’Interventor de l’ajuntament, que alertava de la delicada situació econòmica de l’empresa.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “la renuncia és efectiva des del consell celebrat ahir, mitjançant un escrit que presentarem la setmana passada per registre d’entrada, després de conéixer que dilluns 8 d’agost es celebrava consell d’administració de Sumpa. Cap conseller més, ni del Partit Popular o de la resta de l’oposició, ha decidit encara deixar de percebre els 300 euros trimestrals”.

Juanma Ramón assenyala que “si tots els consellers deixaren de cobrar estos 300 euros per assistir a la reunió del consell d’administració de Sumpa, estaríem parlant d’un estalvi municipal de 2.700 euros en cada consell, ja que a més del representant de Compromís hi ha sis del Partit Popular, un del PSOE i un d’Esquerra Unida”.

“Insistim que estar cobrant unes dietes de 300 euros per assistir a una reunió ens sembla molt frívol, quan al ple extraordinari d’agost es tractarà un assumpte tan delicat com el de les amortitzacions de llocs de treball i supressió de places de personal. No entenem com hi ha consellers que des dels partits polítics que representen tenen encara el poc respecte amb els treballadors municipals de voler rebre una remuneració que es podria destinar a altres despeses més necessàries per al poble”, subratlla el regidor de Compromís en Paterna.

D’altra banda, “el govern del PP ha externalitzat a Broseta Abogados la persona que actua com a secretària del consell d’administració, la qual cosa representa una despesa més quan un funcionari, com ho havia fet fins fa no molt l’Oficial Major, podria exercir el seu paper sense rebre remuneració per estar en les seues hores de treball. I en el mateix cas està l’externalització dels serveis jurídics de Sumpa, que també els ha assumit Broseta Abogados, incrementant més la despesa municipal”, assenyala Ramón.

“I un altre cas, que també mereix menció, és el dels funcionaris que assisteixen com a experts assessorant al consell d’administració, activitat que fan en hores de treball i cobrant unes dietes només per canviar-se de despatx. Es tracta d’uns diners que el consistori també podria estalviar”.

No hem d’oblidar tampoc que 140 persones de l’altra empresa municipal, Gestión de Servicios Paterna (Gespa), tenen el seu futur laboral penjant d’un fil. Són treballadors que han de veure com Sumpa i Gespa malbaraten diners en dietes dels consellers i de tota la estructura burocràtica que tenen. Per això des de Compromís recordem que també hem fet la proposta de fusionar les dos empreses municipals, Sumpa i Gespa, per a estalviar despeses, a més de la nostra renuncia a les dietes per assistència a ambdós consells d’administració”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Retalls:
LEVANTE-EMV (10 agost)
LAS PROVINCIAS (10 agost)
Publicacions digitals:

dimarts, 9 d’agost del 2011

COMPROMÍS INSTA A L’EMTRE QUE ES RETRACTE DE LES SEUES AMENACES A PATERNA

La coalició demana a Agustí una aclaració del seu vot en contra de la pujada de la Tàmer i denuncia les contradiccions de l’edil Romero sobre la seua devolució


Compromís, després de les amenaces fetes en la premsa pel president de l’Entitat Metropolitana de Tractament de Residus (Emtre), Ramón Isidro Sanchis, de no admetre el fem de Paterna si no paga la pujada de la Tàmer, exigeix “que es retracte de les seues paraules i tranquilitze a la ciutadania del municipi davant la possibilitat d’un col·lapse en la recollida dels residus domèstics, situació que suposaria un greu problema de salut pública”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “alguns veïns este matí ens han mostrat la seua inquietud per esta possibilitat que el fem poguera acumular-se als carrers del poble. Pensem que el president de l’Emtre, abans de crear una alarma innecessària, hauria d’explicar clarament que no recull el fem de Paterna, ja que simplement l’admet a la seua planta i abocador per al tractament i eliminació. Raó per la qual difícilment  podria amenaçar ‘amb deixar de recollir el fem’, tasca que fa l’ajuntament”.

D’altra banda, Compromís en Paterna va demanar “la defensa dels interessos dels veïns de Paterna davant la pujada de la Tàmer, i per això el regidor Ramón vol “agrair el vot en contra de l’alcalde de Paterna però també ens agradaria conéixer els arguments de fons, més enllà de l’electoralisme clar de la seua postura”.

En este sentit, Ramón subratlla que “la pujada s’ha aprovat amb la majoria absoluta del Partit Popular, que s’ha vist obligat per la seua mala gestió a fer una increment escandalós perquè la situació econòmica a l’Emtre és insostenible”.

Per últim, “ens sorprenen les declaracions del regidor i actual alcalde en funcions, Alfonso Romero, quan diu que l’ajuntament tornarà la Tàmer amb un ‘premi econòmic’ o subvenció per bones pràctiques ambientals per estalviar aigua. Això es contradiu amb el que va dir al ple de juliol, quan ell mateix afirmava que la devolució de la Tàmer no tenia res a veure amb la pujada de l’aigua per la nova tarifa mediambiental del PP”, conclou el regidor de Compromís en Paterna.

Retall: LEVANTE-EMV (9 agost)

Publicacions digitals:
PATERNA BIZ
PATERNA AL DÍA
LA VANGUARDIA
20 MINUTOS 
NOTICIAS TERRA.ES 

dilluns, 8 d’agost del 2011

COMPROMÍS DENUNCIA QUE GESPA REDUIRÀ EL 50% DE LA PLANTILLA DE CONSERGES

La coalició alerta que els centres d’educació són els grans afectats de la mesura i posa com a exemple l’EPA de la Canyada, que es queda sense personal

Compromís avisa que “els retalls de personal que estan preparant-se a l’empresa pública Gestión y Servicios Paterna (Gespa) van a acabar amb el 50% de la plantilla de conserges, convertint-se ésta en la categoria professional més afectada”. A més a més, “qui puga conservar el seu treball, també veurà com empitjoren les seues condicions laborals, perquè tot apunta a reduccions de jornades i, per tant, de salari”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “a primers de setmana ja avisavem de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que acabarà arribant a Gespa, i hui sabem que només en conserges la reducció serà del 50% de la plantilla. Esta davallada és conseqüència de la baixada del 30% en les encomanes de Gespa, aspecte que significa que molts serveis desapareixen”.

En este sentit, Ramón apunta que “els centres d’educació, com els col·legis o les escoles d’adults, van a ser els més afectats ja que l’ajuntament es qui s’encarrega d’aportar els conserges i el manteniment mentre la conselleria d’Educació aporta el professorat”.

Un cas cridaner és el de l’Escola d’Adults (EPA) de la Canyada, “que directament es queda sense ningú per a obrir i tancar la porta del centre, amb la qual cosa hauria de ser la conselleria qui decidira si aporta eixa persona o no. Però tal i com està la conselleria, que també té teranyines en les seues finances, no esperem que contracte conserges per a Paterna”, subratlla el regidor.

Juanma Ramón insisteix que “seguim sense saber els criteris que han dut a l’equip de govern del Partit Popular a centrar-se en el sector dels conserges per tal d’eliminar despeses de personal en Gespa. Però si que sabem que les necessitats del poble es queden sense atendre a causa d’una política de grans bluffs propagandístics, política que ara mostra la seua pitjor cara i descobreix la vertadera imatge de l’alcalde amb una gestió municipal pésima”.

Compromís ja portava, en el seu programa de l’anterior legislatura, la creació de Gespa. Quan el PP la va crear, Compromís votà a favor perquè pensavem que era una bona ferramenta per a evitar les subcontractacions i millorar les condicions dels treballadors. Ara, després de quatre anys de govern del PP, no s’ha assolit cap d’estos objectius, més bé tot el contrari. Malauradament, el següent capítol d’esta història és el del final, que no és un altre que el de la mort dels serveis públics i l’ofegament econòmic del poble i de les famílies que tindran a una persona més en l’atur”, conclou el regidor de Compromís.

Publicacions digitals:

COMPROMÍS DEMANA A AGUSTÍ QUE DEFENSE ELS INTERESSOS DE PATERNA DAVANT L’EMTRE

El regidor Juanma Ramón pregunta si Lorenzo Agustí mantindrà la seua promesa electoral de tornar la Tàmer

Compromís per Paterna, davant l’informació apareguda divendres a la premsa sobre l’escandalosa pujada, entre un 100 i un 160%, de la taxa de fem coneguda com a Tàmer, demana a l’alcalde de Paterna que “defense davant de l’Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (Emtre) els interessos de Paterna, perquè la repercussió d’este augment, afegit a la nova tarifa ambiental del rebut de l’aigua aprovada pel PP, afectarà a les butxaques de la ciutadania del municipi, moltes d’elles en una greu situació econòmica insostenible”.

El regidor de Compromís, Juanma Ramón, es pregunta si Lorenzo Agustí “continuarà en la seua línia dels impossibles i mantindrà la promesa electoral de tornar la Tàmer, ara que ens la van a pujar. Seguim sense tindre clar si la devolució es farà a uns pocs o a tots, sobre tot donada la situació a les arques municipals”.

En este sentit, Juanma Ramón recorda que “per tal de tornar la Tàmer, tal i com Agustí havia promés, l’equip de govern del PP es va traure de la mànega una subvenció que anava dins del rebut de l’aigua i que tenia uns quants requisits com estar empadronat al poble, justificar una baixada en el consum d’aigua, o no tindre deutes amb l’ajuntament, entre d’altres. Però no es va fer cap campanya per tal que la ciutadania ho sol·licitara i finalment va ser el boca a boca entre la població el sistema per a que alguns, i no tots, demanaren la devolució”.

“A més a més, ara ens trobem que al nou reglament, aprovat en l’últim ple ordinari, hi ha 230.000 euros contemplats per a tornar la Tàmer, disfressada com a subvenció per bones pràctiques mediambientals, diners que no són prou. La qual cosa vol dir que si ara desde l’Emtre ens pugen la Tàmer, menys gent podrà veure retornada la taxa”, diu el regidor Juanma Ramón.

“La mala gestió del Partit Popular per allà on passa, siga l’ajuntament de Paterna o l’Emtre, acaba afectant sempre als més febles que són els ciutadans. Una bona gestió, que ha de passar perquè l’Emtre inste a tots els ajuntaments de l’Horta a minimitzar residus i treballar en la recollida selectiva i el reciclatge, per a disminuir els costos de tractament i eliminació de manera que siga innecessari augmentar la Tàmer, evitaria ara que les persones que viuen en el poble paguen més per la Tàmer”, conclou el regidor de Compromís per Paterna.


Publicacions digitals:
EL PERIÓDICO DE AQUÍ
HORTANOTICIAS

divendres, 5 d’agost del 2011

OLTRA: "ÉS INDECENT QUE EL GOVERN DEL PP APOSTE PELS CENTRES CONCERTATS MENTRE QUE NO PAGA LES DESPESES BÀSIQUES DE L'EDUCACIÓ PÚBLICA"

La portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís, Mónica Oltra, critica la intenció expressada pel conseller d’Educació, José Ciscar, de potenciar els centres educatius concertats


Segons Oltra "és indecent que el govern del PP anuncie la seua aposta per l’educació privada mentre els centres públics estan ofegats econòmicament, devent a proveïdors, sense possibilitat d'adquirir materials acadèmics, amb rebuts de subministraments retornats i amb amenaces de tallament de llum o aigua perquè no han rebut els diners per a despeses corrents que la conselleria hauria d’haver ingressat el passat 30 d'abril”.

“La situació, sobre tot dels centres d’educació de secundària, és crítica ja que continuen sense cobrar el primer quadrimestre de despeses bàsiques quan quasi s’està acabant el segon”.

Per a la diputada de Compromís “la política educativa que està duent a terme el govern del PP està completament errada, en època de crisi en compte d'apostar i invertir en el sector públic, és a dir, en el patrimoni de tots, es desvien fons públics en benefici del sector privat, una manera d’actuar que pot acabar produint una fractura social”.

ENTREVISTA AL REGIDOR JUANMA RAMÓN EN LEVANTE-EMV


Retall: LEVANTE-EMV (4 agost)

dijous, 4 d’agost del 2011

COMPROMÍS DENUNCIA QUE A PARTIR DE SETEMBRE L’AIGUA SERÀ UN 50% MÉS CARA I ES PAGARAN 9€ TRIMESTRALS PER LA TAXA DEL CLAVEGUERAM

La coalició critica que Agustí  “vol que entre tota la ciutadania de Paterna paguem” per a complir la promesa electoral de tornar la Tàmer a uns pocs

Compromís, que ja va preguntar al ple del mes de juliol per la nova taxa de clavegueram, anuncia que a partir del mes de setembre “s’inclouran 9€ al trimestre, fixos per a tota Paterna, i el preu del metre cúbic d’aigua pujarà un 50%, tal i com arreplega el Reglament del Servei de Gestió Mediambiental del Cicle Integral de l’Aigua que es va aprovar en dit ple”. A més a més, “des de Compromís recordem que aquesta pujada de l’aigua s’afegeix a la del 10% en el rebut de la contribució o IBI”.

En quant al reglament, “en ell s’emmascara la taxa de clavegueram que el Partit Popular ha negat a l’empresa municipal d’aigües durant quatre anys i que, d’haver-se posat des d’un principi, haguera garantit la viabilitat econòmica d’Aigües de Paterna a més de no ser tan gravòs per a la ciutadania”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, destaca que “mitjançant aquest augment de tarifes, l’equip de govern del Partit Popular, encapçalat per l’alcalde Lorenzo Agustí, pretén que entre tota la ciutadania de Paterna paguem la subvenció per bones pràctiques mediambientals o Tàmer, de manera que les arques municipals tinguen diners i Agustí puga complir la seua promesa mediàtica de tornar-la a uns pocs ”.

El regidor afirma que “tot està molt clar al reglament, on parla expressament de ‘finançament i gestió de la subvenció per bones pràctiques mediambientals amb la finalitat de premiar les conductes sostenibles dels ciutadans incentivant d'aquesta manera l'aplicació de les mateixes’. Aleshores, des de Compromís entenem que implícitament el text està referint-se a aconseguir diners per a la subvenció i fer la devolució de la Tàmer”.

Juanma Ramón diu que, “a data de hui, al rebut de l’aigua ja estem pagant l’increment de l’IPC que durant els quatre anys últims no s’ha aplicat progressivament. Una revisió que si s'haguera realitzat anualment, ara no seria un impacte tan greu per a l'economia d'alguns paterners”.

En este sentit, el regidor de Compromís en Paterna assenyala que “parlem d’alguns perquè a la resta d'empreses subministradores d'aigua (Aigües de València) sí que li ha permès l’ajuntament del Partit Popular aquesta revisió anual de preus, pel que ja denunciem les diferències en les tarifes entre veïns de la Canyada, per exemple, i del nucli urbà”.

“Seguim sense entendre la diferència de tracte entre les empreses subministradores, sobre tot quan es perjudica a una empresa que recordem que és en un 51% municipal. No hem de pagar ara, sobtadament, les conseqüències que l’equip de govern del PP haja estat quatre anys mirant cap a un altre costat. Quines condicions han canviat perquè s'apliquen les noves tarifes ara i no fa quatre anys?”, es pregunta el regidor de Paterna.

La pésima gestió de Lorenzo Agustí en Aigües de Paterna i la seua irresponsabilitat han dut a esta empresa mixta a un carreró sense eixida. Durant quatre anys Agustí ha patit més per la seua imatge pública que per la delicada situació de l’empresa mixta, negant-li el pa i la sal sense valorar les conseqüències econòmiques que venien i que han arribat sobtadament”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Retall: LEVANTE-EMV (4 agost)

Publicacions digitals:

dimecres, 3 d’agost del 2011

COMPROMÍS ALERTA D’UN POSSIBLE ERO EN GESPA

La coalició demana al regidor de Personal que done la cara davant els treballadors de l’empresa pública i qualifica d’irresponsable la gestió d’Agustí


Compromís manifesta que “davant les últimes informacions sobre acomiadaments a l’empresa municipal Gestión y Servicios Paterna (Gespa), l’ombra de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) està planejant sobre les persones que hi treballen perquè, només que passe de trenta el numero de treballadors que podrien acabar a l’atur i comptant el numero total d’ocupats a Gespa, la llei ja ho qualifica d’ERO”.
El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, destaca que “per a confirmar el numero exacte de treballadors acomiadats, que podria passar fins i tot del centenar, cal conéixer la modificació del pressupost actual i que es reduïsquen les encomanes de Gespa. Fins que esta informació no estiga clara, no sabrem el total de persones que l’empresa municipal té previst acomiadar”.

“Però l’elevada xifra d’acomiadaments que podria tindre Gespa provocarà que molts serveis desapareguen i que les necessitats del poble es queden sense atendre. Una situació que ve marcada per la gestió irresponsable de l’alcalde en Gespa, amb una política insostenible on l’enxufisme i el malbaratament han estat la tònica durant els últims quatre anys. Ara, després de les eleccions i amb el mes inhàbil d’agost al mig, es planteja la reducció de les encomanes de Gespa que comportarà este possible ERO”, explica el regidor.

“De moment, el regidor de Personal, Jesús Giménez, continua amb la callada per resposta i des de Compromís li demanem que done la cara davant els treballadors  i confirme l’ERO que sobrevola Gespa. La seua mala gestió, en tot allò que respecta als treballadors de l’ajuntament, només fa que donar pàbul als rumors, provocant malestar entre els treballadors per la incertesa sobre el seu futur”, indica Ramón. El regidor de Compromís subratlla a més que “es desconeixen els criteris a l‘hora de triar les persones afectades pels acomiadaments, tal i com passa amb els 27 interins que estan encara penjant d’un fil. No sabem si s’ha fet una valoració de les repercussions que poden tindre els acomiadaments sobre la qualitat dels serveis, així com també desconeguem les àrees afectades”.

En este sentit, el regidor de Compromís afegeix que “no sols parlem de la greu situació que dibuixa al municipi este possible ERO i tots els acomiadaments d’interins, també hem de pensar en l’empitjorament de les condicions laborals que van a patir els treballadors de Gespa que conserven la feina, amb reducció en les hores de treball i la conseqüent baixada de salari”.
Per al regidor de Compromís en Paterna, “la mort dels serveis públics al municipi cal buscar-la, de moment, en tres ferides sagnants: els acomiadaments d’interins, la reducció d’encomanes a la Gespa (l’únic client de la qual és l’ajuntament) i l’escandalós retall que prompte podria produir-se en la plantilla d’esta empresa municipal. Si l’alcalde haguera evitat eixa política de pa per a hui i fam per a demà, ara no estaríem condemnats ni a veure els serveis públics en perill d’extinció ni més famílies amb la seua economia domèstica també agonitzant”.

“Malgrat les advertències continuades de Compromís, la irresponsabilitat d’Agustí i la seua falta de previsió sobre les conseqüències d’una gestió econòmica insostenible, deriven en esta retallada dràstica d’ocupació pública”, conclou el regidor Ramón.

Retall: LEVANTE-EMV (3 agost)

Publicacions digitals:
HORTANOTICIAS
EL PUNT

dimarts, 2 d’agost del 2011

JUANMA RAMÓN, SANG FRESCA EN LA POLÍTICA

Ací teniu una entrevista al regidor de Compromís per Paterna, Juanma Ramón, publicada en l'últim Paterna al Día (1ª quinzena d'agost), sobre el seu vessant com a actor:


COMPROMÍS EN PATERNA AL DÍA

Ací teniu els retalls de premsa de l'últim numero de Paterna al Día (1ª quinzena d'agost) on apareix Compromís per Paterna:

*Renuncia a cobrar les dietes de Sumpa i Gespa:





















*Creació de l'oficina de control pressupostari:










*Retransmissió del ple per twitter i facebook:



*Glifosato al nucli urbà:

ENRIC MORERA: "EL PP HA PORTAT RTVV A LA RUÏNA PERÒ ARA NO PODEN PAGAR JUSTOS PER PECADORS"

El síndic de Compromís, Enric Morera, ha fet referència hui a les informacions aparegudes sobre les intencions del govern del PP de realitzar un ERE a RTVV per acomiadar a mil treballadors


Segons Morera “en RTVV no poden pagar justos per pecadors. Els llocs de treball que s’han d’eliminar són els de tots aquells que el Partit Popular ha col·locat amb una simple entrevista. És imprescindible que es respecte als professionals que han accedit a la corporació pública guanyant-se-ho en una oposició”.  

Per a Morera “per a començar a reduir despeses innecessàries s’han d’eliminar de Canal 9 els programes la funció dels qual és únicament estar al servici dels interessos del Partit Popular com el programa de debat que dirigeix Isabel Duran, que només serveixen per a pagar a un grup d’opinadors que venen des de Madrid a difondre ideologia d’extrema dreta”.   

“La gestió del PP ha portat a la ruïna a RTVV i ara s’han de fer ajustos però s’han de fer respectant la llei de creació de l’ens. Des de Compromís emplacem a què es negocie amb tots els sectors implicats per a establir un pla de viabilitat i redreçar RTVV, que com a patrimoni de la ciutadania ha d’actuar al seu servei en defensa i promoció de la llengua pròpia, la cultura valenciana i universal, els valors democràtics i el dret a la informació de totes i tots”, ha conclòs Morera.

dilluns, 1 d’agost del 2011

COMPROMÍS AMB L'HORTA DE PATERNA PULMÓ VERD



La regidora i portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, i el també regidor, Juanma Ramón, assistiren dissabte a la festa de l'Horta de Paterna Pulmó Verd. L'actuació del Botifarra i d'Apa amenitzaren una trobada que va comptar amb molta gent del poble, tal i com mostren les imatges.