Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 30 de setembre del 2011

ASSEMBLEA DE COMPROMÍS EN PATERNA I SOPAR D'ENTREPANS


El proper dimarts 4 d'octubre, a les 19.45, fem assemblea de  Compromís de Paterna. Serà en la nostra seu (c/Mestre Canós, 2) i hauràs de dur un entrepà perquè es quedarem a sopar. Compromís posarà la beguda i la picaeta, com sempre!
 
En aquesta reunió:
-farem balanç dels primers 100 dies de legislatura del nostre gurp municpal de Compromís
-parlarem de les properes Eleccions Generals del 20N, de l'arreplegada  d'avals que ha de fer Compromís per a poder-se presentar a les eleccions
-escoltarem les vostres idees i suggeriments per a un millor funcionament de la coalició
 
Així que reserva't la vesprada-nit del proper dimarts 4 d'octubre, per a vindre a l'assemblea de Compromís en Paterna. I no oblides l'entrepà!
 
Ens veiem el 4 d'octubre!

COMPROMÍS-EQUO SE SUMA A LA MOBILITZACIÓ PER L'OCUPACIÓ DECENT I REIVINDICA TREBALL AMB DRETS I PROTECCIÓ

El 6 d'octubre s'ha convocat en Alacant una mobilització pel dret a un treball decent


Compromís-Equo se sumarà a la mobilització convocada pels sindicats UGT i CC.OO. per al pròxim 6 d’octubre a Alacant on es reivindicarà el dret a un treball decent, davant la precarització dels contractes i les condicions dels treballadors que s’està registrant en el context de la crisi econòmica.

La coalició ha mostrat el seu recolzament a l’acte organitzat pels sindicats, durant l’encontre celebrat esta setmana a Alacant entre la cap de llista de Compromís-Equo al Congrés, Aitana Mas; el número dos de la candidatura, David Navarro, i el candidat al Senat, Ignasi Bellido, amb els secretaris comarcals d’UGT i CC.OO., Óscar Llopis i Consuelo Navarro, respectivament, junt a altres membres de les organitzacions.

Durant la reunió, Compromís-Equo i UGT i CC.OO. han coincidit en la necessitat de sumar esforços per protegir els drets dels treballadors i exigir als governs autonòmic i estatal garanties de que es defensaran per davant de tot els seus drets i la seua protecció laboral. 

Aitana Mas ha explicat que “Compromís-Equo estarà present a la manifestació del pròxim dia 6 perquè la ciutadania necessita una veu que defense els seus interessos, davant de mesures com la temporalitat dels contractes que ha impulsat el Govern central o l’eliminació de llocs de treball que està portant a terme la Generalitat Valenciana”. 

“Es tracta d’evidenciar que els ciutadans s’estan sentint indefensos i necessiten que des dels governs es prioritze garantir els llocs de treball i les condicions laborals, en lloc de portar a terme mesures que només busquen acontentar els mercats”, ha afirmat la candidata de Compromís-Equo al Congrés. 

Per la seua banda, el candidat al Senat Ignasi Bellido ha assegurat que “el recolzament a un treball decent també implica dir no a les retallades de les prestacions socials, ja que s’han de mantenir especialment els llocs de treballs en la sanitat, l’educació i els serveis socials per a mantenir una atenció pública de qualitat”.

dijous, 29 de setembre del 2011

CONCENTRACIÓ EN REPULSA PELS ÚLTIMS ESDEVENIMENTS CONTRA LA POBLACIÓ SAHRAUI A DAJLA

Demà divendres 30 de setembre, a les 19 hores, davant el Consolat del Marroc (c/Pau, 38) en València

 
La Federació d'Associacions de Solidaritat amb el Poble Saharauí del País Valencià (FASPS-PV) vol manifestar la seua absoluta indignació i profunda tristesa davant els últims fets ocorreguts al Sàhara Occidental contra la població sahrauí.  
 
Donat aquestos fets ens sentim indignats pel silenci del Govern Espanyol i exigim una resposta clara i contundent davant dels greus incidents que estan ocorrent al Sàhara Occidental i demanem que d'una vegada per sempre assumisca la seua responsabilitat com a potència colonitzadora.
 
Aquestos últims dies s'està fent patent l'abús i violència que exercixen els colons marroquins contra la població civil sahrauí, recolzats i instigats per les forces d'ocupació que ha provocat nombrosos ferits, detinguts, cases assaltades i la mort d'un jove sahrauí en la ciutat de Dajla. Aquesta ciutat està presa per les forces militars marroquines, que estan entrant sobretot als barris habitats per població sahrauí.

COMPROMÍS CONTRA LA REFORMA ELECTORAL PER PERPETUAR EL BIPARTIDISME

COMPROMÍS DENUNCIA LES FALTES D’ORTOGRAFIA EN ELS CARTELLS DE LA SETMANA DE LA MOBILITAT

La coalició demana que es complisca el reglament municipal sobre el valencià i defensa el treball de l’Omuv, “menyspreat per la regidora Elena Martínez”    

Compromís considera “intolerable” que els cartells que publiciten la Setmana de la Mobilitat en Paterna “tinguen faltes d’ortografia i empren alguna paraula que encara no sabem en quina llengua està”. Es tracta, concretament, de dos errades: ‘cuidat’, que podia haver-se substituït per ‘protecció’; i la separació del dígraf ‘ny’ en la paraula ‘Canyada’, “que segons diu la normativa un dígraf mai es pot separar”, explica el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.

En este sentit, el regidor Juanma Ramón demana “un poc més d’atenció i respecte al valencià en l’elaboració de campanyes adreçades a la ciutadania, perquè no aconseguirem normalitzar l’ús del valencià en tots els àmbits de la vida quotidiana si des d’un principi es desatén d’esta manera tan greu l’escriptura del valencià”.

Precisament este matí s’ha celebrat a l’ajuntament de Paterna la Comissió de l’Ús del Valencià, i “des de Compromís insistim, com ja ho hem fet en d’altres ocasions, que el Reglament Municipal de l’Ús i Promoció del Valencià no es compleix com cal. Exemples hi ha molts com la retolació en la planta baixa o en alcaldia”, destaca la regidora i portaveu municipal”, Loles Ripoll.

D’altra banda, “sabem que no tots els textos passen per l’Oficina Municipal de Promoció i Ús del Valencià (Omuv), com ara el del cartell de la Setmana de Mobilitat. I justament l’Omuv és un organisme on els tècnics revisen que tot estiga correctament redactat i sense faltes, seguint la normativa vigent. Pensem que obviar així la intervenció de l’Oficina del Valencià és una altra errada en la gestió de la regidora de Cultura, Elena Martínez, perquè va en detriment del valencià i del bon treball que sabem que desenvolupen els tècnics”, comenta Loles Ripoll.

A més a més, “ens preguntem qui fa la publicitat, si és Gespa, perquè no passa per l’Omuv, i quant costa fer una campanya amb estes errades ortogràfiques. Més quan en el ple de setembre la regidora Martínez es va negar a posar un límit màxim a la despesa en publicitat i el Partit Popular va tombar-nos la moció sobre fixar un sostre als diners que es gasten en esta partida”, destaca Ramón.

El regidor de Compromís en Paterna explica que “estem farts de veure com l’equip de govern del Partit Popular malbarata els diners públics en campanyes de publicitat, i ara hem d’afegir a la mala gestió que es cometen faltes d’ortografia molt greus”.

Per a Juanma Ramón, “Elena Martínez torna a mostrar, amb estes errades, que la seua àrea està governada per la desorganització, i bon exemple d’això és que este cap de setmana quasi s’ha contraprogramat a ella mateixa perquè a les 9 té la marxa en bici i a les 10 una visita turística pel municipi”.

“A una setmana de la celebració del 9 d’octubre hi ha moltes coses que millorar i esperem que la regidora de Cultura, Elena Martínez, prenga cartes en l’assumpte i adopte les mesures oportunes per a evitar estes agressions contra el valencià”, conclou el regidor de Compromís, Juanma Ramón.

Publicacions digitals:

dimecres, 28 de setembre del 2011

COMPROMÍS CRITICA QUE PALMA PRETENGA RESOLDRE LA CRISI LLOGANT LES COVES I GASTANT SENSE LÍMIT EN PUBLICITAT I MARKETING

Ni el PP, ni el PSOE, ni EU renuncien a les dietes dels seus representants en els consells d’administració de Sumpa i Gespa


Compromís afirma que “les contradiccions del regidor d’Hisenda, Manuel Palma, a l’hora de reduir despeses estan desemmascarant la vertadera imatge de l’empresari-polític, que no dubta en  aplicar la lògica empresarial de la falsa austeritat al funcionament d’una institució municipal com és l’ajuntament de Paterna”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “després de les seues intervencions al ple ordinari de setembre la conclusió a la qual arribem és que vol resoldre la crisi llogant les coves, patrimoni del municipi, mentre permet que es dispare la despesa en publicitat i marketing, i així ho digué la regidora de Cultura, Elena Martínez, que va deixar clar que delimitar una despesa com aquesta és impossible. Des de Compromís li demanem que prioritze i abans de plantejar retalls en personal que elimine les partides més supèrflues”.

“No entenem com el Partit Popular empra l’argument d’estar a favor de la reforma constitucional que limita la despesa pública i, després, tomben la moció de Compromís que vol fixar el sostre a la despesa de publicitat i marketing, que enguany ja és de 400.000 euros”.

Juanma Ramón explica que, “a estes actuacions sense sentit comú, cal afegir la política de Palma de retalls, tissora en mà, del capítol de personal mentre es nega a reduir els diners en partides no prioritàries com el marketing. És el savoir faire de Palma, al més pur estil empresarial on no primen les persones”.

Per al regidor de Compromís en Paterna “tampoc té molt de sentit comú que es propose que tots els consellers de les empreses municipals Sumpa i Gespa renuncien a cobrar les dietes per assistència als consells d’administració, acció que suposaria un estalvi anual de 76.500 euros, i que en el mateix ple d’ahir es confirme que tot continua igual que en juliol: només ha renunciat Compromís”.

El pressumpte mesies econòmic que té Lorenzo Agustí al seu equip de govern està donant una falsa imatge d’eficiència, aprenent molt ràpid del seu cap de govern, el màxim principi del qual és que més val una imatge que mil paraules. I mentre el consistori continua amb deutes amb els proveïdors, ofegant les xicotetes i mitjanes empreses que tenen factures pendents i que no saben quan van a cobrar-les”.

“QUAN TINGUEM DINERS PENSAREM EN EL MEDI AMBIENT”
D’altra banda, el regidor de Compromís en Paterna afirma que “no es pot dir que quan hi haja més diners, ja pensarem en el medi ambient. Segurament el regidor d’Hisenda del PP desconeix que les polítiques mediambientals tenen com a resultat l’estalvi en molts aspectes econòmics”.

“I damunt hem de sentir com Manuel Palma està en desacord que l’alcalde utilitze un utilitari, que per a més dades estava parat. Precisament des de Compromís aprofitem per a llançar la següent pregunta a Palma: es parla d’estalvi i resulta que hi ha un cotxe parat, i no sabem si hi ha més, generant unes despeses de manteniment. El manteniment dels vehicles no és també una despesa?”.

“La mala gestió que arrossega el Partit Popular en Paterna és manté en l’equip de govern que ha encetat esta legislatura. Volem transparència en la gestió, mesures que treballen per sanejar l’economia municipal i que protegisquen els serveis socials per a que puguen tindre la qualitat que la ciutadania demanda”, conclou el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.

Retall: LEVANTE-EMV (28 setembre)


Publicacions digitals:
PATERNA BIZ
EL PUNT
EL PERIÓDICO DE AQUÍ

INTERVENCIÓ DEL REGIDOR JUANMA RAMÓN AL PLE DE SETEMBRE

A continuació reproduïm una de les intervencions del regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, al ple del mes de setembre:

18é.- INTERVENCIÓ.- DACIÓ DE COMPTE AL PLE DE L'ESTAT D'EXECUCIÓ DEL PRESSUPOST A 19 DE SETEMBRE DEL 2011
Des de Compromís volem agrair que el departament d’Intervenció haja complit amb part de la moció que, presentada pel nostre grup al ple de juliol, es va consensuar per tots i on es tractava la creació d’una oficina de control pressupostari. Dins d’esta moció s’establia al punt quart el següent:
4. La Intervenció municipal, mensualment, donarà compte al Ple de l’estat d’execució del pressupost.

Tornem a agrair el compliment d’este punt i el treball d’Intervenció i aprofitem per a recordar a l’alcalde que encara no s’ha posat en marxa l’oficina de control pressupostari, motiu principal de la moció aprovada per unanimitat de tots els grups municipals. Esperem que a la major brevetat possible puga estar funcionant, així com també esperem que es complisca el punt tercer dels acords on també es demanava que:

3. La Tresoreria municipal, mensualment, donarà compte al Ple del pla de pagament i del pendent de cobrament.

INTERVENCIÓ DE LOLES RIPOLL AL PLE DEL MES DE SETEMBRE

A continuació reproduïm la intervenciós de la regidora i portaveu muicipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, en el ple de dilluns 26 de setembre:

6é.- CONVIVÈNCIA.- DESIGNACIÓ DE LA SRA. Mª ANTONIA MORENO GUTIÉRREZ, PER A OCUPAR EL CÀRREC DE DEFENSORA DEL VEÍ DEL MUNICIPI DE PATERNA.
En este punt de l’ordre del dia, Compromís recordem que quasi va ser assumpte a tractar en el ple del passat mes de juliol i que,a més a més anava com a punt fora de l’ordre del dia. Però anem al tema que ens ocupa.

Dins de l’Estatut del Defensor del Ciudadà, Aprovat Inicialment, per Acord Plenari de 17 de Desembre de 2009, i que modifica l’estatut del 2002  clarament es parla de la normativa que ha de regir l’elecció de la persona que assumeix esta responsabilitat:

 “ESTATUTO DEFENSORA CIUDADANO” 2009, tal i com consta a la pagina web. Diu al seu punt tercer:


3.ELECCION
Podrán ser candidatos todas aquellas personas que, residiendo en el municipio, así lo soliciten, previa convocatoria pública, si se hubiese acordado, o a propuesta de los Grupos Políticos con representación municipal.
Será propuesto al pleno como candidato al Defensor del Ciudadano, aquel que alcance el consenso en la Junta de Portavoces; caso de no alcanzarse, se propondrá al Pleno candidato o candidatos por cada Grupo Municipal (o unión de Grupos para ello).
El Pleno Municipal elegirá al “Defensor del Ciudadano”; para lo que se requerirá una mayoría de tres quintas partes de la Corporación en la primera votación. En caso de no conseguirse ésta, se comenzará de nuevo con un nuevo candidato.

A més, llegint el mateix punt de l’Estatut, s’especifica clarament que:

El Defensor del Ciudadano será elegido por cinco años !!. Una misma persona no podrá ejercer este cargo durante más de dos mandatos consecutivos.

La qual cosa augmenta la nostra sorpresa, i no entenem les preses, donat que la persona que actualment esta exercint el càrrec encara no ha complit el seu cicle de 5 anys (va ser nomenada al 2007)

Per tot açò Sr. Alcalde, li proposem desde Compromís:

Vist que no es complix l’Estatut del defensor del Ciutadà,  estrictament al procediment d'elecció del candidat, i damunt donat quue aquest no ha complit el seu cicle pel qual el nomenaren al 2007… COMPROMÍS  proposa que es retire de l'orde del dia, i que (quan toque) es faça una convocatòria publica perquè es presenten totes aquelles persones interessades, o deixen que cada un dels grups que composem l’Ajuntament proposem al nostre candidat.

dimarts, 27 de setembre del 2011

RECOLLIDA D'AVALS PER A LA CANDIDATURA DE COMPROMÍS A LES GENERALS DEL 20N


Necessitem la col·laboració de tots aquells que aposten per tindre diputats i diputades de Compromís a Madrid, al Congrés. En breu encetarem la campanya de carrer per tal d'arreplegar els avals o signatures necessaris per als partits o coalicions que no tenen representació parlamentària.

Esteu atents, prompte estarem al carrer per a demanar la vostra signatura que recolze la candidatura de Compromís.

INTERVENCIÓ DE RAFA XAMBÓ AL DARRER CONSELL D'AMINISTRACIÓ DE RTVV

Pel seu interés, reproduim a continuació la intervenció del conseller de Compromís, Rafa Xambó, en l'última sessió del Consell d'Administració de RTVV


Un organigrama de gestió és la resposta organitzativa i funcional per a la direcció d’un grup empresarial i la seua activitat professional. Des d’aquest punt de vista, l’organigrama corporatiu respon sempre a una estratègia empresarial (a mitjà i llarg termini) i un pla d’operacions (anual).

Per tant, la presentació de qualsevol tipus d’organigrama corporatiu de RTVV ha d’anar acompanyat dels objectius, missions, recursos econòmico-financers, recursos humans, etc. que el grup RTVV pretén portar a terme.

L’organigrama que se’ns presenta no aporta la informació imprescindible perquè els membres del Consell d’Administració (CA) puguem valorar ni l’estratègia empresarial ni el pla d’operacions que la Direcció General de RTVV (DG) té l’obligació de presentar. Ni explica el model de gestió que el DG proposa per al grup d’empreses de RTVV.

En conseqüència, l’actual document ha de ser retirat fins que se’ns presenten amb detall les línies d’un autèntic pla de viabilitat del grup empresarial.

CONSIDERACIONS PUNTUALS
A banda d’això, i pel que fa a aquest document, he de fer algunes consideracions puntuals que considere molt importants:

El document fa servir com a recurs “literari” la necessitat de guanyar en economia i eficiència, aspecte en el qual estaríem d’acord. 

Però això salta pels aires quan veiem que els càrrecs de més importància de l’organigrama se reserven a dos professionals de fora de l’empresa com són la Direcció de la Ràdio i el Director d’Antena de TVV. El tema em sembla del tot rellevant atés que seran les dues autoritats en el dia a dia de les dues SA, tant des del punt de vista de la programació com de la seua marxa econòmica.

Per molts “Controller” que vostè pose, la seua funció no és executiva sinó només, com el seu nom indica “de control”. Segons els manuals d’economia política de la comunicació, la graella d’emissió (de la ràdio i de la tv) és l’autèntica columna vertebral de l’execució pressupostària. Aquestes dues són les àrees que contracten col•laboradors, empreses externes, compren productes, decideixen enllaços, envien unitats mòbils, programen producció aliena o col•laboren amb el sector privat en la producció de productes destinats a l’emissió en les finestres del grup RTVV.

Em preocupa especialment que vostè deixe aquests dos llocs estratègics de l’organigrama en dues persones totalment desconeixedores de la casa (RTVV) i del teixit empresarial i professional del nostre sector.
Porte molts anys en l’anàlisi del sistema de comunicació valencià i només conec a la nova directora de Ràdio 9 com a Secretària Autonòmica de Comunicació o Cap de Premsa de la Presidència de la Generalitat. Es tracta, per tant, d’una professional adscrita clarament al partit polític de govern. Pel que fa al nou Dir. d’Antena només sabem que ha treballat al diari El Mundo i a Intereconomía i que tindrà a les seues mans la graella de tots els canals de RTVV i també l’emissió.

Per cert, cap dels dos coneix la llengua dels valencians, és a dir, la teòrica llengua de treball del nostre grup. De la mateixa manera que tota la documentació de la DG es fa en castellà.

A primera vista –perquè em falta informació que vostè no ens ha facilitat– em fa l’efecte que vostès carreguen la retallada en la part baixa de l’organigrama (unitats i seccions), però alguns càrrecs de la banda alta de l’organigrama, lluny de patir cap retallada, apugen la seua jerarquia i la seua retribució econòmica.

En aquest sentit, crida l’atenció que introduïsca a l’organigrama directiu al responsable del Departament Multimèdia. No li negaré jo la importància de l’aposta per les NTIC, que, certament tenen un valor estratègic. Ara bé, si no recorde malament, vostè va encarregar el disseny i la gestió d’aquest departament a una empresa de Madrid (Advanced Media Consulting), amb una despesa de 360.000 euros. ¿ Per què ? ¿ No eren bons els treballadors de RTVV ? ¿ Els responsables d’aquesta empresa continuen treballant a Canal 9 ? ¿ Què fan ? 

CONSIDERACIÓ FINAL
El més important d’aquest organigrama és el que no es diu. Els darrers anys, RTVV ha incomplit la legalitat quant als processos de contractació de serveis i també de persones en el grup. Han entrat persones sense oposicions, sense atendre cap borsa de treball i en la majoria de casos sense els requisits imprescindibles en una empresa pública. Jo ara no li’n diré els noms. Però a la premsa, per exemple, ha eixit repetidament el nom de l’antic director de Ràdio 9 (i la seua filla) que ara ocupa un alt càrrec a RTVV sense que se’ls conega cap activitat. I n’hi ha molts.

Però sobretot vull cridar l’atenció per l’incompliment sistemàtic del que s’anomena la contractació de treballadors de lliure designació (vulgarment, el 3%) que carrega sobremanera la despesa de RTVV sense cap mena de necessitat, sovint per simple nepotisme. Jo li demane expressament:
Quants en són ?
Què fan ?
Quines categories ocupen ?
Si ho sap. Perquè algunes fonts sospiten que no ho sap ni vostè, que es limita a contractar-los tal com li demanen en Presidència. Aquest estiu mateix, per exemple, quan vostès feien córrer la brama que sobren treballadors de RTVV, la nòmina de contractats a dit ha augmentat. I podria dir-li noms.

Segons els manuals de la funció pública, els llocs de lliure disposició estan dissenyats per a desenvolupar funcions de confiança i assessorament, no per al funcionament regular de l’empresa, que ha de recaure com és natural en els treballadors de plantilla. I n’hi ha alguns que porten més de 10 anys en l’empresa contravenint també tota la normativa del cas. Segons les sentències sobre casos com aquest (inclosa una del T. Suprem), aquesta via de contractació ha de ser puntual i pública. Per tant, li demane, en primer lloc, que ens facilite la relació de llocs de treball ocupats ara mateix per aquest procediment:

La Sentencia de la Sala de lo Contencioso-Administrativo del Tribunal Supremo de 30 de Marzo de 2009 (rec.4188/2005) se expresa con gran claridad:

“Por el contrario, es coherente con la jurisprudencia de la Sala que recuerda el carácter excepcional que la Ley asigna a este sistema de libre designación y en la necesidad de que, cuando se considere necesario acudir a él, se haga también excepcionalmente, y justificando, caso por caso, por qué debe utilizarse. Es esa motivación la que la sentencia recurrida echa en falta. Y, desde luego, no es apreciable, como parece sugerir la Comunidad de Madrid en la descripción de los rasgos de los puestos de trabajo controvertidos que puede obtenerse de las propias relaciones y, en general, del expediente administrativo.

I en segon lloc, si de veritat vostè aposta, com deia, per l’economia i l’eficiència, li demane expressament que renuncie a aquesta via de contractació i que cobrisca les seues necessitats amb professionals de la casa, que em fa l’efecte que han demostrat la seua vàlua.

Per altra banda, López Jaraba no va contestar a res del que li plantejava Rafa Xambó i va dir clarament que no donarà l’informe PriceWater Cooper’s. Tampoc no va respondre per què ha contractat Jesús Montesinos que no fa cap alta havent bons periodistes a RTVV.

divendres, 23 de setembre del 2011

COMPROMÍS EXIGEIX AGUSTÍ EXPLICACIONS SOBRE L’IMPAGAMENT AL PERSONAL D’INSTAL·LACIONS ESPORTIVES

La coalició recolza als treballadors afectats i demana a l’alcalde que mantinga la qualitat en els serveis públics que necessita la ciutadania

Compromís, després de la manifestació feta este matí a les portes del consistori pels treballadors de Gestión de Servicios Deportivos (GSD), empresa que aporta els treballadors d’instal·lacions esportives municipals en Paterna, manifesta que “no es pot consentir que el personal d’atenció al públic, o els monitors d’alguns poliesportius del municipi, estiguen més d’un mes sense cobrar quan els mateixos treballadors ja han pres mesures solidàries per tal d’evitar acomiadaments de companys”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “l’actitud de Lorenzo Agustí demostra de nou que els proveïdors de l’ajuntament, com ara GSD, han de patir per tal de cobrar o fins i tot ni aconsegueixen cobrar. Però el pitjor de tot és que el cap de l’equip de govern del Partit Popular dóna la callada per resposta i no rep els afectats, sense donar-los ni una mínima explicació”.

Juanma Ramón explica que “acabat l’estiu, les instal·lacions esportives cobertes comencen la temporada i els usuaris van a trobar-se amb que ja s’ha tancat el Valterna Sur, que l’Esport a Paterna tancarà els dissabtes, que no hi haurà atenció telefònica, o que a la Coma només s’obrirà quatre dies. I a totes estes deficiències s’han d’afegir d’altres com la falta de ferramentes per a que els treballadors puguen desenvolupar les seues tasques, com per exemple els ordinadors on s’han de donar les altes per als cursets o emetre els tickets i que no funcionen molt a sovint”.

El regidor de Compromís en Paterna destaca que “precisament hui també s’ha celebrat una assemblea dels treballadors municipals, on l’impagament als treballadors de GSD també s’ha tractat, i la pel·lícula és la de sempre: el consistori ofega els proveÏdors, estos es veuen obligats a retallar en personal i crear atur, i la ciutadania patix la pérdua de qualitat als serveis públics”.

Per tot això, “des de Compromís demanem a Lorenzo Agustí que no ataque la qualitat dels serveis públics, perquè amb els impagaments i els retalls la ciutadania és víctima de la seua mala gestió d’estos quatre últims anys on ha estirat més el braç que la mànega”, conclou Juanma Ramón.

Retall: LEVANTE-EMV (23 setembre)

Publicacions digitals:
PATERNA BIZ
HORTANOTICIAS 
EL PUNT

dijous, 22 de setembre del 2011

COMPROMÍS PROPOSA EL 0,25% DEL PRESSUPOST MUNICIPAL COM A SOSTRE DE DESPESA EN LA PARTIDA DE PUBLICITAT I MARKETING

La coalició considera que eixe límit estaria dins dels ingressos corrents contemplats en els pressupostos municipals

Compromís manifesta que, “donat el malbaratament actual que hi ha al voltant dels diners municipals i la mala gestió de l’equip de govern del Partit Popular a l’hora de prioritzar en què s’han de gastar eixos diners, plantegem via moció per al proper ple de setembre que es fixe el 0,25% del pressupost municipal com a sostre en la despesa contemplada per a comunicació, publicitat i marketing en Paterna ”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, subratlla que “un ajuntament tan endeutat com el de Paterna, i caracteritzat per fer una gestió d’estirar més el braç que la mànega, no pot suportar durant més temps una despesa anual en concepte de publicitat, comunicació i marketing de 700.00 euros al 2010, i els 400.000 euros previstos al 2011, tal i com consta en les encomanes realitzades a l’empresa municipal Gestión y Servicios Paterna (Gespa), encarregada de prestar el servei d’edició, maquetació, impressió i distribució de publicacions, com per exemple el Butlletí d’Informació Municipal (BIM)”.

Juanma Ramón, afirma que “no podem estar sotmesos a l’arbitrarietat de Lorenzo Agustí a l’hora de destinar recursos a determinades partides, no prioritàries per a la ciutadania de Paterna, les quals després són retallades sense més explicació”.

El regidor de Compromís en Paterna explica que “fixant un sostre en la despesa en publicitat ens assegurem que no es malbaraten els diners públics en partides que no comporten una millora en la qualitat de vida dels nostres veïns”.

Un sostre que, a més a més, “demanem que ja es pose en funcionament de cara a l’elaboració del pressupost de 2012 i del dels exercicis econòmics consecutius”, afegeix.

“Si ben és cert que l’Ajuntament de Paterna està obligat a elaborar i distribuir un butlletí municipal mensual, pensem que ara és el moment de dur a terme una “moratòria publicitària”, on prime l’obligada austeritat en l’elaboració d’esta publicació municipal.  Així, proposem que donat l’auge de la comunicació 2.0, una via d’estalvi important és realitzar el BIM en versió electrónica per tal de distribuir-lo per e-mail als veïns que ho soliciten, amb l’objecte de minimitzar la despesa en publicació i distribució del mateix”, conclou el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.

Publicacions digitals:
PATERNA AL DÍA
PATERNA BIZ
EL PERIÓDICO DE AQUÍ
EL PUNT

dimecres, 21 de setembre del 2011

EQUO VOTA HUI EN VALÈNCIA LA SEUA INCORPORACIÓ A LA COALICIÓ COMPROMÍS

Esta vesprada el complex esportiu de la Petxina, a partir de les 18.30 hores, acull l'assemblea d'EQUO-València


L'objectiu d'aquesta assemblea provincial és tractar i votar la política d'aliances i les candidatures per a les properes eleccions generals del 20 de novembre. Si voleu llegir més, feu clic a Vilaweb.

dimarts, 20 de setembre del 2011

CRISTINA DOMINGO, NUMERO DOS DE COMPROMÍS PER A LES GENERALS DEL 20N

La que va ser regidora de Compromís en Paterna durant la passada legislatura és la segona de la llista per València de la coalició Compromís per a les properes eleccions del mes de novembre


Cristina Domingo va ser triada dissabte en el congrés d'Iniciativa del Poble Valencià, formació que s'integra dins de la coalició Compromís. Demà dimecres, en l'assemblea d'Equo a València, Domingo haurà de ser ratificada.

Si voleu llegir tota la informació publicada al voltant del seu nomenament, podeu fer clic als següents enllaços:
-EL MUNDO

COMPROMÍS CULMINA ESTA SETMANA EL PROCÉS D'ELECCIÓ DE CANDIDATURES PER A LES ELECCIONS GENERALS

La coalició Compromís finalitzarà esta setmana el seu procés intern de debat programàtic, d’aliances i candidatures de cara a les eleccions generals del pròxim 20 de novembre, que es presenten com una oportunitat històrica d’obtindre representació institucional al parlament estatal


Un procés en el qual la coalició valencianista, d’esquerres i ecologista està tractant de sumar altres espais polítics afins com és el cas de la formació verda Equo. En este sentit dimecres 21 a Castelló i València, i dijous 22 a Alacant, les assemblees d’Equo a les tres circumscripcions del País Valencià debatran i votaran l’acord amb Compromís i triaran les candidatures que els corresponen segons este pacte.

L’elecció de candidats i candidates de Compromís culminarà dissabte 24 quan el Consell Nacional del Bloc ratifique l’acord electoral i trie els seus candidats en les llistes d’Alacant, Castelló i València.

Segons ha assenyalat el portaveu de Compromís, Enric Morera, “continuem amb el nostre projecte d’oferir a la ciutadania una fórmula absolutament democràtica i participativa, estem a punt de culminar el procés de tria de candidats per a oferir una alternativa seria, responsable i valenciana davant un sistema que no dóna solucions als problemes de la ciutadania”.

“Culminat este procés, –ha afegit Morera- amb la convocatòria d’eleccions de la setmana que ve, des de Compromís reconvertirem la barrera en forma de recollida de firmes que els partits majoritaris ens han imposat per a poder concórrer als comicis, en un procés de dinamització cívica que ens servisca d’impuls per a la campanya electoral”.

“Una campanya en què tornarem a fer un treball de base i en què ens dedicarem a escoltar a la gent per a convertir-nos en l’avantguarda ciutadana contra un sistema que ha segrestat la democràcia, com hem pogut comprovar amb la recent reforma constitucional”.

Segons ha avançat Morera “els eixos de la nostra campanya seran la regeneració democràtica i la implantació d’un nou model productiu sostenible i generador d’ocupació, que acabe amb l’actual model especulatiu”.


dilluns, 19 de setembre del 2011

COMPROMÍS DENUNCIA L’EXISTÈNCIA D’UN ABOCADOR IL·LEGAL EN EL PARATGE DE LA LLOMA DE LES BOMBES

La coalició critica que el lloc porta mesos acumulant les escombraries i que l’ajuntament encara no ha dut a terme accions sancionadores ni de neteja

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, en comprovar in situ l’existència d’un abocador il·legal situat al paratge paterner conegut com la ‘Lloma de les Bombes’, considera que “és necessari fer-se ressó d’estos llocs que apareixen espontàniament amb el consentiment de l’equip de govern del Partit Popular, que ni sanciona ni neteja”.

Després de parlar amb la responsable de l’àrea, “i sabent i tot que són terrenys militars, exigim que l’ajuntament assumisca la responsabilitat que li pertoca i  que desenvolupe les seues competències en matèria de prevenció en quant a residus ja que la llei ho estableix així”.

La coalició, que ha tingut coneiximent d’esta situació després de rebre algunes queixes de veïns de Paterna que passegen a sovint per l’àrea, critica que “este panorama no sembla ser molt recent. Igual que tampoc sabem el seguiment municipal que se fa dels comportaments irrespectuosos amb  el medi ambient”.

Per a Juanma Ramón, “l’estiu que encara no ha acabat és una época on les persones que no respecten les àrees boscoses aprofiten per tal de tirar fem i deixalles. A més a més, a això s’afegeix la nul·la previsió d’Agustí per a incrementar la freqüència del buidat dels contenidors de reciclatge i així alguns veïns aprofiten els solars i els convertisquen en abocadors clandestins i incontrolats”.

El regidor de Compromís en Paterna assenyala que el govern municipal del Partit Popular “encara no ha enllestit una ordenança de neteja per a que les persones sense civisme, poques però que amb la seua actitud contribueixen a donar una imatge bruta i deixada de l’àrea de la Lloma de les Bombes i d’altres barris de Patena, puguen ser sancionades”.

Així, des de Compromís “demanem una solució que acabe amb este greu problema i que l’alcalde es pose a treballar en una ordenança que contemple el control de la brutícia en àrees com la Lloma de les Bombes i en les vies públiques, augmente la freqüència de recollida de residus de reciclatge, facilite el telèfon gratuït  per a que els veïns puguen tindre un servei públic com cal d’arreplegada de les deixalles i dels residus, a més de posar cartells que explícitament mostren la prohibició de tirar el fem als solars i paratges naturals”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Retalls:
1. LEVANTE-EMV (17 setembre)
2. LAS PROVINCIAS (17 setembre)

Publicacions digitals:
PATERNA BIZ
HORTANOTICIAS
EL PUNT
EL PERIÓDICO DE AQUÍ

divendres, 16 de setembre del 2011

ABOCADOR IL·LEGAL EN LA LLOMA DE LES BOMBES DE PATERNA

   

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, mostra en este vídeo el fem i la brutícia que s'acumulen en un abocador il·legal localitzat al paratge paterner de la 'Lloma de les Bombes'. Què ha de dir al respecte l'equip de govern del Partit Popular?

COMPROMÍS DENUNCIA QUE L’ESCOLA D’ADULTS COMENÇA EL CURS SENSE CLASSES DE VALENCIÀ

La coalició critica que als alumnes ja matriculats se’ls ha posat en llista d’espera sense garantir-los que vaja a impartir-se l’assignatura

Compromís manifesta la seua “indignació pel tracte que s’està donant a l’enseyament públic i en valencià a Paterna, que ara rep un nou colp amb l’eliminació de les classes de valencià en l’Escola d’Adults (EPA) dels grups de la Mercé perquè no hi ha professorat per a impartir l’assignatura, ja que la persona que impartia estes classes ha sigut traslladada”.

En este sentit, el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, destaca que, “amb la supressió d’esta plaça de professor de valencià, que ara depén de la Conselleria d’Educació que es torne a ocupar, també hem sabut que s’està eliminant la possibilitat de preparar-se per als exàmens de la Junta Qualificadora, una formació que donava la mateixa persona que ara ja no figura com a professorat de l’EPA”.

El regidor Ramón afirma que “damunt d’assistir com a convidats de pedra en el maltractament del valencià per part de l’equip de govern del Partit Popular, hem de veure com es menysprea als alumnes que han triat esta assignatura, i que no se’ls ha avisat amb prou antel·lació, deixant que es matricularen quan tot apuntava que el valencià desapareixia de l’EPA”.

Precisament, “la desaparició d’este membre del professorat de l’EPA està directament relacionada amb els retalls de Gespa, empresa pública que fins ara estava portant el servei que en teoria li correspon a la Conselleria. Després d’esta maniobra d’Agustí, la pilota està al sostre d’Educació i, mentres decideixen, els veïns de Paterna han perdut l’assignatura de valencià en l’EPA”, explica Juanma Ramón.

“Des de Compromís pensem que l’equip de govern del Partit Popular pren el pel a la ciutadania en qüestions d’enseyament i que l’interés per la nostra  llengua és totalment fictici, només de cara a la galeria. Per això demanem que l’equip de govern es prenga seriosament l’ensenyament públic i en valencià, i que es plante davant de la Conselleria per tal que amb la major brevetat possible l’EPA puga oferir de nou les classes de valencià als alumnes que estan matriculats”, conclou el regidor Juanma  Ramón.

Publicacions digitals:

dijous, 15 de setembre del 2011

COMPROMÍS CRITICA QUE L’ALCALDE ANUNCIE EL DIA SENSE COTXE AMB BUS GRATUÏT DESPRÉS DE DEIXAR A PARTERNA NOMÉS AMB UNA LÍNIA

La coalició considera que esta decisió unilateral d’Agustí ataca les bases del concepte de mobilitat sostenible

 
Compromís, després de la reducció, anunciada per l’alcalde, de sis a només una línia en els autobusos urbans de Paterna, qualifica com a “absurd” que Lorenzo Agustí, “haja omplit el poble amb publicitat del Dia Europeu Sense Cotxe, anunciant que hi ha autobús gratuït tot el dia, sobretot quan a una setmana vista d’esta efemèride ell s’ha carregat el sistema de les línies municipals d’autobús”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “l’equip de govern del Partit Popular, amb esta decisió unilateral de l’alcalde, sense tenir en compte ni a les Juntes de Barri ni a d’altres òrgans de la participació ciutadana, té un concepte molt particular d’allò que significa mobilitat sostenible, ja que primen els criteris econòmics per damunt del respecte al medi ambient i al transport públic de qualitat”.

En este sentit, el regidor Ramón subratlla que el titular de l’àrea de Personal i Mobilitat, Jesús Giménez, “li està donant molt de joc a Agustí, ja que executa les accions en sentir la veu del seu amo, ja siga retallar en personal o en serveis a la població, com ara el transport urbà”.

A més a més Juanma Ramón destaca que, “si només funciona una línia d’autobús a Paterna, és prou complicat que a tota la ciutadania del municipi li puga servir l’itinerari únic que fa per tal que cadascú vaja al seu treball sense agafar el cotxe, ja que el Dia Europeu Sense Cotxe és el 22 de setembre, un dijous laborable com un altre”.

“I pitjor és el cas de les persones que viuen a Paterna i treballen a Manises o Burjassot, o la gent que ha d’anar al centre d’especialitats de Burjassot, ciutadans que ja d’entrada el Dia Europeu Sense Cotxe no els afecta perquè el transport públic ja no connecta estes tres poblacions i estan obligades a agafar el cotxe”, afegeix.

Juanma Ramón també posa atenció en un altre cas de transport públic desaparegut a Paterna: “es tracta del Cridabús, anunciat a bombo i platerets, que només ha durat sis mesos. Serà que en gener de 2011 la situació econòmica era diferent a la d’ara i fins i tot la ciutadania del municipi podia gaudir d’un autobús a la carta per les nits, un altre bluff propagandístic de Lorenzo Agustí”.

Per a Compromís, “retallar en transport públic significa que la ciutadania es veja obligada a gastar més el vehicle particular, incrementant així la despesa personal de cadascú i les emissions de C02 per l’augment dels cotxes en circulació, emissions que no hem d’oblidar que atenten contra la salut de les persones i del medi ambient”, conclou el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.

Retall: LEVANTE-EMV (15 setembre)

Publicacions digitals:
PATERNA BIZ
HORTANOTICIAS
EL PUNT 
PATERNA AL DÍA

dimecres, 14 de setembre del 2011

COMPROMÍS ENCETA UNA CAMPANYA DE CARRER PER A QUE LA CIUTADANIA DE PATERNA AL·LEGUE CONTRA LA TAMER

Els regidors Loles Ripoll i Juanma Ramón han presentat este matí les seues al·legacions personals al registre d’entrada del consistori

Compromís per Paterna començà ahir una campanya de carrer per tal que la ciutadania del municipi presente al·legacions contra la pujada de la Tamer aprovada en el mes d’agost per l’Emtre. Precisament la regidora i portaveu municipal de Compromís, Loles Ripoll, i el regidor, Juanma Ramón, han passat este matí per registre d’entrada les seues al·legacions a títol personal.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “el primer en dur la campanya al carrer, ja hem arreplegat 150 signatures de persones molt interessades en conéixer les alternatives que proposa la coalició Compromís per tal que el pagament d’esta taxa no siga tan gravós”.

“La nostra intenció amb l’acció de carrer és explicar a la ciutadania què suposa la pujada de la Tamer i quines són les propostes de Compromís al respecte: bonificacions per a reduir l’import de la taxa, com no incloure els interessos de demora o sol·licitar una reducció del 50% en la Tamer per a les famílies que no arriben al salari mínim, a més de bonificacions segons els membres de cada unitat familiar”, explica Juanma Ramón.

Per al regidor de Compromís en Paterna “la ciutadania no té perquè ser castigada a causa de la mala gestió del Partit Popular en l’Emtre. Esta taxa no va a solucionar tota la desfeta que hi ha a l’Entitat metropolitana, i des de Compromís recalquem que el que cal és dissenyar polítiques que reduisquen els residus, afavorint el reciclatge i sense foradar més la butxaca del contribuent”.

Els quasi cinc milions d’euros que arrossega l’Emtre en interessos de demora “són per no dur els comptes com toca, gràcies a la inoperància del PP que té majoria en este ens, i que és qui ara no ha de calcular la Tamer en funció dels errors comesos i no solucionats a temps”, conclou Juanma Ramón.

Retalls: LEVANTE-EMV (14 setembre)

Publicacions digitals:
PATERNA AL DÍA
PATERNA BIZ
EL PUNT

dimarts, 13 de setembre del 2011

COMPROMÍS CONSIDERA INADMISSIBLE QUE EL GOVERN DEL PP BONIFIQUE L'IMPOST DE PATRIMONI MENTRE PLANTEJA RETALLADES I NO PAGA ALS PROVEÏDORS

La diputada de Compromís, Mireia Mollà, qualifica com “autèntic desficaci” l’anunci del President Fabra de bonificar al 100% l’Impost sobre Patrimoni davant la previsió què el govern central recupere este tribut el pròxim divendres



Per a Mireia Mollà “és un contrasentit que la situació financera de la Generalitat siga tan alarmant que no es puguen ni pagar els proveïdors i al mateix temps es rebutge la possibilitat d’augmentar els ingressos públics mitjançant este tribut”.

“Considerem inadmissible que el govern del PP plantege retalls en el sector públic, dels quals els més perjudicats seran els que menys tenen i més necessiten l’ajuda de l’administració, mentre bonifica els més rics tancant la via per a què la Generalitat augmente els seus ingressos amb l’Impost de Patrimoni”.

Segons Mollà “una vegada més el PP demostra que la seua acció de govern serveix per a defensar els interessos dels que més tenen. Amb la crisi ha augmentat la diferència entre la classe mitja treballadora i els més rics, per mantindre l'estat del benestar és necessari un sistema impositiu solidari, progressiu i equitatiu on hi haja ciutadans que paguen més i ciutadans que paguen menys en funció de les seues circumstàncies econòmiques i en este sentit és imprescindible la recuperació de l’Impost de Patrimoni”.

dilluns, 12 de setembre del 2011

COMPROMÍS AMB LES FESTES DEL BARRI DE CAMPAMENT


Els nostres regidors, Loles Ripoll i Juanma Ramón, han estat a les festes del barri de Campament en Paterna. Ací teniu algunes imatges. Enhorabona als organtizadors!!!!

divendres, 9 de setembre del 2011

COMPROMÍS DENUNCIA QUE AGUSTÍ ENGANYA ALS VEÏNS D’ALBORGÍ AMB LA NO RETIRADA DE L’ANTENA

La coalició acusa a l’alcalde de mentir a la ciutadania, “amb muntatge mediàtic inclós” quan ell no té competències per a retirar l’antena

Compromís denuncia que la situació de l’antena de telefonia mòbil, del carrer Sant Andreu numero 19 de Paterna, “continua en el mateix estat des del ple del mes de febrer, on l’alcalde es va posar una medalla diguent poc menys que ell mateix la desmuntaria. Este matí hem comprovat que hi ha una mena de contenidor que l’amaga però que en cap cas demostra signes que s’haja iniciat el procés de desmantellament”.

Per a la coalició, "l’alcalde del Partit Popular, amb muntatge mediàtic inclós, va fer una promesa, sabent conscientment que ell no té competències per a retirar l’antena,  donat que ja han hagut intents anterior per a tancar esta antena tal i com es reconeix en un expedient anterior, on consta que els ajuntaments no poden exercir un control sobre les emissions de les antenes”.

Segons el regidor de Paterna, Juanma Ramón, “des de Compromís ja denunciarem que al mes d’abril, dos mesos després, l’expedient només tenia en la seua carpeta la moció, amb l’esmena in voce de l’alcalde on es recollia que s’iniciara l’expedient de revocació de la llicència per a desmantellar l’antena. Passada la campanya electoral, per a Agustí este tema havia caducat”.

Precisament l’únic moviment observat en l’expedient és a partir de les crítiques de Compromís quan amb data del 15 d’abril hi ha la providència on s’expresa clarament “que se provea lo necesario a fin de iniciar expediente para la revocación de la licencia de antena sita en c/San Andrés nº 19”.

“Tampoc entenem quina necessitat té l’alcalde de mentir en el ple de febrer, assegurant que portaven mesos treballant en la possibilitat de desmantellar l’antena, quan en l’expedient no figura cap document anterior al 15 d’abril.

A més a més, en este ple Agustí també parla d’unes signatures que li han lliurat per registre d’entrada, amb data 16 de febrer (abans del ple), i que no apareixen en l’expedient”, afegeix el regidor de Compromís en Paterna.

La situació de l’expedient de l’antena mòbil “arriba al surrealisme quan amb data del 19 de maig se li dóna un termini de 15 dies a l’operadora Amena Retevisión Móvil S.A. per a presentar més documentació a incloure en l’expedient. Han passat tres mesos i mig, és a dir, s’ha sobrepassat el termini amplament i l’expedient no té eixa documentació”, assenyala Ramón.

Així, el regidor de Compromís en Paterna demana “més ètica política a l’alcalde, que explique perquè va prometre allò que legalment no pot realitzar, i que done explicaciones sobre este expedient, que podem qualificar d’expedient fantasma”.

Retall: LAS PROVINCIAS (9 setembre)

Publicacions digitals:
PATERNA BIZ
LAS PROVINCIAS
EL PUNT

dijous, 8 de setembre del 2011

COMPROMÍS DEMANA EXPLICACIONS SOBRE EL FUTUR DE LA BRIGADA MUNICIPAL D’OBRES

La coalició vol conéixer els criteris per a les possibles reubicacions dels 52 funcionaris de la brigada

Compromís demana a l’alcalde Lorenzo Agustí que “explique quina és la situació real amb els treballadors de la brigada d’obres, integrada per un total de 52 funcionaris, i que a data de hui sembla que a alguns d’ells se’ls vol reubicar en tasques que no tenen res a veure amb les de la brigada”.

En este sentit, des de Compromís “li preguntem directament a l’alcalde, i volem una resposta clara, si ens hem de preparar per a la desaparició de la brigada en un intent desesperat de dotar de més contingut a l’empresa municipal Gestión y Servicios de Paterna (Gespa)”, destaca el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.

El regidor assenyala que “sembla que no sols es tracta de dotar de contingut a Gespa, sinó també de continent perquè tenim informació que al magatzem que té la brigada es pretén traslladar el de Gespa”.

Actualment els 52 funcionaris de la brigada municipal fan treballs d’obres i señalització en la via pública, jardineria, pintures vials, events i d’altres, “tot allò on Gespa no pot arribar”, explica Juanma Ramón.

“Aquesta nova operació de l’equip de govern del PP, encapçalat per Lorenzo Agustí, és un nou atac contra l’ocupació pública i mensyprea la dignitat dels treballadors de la brigada, col·locant-los en feines que no es corresponen a les tasques dels oficis propis de brigada”, afegeix.

Per al regidor Ramón, “cada dia que passa assistim a un nou capítol en l’agressió als treballadors públics i, si ja hem vist com els interins i el personal de Gespa estan patint les retallades, ara no ens estranya gens que, malauradament, els arribe el torn als funcionaris que integren la brigada”.

Per tot això, “des de Compromís li exigim a l’alcalde que escolte els treballadors afectats i que els done una explicació del futur laboral que se’ls pot presentar, valorant les propostes que els mateixos funcionaris li fan per a mantindre  la brigada”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Retall: LEVANTE-EMV (8 setembre)

Publicacions digitals:

dimecres, 7 de setembre del 2011

COMPROMÍS DEMANA LA COMPAREIXENÇA DEL CONSELLER VELA PER A QUE EXPLIQUE LES RETALLADES EN LA FUNCIÓ PÚBLICA

La diputada de Compromís, Mireia Mollà, ha registrat hui en Les Corts una petició de compareixença del conseller d’Hisenda i Administració Pública, José Manuel Vela, per a què done explicacions de les retallades en la funció pública que anuncià ahir als sindicats en la Mesa General de Negociació
 

Segons Mollà “el govern del PP ha d’explicar en el parlament les decisions que ha pres al voltant de la retallada de la plantilla, la denegació de pròrrogues de jubilació i la retallada de delegats sindicals en l’administració autonòmica ”.

“Estes mesures s’han imposat sense negociar-les amb els sindicats a qui només li ho han comunicat a cosa feta. Per a Compromís esta manera d’actuar del govern del PP està demostrat una greu falta de planificació, s’estan aplicant retallades sense cap tipus de valoració sobre quin impacte real tindran en els comptes públics i quin serà el seu efecte en el servicis que l’administració pública ofereix a la ciutadania”.

Per a Mollà “la dràstica retallada de representants sindicals alliberats serà un entrebanc a la llavor de control i vigilància que realitzen els representants dels treballadors dins de la funció pública”.

“Així mateix el conseller Vela ha d’explicar els motius del cessament de la Secretària Autonòmica de Funció Pública, Ana Brusola, després de què s’hagen aprovat uns reglaments orgànics de la Generalitat que deixen molt que desitjar i que augmenten la incertesa per les decisions que estan prenent-se en el funcionament de l’administració autonòmica”, ha conclòs la parlamentària de Compromís.

COMPROMÍS DENUNCIA LA GREU RETALLADA EN SERVEIS SOCIALS AMB LA SUPRESSIÓ DE L’ESCOLA OBERTA VESPERTINA

La coalició titlla de “mentider” a l’alcalde per dir que els serveis socials no patirien retalls

Compromís qualifica com a “greu retallada” en serveis socials la supressió de l’escola oberta vespertina, “servei de les mateixes característiques que l’escola matinera i que els pares dels xiquets tenien, parlem ja en passat, en les escoles públiques de Paterna per les vesprades. Un servei que a més permetia conciliar vida laboral i familiar, però que ara s’ha eliminat de cara al nou curs”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “l’alcalde Lorenzo Agustí fa temps que digué que encara que el municipi necessitava retallar despeses, els serveis públics de caire social no es veurien afectats. I la realitat li ha desmuntat la paraeta, deixant-lo com a mentider davant la ciutadania, perquè ha suprimit este servei per a la població”.

En este sentit el regidor Ramón recorda que “precisament els centres escolars són un dels focus on més es patirà la tisora d’Agustí, perquè també hi ha una reducció del 50% entre els conserges”.

“Amb la mala gestió econòmica, maquillada de cara a les eleccions del mes de maig, i les retallades actuals, el senyor Agustí torna a agredir la qualitat de vida de la ciutadania de Paterna. Per això des de Compromís exigim a l’ajuntament que governa el Partit Popular que rectifique esta decisió d’acabar amb l’escola oberta vespertina”, destaca Ramón.

Per a Ramón, este servei “permetia que els xiquets i xiquetes continuaren en l'escola després de finalitzar l'horari escolar dos hores més, i això possibilitava que les mares i pares que ixen de treballar més tard pogueren recollir-los de l'escola quan acabava la seua jornada laboral. Ara hauran de buscar altres opcions, sens dubte més cares i més dificultoses”.

D’altra banda, Juanma Ramón explica que “l’escola matinera encara subsisteix però no sabem fins a quant de temps. De moment el preu l’han pujat de 20 a 26 euros, un 30% més que l’any passat”.

Així, Compromís “demanarà una reunió amb les Associacions de Mares i Pares (Ampes) per a conéixer de més a prop les repercussions de la desaparició de l’escola oberta vespertina i demanar, conjuntament amb ells, que torne a obrir-se per a les famílies que necessiten d’este servei per a conciliar treball i vida familiar”, conclou el regidor Juanma Ramón.


Retalls:
LAS PROVINCIAS (7 setembre)
LEVANTE-EMV (14 setembre)

Publicacions digitals:
PATERNA BIZ
HORTANOTICIAS
PATERNA AHORA
LA GACETA
EL PERIÓDICO DE AQUÍ
LAS PROVINCIAS
QUÉ!
EL PUNT 
PATERNA AL DÍA

dimarts, 6 de setembre del 2011

COMPROMÍS ACUSA AL PP DE DETERIORAR LA SANITAT PÚBLICA PER AFAVORIR LA PRIVADA

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha mostrat hui la seua preocupació pel resultat de l’informe de la Federació d’Associacions per a la Defensa de la Sanitat Pública que situa al Sistema Valencià de Salud en l’últim lloc en quant a qualitat del servei

Segons senyala Oltra, “un any més este informe estableix que a la nostra comunitat tenim la pitjor sanitat de tot l’estat espanyol, cosa que constata el procés de deteriorament continu de la sanitat pública que ha comportat la gestió del Partit Popular”.

Des del PP aposten clarament per la sanitat privada i en eixe sentit han encaminat les seues polítiques privatitzadores d’alguns serveis sanitaris i de la gestió d’alguns centres, a més del fet d’haver situat a la nostra comunitat a la cua de les autonomies en inversió sanitària per habitant”.

“El PP –ha afegit la parlamentària de Compromís- ha apostat per una política d’escaparat i quan ha fet inversions ho ha fet com la Nova Fe, que es tracta més de mostrar un gran edifici als ciutadans que un hospital que responga a les necessitats”.

Segons Oltra “la situació de la sanitat pública valenciana és gravíssima amb situacions com la  saturació de  les llistes d’espera, que no és més que una estratègia calculada per a desviar pacients cap a hospitals de gestió privada perquè malauradament per al PP la sanitat no és un servei públic per als ciutadans sinó que és una manera de fer negoci”.

COMPROMÍS RECLAMA LA GRATUÏTAT DELS LLIBRES DE TEXT PER A TOTA LA POBLACIÓ ESCOLAR

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha presentat en Les Corts una proposició no de llei per a instar el Consell a prendre urgentment les mesures necessàries per a garantir la gratuïtat total dels llibres de text a tota la població escolar en centres públics


Segons ha assenyalat Oltra “la Conselleria d’Educació, mitjançant ordres publicades al DOCV, estableix un mecanisme per subvencionar part de les despeses que suposa l’adquisició dels llibres de text als col·legis valencians per part de l’alumnat. Malgrat que l’ordre fa referència a la gratuïtat dels llibres de text, el terme es queda sols en una mera enunciació, ja què de fet, les ajudes no acompleixen esta finalitat i són tan sols una ajuda que cobreix només una part de la despesa que els pares i mares valencians tenen que fer front curs rere curs”.

“La Constitució Espanyola –ha afegit la parlamentària- al seu article 27.4 estableix que l’ensenyament bàsic és obligatori i gratuït. I les successives lleis orgàniques sobre educació han arreplegat i desenvolupat este precepte institucional”.

Per a poder abastir l’objectiu d’una gratuïtat total de l’educació la proposta de Compromís insta el Consell a incloure en cadascun del exercicis pressupostaris, començant pel 2012, les partides pressupostàries necessàries per a garantir la gratuïtat total dels llibres de text a tota la població escolar que curse els estudis obligatoris en centres mantinguts amb fons públics.

Per a Oltra “en temps de crisi és quan la ciutadania més necessita de l’acció dels seus governs i des de Compromís creguem que ara més que mai s’ha de fer una aposta decidida per l’educació pública i gratuïta i en eixe sentit va encaminada la proposició que hem registrat”.

COMPROMÍS EXIGEIX QUE AGUSTÍ COMPLISCA LA SEUA PARAULA AMB ELS 140 XIQUETS DE L’AVANT PATERNA

La coalició subratlla que això és una conseqüència de les retallades municipals i qualifica de “menyspreu” el tracte donat a este club de futbol


Compromís per Paterna, que va acompanyar en la manifestació d’ahir als pares i mares dels xiquets que juguen en l’equip de futbol Avant Paterna, demana “que l’alcalde Lorenzo Agustí complisca la seua paraula amb els 140 xiquets que integren el club de futbol Avant Paterna, donant-los un camp com cal per als seus entrenaments”.

El regidor de Compromís, Juanma Ramón, destaca que “l’actitud i el tracte que ha donat l’ajuntament que governa el Partit Popular a l’Avant Paterna deixen molt a desitjar. Està fent-se un clar menyspreu a este equip local, marejant-lo amb si tenen o no un lloc per a entrenar, i donant com a opció residual un camp en el Liceu Francés”.

A més a més, Ramón subratlla que “esta situació reflexa que la quotidianeitat de les persones en Paterna comença a veure’s afectada per les retallades municipals  i això va a pitjor. Vindran temps més difícils on els serveis públics patisquen una davallada en la seua qualitat de cara a la ciutadania. I, mentres, l’alcalde continuarà amb la seua política de fets mediàtics, buits de contingut però amb un continent bonico per a fer-se la foto i eixir en els mitjans”.

Juanma Ramón assenyala que “oferir un camp del Liceu Francés per a entrenar, quan la primera proposta municipal era que l’Avant entrenara en La Viña del Andaluz, és un premi de consolació que a més els costarà car als paterners perquè l’ajuntament es compromet a pagar el transport dels xiquets fins a este col·legi quan les arques municipals no tenen diners i estan acomiadant al personal de manteniment d’instal·lacions esportives. I tampoc està clar que el lloguer del camp siga de bades”.

Per tot això, “des de Compromís insistim que s’ubique a l’Avant a la Viña del Andaluz per la comoditat dels pares i per a evitar que coste diners municipals un possible entrenament al Liceu. També demanem explicacions a l’alcalde i que no complique la vida a la ciutadania de Paterna, reduïnt la qualitat de vida pel maltractament que fa dels serveis públics amb les retallades patides i les que vindran”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Retalls:
1. LEVANTE-EMV (6 setembre)
2. LAS PROVINCIAS (6 setembre)


Publicacions digitals:
PATERNA AL DÍA
PATERNA BIZ
EL PERIÓDICO DE AQUÍ
EL PUNT
HORTANOTICIAS

dilluns, 5 de setembre del 2011

COMPROMÍS EXIGEIX QUE S’ACCELERE LA POSADA EN VALOR DEL JACIMENT DE LA LLOMA DE BETXÍ AL PARC NATURAL DEL TURIA

La coalició denuncia l’estat d’abandó del jaciment just avans de rependre les excavacions

Compromís per Paterna considera que "l’Ajuntament del municipi ha d’apostar pel patrimoni arqueològic municipal i iniciar una posada en valor del jaciment de la Lloma de Betxí, que està patint un greu deteriorament causat pels matolls i la brutícia que s’acumulen entre campanya i campanya arqueològica".

La Lloma de Betxí és el nom que reben les restes d’un poblat que pertany a l’Edat del Bronze, on s’estan fent excavacions arqueològiques des del 1984. Datat entre el 1800 i el 1300 a.C., constitueix un patrimoni únic, i va jugar un paper fonamental en la declaració del Parc Natural del Turia.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que, "el parc del Túria és un espai natural que té valors naturals únics, però també restes arqueològiques úniques, com aquest jaciment, però el que està fallant és la passivitat de l'administració, governada pel PP, a l’hora de posar en valor, protegir i promocionar el nostre patrimoni".

A més a més, "des del mateix moment de la constitució del Parc Natural, hauria d'haver-se plantejat còm posar en valor tot el patrimoni del parc i també altres mesures per a impedir-ne el deteriorament, amb unes inversions suficients, cosa que no ha fet el PP".

El regidor de Compromís per Paterna destaca que "actualment les campanyes d’excavacions en la Lloma de Betxí, que organitza la Diputació de València, duren dos mesos però part d’este periode s’ha de destinar a fer tasques de neteja, per la qual cosa es perd temps per a dur a terme els treballs arqueològics, aspecte que considerem que és un malbaratament de temps i diners, que paguem tots".

Juanma Ramón assenyala que "l'àrea de les excavacions ha d'estar neta durant tot l'any i lliure de matolls per tal que les excavacions siguen més efectives". Per això, Compromís per Paterna ha proposat que, mitjançant l’empresa de serveis del consistori, GESPA, "es podria dur a terme la neteja continuada de la zona on estiga establerta una campanya arqueològica. Fins i tot es podrien fer també programes per a aturats de llarga durada i oferir-los un lloc de treball per a que realitzen esta tasca".

Fins al moment, "l'equip de govern del PP a Paterna no ha demostrat cap intenció de portar a terme aquesta iniciativa, cosa que demostra, per a Compromís, el poc interés que Lorenzo Agustí i el seu equip mostren per estes restes arqueològiques".

La coalició també explica que el jaciment de la Lloma de Betxí “pateix les conseqüències de certs comportaments incívics, gent que no es conscient que està deteriorant, amb el fem que deixa, part del patrimoni arqueològic del nostre poble”. Per aquesta raó, “la nostra coalició també proposa que es regule l’accés a la zona i es senyalitze convenientment per tal de salvaguardar un jaciment de molta importància com és el de la Lloma de Betxí”, afirma Juanma Ramón.   

Publicacions digitals:
PATERNA BIZ
LAS PROVINCIAS
PATERNA AL DÍA