Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 31 d’octubre del 2011

L’AJUNTAMENT CONVERTEIX EN ‘MOROSOS OFICIALS’ ALS CIUTADANS DE PATERNA

Compromís per Paterna denuncia que el consistori envia una carta als veïns que no pagaren la taxa del fem, on diu que encara “mantenen una obligació de pagament amb l’Ajuntament”


Compromís per Paterna manifesta la seua “estupefacció davant el que és una operació encoberta del Partit Popular d’arreplegar diners de la ciutadania, després de dir que l’equip de govern a data de 9 de juliol de 2007 derogava la taxa de recollida, transport i eliminació de residus sòl•lids urbans, és a dir, la taxa de fem”.

Segons la portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, “hem tingut accés a una de les cartes que ja circulen pel municipi, i que van acompanyades d’una providència d’apremi amb el deute de la taxa de fem corresponent al veí al qual va adreçada la carta, quantitat que converteix en morós al ciutadà”.

Loles Ripoll explica que “la carta indica clarament que, mentre que la derogació de la taxa de fem feta per l’equip de govern del PP no tinga una sentència definitiva del Tribunal Suprem, el veí manté una obligació de pagament amb l’Ajuntament. Això no vol dir altra cosa que totes les persones que tinguen una carta com esta en casa ja són deutores, o moroses, amb el consistori que governa Lorenzo Agustí”.

La regidora de Compromís en Paterna considera que “Lorenzo Agustí es va clavar en un embolic quan va decidir derogar esta taxa i darrere d’ell, de manera inconscient va arrossegar moltes persones de Paterna que ara, per haver venut esta derogació com a premi i no haver dit tota la veritat sobre allò que suposaria no pagar-ho, molts dels ciutadans del municipi ara ni poden demanar una beca ni tindre cap benefici del seu municipi, com la tamer per exemple, simplement perquè s’han cregut tots els focs d’artifici que va tirar l’alcalde al voltant de la taxa de fem”.

“Si el municipi necessita diners, no ha de recaptar a costa d’aquells que tenen menys o els és difícil econòmicament el dia a dia. A més a més, en pocs dies ens hem trobat amb la pujada escandalosa de l’IBI, del preu de l’autobús municipal després de llevar línies, de les classes a l’escola municipal de dansa i teatre, i segur que encara vindran més sorpreses”, afegeix.

Des de Compromís per Paterna “apostem per altres fòrmules perquè abans que retallar en prestacions socials considerem que es poden prendre altres mesures com fixar un sostre de despesa en publicitat i màrqueting, o suprimir les dietes en les empreses municipals Sumpa i Gespa, o no externalitzant treballs que costen diners i que es poden fer des de l’ajuntament, o fer compra verda per a abaratir costos, sempre mirant el benestar de la ciutadania i la seua qualitat de vida amb uns serveis públics de qualitat, tot el contrari a la realitat de l’actual equip de govern del Partit Popular”, conclou Loles Ripoll.

Publicacions digitals:
HORTANOTICIAS
EL PUNT
PATERNA BIZ

diumenge, 30 d’octubre del 2011

COMPROMÍS-EQUO CONTRA LA CONTAMINACIÓ A VALÈNCIA



Un grup de membres de Compromís-Equo, encapçalats per la candidata número 2 per València de la coalició, Cristina Domingo, ha realitzat una acció de protesta a la plaça d’Espanya de València per a denunciar el trasllat per part de l’Ajuntament i la Generalitat de les estacions mesuradores de la contaminació atmosfèrica del centre de la ciutat a l’extraradi.

Per a Cristina Domingo “amb este trasllat des de les administracions valencianes que governa el PP s’està tractant d’ocultar la realitat sobre la contaminació atmosfèrica. Però el que no es pot ocultar es que estan augmentant els casos d’asma, de bronquitis i altres malalties relacionades directament amb la contaminació”.

La ciutadania té dret a respirar bé, perquè la nostra salut depén en gran mesura del que respirem i si la gent respira un aire brut estarà malalta que és el que està passant en esta ciutat.

Les administracions valencianes en compte d’assumir les seues responsabilitats i vetllar per la salut de la ciutadania el que està fent és amagar esta problemàtica traslladant les mesuradores de contaminació on puga fer trampes, per a poder dir que no s’estan superant els límits permesos de contaminació. D’esta manera s’estan vulnerant les normes europees i estatals.

"Des de Compromís-Equo –ha afegit Domingo- rebutgem frontalment esta manipulació de la realitat i advertim que acudirem a les instàncies que calguen per denunciar-ho".

“Perquè a més a més hi ha solucions i tenim exemples clars en moltes ciutats europees. Per a afrontar el problema de la contaminació és imprescindible establir un pla per a la mobilitat sostenible, potenciant el transport públic, millorant les xarxes de comunicació entre l’àrea metropolitana, situant carrils bicis en les grans vies, etc, mesures bàsiques per a reduir la pol·lució que patim a la ciutat de València i que no ens mereixem. Mereixem un aire net, mereixem que les administracions valencianes vetllen per la salut de la ciutadania”, ha conclòs Domingo.



COMPROMÍS POSA EN MARXA UNA WEB PER A DENUNCIAR "ENXUFISMES" EN L'ADMINISTRACIÓ

Compromís ha engegat una pàgina web amb l'objectiu que els ciutadans del País Valencià puguen, fins i tot anònimament, denunciar casos de "enxufisme" en qualsevol àmbit de l'Administració pública valenciana


Així ho han donat a conéixer en roda de premsa el portaveu de la coalició les Corts Valencianes, Enric Morera, i la diputada Mónica Oltra, per a els qui l'objectiu és traure a la llum a les 15.000 persones que calculen, segons les dades de la Sindicatura de Comptes, han accedit a un lloc de treball públic "no per mèrit o capacitat sinó per ser amic o familiar" de l'alguna autoritat.

A través d'esta web (http://www.desenxufals.com/), qualsevol persona podrà emplenar un formulari amb, entre altres dades, el nom de l’endollat i de qui l’ha nomenat, el municipi al que pertany, l'Administració o empresa pública per a la qual treballa, la plaça que ocupa i el temps que porta fent-ho.

Esta informació no es publicarà directament en la xarxa, sinó que arribarà els membres de Compromís, els quals comprovaran la veracitat de les dades i si realment eixa persona pot considerar-se una "enxufada", s'integrarà en una llista que podrà consultar-se des de la web.

Esta pàgina, que està disponible en valencià i castellà, inclou també un mapa en el qual aniran apareixent símbols en forma d'endoll en els municipis en els quals s'haja detectat algun beneficiat, així com l'explicació de la campanya i un vídeo amb intervencions parlamentàries dels diputats de Compromís, en les quals denuncien esta pràctica.

La primera persona inclosa en el portal és el secretari de Presidència dels Corts Valencianes, Ángel Mínguez, de qui s'afirma que "és famós per haver fet la gràcia amb el possible acomiadament després de les eleccions generals d'Ana Pastor, periodista de RTVE".

Morera ha destacat que la campanya tracta de ser "un servei públic" en defensa de "els bons funcionaris i empleats públics que fan un treball de grandíssima qualitat", enfront d'eixes persones que han accedit al seu lloc de treball per qüestions familiars, d'amistat o de pertinença a un partit.

"Volem defensar la democràcia" i lligar eixa ocupació de llocs de treball "al saqueig de les arques públiques", ha assegurat el portaveu de Compromís, per a qui "esta gent vampiritza la funció pública valenciana"; l'objectiu de la coalició és aconseguir "desenxufar-los".

Oltra, per la seua banda, ha denunciat que "una xarxa clientelar com la que es dóna al País Valencià solament és possible sota la impunitat de la invisibilitat" i per açò, ha dit, "nosaltres volem traure'ls d'eixa invisibilitat" amb una campanya que, segons Morera, és "nova a Espanya i a Europa".

Els dirigents de la coalició han assegurat que es publicaran els casos de totes les persones que reunisquen les condicions per a ser considerades endollades, fins i tot si estes pertanyen o estan relacionades amb Compromís, encara que en eixe cas, ha anunciat Oltra, "es prendran mesures de desenxufisme".

divendres, 28 d’octubre del 2011

JA TENIM LA LOTERIA DE NADAL!!


Com cada any, Compromís per Paterna fa paperetes de loteria per al sorteig de Nadal (22 de desembre). Juguem el numero 25022. Si vols comprar-ne, passa't pel despatx del grup municipal en l'ajuntament, en horari de matí (de 9 a 14.30 hores) i de dilluns a divendres. Sort!!

COMPROMÍS ACUSA EL REGIDOR GABARDA DE DESCONÉIXER LA BORSA DE VIVENDES DE CAIRE SOCIAL DE SUMPA

La coalició mostra la seua sorpresa i indignació per l’actitud en el ple de qui és també el conseller delegat de Sumpa

Compromís considera “molt poc professional i d’una total desídia que qui és el conseller delegat de la Sociedad Urbanística Municipal de Paterna (Sumpa), Ignacio Gabarda, es dirigisca als regidors del nostre grup en el ple demanant-los un llistat de les vivendes que Sumpa destina a assumptes socials”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “havent-li preguntat en l’anterior ple, el de setembre, per este tema, no entenem encara que siga ell qui ens demane informació, quan Gabarda té el càrrec de conseller delegat en Sumpa. No ens ho podem acabar de creure i pensem que no té cap respecte a les persones que han sol·licitat estos pisos. Però ara sí que sabem perquè no es rehabiliten estes vivendes socials de Sumpa: perquè no saben ni quines ni quantes són”.

En este sentit, “això és una mostra més que per a l’equip de govern del Partit Popular no importen les persones que sol·liciten este tipus de vivenda i que està vist que s’ha d’arribar a situacions extremes per tal d’aconseguir un sostre per a viure”, explica.

Juanma Ramón indica que “no és tasca de Compromís fer-li un llistat a Ignacio Gabarda de les vivendes que ell ja deuria de saber que estan disponibles per a destinar a famílies en situacions molt precàries”.

Així, des de Compromís “demanem a Gabarda que complisca amb la seua responsabilitat i que demostre si té ganes per treballar per a la ciutadania de Paterna, sobretot per aquelles persones que estan més necessitades i que venen a la casa del poble demanant una ajuda. No es pot prometre res a ningú quan se sap que no se va a dur a terme. I precisament el Partit Popular fa tot el contrari”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Retall: LEVANTE-EMV (28 octubre)

Publicacions digitals:
PATERNA AL DÍA

dijous, 27 d’octubre del 2011

DISSABTE 29 D'OCTUBRE, GALA BENÈFICA EN FAVOR D'AFEMPES

El proper dissabte 29 d'octubre, a partir de les 20.30 hores, tindrà lloc al Gran Teatre Antonio Ferrandis de Paterna, la gala benèfica en favor de l'Associació de familiars de malalts mentals de Paterna, l'Eliana i San Antonio de Benagéber (AFEMPES).

Es presentarà l'obra de teatre 'Conspiració femenina', interpretada pel grup La Escena. El donatiu per a les entrades és de 10 euros i es poden adquirir en la taquilla del mateix teatre.

COM VOTAR PER CORREU PER A LES GENERALS DEL 20N


Si el proper 20 de novembre no pots acudir en persona a votar, o coneixes algú que per circumstàncies no puga, ací tens les instruccions per a emetre el teu vot per correu postal. Només has de fer clic ACÍ.

El termini per a sol·licitar el vot per correu s'acaba el 10 de novembre!!

INTERVENCIÓ DE LA PORTAVEU MUNICIPAL LOLES RIPOLL. SOBRE LA SUPRESSIÓ DE LES DIETES DE SUMPA I GESPA

A continuació destaquem la intervenció de la portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, defensant la moció on el grup demanava la supressió de les dietes per als consellers en les empreses públiques Sumpa i Gespa.

Donat que la moció que Compromís porta hui al ple, sobre la supressió de les dietes als consellers, tècnics i secretaria de les empreses Sumpa i Gespa, ha causat tanta indignació entre alguns corporatius, volem fer algunes puntualitzacions:

1) Compromís anuncia la seua intenció de deixar de cobrar les dietes de Sumpa i Gespa en el ple del 25 de juliol. Ens ha arribat que algun corporatiu ha dit que era una estratègia electoral. I nosaltres li contestem, senyor Giménez, que l’anunci d’avançar les generals el fa José Luis Rodríguez Zapatero el dia 29 de juliol. Com podrà comprovar, ningú sabia el dia del ple de juliol que a la tardor tocaria anar a les urnes de nou.

2) En segon lloc, podem arribar a entendre que les dietes es donen per la raó de tindre una responsabilitat com a conseller en ambdues empreses. Compromís continua tenint la seua responsabilitat, tant en Sumpa com en Gespa, però sense cobrar. Igual que el senyor alcalde, que també té la seua responsabilitat, i que com a president de les dos empreses és, fins i tot, més gran que la d’un conseller. I tampoc cobra.

3) A més a més, Compromís ha esperat prundencialment a què de manera voluntària PP, PSOE i EU renunciaren a estes dietes. Però tot segueix igual que al mes d’agost, quan al ple ordinari es va oficialitzar la nostra renuncia. Sembla que el tema de fer les coses de manera voluntària no va ni amb PP, ni amb PSOE ni amb EU.

4) Per últim, també algú pot pensar que la renúncia podia haver sigut abans, en l’anterior legislatura diran alguns. Bé, ara la situació econòmica és molt diferent i l’actual conjuntura ens fa replantejar moltes coses i donar prioritat a unes altres. En Compromís ja ho hem dit: ara mateix, amb un panorama de retalls i d’acomiadaments en el consistori, amb els 76.500 euros anuals que costen les dietes només dels consellers (a banda estan els tècnics i la secretaria), es podrien mantindre quatre llocs de treball. Només és un apunt que considerem cal tindre en compte.

INTERVENCIÓ DEL REGIDOR JUANMA RAMÓN AL PLE D'OCTUBRE. SOBRE L'APROVACIÓ DEFINITVA DE LA TARIFA AUTOSUFICIENT PER A LA GESTIÓ MEDIAMBIENTAL DEL CICLE INTEGRAL DE L'AIGUA

A continuació reproduïm una de les intervencions del regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, al ple d'ahir dimecres 26 d'octubre.

15. INFRAESTRUCTURES. AMPLIACIÓ DE L'INFORME DE RESOLUCIÓ D'AL·LEGACIONS I APROVACIÓ DEFINITIVA DE LA TARIFA AUTOSUFICIENT PER A LA GESTIÓ MEDIAMBIENTAL DEL CICLE INTEGRAL DE L'AIGUA

Continuem mostrant la nostra disconformitat amb el reglament, com ja diguerem al ple de juliol, a l'estudi de costos que han elaborat vostés, que continuen amb la seua idea de justificar una pujada de tarifes a tots per financiar una subvenció, que es trauen de la manega, i que només donaran a uns pocs, als que complixquen els requisits que vostés decideixen.

Una subvenció que al ple de juliol em negaren que tiguera res a veure amb la tornada de la tamer, que no m’ho inventava jo…que al BOP de 21 de gener de 2011 deia:
"las  entidades colaboradoras deberán hacer constar en el ultimo recibo  de suministro de agua del año 2010 de los beneficiarios de la subvención de adopción de buenas prácticas ambientales, las siguientes circunstancias:
-descuento subvención concedida por el ayto de paterna (tamer)= importe"
 

Queda clar que la relació no me la inventava jo, i vostés al ple de juliol digueren:
"El sr. Alcalde insiste: se trata de una devolución medioambiental, esa es la cuestión, nada que ver con la tamer. Asimismo, el sr. Romero se reitera en lo expuesto anteriormente".

Una subvenció que després el sr. Romero, després de votar en contra de la tamer a l’emtre, ix a bombo i platillo a la prensa diguent lo contrari,
Las provincias 8 de agost

“El ayuntamiento ha tenido que buscar una via legal para cumplir con la promesa electoral del PP de no aumentar la tasa”

“El ayuntamiento de Paterna (Valencia) devolverá a sus ciudadanos el importe de la subida de la tasa de basura (tamer) aprobado el pasado viernes, mediante la entrega de “un premio económico a aquellos que cumplan buenas prácticas medioambientales que conduzcan al ahorro de agua”

Com diu premi? Que van a fer una rifa? Quina es la veritat, te res a veure, com en juliol?O després en agost es posen la medalla i si que tenen relació subvenció - tornada de támer com al 2010. Qui mentix?

Perdone sr. Romero, no puc estar d’acord que justifique una nova tarifa que pagarem tots amb el donar una subvenció per a premiar aquests comportaments o d’altres a uns pocs… Perdone pero no em pareix just. Més quan, molts dels que no podran accedir a la subvenció son aquells que tenen deutes amb l’ajuntament, aquells que no han pagat la taxa del fem socialista, aquella que voste va criticar tant i que anava a llevar. Per culpa de voste, ara tota esta gent que va creure en vosté, consta com a que te deutes amb l’ajuntament i ara no podran tindre acces a la famosa subvenció, ni a aquesta ni a qualsevol…

Esperem que si torna a modificar el reglament considere llevar aquesta subvenció o tornada de tamer (com vullga) i estarem encantats de tornar a debatre i si ens dona oportunitat fer les nostres propostes... Si realment vol que la gent estalvie aigua, puje l’aigua als grans consumidors, al bloc de consum més alt, castigue, castigue molt a qui ho fa mal. Com “ambientalista”, millor com ecologista, li demane que seguixca el principis ecologistes de qui contamina paga, qui més consumisca un recurs que ho pague més car… o acabara donant subvencions a qui no contamina?

Penalitzar a l'infractor,  a qui més consumisca, li ho cobra molt més car, si vol, no em premie per estalviar, estalviar aigua ja és la meua obligació, no contaminar ja es la nostra obligació.

I si vol cumplir una promesa electoral amb uns pocs veins, no ho faça pujant-mos la tarifa a tots…

Moltes gràcies

REPERCUSSIÓ DEL PLE D'AHIR A LA PREMSA


Ací teniu els retalls de la premsa de hui (LEVANTE-EMV) amb la repercussió del ple celebrat, ahir dimecres 26 d'octubre, a l'ajuntament de Paterna. També teniu alguns enllaços a mitjans digitals:

PATERNA AL DÍA
LA GACETA
HORTANOTICIAS
PATERNA BIZ

COMPROMÍS-EQUO PROPOSA POTENCIAR LA REHABILITACIÓ D'EDIFICIS COM ALTERNATIVA SOSTENIBLE PER A REACTIVAR EL SECTOR DE LA CONSTRUCCIÓ

Compromís-Equo portarà al Congrés iniciatives per a que des del govern central s'incrementen les ajudes per a la rehabilitació


La candidata número 2 per València de la coalició Compromís-Equo, Cristina Domingo, ha destacat la necessitat de què les distintes administracions adopten mesures per a la reorientació del sector de la construcció cap a la ecoeficiència i la rehabilitació energètica (aïllament d’edificis, climatització, substitució de calderes, domòtica, etc.)

Per a Domingo “és lamentable que hui en dia encara queden governants a les distintes administracions que aposten per continuar amb el model que ens ha portat a esta greu crisi econòmica i que ha contribuït a destruir part del nostre patrimoni natural”.

Segons la candidata al Congrés “el model especulador i depredador del territori que provocà la bombolla immobiliària i la posterior crisi econòmica ha comportat conseqüències devastadores, entre elles, l’augment exponencial de l’atur en els treballadors de la construcció. Des de Compromís-Equo proposem, com una de les mesures per a pal·liar esta situació, la potenciació de la rehabilitació d’edificis per a reactivar el sector”.

En este sentit Compromís-Equo portarà al Congrés en la propera legislatura iniciatives per a què des del govern central s’incrementen les ajudes per a la rehabilitació d’edificis, unes ajudes que hores d’ara són del tot insuficients per a aconseguir una reorientació real cap a la rehabilitació.

D’esta manera des de la coalició es planteja la necessitat d’establir un pla que involucre també a les administracions autonòmiques i locals per a què realitzen accions conjuntes per a situar la rehabilitació d’edificis com una prioritat.

dimecres, 26 d’octubre del 2011

COMPROMÍS CRITICA LA DESÍDIA DE L’AJUNTAMENT PER A DESBLOQUEJAR LA REHABILITACIÓ DE VIVENDES DE SUMPA

La coalició considera que “s’està jugant amb les persones que ja tenen concedida una d’estes vivendes i que  prompte es trobaran al carrer”

Compromís qualifica de “desídia municipal” la situació que hi ha actualment amb pisos de la Sociedad Urbanística Municipal de Paterna (Sumpa) que són per a rehabilitar “i que, a més, ja estan adjudicats a persones amb circumstàncies econòmiques molt precàries que, carta en mà de Sumpa, encara no tenen les claus del pis després de quasi any i mig de rebre el document acreditatiu”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “hi ha almenys quatre vivendes que encara s’ha de rehabilitar, treballs que encara no s’han començat a fer i raó que no li ha servit a Sumpa per a deixar d’enviar cartes que prometen vivendes que després no lliura perquè no té diners per a rehabilitar”.

“D’estes quatre vivendes, una està esperant el vist i plau del regidor d’Hisenda, Manuel Palma, perquè es desbloqueje el seu expedient i es puga procedir a rehabilitar. I les altres tres estan ‘okupades’, sense que ningú diga res ni intervinga, i sense que es procedisca a la seua rehabilitació perquè famílies necessitades puguen viure en elles”.

Des de Compromís “demanem que el regidor Manuel Palma done llum verda almenys a estes quatre vivendes que necessiten treballs de rehabilitació i que no done l’esquena a famílies que, a data de hui, estan passant per situacions de desnonament perquè han hagut de buscar un sostre, que no poden pagar, per tal de no viure amb els xiquets al carrer”.

“Pensem que les retallades no han d’afectar a les polítiques socials i als serveis que la ciutadania necessita rebre per part del seu ajuntament, però ara la política de l’equip de govern del Partit Popular disfressa de falsa austeritat els retalls que aplica sense cap mirament a tota Paterna, amb la tisora ben esmolada”.

“Durant l’última legislatura hem patit una política de malbaratament on sembla que la rehabilitació de vivendes i les polítiques socials no han sigut prioritats del PP i ara ens trobem amb una ajuntament sense fons i sense rehabilitar vivendes”, conclou el regidor de Compromís, Juanma Ramón.

Retall: LEVANTE-EMV (26 octubre)

dilluns, 24 d’octubre del 2011

COMPROMÍS PER PATERNA CONDEMNA EL SEGREST DELS COOPERANTS ESPANYOLS EN ALGÈRIA

La coalició manifesta el seu suport a tots els cooperants que treballen en països en conflicte


Compromís per Paterna manifesta el seu "rebuig i condemna" al segrest dels cooperants espanyols i de la cooperant italiana que fa dos dies han estat segrestats en el campament algerià de Raguni. El succés es va produir per la nit, hora algeriana (23.00 de la nit de dissabte, hora peninsular espanyola). 

L'última hora del segrest situa el vehicle 4x4 on van les víctimes a Mali. Tot apunta que Al Qaeda del Magreb Islámico podria estar darrere del segrest, però no es descarten d'altres hipòtesi.

COMPROMÍS-EQUO QUALIFICA DE DESASTRE ECOLÒGIC LA SITUACIÓ CREADA PEL CONSELL A L’ALBUFERA AMB LA DESCOMPOSICIÓ DE LA PALLA DE L’ARRÒS

Cristina Domingo: “Les conselleries d'Agricultura i Medi Ambient ha creat un problema molt greu que exigim que es solucione amb urgència”


Un grup d’activistes de Compromís-Equo, entre els quals es troba la número dos de la candidatura al Congrés per València, Cristina Domingo, s’ha desplaçat a l’Albufera per a conéixer de prop la situació creada en el llac arran de la descomposició de milers de tones de palla d’arròs en l’aigua del llac.

La palla de l’arròs ja no es crema, pels problemes ambientals que açò genera. La Comunitat Europea ha vehiculitzat ajudes agroambientals per a trobar alternatives a aquesta pràctica inadequada que s'estava portant a terme als arrossars de l'Albufera els darrers anys.

Per a Compromís-Equo l'administració valenciana, especialment les conselleries de Medi Ambient i Agricultura, haurien d'haver trobat i desenvolupat alternatives viables de tractament de la palla de manera que s'acompliren les condicions de Brussel·les per a rebre els ajuts i per a què no es crearen problemes derivats d'un mal tractament. Recordem que la situació arranca del 2007, quan ja es van establir aquests ajuts. En comptes d'açò, l'administració valenciana ha propiciat i permés que la palla es quede podrint-se en els camps, situació nefasta que la inacció i manca d'alternatives de l'administració valenciana ha propiciat. La descomposició de la palla està llevant oxigen a l’aigua, i està provocant l'emissió de metà i produint una greu mortaldat de peixos i d’altra fauna.

Els membres de Compromís-Equo han pogut constatar aquest matí a l'Albufera el mal estat de les aigües en les zones de cultiu de l’arròs, i assenyalen al govern autonòmic del PP com a responsable d’esta situació ja que “la seua irresponsabilitat i manca d'alternatives està produint aquest desastre ecològic al qual s'ha posar-hi remei immediatament.

Segons la candidata al Congrés número 2 per València de Compromís-Equo, CRistina Domingo, “l’administració ha de facilitar el tractament adequat, ecològicament responsable i compatible amb els ajuts europeus d’esta palla. A la llarga, la millor solució passa per retirar la major part de la palla dels camps i tractar-la per a obtindre metà a base de la seua fermentació; un sistema molt eficient i que pot aportar molts beneficis ambientals i econòmics als agricultors, ja que el metà pot servir com a biocombustible per ser utilitzat en les feines del camp, i també per produir electricitat. A més, el residu que deixa és un compost d’alta qualitat”.

A més, Domingo ha apuntat que “les instal·lacions de fermentació de la palla de l’arròs, que haurien de situar-se prop de les poblacions pròximes al parc natural, poden servir també per a tractar altres tipus de matèria orgànica com restes de podes agrícoles, forestals, i la fracció orgànica dels residus urbans (barrejats amb la palla), etc., i podrien suposar un benefici econòmic als agricultors perquè quan s’amortitzen les instal·lacions tindrien uns ingressos pel recurs energètic generat”.

Mentre es desenvolupen (sense més demora) aquestes alternatives, hi ha solucions d'urgència consistents en deixar assecar la palla, triturar-la i barrejar-la amb el fang, que podrien aplicar-se en gran part de la zona arrossera i que complirien amb les exigències europees i, al mateix temps, no tindrien greus impactes ambientals. Aquestes actuacions requereixen la implicació de l'administració, donat que aquesta és una exigència per a rebre els ajuts agroambientals europeus.

RECOLLIDA DE LA PALLA DE L'ALBUFERA



La numero dos de Compromís-Equo per València, Cristina Domingo, parla sobre la recollida de la palla en l'Albufera.

MIREIA MOLLÀ: "S'HA D'ESTABLIR LA JORNADA LABORAL DE 35 HORES PER A FOMENTAR LA CREACIÓ D'OCUPACIÓ

La diputada de Compromís, Mireia Mollà, ha destacat la necessitat de què el debat polític se centre en les mesures que cal aplicar per a combatre l’elevadíssim nombre de desocupats


Segons Mireia Mollà “des dels postulats neoliberals s’està centrat la lluita contra la crisi en l’aplicació de retallades per a disminuir el dèficit públic, però el dèficit no és ni de ben lluny un problema comparable al drama de l’atur que patim”.

“Els esforços de tots haurien de centrar-se en promoure la creació de llocs de treball i en compte d’això assistim a plantejaments que no beneficien en res a la nostra economia i només serveixen per a soscavar els drets socials dels treballadors com la proposta de la patronal d’abaratir els acomiadaments”.

Per a Mollà “des dels governs s’han d’establir mesures concretes que suposen la creació d’ocupació i una mesura fonamental ha de ser la instauració per llei de la jornada laboral de 35 hores setmanals, que és un instrument que s’ha demostrat molt vàlid per fomentar el repartiment del treball”.

En eixe sentit la candidata número 2 al Congrés de Compromís-Equo per València, Cristina Domingo, ha assenyalat que el programa de la seua formació proposa una sèrie de mesures concretes per a crear ocupació que comencen per canviar el model productiu.

Segons Domingo “des de Compromís-Equo, a més de l’establiment de les 35 hores per llei, apostem per incrementar fins al’1,2% del PIB el pressupost per a les polítiques actives d’ocupació, establir limitacions legals als Expedients de Regulació d’Ocupació (ERO), prohibint-los en empreses amb beneficis o amb directius què cobren sous notòriament per damunt la mitjana i reformar els Serveis Públics d’Ocupació”.

“Així mateix considerem que es poden crear nous llocs de treball derivats d’establir plans d’infraestructures públiques associades al nou model de sostenibilitat com són les xarxes ferroviàries i de transport col·lectiu, xarxes d’electricitat per recarregar els vehicles, logística intermodal, i adaptació de les infraestructures al canvi climàtic”.

COMPROMÍS DEMANA EXPLICACIONS A L’ALCALDE, A LA CAP D’ÀREA ELENA MARTÍNEZ I A LA REGIDORA DE SEGURETAT PER LES DENUNCIES VEÏNALS SOBRE EL SERVEI DE GRUA

La coalició vol saber si és que també es deuen diners a este proveïdor


Compromís, després de rebre les queixes d’alguns veïns de Lloma Llarga per no tindre servei de grua municipal, exigeix que l’alcalde, la tinent d’alcalde Elena Martínez i la regidora de l’àrea de Seguretat i Protecció Civil, Inmaculada Rodríguez, “ens expliquen què passa amb este servei perquè alguns ciutadans estaven prou molestos perquè, després de telefonar a la policia varies vegades, ningú anava a retirar un vehicle d’un gual”.

La portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, explica que preguntada Elena Martínez sobre l’assumpte “no ha negat que hi havia problemes amb la grua”.

Així, des de Compromís “considerem que aquesta és la gota que rebassa el got, i que deixa clar que la política de no pagar i retallar sense trellat deixa a la població del nostre municipi sense serveis importants com és el de la grua municipal”.

“Això és una mostra més de com actua l’equip de govern del Partit Popular, dirigit per Lorenzo Agustí, que continua i genera més deutes amb els proveïdors, ofegant les xicotetes i mitjanes empreses que tenen factures pendents i que no saben quan van a cobrar-les”, subratlla la regidora de Compromís.

“Esperem que es resolga la situació i que tant Lorenzo Agustí, com Elena Martínez i Inmaculda Rodríguez tinguen a bé donar una resposta i explicar quina és la situació actual del servei de grua municipal i si es deuen diners a l’empresa que fa la tasca d’arreplegar els vehicles”, conclou Loles Ripoll.

Retall: LEVANTE-EMV (22 octubre)

Publicacions digitals:
EL PUNT
EL PERIÓDICO DE AQUÍ
PATERNA BIZ

dijous, 20 d’octubre del 2011

II MARXA SENDERISTA SOLIDÀRIA


L'ONG Motores sin Fronteras organitza la II Marxa Solidària "Un passet per un xiquet" el proper dissabte 22 d'octubre, fent un itinerari de Pinedo a Cullera. El preu de la Marxa Solidària és de 15€ i tots els diners que es recapten es destinaran a fer una escola d'alfabetització per als fills dels pastors trashumants a l'Atlas.

Si vols més informació, fes clic ACÍ.

CRISTINA DOMINGO I JOAN RIBÓ: UN ALTRE FUTUR



La paternera i numero dos de Compromís-Equo per València al Congrés dels Diputats, Cristina Domingo, i el regidor de Compromís per València, Joan Ribó, fan una passejada per la Canyada i pensen en un altre futur.

VINE A LA PRESENTACIÓ DE LA CANDIDATURA DE COMPROMÍS-EQUO AL CONGRÉS!!


Serà el proper dissabte 22 d'octubre, a partir de les 12.00 hores, a la plaça dels Furs (darrere Torres Serrans) en València. T'esperem !!

COMPROMÍS DEMANA REGLAMENTÀRIAMENT LA SUPRESSIÓ DE LES DIETES DE TOTS ELS CONSELLERS EN SUMPA I GESPA

La coalició considera que es podrien mantindre quatre llocs de treball si es deixaren de pagar les dietes que sumen anualment 76.500 €

Compromís per Paterna presentarà, al proper ple ordinari del mes d’octubre, una moció perquè els consellers representants dels grups polítics, a més dels funcionaris que actuen com a experts i de la secretària del Consell d’Administració i d’ambdues empreses municipals, Sumpa i Gespa, no perceben cap retribució econòmica, “donat que voluntàriament, a excepció de Compromís i després d’haver-ho preguntat públicament al ple de setembre, ningú més ha manifestat la seua oposició a percebre estes dietes”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “en un moment com l’actual, on el consistori té greus problemes per equilibrar el pressupost, considerem que un estalvi anual de 76.500 euros està més que justificat per a demanar que es reglamente, amb un canvi d’estatuts de les empreses Sumpa i Gespa, estes retribucions”.

En el ple extraordinari del passat 17 d’agost, “Compromís anuncià que els seus representants en Sociedad Urbanística Municipal de Paterna (Sumpa) i en Gestión y Servicios Paterna (Gespa) renunciaven voluntàriament a percebre les dietes, convidant a PP, PSOE i EU a fer-ho. Però la invitació es va quedar ahí, a banda de la renúncia que també expressà l’alcalde”.

Així, “Compromís per Paterna demanem que abans del 31 de desembre es reunisquen, de manera urgent, les Juntes Generals de Sumpa i Gespa per a modificar els estatuts d’aquestes dos empreses amb l’objectiu que els membres dels Consells d’Administració en representació dels grups polítics, així com els funcionaris que actuen com a experts en el seu horari laboral, no percebran cap retribució per assistir als Consells”.

D’altra banda, “considerem fonamental dins de la proposta de Compromís que l’ajuntament de Paterna nomene a personal funcionari de la casa com a encarregat d’exercir les tasques de secretaria i assessorament jurídic en les empreses municipals i els seus Consells d’Administració, de manera que es cancel·len els contractes actuals per aquestos conceptes amb empreses externes, els quals suposen una despesa municipal”.

Per últim, Compromís demana “que el consistori es comprometa a fer un estudi de viabilitat tècnica/econòmica per a la fusió de Sumpa i Gespa, un estudi que ha d’estar enllestit en un termini de tres mesos”, conclou el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.

Retall:
LEVANTE-EMV (20 octubre)

Publicacions digitals:
HORTANOTICIAS
PATERNA AL DÍA
PATERNA BIZ
EL PERIÓDICO DE AQUÍ
LA GACETA

dimecres, 19 d’octubre del 2011

COMPROMÍS PRESENTA UN RECURS DAVANT EL TC PER LA VULNERACIÓ DE DRETS FONAMENTALS EN L'ELECCIÓ DELS SENADORS DE LES CORTS

El grup parlamentari Compromís ha presentat davant el Tribunal Constitucional (TC) un recurs d'empara per vulneració de drets fonamentals i llibertats públiques contra la Mesa de Les Corts pels acords presos en relació a l'elecció de senadors territorials

En el recurs, signat pels lletrats Enric Bataller i Mónica Oltra, també diputada de Compromís, s'argumenta que la Mesa dels Corts va vulnerar l'article 23 de la Constitució Espanyola, que estableix el dret dels ciutadans a participar en els assumptes públics a través dels seus representants i consagra el dret d'estos a accedir en igualtat de condicions als càrrecs públics.

En concret esta vulneració es va produir quan la Mesa va acordar el passat 20 de juny que en l'elecció de senadors territorials per les Corts Valencianes després de les eleccions autonòmiques celebrades el 22 de maig, es fixava en cinc el nombre de senadors que corresponia designar, i així mateix s'establia que tals cinc senadors es repartirien a raó de tres per al Grup Parlamentari Popular i de dos per al Grup Parlamentari Socialista.

La Mesa va inadmetre així mateix un recurs de Compromís en el qual esta formació realitzava una proposta nominal de candidat a senador en representació territorial de la Comunitat Valenciana.

Segons ha declarat Oltra hui en referència a este recurs presentat davant el TC “l’assignació prèvia als grups del nombre de senadors desvirtua el sistema democràtica, desvirtua la proporcionalitat i en definitiva el que fa es presumir que els diputats votaran allò que els seus grups diuen trencant així el mandat representatiu que diu la Constitució front a un mandat imperatiu que la pròpia Carta Magna prohibeix. Per tant nosaltres entenem que s’han vulnerat els drets dels diputats i els drets dels ciutadans a participar en els assumptes públics perquè s’aplica una llei profundament antidemocràtica i al nostre parer inconstitucional”.

Segons s’arreplega en el recurs al TC, l'acord de la Mesa de les Corts Valencianes recorregut per Compromís ha tingut dues importants conseqüències pràctiques:

1ª) Restringeix indegudament el dret de participació dels ciutadans en els assumptes públics (article 23 CE) en sotmetre a una interpretació no afavoridora de la participació que porta a la Mesa de les Corts Valencianes a fixar en cinc, i no en sis, el nombre de senadors que han de ser designats per les Corts Valencianes en la present legislatura, i açò malgrat reconèixer l'acord recorregut que, a la data de celebració de les últimes eleccions a Corts Generals (9 de març de 2008) la població real de la Comunitat Valenciana ascendia a 5.029.601 habitants, raó per la qual hauria de correspondre-li un senador pel seu caràcter de comunitat autònoma, i altres cinc més, a raó de un per milió d'habitants del seu territori, fins a completar la xifra de sis. En conclusió, els ciutadans que habiten a la Comunitat Valenciana no seran representats en esta legislatura per sis senadors, com correspondria, sinó únicament per cinc, amb el que evidentment disminueix el potencial de representació en relació a la població real.

2ª) Vulnera igualment l'article 23 CE al no respectar-se la proporcionalitat adequada de la representació, atès que els parlamentaris integrants del Grup Compromís han sigut indegudament privats de la capacitat propositiva de persones que consideren idònies per a l'exercici del càrrec, en assignar-se els llocs prèviament per la Mesa.
Considerem que l'aplicació d'aquest article vulnera el dret fonamental a participar en els assumptes públics, perquè s'ha operat així una restricció, en limitar la capacitat de proposta de candidats a només dos grups dels presents en les Corts Valencianes (el Popular i el Socialista), de manera que s'exclou la possibilitat d'emetre el vot a favor de candidatures diferents a les presentades pels grups antedichos, amb el que s'anul·la la funció representativa dels diputats i es desvirtua el sentit del seu vot, que no serveix per a nomenar a les persones que creen més idònies sinó que ve constreñido únicament a ratificar el nomenament prèviament imposat per la Mesa de les Corts explicant només amb la voluntat dels grups majoritaris, i sense que ni tan sols s'haja permès als restants grups unir-se per a realitzar propostes conjuntes de candidats alternatius.

Amb aquesta assignació es procedeix a una presumpció del vot que van a emetre els diputats per la seua pertinença a un o un altre grups, anul·lant l'espai de llibertat i secret del seu vot, el dret a triar lliurement entre les propostes dels diversos grups parlamentaris.

A més, i açò és el més important, el modus operandi adoptat ha redundat en menyscapte efectiu de la representació que tenen individualment atribuïda tots i cadascun dels diputats electes, siguen del grup que siguen, perquè resulten impossibilitats per a proposar, i si escau votar, a candidats de la seua lliure elecció, sinó que vénen lligats pel que hagen decidit prèviament els representants dels dos partits majoritaris en la Mesa de les Corts, decisió aquesta que s'imposa després a tots els diputats en el plenari i que, siguen del grup que siguen, es veuen limitats en el seu lliure exercici del mandat representatiu, i no imperatiu, que els ha sigut conferit pels ciutadans.

En suma, l'acord recorregut no configura una pròpia elecció de senadors, sinó una simple ratificació dels restrictivament admesos per la Mesa de les Corts, amb el que es desnaturalitza la funció representativa del parlamentari i es desplaça el centre de gravetat de la representació, sense cobertura constitucional ni legal, des dels diputats cap a la Mesa de les Corts, la qual actua com si fóra propietària del sentit futur dels vots que emetran els diputats en el plenari d'elecció de senadors.

COMPROMÍS-EQUO RECLAMA AL GOVERN CENTRAL LA CESSIÓ DE LES COMPETÈNCIES DE TRAGSA A LA GENERALITAT

La prevenció hauria de ser un eix fonamental en les polítiques medi ambientals


La candidata número 2 per València de la coalició Compromís-Equo, Cristina Domingo, ha assegurat que la seua formació reclamarà en el Congrés, durant la pròxima legislatura, la cessió de les competències de TRAGSA a la Generalitat.
Des de Compromís-Equo es defén la necessitat  d’unificar els serveis de vigilància, prevenció i extinció d’incendis que actualment són atesos per VAERSA i TRAGSA per separat, suprimint l'actual divisió de funcions entre l'empresa de la Generalitat i la del Ministeri, passant tot a ser competència de la Generalitat.
Segons Domingo “és lamentable que durant la passada legislatura ni el govern central en mans del PSOE ni el de la Generalitat del PP hagen prioritzat l’interés general en la lluita contra incendis i hagen mantingut dos corporacions diferenciades amb l’única finalitat de col·locar els seus afins”.
Per a Compromís-Equo la prevenció hauria de ser un eix fonamental en les polítiques de les administracions, les que, al contrari, no dubten a apostar quasi exclusivament en invertir en operatius d'extinció.
Segons Domingo “com han avançat nombrosos experts si no es canvien les actuals polítiques de lluita contra incendis estos continuaran produint-se, amb una virulència i intensitat, que dependran de les condicions climatològiques, ja que no s'està operant sobre les causes estructurals d'estos sinistres”.
És una qüestió evident que els incendis forestals no desapareixeran fins que no ho facen les principals causes estructurals que els generen. L'abandonament del camp i el consegüent augment de la biomassa, units a l'alta intencionalitat i les males pràctiques agràries fan que les nostres muntanyes siguen un autèntic polvorí.
Per tots estos motius des de Compromís-Equo s’aposta per ampliar la dotació de tècnics en l'administració per a planificació, inspecció, vigilància, investigació i control. Així com l’increment de les plantilles per a l'extinció, però sobretot, per a la prevenció d'incendis forestals, amb contractes indefinits, així protegiran millor a la població i les muntanyes dels efectes d'estos sinistres i contribuiria a la fixació de la població rural.

dimarts, 18 d’octubre del 2011

COMPROMÍS-EQUO PROMURÀ AL CONGRÉS UNA MORATÒRIA INDEFINIDA DEL CULTIU DE TRANSGÈNICS

Espanya és l'únic país de la UE que tolera el cultiu de dacsa transgènica a escala comercial
 
 
La candidata número 2 per València de la coalició Compromís-Equo, Cristina Domingo, ha avançat que la seua formació promourà en el parlament espanyol durant la pròxima legislatura l’establiment d’una moratòria indefinida dels cultius d’organismes genèticament modificats, així com de la seua distribució i consum.

Cada any es descobreixen nous efectes perjudicials dels transgènics en l'ecosistema al que cal afegir que el seu desenvolupament permet el control de l'alimentació a les grans corporacions, la qual cosa suposa un atemptat contra la sobirania alimentària, així com que en alimentació sempre ha de prevaldre el principi de precaució.

Per tot açò, per a Compromís-Equo és “inadmissible” que l’estat espanyol siga l'únic país de la UE que tolera el cultiu de dacsa transgènica a escala comercial (unes 70.000 hectàrees es dediquen a este cultiu) i tot a causa de la permissivitat i a l'obscurantisme dels diferents governs, primer del PP i després del PSOE.

Esta moratòria que reclamem -ha assenyalat Domingo- ha de vindre acompanyada d’un pla per assessorar i ajudar els agricultors i ramaders per adoptar els canvis, a més de promulgar una llei per declarar tot l'Estat espanyol lliure de transgènics i avaluar l’ús dels productes modificats genèticament i les seues repercussions”.

Així mateix des de Compromís-Equo s’exigirà l’elaboració d’un etiquetatge clar i ben visible en relació a transgènics, additius i components alimentaris de risc (com ara olis hidrogenats, greixos trans, etc.). I la prohibició d’aquells additius alimentaris que no aporten millores nutricionals i generen riscs per la salut. “Per això -ha afegit Domingo- s’ha de controlar la utilització inadequada i fraudulenta dels apel·latius bio-, eco-, saludable, etc., en aliments que no provenen de l'agricultura ecològica i que no justifiquen els beneficis que anuncien”.

També es proposarà que es penalitze fiscalment els adobs químics de síntesi i dels plaguicides de major risc ecològic o per a la salut humana i que s’instaure una major vigilància i control en la venda, distribució i magatzematge de fitosanitaris i en la recuperació dels seus residus i envasos.

“De la mateixa manera considerem necessari implantar la utilització de productes ecològics en establiments oficials i centres públics (oficines, seus d’institucions, hospitals, centres educatius, etc.) ja que és essencial com exemple per a la societat, com també ho es el foment de la compra pública de productes provinents de l'agricultura ecològica, el reciclatge i el comerç just”, ha conclòs Domingo.

dilluns, 17 d’octubre del 2011

COMPROMÍS-EQUO PRESENTA 25.000 AVALS CIUTADANS PER A LES ELECCIONS GENERALS

La coalició Compromís-Equo ha presentat este matí davant les juntes electorals de les tres circumscripcions del País Valencià uns 25.000 avals signats pels ciutadans per a donar suport a la seua candidatura a les pròximes eleccions generals

La darrera reforma electoral va establir com a requisit que les formacions sense representació al parlament espanyol havien d’aconseguir l’aval del 0’1 del cens de la circumscripció en què volen presentar candidatura.

Compromís-Equo necessitava arreplegar un mínim de 3.400 avals en tot el territori valencià i finalment ha septuplicat esta xifra amb 18.000 avals per la circumscripció de València, 5.000 a la d’Alacant i 2.000 a la de Castelló.

Així mateix, juntament amb el avals, la coalició ha presentat les seues candidatures en unes llistes que encapçalen Joan Baldoví per València, Aitana Mas per Alacant i Roger Mira per Castelló.     

A la presentació dels avals i la candidatura per la circumscripció de València que s’ha realitzat en la Ciutat de la Justícia han acudit el cap de llista Joan Baldoví i la número dos Cristina Domingo qui han estat acompanyats pel portaveu de Compromís i secretari general del Bloc, Enric Morera, el portaveu de Compromís a l’Ajuntament de València, Joan Ribó, el portaveu d’Iniciativa Paco Garcia i Giuseppe Grezzi d’Els Verds Esquerra Ecologista.

Segons ha assenyalat Baldoví “el que hem fen hui és un acte de democràcia real i participativa. Ens han volgut ofegar amb eixa norma que van pactar PP i PSOE i que altres partits amb representació al Congrés com UPyD i Izquierda Unida no van esmenar en el seu moment per a què formacions com la nostra no ens poguérem presentar. Però hem demostrat que la democràcia real, quan la gent vol, és possible i amb este gran nombre d’avals estem encara més segurs que el dia 20 serem la sorpresa”. 

COMPROMÍS-EQUO ACONSEGUEIX 1.400 AVALS EN PATERNA PER A RECOLZAR LA CANDIDATURA A LES GENERALS

La coalició agraeix a la ciutadania del municipi la seua col·laboració en la campanya de carrer duta a terme estos dies


Compromís per Paterna ha presentat ja tots els avals que s’han arreplegat al municipi, 1.400 en total, per a recolzar la candidatura de Compromís-Equo a les pròximes eleccions generals del 20 de novembre.

La regidora i portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, ha afirmat este matí que “la província de València necessita uns 3.500 avals, dels quals el nostre poble aporta 1.400. Des de Compromís agraïm que tantes persones hagen volgut aportar la seua signatura perquè Compromís-Equo siga una opció electoral que trenque l’hegemonia del bipartidisme imperant, aspirant a tindre representants valencianistes, d’esquerres i ecologistes al Congrés dels Diputats”.

Per la seua banda, el també regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, ha recordat que “l’exigència de presentar aquestos avals ha representat, en contra del que alguns pensaven, una espenta per a Compromís-Equo i mantindre viva la flama de l’optimisme després dels bons resultats a les autonòmiques. Però som conscients que per tal d’obtindre representants a Madrid cal treballar molt, suar la samarreta i eixir a guanyar”.

Publicacions digitals:
PATERNA BIZ

divendres, 14 d’octubre del 2011

REPERCUSSIÓ A LA PREMSA ESCRITA DE LES DECLARACIONS DE COMPROMÍS PATERNA SOBRE MODIFICACIÓ DEL PGOU




Ací teniu els retalls apareguts als diaris Levante-EMV, Las Provincias i El Mundo, de dimecres 12 d'octubre i hui divendres 14 d'octubre, amb les reaccions de Compromís per Paterna sobre l'inici de la modificació del PGOU del municipi.

INTERVENCIO DE LOLES RIPOLL AL PLE EXTRAORDINARI D'AHIR

A continuació podeu llegir el discurs que va fer la regidora i portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, al ple d'ahir 13 d'octubre: 

3r.- ÀREA DE POLÍTICA TERRITORIAL I VERTEBRACIÓ.- APROVACIÓ DOCUMENT INICIAL D'AVALUACIÓ AMBIENTAL ESTRATÈGICA DEL PLA GENERAL D'ESTE MUNICIPI. EN CONTRA

Ens trobem hui, ací, al saló de plens de l’ajuntament de Paterna, per a parlar d’allò que pot significar l’inici de la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) del municipi.

Hem vist com el regidors d’aquest consistori hem sigut ningunejats, que la premsa coneix més el funcionament intern municipal, com per exemple l’agenda de plens, que qualsevol regidor, fins i tot millor que alguns regidors de l’equip de govern del PP que tampoc sabíen res d’un ple extraordinari.

Però entrem en el punt que ens ocupa. Hui es tracta que el ple aprove el document inicial d’avaluació ambiental, un document d’obligada redacció quan s’ha d’iniciar una modificació d’un PGOU.


Des del principi, Compromís ha trobat irregularitats, falta d’informació i de transparència. Partim que un text com el que es presenta, i que ja ha passat per la preceptiva comissió informativa, no es pot tindre en la mà per art de màgia.

M’explique, no ens quadren les dates:
-       Preguntada la senyora Villajos sobre la data que s’ha iniciat la maquinària per a dur endavant la pressumpta modificació del PGOU de Paterna, ella diu que ‘están en ello’ des de l’inici de la legislatura… Vol dir des del mes de juny? Per què no es comunica res a l’oposició?
-      Mirant l’expedient que va a la Comissió extraordinària de dimarts 11 d’octubre, apareix una providència del 3 d’octubre, 

-       I veient que el document inicial d’avaluació, inclós al mateix expedient, que és un treball que porta plànols i un estudi pormenoritzat de l’àrea afectada i de les opcions per a dur a terme l’afectació, es pot deduir que l’estudi porta encarregat i realitzat fa temps.

A tot això, en Compromís ens sorgeix un altre dubte: temps de crisi, temps de retalls, però es continua externalitzant la feina fóra de l’ajuntament. Ara  no ha sigut Broseta, no, però és l’empresa Evren qui fa l’estudi.  Quants diners li ha costat a la ciutadania de Paterna este document? Què se li ha pagat a Evren? En quin concepte s’ha facturat? Perquè… s’ha facturat? No?

Però les irregularitats i la falta de transparència continuen…

Tant l’Oficial Major com l’Interventor coincideixen en el mateix punt: falta documentació, i documentació importantísima quan s’està parlant de futures operacions urbanístiques que afecten a milions de metres quadrats. Falten dades econòmiques de la repercussió d’esta operació, operació la qual ja comença a dir-se ‘pelotazo urbanístico’.

Precisament, Compromís ja alertava la setmana passada que si es feia una requalificació d’uns terrenys, d’uns dos milions de metres quadrats, que ara no són encara urbanitzables, significaria una afectació molt gran del terreny, sense oblidar l’afectació per al trànsit i les vies de comunicació en un municipi que té cinc polígons industrials i de negocis. Ens trobarem amb un impacte ambiental brutal si es requalifiquen zones de secà, un espai natural que està travessat pel Barranc d’En Dolça i que des de Compromís hem demanat que siga un espai natural protegit.

Ara el document que es presenta parla de dos alternatives per a requalificar terrenys rústics i crear sòl residencial i/o terciari. I en Compromís ens preguntem: construirà Sumpa més vivendes que s’afegiran a la borsa de vivendes que ja té sense ocupar? Què passarà amb les naus buides de Font del Gerro o les oficines sense ocupar en Tàctica? Vestim un sant per a desvestir una capella sencera?

I tornant a les opcions que planteja el document, només algunes puntualitzacions:
-       Opció 1, la de requalificar 281 hectàrees: despareixen totalment els terrenys rústics i damunt sembla que hi hauria una zona verda que separaria les vivendes de l’area empresarial-comercial. No entenem que es destruisca terreny amb valor mediambiental i que després es parle d’una zona verda com a límit entre cases i comerços.

-       Opció 2, la de requalificar 217 hectàrees: és menys extensió de terreny però pensem que l’impacte ambiental és igual de greu que en l’opció 1.

-       Opció 3, la de Santa Rita que me quede como estoy: mantindre l’actual PGOU i fer els PAIs amb milers de vivendes en els Molins, el Pla del Rector i els sectors 2 i 8 de la Canyada. En este cas, ens trobem amb nuclis com el del Pla del Rector que es queda estrangulat i aïllat per les vies de comunicació properes, que caldria dotar de serveis i que ara mateix és materialment imposible donada la situació econòmica actual. Per no dir que si Sumpa és qui ha de fer i vendre vivendes, mal anem.

Males formes amb els regidors, amb l’Oficial Major i amb l’Interventor. Senyor Agustí, un ajuntament no és un cortijo i menys el seu cortijo, on l’aplanadora del PP destrueix els interessos de la ciutadania i passa per damunt de les advertències de l’oposició.

Raons per a donar el vot de Compromís a favor no en tenim cap. Per això, anem a votar EN CONTRA I JA ANIREM PARLANT DE LA RESTA DE DPCUMENTS QUE SEGUIRAN EN LA TRAMITACIÓ D’AQUESTA REVISIÓ BRUTAL DEL PGOU

La modificació del Pla General és un procés que necessita molts anys, un procés on es decideix el model d’urbanisme per al futur, el model de poble que tindrem, el model de ciutat que volem… Per això pensem que té la suficient envergadura i trascendència per activar els mecanismes de participació ciutadana. Un d’ells l’Agenda 21, ferramenta que vosté, senyor Agustí, s’ha encarregat de desprestigiar en Paterna, i que ara mateix serviria per a pensar una ciutat millor i més sostenible de cara a la modificació del PGOU.

Però eixa comunicació bidireccional amb la ciutadania de Paterna no li interessa o, potser, no li convé. L’Agenda 21 actualment dorm al calaix de les bones idees, i allí seguirà, perquè per a vosté i el seu equip de govern del PP és una mentida més amb la ciutadania i tot allò que implique escoltar la veu dels paterners i paterneres.


Què amaga aquest Pla Sr. Agustí? Què amaga vosté que li fa impossible fer un procés participatiu, ni tan sols donar la informació completa a la resta de grups politics, ni a l’oficial major ni a intervenció…Qué volen amagar?

Perquè fent cas a l’única font d’informació que tenim, LA PRENSA, la previsió de fer un nou Pla General o modificar l’existent, basant-se en l’entelèquia, perquè no tenim confirmació de fet consumat, BASANT-SE  en l’arribada d’uns inversors anglesos, és tornar als errors que ens han portat a aquesta solució, tornar a fer un urbanisme depredador amb el territori. Un urbanisme fet a mida dels promotors, és a dir fer un vestit a mida sense saber quan el van a pagar, ni qui ho va pagar, (i per a tratges a mida de bades pregunte en la Plaça Manises)
I NI TAN SOLS l’ Ikea el vondrá comprar.

Des de Compromís li avisem que els focs d’artifici, en època preelectoral i de crisi, es paguen cars. I la ciutadania de Paterna no té perquè pagar les seues errades i deliris urbanístics al servei del gran capital, potser.

COMPROMÍS CRITICA QUE AGUSTÍ S’EXCUSE EN LA REACTIVACIÓ ECONÒMICA PER A ENCOBRIR LA MODIFICACIÓ DEL PGOU A MIDA DELS INVERSORS

La coalició insisteix que “les formes, com sempre, no són les més adequades en qualsevol consistori democràtic”


La regidora i portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, després de celebrar-se hui el ple extraordinari per a aprovar el document d’avaluació ambiental del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU), ha destacat que “els focs d’artifici, en època preelectoral i de crisi, es paguen cars. I la ciutadania de Paterna no té perquè pagar les errades de l’alcalde i els deliris urbanístics al servei del gran capital, amb esta intentona que té tots els trets de ser un ‘pelotazo urbanístic’.

“També l’alcalde parla que es crearan moltíssims llocs de treball però a la vista està que porta quatre anys prometent-los i l’únic que fa és acomiadar treballadors”, ha afegit.

Loles Ripoll ha explicat que “el vot de Compromís ha sigut en contra perquè trobem que el procés iniciat està ple d’irregularitats. Considerem que hi ha una greu falta d’informació i de transparència. Partim que un text com el que es presenta, i que ja ha passat per la preceptiva comissió informativa, no es pot tindre en la mà per art de màgia, i que no hi ha dates concretes de res, contestant-nos que el procés s’ha començat a desenvolupar des del començament de la legislatura”.

“També pensem que l’alcalde es lleva de damunt la contractació de l’empresa que ha redactat el document, explicant en el ple, perquè no consta en cap apartat de l’expedient, que ho ha fet la Sociedad Urbanística Municipal de Paterna (Sumpa). Però qui ha de proposar qualsevol estudi perquè és el promotor natural del PGOU és l’ajuntament, i no que Sumpa per iniciativa pròpia demane i contracte un estudi”, ha assenyalat la regidora.

A més a més, “sembla que el parer de l’Oficial Major i el de l’Interventor no compten per a l’alcalde i més quan ambdós coincideixen en el mateix punt: falta documentació, i documentació importantísima quan s’està parlant de futures operacions urbanístiques que afecten a milions de metres quadrats. Falten dades econòmiques de la repercussió d’esta operació”, ha dit la portaveu municipal.

Precisament, Compromís ja alertava la setmana passada que si es feia una requalificació d’uns terrenys, d’uns dos milions de metres quadrats, que ara no són encara urbanitzables, “significaria una afectació molt gran del terreny, sense oblidar l’afectació per al trànsit i les vies de comunicació en un municipi que té cinc polígons industrials i de negocis. Ens trobarem amb un impacte ambiental brutal si es requalifiquen zones de secà, un espai natural que està travessat pel Barranc d’En Dolça i que des de Compromís hem demanat que siga un espai natural protegit”.

“Ara el document que es presenta parla de dos alternatives per a requalificar terrenys rústics i crear sòl residencial i/o terciari. I en Compromís ens preguntem: construirà Sumpa més vivendes que s’afegiran a la borsa de vivendes que ja té sense ocupar? Què passarà amb les naus buides de Font del Gerro o les oficines sense ocupar en Tàctica? Vestim un sant per a desvestir una capella sencera?”, ha conclòs la regidora Loles Ripoll.



Publicacions digitals:
EL PERIÓDICO DE AQUÍ
ADN
DIARIO CRÍTICO
HORTANOTICIAS
PATERNA BIZ
ABC
LEVANTE-EMV
LAS PROVINCIAS
INFORMA VALENCIA

dijous, 13 d’octubre del 2011

PRESENTACIÓ DE LA PLATAFORMA DE DEFENSA DELS SERVEIS PÚBLICS

Esta vesprada, a les 19 hores, en l'escalinata de l'Ajuntament de Paterna, es presenta la Plataforma de Defensa dels Serveis Públics

La Plataforma en Defensa dels Serveis Públics de Paterna naix per a combatre unes retallades pressupuestàries injustes i contraproduents amb la funció pública, i per a defensar la qualitat dels Serveis Públics que es presten a la ciutadania. Esta vesprada, a les 19 hores, a la porta de l'Ajuntament de Paterna. Vine!!

COMPROMÍS ACUSA AGUSTÍ D’INICIAR LA REVISSIÓ DEL PLA GENERAL A DEMANDA DEL GRUP INVERSOR ANGLÉS NINGUNEJANT ALS GRUPS DE L'OPOSICIÓ QUE JA VEU PROBLEMES DE TRAMITACIÓ INICIAL

La coalició critica que l’alcalde paga favors a la premsa i la converteix en ‘correveidile’ amb l’oposició


Compromís, després de celebrar-se este matí la Comissió extraordinària de Política Territorial on s’ha aprovat el document inicial d’avaluació ambiental per a poder iniciar la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de Paterna, acusa a l’alcalde “de fer servir el rodet de la majoria absoluta del Partit Popular per a dur endavant tot allò que li vinga en gana, com ara iniciar la modificació d’aquest PGOU”.

La regidora i portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, afirma que “les formes de l’alcalde per a comunicar-se amb l’oposició no són les correctes ja que no és de rebut enterar-se per la premsa que este dijous tenim ple extraordinari. Pensem que Lorenzo Agustí paga favors i lloances a alguns mitjans que ultimament li han tret els colors, convertint-los ara en ‘correveidile’ amb l’oposició”.

A més a més, la regidora explica que “el Partit Popular ha tingut oportunitat este matí, en la comissió, de comunicar-nos que dijous hi ha ple extraordinari. Però a la pregunta de Compromís per la causa de la urgència de la comissió ens han donat la callada per resposta, sense justificar tal urgència”.
“Tindre majoria en l’equip de govern no dóna dret a l’alcalde a ningunejar a l’oposició d’esta manera. L’ajuntament de Paterna pareix el cortijo d’Agustí, on ell fa i desfà segons li pareix, i obviant a la resta de grups amb representació municipal. Els capricis dels senyor Agustí, com este ple extraordinari, costen diners a la ciutadania de Paterna”.

La modificació del PGOU “és una qüestió que porta molt de temps parlant-se i és un procés que no és de hui per a demà. Compromís considera que hi ha moltes qüestions de fons a tractar en l’actual PGOU, per la qual cosa exigim transparència i participació de la ciutadania, però les formes amb que s’ha iniciat la pressumpta modificació no són les més adients en un fòrum democràtic com suposem que és aquest consistori”.

D’altra banda, en quant al rere fons de la qüestió de la modificiació del PGOU, que és la possible arribada dels inversos anglesos a Paterna, “fer un complexe comercial com este suposaria una afectació del terreny impresionant, i caldria requalificar moltíssims metres quadrats (al voltant de dos milions), uns metres quadrats que actualment no són urbanitzables. I tampoc podem passar per alt l’afectació que suposaria per al trànsit i les vies de comunicació properes a la zona, sobretot en un municipi que ja té cinc polígons industrials i de negocis”, insisteix la portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll.  

Publicacions digitals:
ABC
HORTANOTICIAS
PATERNA BIZ
PATERNA AL DÍA
LEVANTE-EMV

dimarts, 11 d’octubre del 2011

COMPROMÍS EXIGEIX A AGUSTÍ EXPLICACIONS SOBRE EL PERMANENT DESQUADRE DE PRESSUPOSTOS, EL DEUTE IN CRESCENDO AMB ELS PROVEÏDORS I LA RELACIÓ DEL CONSISTORI AMB L’EQUIP DE POLITÒLEGS DE MADRID

La coalició considera que a les tres ‘P’ de l’alcalde es troben algunes claus de la mala gestió del Partit Popular en el govern municipal

Compromís demana a l’alcalde de Paterna, Lorenzo Agustí, que “done la cara davant la ciutadania i explique clarament quina és la raó del permanent desquadre dels pressupostos municipals, que posen a Paterna en el numero u del pòdium dels municipis valencians amb més dèficit, amb set milions negatius d’euros, i en el numero 12 del ranking sense diners en tresoreria, amb uns cinc milions d’euros negatius”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, destaca que “estes són dades públiques, donades a conéixer pel Síndic de Comptes en l’Informe sobre la situació dels ajuntaments valencians en 2009, a les quals no hem d’oblidar afegir la situació a data de 2010 que segur és pitjor, els 33 milions d’euros que s’adeuten encara als proveïdors i que van pujant, a més dels diners d’indemnització que s’hauran de pagar a FCC per rescindir el contracte abans dels 10 anys que quedaven per a finalitzar-lo”.

Segons el regidor de Compromís, “ens trobem en una situació kafkiana on podem afegir la notícia que este cap de setmana eixia en premsa, sobre l’equip de politòlegs que l’alcalde té a la seua disposició per a llançar la seua carrera política més enllà de Paterna. Per una banda, de poc li ha servit, i per una altra, des de Compromís hem passat una pregunta per registre d’entrada demanant conèixer, si existeix, una relació contractual de la firma Ruiz y San Juan Consultores amb el consistori, perquè només falta que la ciutadania també li estiga pagant a l’alcalde la seua fugida mentre patim una davallada dels serveis públics”.

“Estes tres ‘p’ (pressupostos, proveïdors i politòlegs) dibuixen el vertader retrat de l’alcalde, que no sap gestionar amb trellat els diners municipals, que crea atur en les xicotetes i mitjanes empreses que suministren al consistori i que confia rellançar la seua imatge dins del seu partit i fòra de Paterna, de la mà dels politòlegs, tot mentre el poble que governa inicia un descens econòmic sense obrir el paracaigudes i la qualitat de vida dels paterners va a menys amb els retalls que ja hi ha i amb els que vindran”, conclou el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.

Publicacions digitals:
PATERNA BIZ

dilluns, 10 d’octubre del 2011

COMPROMÍS-EQUO RECLAMA AL CIS QUE PREGUNTE PEL NOM REAL DE LA COALICIÓ EN REALITZAR LES ENQUESTES SOBRE LES GENERALS

La coalició vol evitar errades en les enquestes que realitze el CIS


La coalició Compromís-Equo ha remès un escrit al Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) per a recordar-los el nom oficial amb el qual concorreran a les pròximes eleccions generals en les tres circumscripcions del País Valencià "i evitar així que es falsege i manipule la realitat, com va ocórrer amb les enquestes de les passades eleccions autonòmiques".

La coalició valencianista, ecologista i d'esquerres recorda al CIS en el seu escrit que en els sondejos electorals que esta institució va realitzar amb motiu de les eleccions autonòmiques del passat 22 de maig, van cometre el gravíssim error de no preguntar per Compromís, sinó per únicament un dels partits que integren la coalició. La vergonyosa enquesta del CIS va atorgar a Compromís un pronòstic del 2,7% dels vots, una xifra molt allunyada del 7,3% que finalment va aconseguir.

Des de Compromís es considera que esta enquesta, la més important de les quals es realitzen en període electoral, va tenir un evident impacte entre els possibles votants de la coalició, a qui des del CIS se'ls va llançar el missatge de què esta formació política quedava fora del parlament autonòmic per estar molt allunyada del 5% de vots exigits per a tenir representació.

Per este motiu des de la coalició consideren necessari recordar al CIS que en les eleccions generals del 20 de novembre pròxim, “Compromís” s'uneix a “Equo” en una nova coalició electoral.

"Per a prevenir qualsevol error, intencionat o no, en els estudis que realitzaran per a estes eleccions, els comuniquem, de manera formal, que el nom de la nostra coalició electoral, en les tres circumscripcions de la Comunitat Valenciana, és “Compromís-Equo” i és per esta coalició, i no per cap de les parts que la componen, per la qual s'han de formular les preguntes d'intenció de vot. No fer-ho així, com ja s'ha fet anteriorment, suposaria una manipulació intolerable davant la qual exigiríem les responsabilitats que foren necessàries", conclou literalment la missiva enviada al CIS.