Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 25 de gener del 2012

COMPROMÍS CONTEMPLA LA POSSIBILITAT DEL CONTENCIÓS PER A EXIGIR LA NULITAT DEL PLE I REIVINDICAR ELS SEUS DRETS COM A OPOSICIÓ

La coalició s’empara en un informe favorable de l’Oficial Major sobre el recurs que va presentar per a impugnar el ple dels pressupostos i dels acomiadaments dels interins

Compromís, que hui en el ple de gener rebrà la comunicació oficial de la desestimació del seu recurs per a impugnar el ple de desembre, considera que “dur a l’ajuntament de Paterna a un contenciós-administratiu és una possibilitat que cada vegada té més sentit, més quan tenim informes com el de l’Oficial Major de Paterna on clarament es constata que els arguments que als quals ens acollim per a impugnar són més sòl·lids i amb rigorositat jurídica del que diu el lletrat municipal en el seu informe”.

El regidor de Compromís per Paterna, Juanma Ramón, explica que l’Oficial Major assenyala en el seu escrit que “la urgència dels assumptes a tractar primer en les comissions no està motivada i que aquesta, per ser un concepte indeterminat no pot estar sotmés a la discrecionalitat de qui governa, és a dir, l’assumpte és urgent o no ho és”.

“És donar-nos la raó en allò que hem denunciat més d’una vegada, que l’alcalde del PP i el seu equip de govern estan convertint allò extraordinari i urgent en ordinari i no urgent, interceptant i coaccionant la funció fiscalitzadora de la seua activitat que li pertoca a l’oposició”, afegeix.

“Com diu l’informe de l’habilitat nacional, no consta en cap acta la motivació de la urgència, defecte que determina la invalidesa del procés. És a dir, caldria tornar de nou al punt de partida, abans del ple de desembre ja que seria declarat nul”.

D’altra banda, sobre els arguments que empra el lletrat municipal per a tombar el recurs de Compromís en quant al punt de la Relació de Llocs de Treball (RLT), “l’Oficial Major és molt clar en destacar que les al·legacions de la RLT tenen com a resposta escrits remesos pel regidor de Personal, corporatiu sense competències per a fer aquest tràmit, no sols perquè li toca al Ple sinó també perquè només poden respondre els tinents d’alcalde. Amb la qual cosa estaríem davant una irregularitat molt greu que constitueix un acte nul de ple dret”.

Per últim, sobre les competències pròpies i impròpies, “ens quedem sense paraules quan l’habilitat nacional diu que ‘estem davant una matèria on hi ha una certa discrecionalitat en les eventuals decisions del poder públic municipal’. Això per a Compromís es reflexa en les últimes actuacions de l’equip de govern municipal: tinc diners, és competència pròpia; no tinc diners, és competència impròpia”, subratlla el regidor Ramón.
Així, “des de Compromís, i malgrat que ens acusen de judicialitzar la vida política municipal, estem esgotant les vies de comunicació amb l’equip de govern abans d’anar pel camí d’un contenciós-administratiu. Però tot ens aboca a reivindicar la nostra tasca d’oposició mitjançant esta via. Anem a valorar avantatges i desavantatges, i després donarem el següent pas. Però tots els arguments, i l’alcalde ho sap, estan de la nostra banda”, conclou Ramón.

Retall: LEVANTE-EMV (25 gener)

Publicacions digitals:
HORTANOTICIAS
LA NOTICIA DIGITAL