Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 19 de gener del 2012

COMPROMÍS DENUNCIA LA RÀPIDA PROLIFERACIÓ D’ABOCADORS IL·LEGALS EN LA VALLESA

La coalició lamenta que el PP haja ignorat la seua advertència amb el tancament de l’ecoparc i el miniecoparc de la Canyada i alerta que el desmantellament de la unitat mediambiental de policia agreujarà la situació

Compromís, després d’alertar a l’equip de govern del Partit Popular que el tancament de l’ecoparc de Paterna i del miniecoparc de la Canyada provocaria la proliferació d’abocadors il·legals, denuncia “la ràpida aparició d’àrees en la Vallesa on ja s’acumulen el fem i els enderrocs sense que ningú ho impedisca”.

A més a més, “al web municipal, on es parla del tancament de l’ecoparc, hi ha una total desinformació sobre on s’han de dur ara els enderrocs, quina és la ruta d’accés a les instal·lacions o cóm s’ha d’acreditar un ciutadà per a fer ús de l’ecoparc, amb la qual cosa el consistori es fa corresponsable de la degradació del bosc i dels comportaments incívics”.

Des de la coalició “lamentem que la nostra advertència, feta fa menys de deu dies, siga una trista realitat que pot destrossar el patrimoni natural de Paterna que representa la Vallesa”. El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, recorda que “l’ajuntament està obligat subsidiàriament a netejar totes les zones del municipi on es produïsquen abocaments il·legals com el que ara afecta a la Vallesa”.

Ramón assenyala que “si el terreny no és propietat municipal, com va passar amb l’abocador il·legal de la Lloma de les Bombes en terrenys militars, el consistori té dos opcions: avisar als propietaris i que ho netegen o netejar-ho i després passar la factura. Però el PP està aplicant a la Vallesa el criteri del regidor Palma: que la protecció mediambiental no és prioritària”.

Per al regidor de Compromís en Paterna, “l’equip de govern del PP està incomplint la norma bàsica que existeix en la gestió ambiental, la prevenció. Mostra una clara irresponsabilitat mediambiental a la qual cal afegir la irresponsabilitat econòmica, perquè per a solucionar aquestos abocaments il·legals va a generar-se més despesa de la que s’hauria fet si s’hagueren aplicat mesures de prevenció. Estalviar és fer les mateixes accions però amb menys diners, i no deixar de donar serveis com fa el PP amb el seu modus operandi habitual”.

“El mes de gener està convertint-se en un mes negre per al medi ambient de Paterna, ja que en quinze dies assistim a la desaparició de la unitat de policia mediambiental, al tancament de l’ecoparc i a la proliferació de brutícia en la Vallesa”, conclou el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.

Retall: LEVANTE-EMV (19 gener)

Publicacions digitals:
HORTANOTICIAS
EL PERIÓDICO DE AQUÍ
PATERNA BIZ
EL PUNT 
LA NOTICIA DIGITAL