Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 26 de gener del 2012

COMPROMÍS DENUNCIA L'OCULTAMENT DE L'EXPEDIENT D'UN MAGATZEM PETROLÍFER EN EL PORT DE VALÈNCIA

Juan Ponce assenyala que la Conselleria té obligació d'ampliar el període d'exposició pública d'aquest expedient 


El portaveu adjunt del grup parlamentari Compromís en Les Corts, Juan Ponce, ha sol·licitat a la Conselleria de Territori i Medi Ambienti una ampliació del termini d'exposició pública del projecte d'instal·lació d'un magatzem de productes petrolífers de 139.000 m³ en el port de València (Expedient número AAIII/2008/16/46, a instàncies de Galp Energia Espanya, SAU. DOCV 6675 de 21-12-2011, pàg 41258) ja que l'expedient no estava disponible per a la seua consulta per la ciutadania a l'Ajuntament de València com obliga la legislació.

Segons la normativa vigent l'expedient d'este projecte havia d'haver estat des del 22 de desembre de 2011 disponible a la ciutadania durant 30 dies hàbils. Però després de tractar Compromís de tindre accés al mateix la setmana passada a l'Ajuntament de València, s'ha constatat que no estava en exposició pública i el consistori no ha pogut facilitar-ho fins al dimarts 24 de gener.

El portaveu de Compromís a l'Ajuntament de València, Joan Ribó, culpa d'esta irregular situació al regidor responsable de l'àrea d'activitats i indica que “és una mostra més de fins a quin punt el funcionament de l'ajuntament és caòtic, ineficient i poc transparent, la qual cosa no és atribuïble als funcionaris sinó als seus responsables polítics”.

Per la seua banda Juan Ponce ha indicat que “ara la Conselleria té l'obligació d'ordenar que s'amplie el període d'exposició pública d'este expedient ja que es tracta d'un projecte que consta de milers de pàgines, plànols i una altra documentació, i que no pot ser revisat d'un dia per a un altre, i encara més si es pretén estudiar-ho en profunditat per poder avaluar què repercussions pot tenir per a València i tota la seva costa”.

Des de Compromís volem estudiar a fons este projecte d'emmagatzematge de productes petrolífers amb capacitat per 139.000 m³ ja que ens preocupen diversos aspectes que cal conèixer detalladament, com l'origen i destinació dels productes petrolífers, el grau de perillositat de la instal·lació per als treballadors, la població en general i el medi ambient ja que se situa en un moll guanyat al mar i en cas de fugides els corrents dominants arrossegaran el fuel cap al Parc Natural de l’Albufera".

Segons Ponce “un projecte d'este calibre ha de respondre a qüestions claus abans d'autoritzar-se, com per exemple si aguantaria un sisme submarí, de quina intensitat?, si són suficients les mesures de seguretat en cas d'accident o atac terrorista, i de quina forma van a ser distribuïts estos productes ja que és de suposar que serà per carretera travessant barris de la ciutat”.