Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 10 de febrer del 2012

COMPROMÍS DENUNCIA QUE EL PP MAQUILLA LES XIFRES DE L’ATUR A PATERNA

La coalició critica que amb els 269 aturats més de gener l’equip de govern continua retallant contra els autònoms, les ajudes per a contractar aturats i el xec de modernització

Compromís considera que l’equip de govern del Partit Popular en Paterna “està maquillant la realitat en quant als percentatges de l’atur. No sols han fracassat amb les seues polítiques econòmiques i d’ocupació, ja que el número d’aturats és de 7.862 en el municipi, 269 persones més sense treball en un mes o un 3,54% més d’atur respecte al mes anterior. Ara es trauen percentatges adaptats als seus interessos, com si es tractara d’un tratge a mida”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “al ple de gener els del PP es despenjaren amb que l’atur al poble era d’un 16,3%, i es fregaven les mans d’alegria en considerar que Paterna no té un atur tan elevat com la resta de la província de València, que arriba al 24,46%. Però això és enganyós, perquè el percentatge l’han obtingut de dividir l’atur registrat al poble entre el numero de persones en edat de treballar”.
“Però així és una dada falsa, perquè l’Enquesta de Població Activa (EPA) considera aturats a persones de 16 ó més anys que durant la setmana de referència han estat sense feina i també són aturats aquells qui ja han trobat treball i estan esperant incorporar-s’hi. Amb la qual cosa els acabem de desmuntar la paraeta. I cal dir que de l’única dada que caldria presumir és de tindre a Paterna un atur del 0%”.

A més a més, “hem de veure com el PP acudeix a l’aparador mediàtic per a vendre fum, com ho ha fet recentment la regidora Sara Álvaro, que entre d’altres ocurrències diu que es planteja ‘el foment de polítiques d’ocupació actives per a impulsar l’autoocupació, la formació i les cooperatives de treball associat’, ara que ha assumit la competència d’Ocupació. Es pot dir menys amb més paraules?”.

En este sentit, el regidor de Compromís recorda que “dins el núvol de felicitat on viu instal·lat el PP, i com tot ho fan tan bé, ara han decidit que no s’ha d’apostar per polítiques actives d’ocupació com el recolzament als autònoms, o les ajudes per a contractar aturats, o el xec de modernització. I per eixa raó han reduït un 50% la despesa en el capítol de Desenvolupament Econòmic Empresarial Local per a 2012, despeses que ja havien rebaixat l’any anterior. Qui governa decideix on gastar-se els diners, i queda clar quines són les prioritats de l’equip de govern que no compartim i que ja demostrarem amb les nostres al·legacions al pressupost municipal, rebutjades sense ni mirar-les”.

“L’alcalde pot parlar de viabilitat económica, però no serà la de Paterna que veu com augmenta l’atur i com es retallen els serveis públics a la ciutadania, que ara els necessita més que mai per a poder fer front a la delicada situació econòmica”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals:
PATERNA BIZ
EL PERIÓDICO DE AQUÍ
LA NOTICIA DIGITAL
CRÓNICA PATERNERA