Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 8 de febrer del 2012

COMPROMÍS EXIGIRÀ A LA GENERALITAT RESPONSABILITATS URBANÍSTIQUES I CULTURALS PEL CAS DE LA VILA ROMANA DE PATERNA

El grup parlamentari de Compromís a les Corts plantejarà que la Generalitat hauria d’assumir la seua responsabilitat per aprovar el PAI de la Vila Romana

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “la trama de la Vila Romana de Paterna no s’ha acabat encara i pot, fins i tot, esguitar a les conselleries de Territori i Medi Ambient i Cultura, ja que el Pla de Reforma Interior i Millora (PRIM) tingué el seu vist i plau, permetent que el vial municipal s’incloguera dins de la propietat del promotor. Raó per la qual la fiscalia demana la nul·litat del PRIM”.

Així, i després de tractar el tema amb el grup parlamentari de les Corts, Compromís per Paterna manifesta que “seguim tenint molts dubtes sobre la Vila Romana i els desficaços urbanístics que l’envolten. Si acaba com demana el fiscal a les seues diligències, la Generalitat, i en concret la Conselleria de Territori i Medi Ambient, hauria d’assumir la part que li toca i corregir tot allò que no estiga conforme a la legalitat”.

Segons Ramón, “la conselleria aprova el PRIM en 2006, però hi ha proves documentals de 2005 que demostren que ja estava clar que la titularitat del vial era municipal. No sabem i no entenem perquè la Conselleria va mirar cap a un altre costat, igual que el govern municipal del Partit Popular, quan es podia haver regularitzat la situació”.  

Per això, “cal exigir també la seua part de responsabilitat a la Conselleria, que es converteix així en còmplice d’una irregularitat urbanística al voltant de la Vila Romana. Més quan l’informe que l’arquitecte municipal fa per a la Comissió de la Vila Romana, amb data de novembre passat, ja diu que ‘la Generalitat, como órgano urbanístico superior, aprobó definitivamente el PRIM y por tanto validó el aprovechamiento del promotor’, incloent en este PRIM com a titularitat privada el vial que el mateix Agustí, quan era oposició, defensava que era de titularitat municipal”.

“Des de Compromís volem que cadascú assumisca la part que li toca de responsabilitat en tota aquesta trama urbanística i de patrimoni en Paterna. I que si queda demostrat que la Conselleria de Territori i Medi Ambient va cometre una irregularitat, que rectifique. És imprescindible reposar la legalitat urbanística dels terrenys on està la Vila Romana, però sempre des de la protecció de la troballa arqueològica”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Retall: LEVANTE-EMV (8 febrer)

Publicacions digitals: