Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 26 d’abril del 2012

COMPROMÍS DESTAPA L’ACORD ENTRE PP I PSOE AL VOLTANT DE LA DEFENSORA DEL VEÍ

La formació acusa a l’alcalde de disfressar de bloqueig un pacte amb prebendes entre el ‘PPSOE’

Compromís, després de tractar-se fora de l’ordre del dia al ple de hui el punt de la designació de la defensora del veí “amb un pacte entre el ‘PPSOE’, acusem els dos partits majoritaris de teixir un embolic amb beneficis per als dos grups, a costa del nomenament de la Defensora del Veí”.

La portaveu de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, explica que “l’alcalde de Paterna no ha dubtat en disfressar de bloqueig un nomenament que porta en l’aire des del mes de setembre de 2011. Un bloqueig fictici que amaga prebendes entre el PP i el PSOE”.

Loles Ripoll explica que “hem tingut accés a la documentació després de la situació kafkiana que hem viscut al ple de hui, on el portaveu del PSOE ha tingut la poca elegància de dir que no estava d’acord amb les formes de prendre la decisió, marginant a la resta de l’oposició, quan ha sigut ell mateix qui dos minuts abans de la sessió plenària ha decidit salomònicament”.

Així, la regidora comenta que “l’assumpte arranca l’1 de setembre quan hi ha una providència d’alcaldia on el PP proposa a la seua candidata. Més endavant, en la comissió del 21 de setembre, que és per on passa de nou el nom de la candidata dels populars, l’equip de govern es troba amb que si duu el nomenament al ple no tindrà les 3/5 parts dels vots a favor que necessita, ja que tota l’oposició vota en contra la candidatura presentada en dita comissió. I així l’assumpte va al ple de setembre però el punt el retiren de l’ordre del dia”.

“I és, amb data 17 d’octubre, quan trobem que el ‘love story’ entre PP i PSOE és més que una realitat: el regidor ex socialista i ara del PP, Jesús Giménez, fa una providència on proposa que el mandat de la candidata del PP siga només de tres anys i els dos últims anys siga rellevada per una coneguda personalitat del PSOE de Paterna, a raó de 32.197,90 euros bruts a l’any. Tot i que Compromís sempre ha manifestat que la persona que ocupara el càrrec no hauria de tindre nòmina però si recursos materials/de personal”.

I hui “ens han assegurat que els cinc anys estarà la candidata del PP, amb la qual cosa entenem menys la postura del portaveu socialista, el sr. Sagredo. A més a més, hem hagut d’escoltar com el regidor del PSOE deia que els ciutadans han estat orfes d’aquesta figura perquè no s’havia fet el nomenament, apel·lant a la responsabilitat política. Però les contradiccions no s’acaben ací, ja que la candidata del PP que hui ha votat a favor el PSOE, ja la va votar en contra en setembre. Una candidata que, sense estar encara nomenada, ha estat actuant com a Defensora del Veí des que va començar la legislatura”.

Ens pareix que tant PP com PSOE han de donar moltes explicacions a la ciutadania de Paterna i a la resta dels partits de l’oposició sobre el que ha passat al ple amb el nomenament de la Defensora del Veí. I considerem que no es pot fer demagògia com la que ha mostrat la regidora Maria Villajos quan ha dit que si els partits, als quals ells mateixos ens han marginat, votàvem en contra la seua proposta, també era un vot contra la persona. Ens sembla un argument sense qualitat política, i més quan des de Compromís sempre hem reconegut la tasca de la persona que durant els últims anys ha estat de Defensora del Veí i continuarà per cinc anys més. Això si no dimiteix, com ha deixat caure l’alcalde que és una possibilitat que pot passar com altra qualsevol”, conclou Loles Ripoll.

Retalls:
LEVANTE-EMV (26 abril)
LEVANTE-EMV (1 maig)

Publicacions digitals: