Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 27 d’abril del 2012

COMPROMÍS DUBTA QUE EL CANVI EN L’ORDENANÇA DE TELEFONIA ELIMINE L’ANTENA D’ALBORGÍ

La formació no obté resposta de la regidora a la pregunta de si hi ha algun incompliment tècnic que permeta llevar una llicència a la companyia propiètaria de l’antena

 
Compromís manifesta que “continuem tenint molts dubtes sobre el nou text de l’ordenança de telefonia aprovat ahir al ple, ja que només amb això no es pot llevar l’antena del carrer Sant Andreu, en el barri Alborgí de Paterna. En este sentit, que la regidora de l’àrea diga que ‘no podíamos quitar la antena porque el paso previo era modificar la ordenanza’ és una excusa, per tal de no admetre que varen prometre als veïns la retirada sent conscients que legalment no podien fer-ho”.

“I tampoc estem en el cas que l’ajuntament puga llevar de manera subsidiària la llicència d’obra, ja que aquesta instal·lació té llicència concedida i primer el PP ha de fonamentar tècnicament en què està incomplint l’operadora, pregunta que li hem fet a la regidora María Villajos i que no ens ha sabut contestar”, explica el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.
El regidor assenyala que “votàrem a favor d’aquesta modificació en el ple, perquè es tracta d’un text voluntarista que podrà ajudar a previndre la instal·lació de noves antenes, però que no dóna cap solució a les antenes amb llicència d'instal.lació ja concedida, com es el cas de la existent a Alborgí. Així i tot el PP no dubta en reafirmar-se en les seues promeses de retirada, encara que des de Compromís ja li advertirem al Plenari que l’equip de govern haurà de superar els previssibles recursos de les operadores de telefonia mòbil, que poden allargar el procés fins als tribunals sense tindre cap garantia que donen la raó a l’Ajuntament”.

El govern del PP ha de recordar que l’ajuntament no té competència en la llicència d’activitat, només en la d’instal.lació. Als governants municipals del PP cal fer-los memòria que tot allò referent a la llicència d’activitats qualificades es va mutilar del primer text de l’ordenança a causa dels recursos judicials de les operadores”.

Per a Compromís, la modificació aprovada “no soluciona l’actual problemàtica de les antenes que estan operant amb llicència municipal d’obres, perquè encara que estigueren dins dels 150 metres de la zona d’exclusió de zones classificades com sensibles, l’ordenança deixa la porta oberta a que les operadores sol·liciten flexibilitat de criteri amb la justificació de dificultats tècniques en la prestació del servei de telefonia. Per la qual cosa requerir el trasllat tampoc serà un camí de roses”, explica Ramón.

“A més a més, el PP mai ha complit amb la seua pròpia obligació de l’ordenança en quant a fer estudis i medicions periòdiques sobre totes les antenes instal·lades al terme municipal per a constatar que estan emetent dins dels límits que dicta el Govern central. Així com tampoc han fet cap estudi epidemiològic en els voltants de les antenes denunciades pels veïns per a mesurar la possible relació causa/efecte d’aquestes instal·lacions amb l’augment de malalties que han acabat en morts, aspecte que causa alarma social”.

“Potser l’equip de govern del PP en Paterna hauria de mirar més que fan els seus companys de l’ Ajuntament de València, que el passat dilluns publicaren un estudi, anual i pagat per les operadores, com eixe que en Paterna mai s’ha fet, que conclou que en 235 espais sensibles no hi ha cap risc per a la salut, perquè en els punts analitzats els nivells d’exposició està entre 4.600 i 11.600 vegades per sota dels nivells de referència establerts. I és més, l’ajuntament de València volia una zona d’exclusió de 100 metres dels espais sensibles però ha estimat els recursos de les operadores sobre la impossibilitat de garantir la cobertura, i han acceptat reorientar les antenes per a reduir l’impacte sobre les zones sensibles”.

Publicacions digitals: