Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 24 d’abril del 2012

COMPROMÍS PROPOSA LA CREACIÓ D’AJUDES SOCIALS I BONIFICACIONS EN L’IBI PER A SUAVITZAR LA PUJADA DE LA CONTRIBUCIÓ

La formació proposa que la caiguda de la recaudació per les mesures proposades siga compensada amb partides del pressupost excesivament dotades

 
Compromís no va aconseguir l’aprovació de la congelació de l’impost de l’IBI quan presentà el seu pressupost alternatiu per a 2012. Ara es veurà el brutal increment de l'impost que produirà greus conseqüències entre els contribuents de Paterna que no puguen pagar, fins i tot l'impagament voluntari, i que comportarà la qualificació com a morós, recàrrecs i la possibilitat de l’embargament dels bens , fin i tot de la pròpia vivenda.

Per tal d’aliviar la situació que es produirà en properes dates, Compromís portarà al ple, del proper dimecres 25 d’abril, una moció per a demanar bonificacions en l’impost de béns immobles (IBI) o contribució, de manera que la ciutadania, “que no té cap culpa de l’actual situació econòmica tan crítica, puga tindre un tractament fiscal més favorable, sobretot aquelles persones amb més dificultats”.

La portaveu de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, explica que “els ajuntaments disposen d’un ampli marge d'intervenció legal per mitigar aquestes circumstàncies, i més ara que concretament al nostre municipi hem d’afegir a l’increment de l'IBI l'augment de les taxes (Tamer, tarifa mediambiental) i preus públics (esportius, culturals, Escola d’Estiu, etc.), tot un seguit de despropòsits econòmics del PP que està afectant de forma directa a la majoria dels ciutadans de Paterna”.

Amb la nostra proposta volem fer més assequible el pagament de la contribució a la ciutadania paternera, i per això exigim una modificació del període voluntari de pagament de l’IBI, per a ampliar-lo del 15 de maig al 15 de setembre. A més a més, també demanem que es concedisquen fraccionaments del pagament, sense que s'apliquen recàrrecs, en funció d’allò que els ciutadans decidisquen, i com a màxim fins al 31 de desembre de 2012”.

D’altra banda, “considerem fonamental que l’ajuntament de Paterna pose en marxa mecanismes per a que les famílies puguen accedir a ajudes socials per a  pagar l’IBI. La concessió de dites ajudes atendria als criteris definits pels Serveis Socials Municipals”, afegeix la regidora Ripoll.

“És important fer una modificació de l’ordenança fiscal de l’Impost sobre Bens Immobles, per a incloure el dret a bonificacions en la cuota íntegra de l’IBI als propietaris de les vivendes de protecció oficial, i les que resulten equiparables. L’objectiu de la nostra moció és facilitar el pagament de l’IBI a les famílies i que les càrregues impositives siguen més flexibles per tal que no acabe tota la ciutadania de Paterna convertint-se en deutora amb l’ajuntament”, conclou la regidora de Compromís en Paterna, Loles Ripoll.

Publicacions digitals: