Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 8 de maig del 2012

COMPROMÍS ACONSEGUEIX QUE LES FAMÍLIES HOMOPARENTALS ES BENEFICIEN D’UN ACORD MUNICIPAL SOBRE CUSTÒDIA COMPARTIDA

La formació reivindica la diversitat familiar de la societat actual i la protecció dels fills de qualsevol tipus d’unitat familiar amb la figura de la custòdia compartida

Compromís es felicita que “l’equip de govern i la resta de partits de l’oposició hagen donat el sí a que s’incloguen en una moció les famílies formades per persones del mateix sexe per a beneficiar-se, en l’àmbit municipal, del recolzament i col·laboració a favor de la custòdia compartida”.

La portaveu de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, explica que “no hem d’ignorar la diversitat familiar actual, on a més dels matrimonis heterosexuals hi ha també parelles de fet i matrimonis homosexuals, els fills dels quals també han de tindre garantits els drets i la protecció que ofereix la custòdia compartida quan es produeix una separació dels progenitors”.

Per a la regidora Ripoll, “quan hi ha una separació o un divorci, cuidar dels xiquets s’imposa a la dona, invisibilitzant a la resta de tipus de famílies existents, com les parelles de fet o les famílies formades per persones del mateix sexe. La conseqüència d’aquest fet és que ens trobem amb normes que entren en contradicció amb les polítiques d’igualtat i progrés entre les persones, independentment de la seua orientació sexual. I per això des de Compromís plantejàrem al PP i a la resta de partits de l’oposició una esmena on també es donara cabuda a la resta de tipus de famílies existents en la nostra societat”.

“A més a més, com que en Compromís pensem que la guàrdia i custòdia compartida és un dret fonamental dels menors, volem que des de l’ajuntament de Paterna s’inste al legislador a modificar el Codi Civil per a que arreplegue l’exercici de dit dret també en unions de fet i matrimonis entre persones del mateix sexe. L’objectiu és evitar que els fills d’aquestes famílies patisquen qualsevol discriminació respecte als drets dels matrimonis heterosexuals”.

“Per tot això pensem que el recolzament de tots els grups municipals a l’esmena feta per Compromís, en la moció aprovada el passat mes, és un pas endavant cap a la normalització de noves situacions familiars que en la resta de l’Estat encara no s’ha produït”, conclou la portaveu municipal, Loles Ripoll. 

Publicacions digitals: