Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 10 de maig del 2012

COMPROMÍS EXIGEIX QUE ES MUNICIPALITZE TOTALMENT EL SERVEI D’AIGUA EN PATERNA

La formació responsabilitza Agustí dels incompliments d’Aguas de Valencia en la informació sobre la qualitat de l’aigua

Compromís considera que l’empresa municipal Aigües de Paterna “és qui ha de gestionar l’aigua del municipi i per això exigim que es municipalitze totalment el servei, llevant-li les concessions oficials i les oficioses a Aguas de Valencia, que ha protagonitzat incompliments en la informació sobre la qualitat de l’aigua potable en el poble”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “després de conéixer un incident sobre la falta de cloració de l’aigua en una vivenda de la Canyada denunciat per un veí, cal que l’alcalde done explicacions i assumisca la seua responsabilitat en aquest fet, ja que el control en la qualitat de l’aigua és una de les competències pròpies més importants de qualsevol ajuntament. En Paterna estem patint l’abandó de Lorenzo Agustí en aquesta funció que vé arreplegada a l’article 30 del RD 140/2003, on s’estableixen els criteris sanitaris de la qualitat de l’aigua per a consum humà”.


El regidor Ramón, destaca que “aquest matí hem comprovat que al Servei d’Informació Nacional d’Aigua de Consum (SINAC) no consten les analítiques actualitzades del sistema d’aigua potable del poble que porta Aguas de Valencia i la Cooperativa d’El Plantío, ja que si es fa una búsqueda de les últimes dades publicades es confirma que en el cas de la Canyada són del 24 de febrer de 2011. I això hauria de tindre un seguiment municipal, que no és el cas. I Aguas de Valencia també està incomplint el RD 140/2003. En concret l’article 17.3 que exigeix que tots els resultats derivats del control de la qualitat de l’aigua han d’estar en soport informàtic i amb concordància amb el SINAC”.

D’altra banda, els contractes d’Aguas de Valencia “són només per al subministrament en la Coma-Mas del Rosari i el Parc Tecnològic, de manera que la gestió que fa aquesta empresa en Font del Gerro, Terramelar i la Canyada no està subjecta a cap contracte ni concessió”.

“No es pot mantindre per més temps aquesta situació tan irregular i més quan s’han detectat greus incompliments d’Aguas de Valencia, que poden suposar un risc per a la salut pública i que són un atemptat contra el dret a la informació dels abonats. Per això és una oportunitat clau per a que l’empresa municipal Aigües de Paterna assumisca d’una vegada la gestió total del servei d’aigua en el municipi, fent que el benefici recaiga en l’ajuntament i no en una empresa com Aguas de València”, conclou el regidor de Compromís en Paterna.

Retalls:
LEVANTE-EMV (10 maig)
LAS PROVINCIAS (10 maig)

Publicacions digitals: