Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 9 de maig del 2012

JUANMA RAMÓN: “LA POLÍTICA D’AGUSTÍ ENS HA CONVERTIT EN UN DELS MUNICIPIS MÉS CARS DE L’HORTA”

La formació exigeix a l’alcalde que atenga les demandes veïnals i baixe el tipus municipal de l’IBI

Compromís, després d’atendre nombroses queixes de la ciutadania que ja està rebent la contribució o Impost sobre els Béns Immobles (IBI), manifesta que “els deliris i les errades de la política de Lorenzo Agustí ens han convertit en el municipi més car de l’Horta, tot amb les rèmores del ‘catastrazo’ del 2007, que Agustí hauria de compensar baixant el tipus de gravamen municipal per a reduir la càrrega impositiva en els veïns del poble. Però això no ho farà perquè, simplement, no vol”.

Per això, el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, exigeix que “la màxima autoritat política del municipi escolte els habitants del poble que són els que paguen els tributs, i que baixe el tipus municipal per compensar el valor cadastral que encara està com en l’època de la bombolla immobiliària, i que està sagnant les economies paterneres a causa de la voracitat del Partit Popular per tal de tapar les errades d’una mala gestió municipal”.

Segons explica Juanma Ramón, “en altres municipis semblants a Paterna es paga menys perquè s’ha compensat la pujada de la vivenda amb un tipus de gravamen més baix. Al nostre municipi s’ha patit una pujada mitja del 20% en l’IBI, que enguany en el rebut són uns 103€ més de mitjana”.

Per tal d’evitar aquest panorama, Compromís va proposar a l’equip de govern actual que es congelara l’IBI, a més de donar bonificacions i facilitats en el pagament, “però han fet oïts sords d’aquestes propostes incloses dins dels pressupostos alternatius que presentàrem per a 2012 i que van ser rebutjats pel PP”.

Així el regidor Ramón recorda que la congelació de l’IBI en Paterna per a enguany “estava dins del nostre Pla de Sanejament Pressupostari, que a més tenia l’objectiu de compensar el deute municipal en quatre anys. Evidentment, el final de la història ha canviat prou”.
“Queda clar que el Partit Popular no governa pensant en les persones ni en solucionar la crítica situació econòmica municipal. Exigim a l’alcalde que reconsidere la seua política econòmica i que centre els esforços en revisar el valor cadastral per a adequar-lo als preus actuals, i no als del boom immobiliari. D’aquesta manera baixaria el preu final del rebut de la contribució. Mentrestant, i com a mesura d’emergència que té al seu abast, pot baixar el tipus municipal i aliviar econòmicament a la ciutadania. És una qüestió de voluntat política que només depén d’ell”.
“Encara que el Regidor d’Hisenda Manuel Palma traga pit quan compara el tipus municipal amb altres pobles, les dades són molt aclaridores: els paterners paguem de mitjana un 40% més que els veïns de Burjassot, prop de 400 euros al any de mitjana; i tenim el valor cadastral de les nostres vivendes un 40% més alt que pobles com Quart de Poblet o L’Eliana, on paguen 200 euros menys de mitjana per vivenda al any, informació que l’equip de govern del PP obvia quan parla d’impostos” explica el regidor.

Compromís está convocant xarrades informatives pels diferents barris de Paterna. Aquesta mateixa setmana estarem el dijous al barri d'Alborgí, i el divendres a La Canyada. “Continuarem treballant, perquè hi ha molta indignació entre els nostres veïns i cal que algú els transmeta aquestes informacions, a més de recollir les seues propostes i iniciatives” conclou el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.

Publicacions digitals: