Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 12 de juny del 2012

COMPROMÍS CONSULTA AL SÍNDIC DE COMPTES SI LA JUNTA DE GOVERN LOCAL HA ACTUAT LEGALMENT EN QUANT A LA TAXA DE FEM DE 2006

La formació insisteix que la Junta de Govern Local no té competències per a prendre un acord sobre la suspensió del cobrament de la taxa



Compromís per Paterna presentarà per escrit una consulta al Síndic de Comptes per tal que “deixe clar d’una vegada si estem davant d’un pressumpte delicte de responsabilitat comptable de l’actual equip de govern del Partit Popular, ja que una Junta de Govern Local (JGL) no té competències per a prendre un acord que suspenga en 2010 el cobrament del fem, i ara podia haver prescrit”.

Segons el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, “si la JGL no és un organ competent per a fer aquesta suspensió, i si les notificacions d’apremi que s’han enviat a la ciutadania de Paterna per a interrompre la prescripció de cobrar no són un acte indubitatiu, és a dir una acció concreta amb la clara i manifesta intenció de cobrar, la Sindicatura de Comptes ha d’explicar si s’ajusta a dret la suspensió del cobrament i quina és la responsabilitat i en qui recau”.

“Amb la jugada d’enviar la providència d'apremi amb un full, sense data i signatura, on s'informava de la suspensió cautelar de la liquidació, va propiciar que molts paterners continuaren sense pagar la taxa, fiant-se de l'escrit. Escrit que no es pot definir com un acte indubitatiu per cobrar com diu la llei tributària, sinò més bé tot el contrari, i per això entenem que no pot ser prou per paralitzar la prescripció”, explica el regidor de Compromís.

“En cas de confirmar el Sindic de Comptes que part de la taxa ja està prescrita, per les irregularitats detectades al tràmit, s'hauran de donar moltes explicacions a una ciutadania marejada des del 2006 per l'alcalde Lorenzo Agustí i la seua taxa “fantasma”, ja que la fa aparèixer i desaparèixer segons se li antoixa. Entenem que el Partit Popular alce ara, en 2012, la suspensió del cobrament de la taxa davant el risc que prescriga, i que el Suprem torne a donar la raó al consistori. Però potser siga tard, perquè en cas de confirmar-se la prescripció de l'impost o que el Suprem torne a dir que és una taxa legal, alcalde i regidors del PP hauríen incurrit en pressumpta responsabilitat comptable, per deixar d’ingressar uns diners, entre un milió i milió i mig d’euros, sabent que els havíen de cobrar”, comenta el regidor.

Des de Compromís en Paterna “considerem que el fet més greu de tot açò és que el PP no ha fet cap esforç per informar i cobrar en el seu dia a la ciutadania, convertint a una gran part dels paterners en morosos. I sobretot perquè Lorenzo Agustí va basar la seua campanya electoral de 2007 en la mentida de que anava a llevar la taxa. És cert que va parar el cobrament, però va mentir amb la vigència de la taxa, la qual cosa ha provocat que ara, amb preses, arriben els rebuts i amb recàrrec. Evidentment, el cobrament es farà i qui no haja pagat abans del 20 de juny tindrà més recàrrec i podrà veure com li embarguen el compte del banc”.

“Volem que el Síndic de Comptes pose llum en tot aquest embolic i que done resposta a si la taxa ja esta prescrita, i si confirma les irregularitats detectades al tràmit de suspensió. I si com a conseqüència pot haver un delicte de responsabilitat comptable, que hauria estat comés per tots els regidors del PP presents en la JGL que en 2010 suspén el cobrament del fem sense tindre competències”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: