Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 22 de juny del 2012

COMPROMÍS DENUNCIA UNA DESPESA MUNICIPAL DE 4.000 € EN DVD AL CORTE INGLÉS I FNAC MENTRE ES RETALLA EN SERVEIS PÚBLICS

La formació exigeix conèixer els criteris a l’hora de comprar títols com ‘Una conejita en el campus’ o ‘Resacón 2: ahora en Tailandia’



Compromís considera “un escàndol que l’ajuntament del municipi, i en concret la regidora de Cultura, Elena Martínez, done el vist i plau a una despesa de 4.000 euros en dvd i cd, comprats entre 2011 i 2012 al Corte Inglés i FNAC, mentre el consistori afila la tissora i retalla dràsticament en el poble”.

Part d’aquestos 4.000 euros s’han gastat a l’agost de 2011, època que coincideix amb tot l’enrenou causat pels acomiadaments i amortització de llocs de treball al consistori, amb ple extraordinari inclós. Acomiadaments defensats per Elena Martínez i el regidor de Personal, Jesús Giménez, que coincideix que són de la mateixa àrea de govern que va fer les compres. És a dir, mentre es tirava gent al carrer, no es mirava l’euro en gastar uns 2.000 euros en títols com ‘Jackass’, ‘Una conejita..’. I ara en l’última remesa, ‘Resacón 2’”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “tampoc estan clars els criteris, si és que els hi ha, a l’hora de fer l’adquisició d’aquest material audiovisual, ja que ens trobem amb títols com ‘Una conejita en el campus’ o ‘Resacón 2: ahora en Tailandia’, disponibles en qualsevol videoclub i que no haurien de tindre cabuda en una videoteca municipal”.

Des de Compromís “recordem que aquesta mediateca es va crear fa huit anys com a un servei municipal, amb l’únic propòsit de complir una funció divulgativa i de promoció de la cultura, amb un fons d’obres clàssiques del cinema. No sabem si ‘Una conejita en el campus’ és ja una pel•lícula tipificada com a clàssic, ni què entén el PP com a ‘promoció de la cultura’, o que simplement no porten cap control de la despesa, com altres moltes coses”.

Els objectius de servei públic “haurien d’estar per davant de la ‘demanda popular’, o anem a pagar una pantalla gegant per veure ‘Sálvame’? Per això exigim que des de la regidoria de Cultura s’explique com funciona el sistema per a triar els títols que es compren per a la mediateca de Campament, i perquè no es dona cabuda a títols en valencià, ja que en aquest cas es redueix a l’adquisició del pack de ‘L’Alqueria Blanca’”.

A més a més, “una despesa de 3.950 euros és un insult a la població de Paterna que està patint les retallades directament, amb menys serveis, i una pujada d’impostos abusiva. De la mateixa manera que tampoc oblidem a tota la gent que Lorenzo Agustí li demana ara la taxa del fem de 2006-2007, mentres al consistori no tenen vergonya a destinar diners públics per a comprar aquestes pel•lícules”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: