Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 28 de juny del 2012

COMPROMÍS ES MOSTRA PERPLEX AMB EL REBUIG D’ESQUERRA UNIDA A LES POLÍTIQUES VERDES

Juanma Ramón critica que EU haja recolzat la requalificació de terreny industrial

Compromís per Paterna s’han mostrat hui “perplexos que el regidor d'EU, Javier Parra, haja decidit prescindir del component verd de la seua formació política. Per no dir dels seus arguments absurds a l’hora de votar contra la moció sobre la gestió verda en els polígons de Paterna, ja que segons ell la competitivitat és capitalista”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “en la moció que ens ha consensuat el PP, proposem que l’Ajuntament de Paterna, en col·laboració amb les associacions d’empresaris, elabore i implante un codi de bones pràctiques ambientals per a la gestió mediambiental conjunta dels polígons industrials consolidats, per tal d’augmentar la seua competitivitat front a altres poligons i atraure inversions. Pensem que en aquesta direcció es pot fer molt i, fins i tot, crear llocs de treball gràcies als criteris d’economia verda”.

A més a més, Ramón afegeix que “cal impulsar reunions específiques del Consell Econòmic i Social per a la participació dels actors implicats, i amb l’objectiu d’obtindre una etiqueta verda per als nostres polígons. Això farà que es revaloritze allò que tenim i que està tan abandonat, amb naus sense ocupar i empreses tancades”.

“I en la mateixa línia, seguint amb els criteris ambientals, també hem proposat que l’Ajuntament de Paterna es comprometa a no requalificar més sòl industrial ni a impulsar la creació de nous polígons industrials al nostre terme, sinò a centrar els esforços en millorar els polígons industrials ja existents, per fer-los més atractius per a les inversions externes front als polígons d’altres municipis, alternativa que tampoc accepta EU”.

D’altra banda, sobre l’esmena a la totalitat que Compromís li ha fet a EU en la moció sobre el conflicte miner, Juanma Ramón assenyala que “l’esmena que li hem plantejat no parla en cap moment de llevar les ajudes al sector miner, sinó que es destinen per a impulsar altres sectors, com el de les energies renovables, i així poder recol·locar als miners que pel tancament de les empreses es queden en l’atur. Però el senyor Parra s’ha dedicat a fer demagògia i a manipular el nostre discurs, dient que anàvem contra els treballadors”.

“Tots dos volem mantindre les ajudes als miners, la diferència és que nosaltres  volem les ajudes per a la reconversió del sector en energies renovables i EU es nega a l’evolució i vol les ajudes per a continuar mantenint la mineria com a font d’energia. Mentre, en Paterna no sabem quina és la política energètica d’EU, només que quan venen eleccions sí que saben posar-se l’etiqueta verda”, conclou el regidor Juanma Ramón.



Publicacions digitals:
PATERNA BIZ
CRÓNICA PATERNERA