Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 5 de juny del 2012

COMPROMÍS S’OPOSA RADICALMENT A QUE PATERNA TINGA UN REDUCTE AMB LIMITACIONS LABORALS PER ALS TREBALLADORS DE LA FUTURA ZONA FRANCA

La formació, en el dia que es commemoren els 23 anys de la matança de Tiananmen, lluitarà contra qualsevol vulneració dels drets humans


Compromís per Paterna vol manifestar la seua “total i radical oposició a que el futur parc logístic empresarial, amb zona franca inclosa, que l’alcalde del Partit Popular està anunciant a bombo i plateret en els mitjans, siga un reducte comercial on els treballadors estiguen sotmesos a qualsevol limitació dels seus drets com a persones i com a professionals”.

Les zones franques que funcionen en el món són llocs situats en estats occidentals, amb un permís especial per a no respectar la legislació laboral d’estos països. Són comparables a paradisos fiscals però en l'àmbit laboral, on els treballadors no tenen cap tipus de drets i treballen jornades de 60 o més hores setmanals per sous que no els permeten ni subsistir.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “precisament hui, que fa 23 anys dels greus fets repressors del règim xinés a Pekín en la plaça de Tiananmen, hem de fer un exercici de reflexió i recordar que els drets humans no són moneda de pagament per a fer negoci”.

“Paterna no ha de ser un paradís on qualsevol empresari sense escrúpols puga transgredir les normes fonamentals i tindre treballadors amuntegats fent moltes hores per sous ínfims. Hem d’evitar que el nostre municipi done empar a maquiles o empreses que són subcontractades per grans multinacionals per a fabricar els seus productes amb un cost molt baix i sous que fins i tot arriben a dir-se ‘de fam’. I tampoc estem per a procesos de fabricació que no respecten les normes de protecció del medi ambient com succeix a Xina”, explica el regidor de Compromís.

“Precisament Xina està entre els països esmentats en l’informe ‘Juegos limpios’ que ha fet públic l’organització Red de Solidaritat de la Maquila sobre la precària situació laboral de les persones que treballen fent calçat i roba esportiva de cara als jocs olímpics que enguany es celebren en Londres. En aquest país, només per comentar un exemple de les coaccions als treballadors, donar futllets propagandístics es causa de pèrdua de treball”.

Per tot això, “des de Compromís en Paterna demanarem el recolzament i supervisió del nostre grup en les Corts Valencianes durant la tramitació d’aquesta actuació empresarial que s’ha d’acollir al decret del Consell d’Inversions Estratègiques. No anem a deixar que Paterna siga ni un paradís fiscal ni una subseu de les violacions de drets humans i laborals que dia si i dia també es cometen a la República Popular de la Xina i que en cap cas han de tindre espai a Paterna”, conclou el regidor de Compromís, Juanma Ramón.

Retall: LEVANTE-EMV (5 juny)

Publicacions digitals: