Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 26 de juliol del 2012

COMPROMÍS DENUNCIA QUE EL MODEL DE GESTIÓ DELS SERVEIS SOCIALS DEL PP ES BASA EN LA CARITAT

La formació critica que Agustí genera vots captius a canvi de la concessió d’ajudes individualitzades d’emergència social




Compromís per Paterna considera que “l’equip de govern del Partit Popular disfressa la realitat social del poble i utilitza dades, com les que ens trobem a la premsa, per a tapar amb fum la falta de polítiques de prevenció. El PP entén els serveis socials com el fet de fer caritat amb qui no té, i destina diners a persones que ja estan en exclusió social sense haver-se preocupat d’elles abans”.


La portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, assenyala que Lorenzo Agustí “només fa polítiques de retallades i finalistes amb la gent que es troba en situacions d’emergència. Tot això amb el propòsit de generar vots captius a canvi de concessions d’ajudes individualitzades en emergència social”.

“Li hem de recordar a l’alcalde que el Sistema d’Integració i Inserció Sociolaboral (SIIS) és un fracàs? Que des d’aquest servei es porta la renda garantida i que només es van a pagar dos mesos de 2011? O que l’anunci del Projecte Local d’Inserció Social (PLIS) no se compleix perquè no hi ha cap programa establert?”

A més a més, segons Loles Ripoll, “tampoc s’enrecorda el cap de l’equip de govern de Paterna que, per exemple, en la Coma, un barri on només va a fer-se la foto, sols hi ha mig treballador social i dos baixes sense cobrir per a atendre a les persones amb necessitats? I què passa amb les necessitats bàsiques com menjar, treballar i vivenda? Tampoc estan ateses per aquest ajuntament i, fins i tot, sabem que el Centre de Drogodependència està a punt de tancar pel problema dels diners. Cap on anem amb el PP a l’alcaldia? Cap on van els serveis socials en Paterna? La resposta és prou decebedora: cap al desastre i la inatenció de les persones que ho necesiten”.

En este sentit, “les xifres en ajudes individualitzades són prou rebeladores de la realitat en polítiques socials del PP de Paterna: en el primer semestre de 2007 es destinaren 130.000 euros; en el mateix període de 2009, 300.000 euros; i en els mateixos mesos de 2012, 314.000 euros. La conclusió és que el PP només cura la febra però no la malaltia, i continua negant-se a fer polítiques socials de prevenció que eviten el risc d’exclusió social. Tot el contrari d’allò que anuncien a bombo i plateret en premsa”.

“I hui el PP ha eludit el debat al·legant defectes de forma en comptes de prendre mesures i garantir un futur a les persones que el necessite”, conclou la portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll.

Publicacions digitals: