Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 18 de juliol del 2012

COMPROMÍS DENUNCIA QUE L’AJUNTAMENT DE PATERNA AMAGA UN FORAT DE 10 MILIONS EN EXPROPIACIONS

La formació critica que als pressupostos no s’ha previst cap partida per a cobrir aquest deute que tira per terra el Pla d’Ajust pactat amb Madrid




Compromís per Paterna denuncia que “des del consistori que governa el Partit Popular s’està amagant premeditadament una informació que afecta directament a la ciutadania del nostre poble: un deute de 10 milions d’euros que ha de pagar l’ajuntament en concepte d’expropiacions. Esta quantitat correspon a 4 milions d’euros en sentències que ja són fermes i la resta aniran arribant”.

Segons explica el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, “això l’alcalde ja ho sabia perquè tard o d’hora les sentències arriben i ell no es desconeixedor dels contenciosos que hi ha en marxa per motius d’expropiació de terrenys. Però el més greu de tot és que no s’ha fet una previsió en diners dins dels actuals pressupostos, amb la qual cosa si van arribant les sentències, que arribaràn, ens temem que Agustí haurà de pagar amb cromos del Coyote”.

A més a més, “l’actitud temerària de l’alcalde amb els diners de tota la ciutadania de Paterna tira per terra el Pla d’Ajust pactat amb el Ministeri d’Hisenda i ferix de mort els pressupostos municipals. No hem d’oblidar que cada dia que passa i no es paga a l’expropiat en qüestió, els interessos augmenten i això repercuteix en el deute final”.

“Així, amb estos 10 milions que de moment deu el consistori de Paterna a particulars, la primera autoritat del poble està incurrint en una manipulació informativa davant tota la ciutadania. I si s’atreveix a dir que desconeixia la situació, estarà mentint perquè està molt clar que en aquest cas la ignorància no li val d’excusa perquè això porta un procés legal que dóna pistes del final: pagar”.

Tota aquesta situació es deriva del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de Paterna dels 90, on el particular pot demanar a l'ajuntament que l’expropie si no s’ha portat a terme la previsió del pla general. I s’agreuja amb la inactivitat del govern local. Per exemple, si el pla general tenia previst fer un jardí o una residència i això no s’ha executat, el propietari d’eixe terreny pot demanar a l’ajuntament l’expropiació. I l’ajuntament està obligat a expropiar, és a dir, a comprar eixe terreny.

Ramón afirma que “molts propietaris han demanat a l’ajuntament l’expropiació. Amb esta figura garantixen en teoria uns ingressos pels seus solars, i diem en teoria perquè l’Ajuntament de Paterna no ha pressupostat ni un euro per a este concepte ni al 2012 ni al Pla d’Ajust dels pròxims deu anys”.

“A més, la desídia de Lorenzo Agustí ha contribuït a que aquestes expropiacions arriben als tribunals, ja que no s’ha fet cap esforç per negociar prèviament amb els particulars, convertint-se en l’última de les irresponsabilitats de totes les comeses per l’alcalde”. Per tot això, des de Compromís “exigim que Agustí pacte amb els particulars expropiats una forma de pagament, perquè la situació és inassumible per aquest consistori, en fallida i portat a la ruïna per l’equip de govern del Partit Popular”, conclou el regidor Juanma Ramón.


Retalls: 
LEVANTE-EMV (18 juliol)
LAS PROVINCIAS (18 juliol)


Publicacions digitals:
EL PERIÓDICO DE AQUÍ
HORTANOTICIAS
PATERNA BIZ
CRÓNICA PATERNERA