Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 10 de juliol del 2012

LA RETALLADA D’AGUSTÍ EN SERVEIS SOCIALS INCREMENTARÀ EL RISC D’EXCLUSIÓ SOCIAL A PATERNA

La formació demana la implantació de mesures d’urgència com els menjadors socials

Compromís per Paterna considera que “les polítiques socials de l’ajuntament de Paterna van a la baixa, ja que des de 2010 el retall que patixen és del 15% i sembla que no va a millorar, perquè cada vegada són més les famílies que estan en risc d’exclusió social a Paterna i sense cap tipus d’ajuda municipal. Amb la qual cosa podem trobar-nos amb un increment de persones sense recursos i, per si fóra poc, l’ajuntament les ha abandonat”.

La regidora de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, afirma que “no sols s’ha retallat dràsticament la partida pressupostària destinada a serveis socials. A més a més, el Pla Local d’Inclusió Social (PLIS), anunciat a bombo i platerets fins a la sacietat, encara no s’ha posat en marxa ni sembla que vaja a posar-se”.

Compromís, com a mesura d’urgència, també insisteix en la necessitat de fer menjadors socials, com en altres ciutats, on la gent que no té per a menjar, que cada vegada és més a Paterna, puga fer-ho. Però l’excusa que dóna la regidora Sara Àlvaro és que es farien cues molt llargues. I nosaltres li preguntem: què és més important per a vosté, l’ètica o l’estètica?”.

A Paterna actualment hi ha 2.000 famílies que reben ajudes del Banc d’Aliments, segons dades de l’àrea de Benestar Social, “xifra que si la repercutim sobre la població del municipi pot significar que al voltant d’unes 6.000 persones no tenen per a menjar. I què fa el consistori? Directament no els ajuda i els deriva a aquest lloc, el Banc d’Aliments, oblidant la seua responsabilitat amb la ciutadania de Paterna”.

“I a això cal afegir que mentre l’atur en juny ha baixat en l’Estat espanyol i en el territori valencià, a Paterna ha pujat. És una dada que cal tindre en compte perquè moltes famílies paterneres estan ja fregant el límit de la pobresa extrema, mentre des de l’equip de govern municipal no hi ha cap tipus de reacció”, comenta Ripoll.

Precisament, “el consistori que governa el Partit Popular està fent un abandó de funcions i empra un llenguatge discriminatiu del tot amb la gent que viu en risc d’exclusió social, ja que quan es refereix a les persones que no tenen cap tipus d’ingrés parlen d’ells com a ‘necessitats’. És un llenguatge caspós i no de drets, com hauria de ser”.

D’altra banda, “ens trobem també amb el cas de la subvenció municipal al centre Francisco Esteve, o com diuen ells per als necessitats del Francisco Esteve. Precisament Sara Álvaro feia falsa caritat dient que el consistori avançaria part de la subvenció mentre la conselleria no pagara les nòmines, quan el que hauria de fer és pressionar a la Conselleria, que és del seu mateix partit per a que li augmente la subvenció a aquest centre”.

Per tot això, des de Compromís “insistim en que cal revisar les prioritats a l’hora de fer els pressupostos i en fer modificacions per a prendre mesures d’emergència que acaben amb greus situacions d’exclusió social que ja es viuen a Paterna. I com no, replantejar-se el tema dels menjadors socials sense posar com a excusa que provocaran cues molt llargues al carrer”, conclou Loles Ripoll.



Publicacions digitals:

PATERNA BIZ
CRÓNICA PATERNERA
EL PUNT
PATERNA AL DÍA