Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 31 de gener del 2012

COMPROMÍS DENUNCIA QUE L’AJUNTAMENT DEMANA UNA SUBVENCIÓ PER A NÒMINES DE DOS TREBALLADORS SOCIALS QUE ACABA D’ACOMIADAR

La coalició critica que el programa d’aplicació del Sistema Nacional de Dependència en Paterna està suspés perquè no hi ha personal i que ara es pretén contractar des de Gespa quan això seria il·legal

Compromís considera que l’Ajuntament de Paterna “torna a fer de les seues en quant a desorganització i caos administratiu, ja que acaba de demanar una subvenció per a despeses de personal en els serveis municipals d’atenció a dependents, que ara no té personal perquè foren acomiadats a principis de gener”.

La coalició denuncia que “la tinent d’alcalde Sara Álvaro ja tenia previst des del 13 de desembre que el servei s’encomanara a Gespa, tal i com reflexa l’informe en contra del cap d’àrea de Garantia Social, on diu textualment que ‘no se acredita la necesidad de la encomienda, al prestarse de modo directo por el ayuntamiento de forma muy correcta y más ágil y eficaz (…) evitando así la descoordinación y duplicidades’. Malgrat tindre aquesta informació, el PP decideix acomiadar el 14 de desembre als treballadors socials que prestaven el servei de dependència. Persones que varen ser acomiadades per la seua ‘innecessarietat’, segons el cap de Personal. Amb la qual cosa quedaria clar que este servei s’ha suprimit des de l’1 de gener d’enguany”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “huit dies després de deixar en el carrer als dos treballadors socials, encarrega la contractació de dos persones mitjançant l’empresa pública Gespa per a fer la mateixa tasca. La qual cosa demostra que acomiadant interins no estalvíem res i damunt l’ajuntament de Paterna ha perdut la subvenció de gener i pot perdre una subvenció total de 58.000 euros per no fer les coses com toca”.

En este sentit, Ramón assenyala que “hi ha un informe de la Secretaria del consistori que alerta que una possible contractació dels dos treballadors socials a través de a Gespa no s’ajustaria a la legalitat perquè l’ajuntament ha de procedir a la selecció i contractació del seu personal. Així que estaríem davant un comportament del tot irregular i il·legal”.

“I no sols això. També trobem que un aspecte essencial per a que hi haja un servei és que compte amb persones que puguen donar-lo. Raó per la qual des de Compromís volem avisar l’equip de govern que si no hi ha els dos treballadors socials que cal, la subvenció no arribarà. Potser l’alcalde i els seus regidors del PP estiguen jugant ara a allò de què va ser primer, la gallina o l’ou, però amb els treballadors i la subvenció per a pagar-los el sou”, comenta el regidor Juanma Ramón.

D’altra banda, “volem que algú ens explique perquè en l’expedient de la subvenció no hi ha acreditació del servei, ni enumeració, identificació ni ubicació dels mitjans materials que s’exigeixen per a donar-lo, ja que si esperen que els donen una subvenció només per afirmar que ho tenen tot, estan molt equivocats”, conclou el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.

Retall: LEVANTE-EMV (1 febrer)

Publicacions digitals:
CRÓNICA PATERNERA
LA NOTICIA DIGITAL

dilluns, 30 de gener del 2012

EXCURSIÓ AL PUNTAL DELS LLOPS (OLOCAU)


Dissabte 28 de gener Compromís per Paterna va fer una excursió al poblat íber del Puntal dels Llops, en Olocau. Ací teniu un grapat d'imatges, mentre ja estem preparant la següent excursió per al mes de febrer. Seguirem informant! No podeu faltar!

LA VILA ROMANA, TAMBÉ A LES NOTÍCIES DE CANAL 9


L'informatiu de Canal 9 es fa ressó, hui a migdia, del cas de la Vila Romana de Paterna

MÉS INFORMACIÓ SOBRE ELS DRETS DELS CIUTADANS DE LA UE I DE FORA DE LA UE


Després de la xarrada sobre estrangeria, celebrada el passat dimecres a la seu de Compromís per Paterna, quedaern molts dubtes en l'aire per a la gent que hi va assistir. Per aquesta raó, ací teniu alguns enllaços interessants sobre drets i tràmits oficials a l'hora de gestionar documents i/o demanar certes cobertures:


DEMANDA DEL FÒRUM PER LA MEMÒRIA DEL PV CONTRA L'ESTAT ESPANYOL EN EL TRIBUNAL EUROPEU DE DRETS HUMANS D'ESTRASBURG

La denúncia es per genocidi i crims contra la humanitat durant el franquisme i per violació dels nostres drets fonamentals 



El Tribunal Constitucional espanyol no va admetre a tràmit un recurs d’empara presentat pel Fòrum per la Memòria del País Valencià, en relació amb el genocidi franquista i amb les 6 fosses comunes del Cementeri General de València. Aquestes fosses ocupen una superfície total de 41.020 m2 en les quals, des d’el dia 1 d’abril de 1939 fins el 31 de desembre de 1945, s’han pogut documentar 23.661 persones, totes elles hi llençades durant aquest periode.

Aquest Tribunal diu textualment “que no se ha acreditado la trascendencia constitucional del recurso”, malgrat no posar en dubte la realitat dels fets denunciats ja que especifica que “nada cabe decir sobre su verosimilitud”. En altres paraules i per si no restara prou clar –des de ja fa molts anys- que tot està lligat i ben lligat.

Tancades les portes de l’ordenament jurídic espanyol, el Fòrum ha presentatdenúncia davant el Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg. Considerem que si l’Estat Espanyol nega als seus ciutadans la recerca, aclariment i reparació dels crims de la dictadura, és la nostra obligació moral insistir en la seua denúncia, exigir la veritat i demanar justícia i memòria. una

Quan drets bàsics, com ara el d’informació, són conculcats per part d’un sistema polític i judicial, hereu de les trames de la dictadura, n’hi ha quelcom més que una simple voluntat d’ocultació. N’hi ha també, cap pensar, una complicitat última amb els fets que denunciem, una seqüència lògica de responsabilitat per part d’aquest estat dit de Dret amb el règim anterior, una naturalesa heretada o, sense més, continuista de l’estructura de poder franquista.

Es tracta d’una simple qüestió de Drets Humans. L’Estat Espanyol no semblaallò tan elemental com l’existència de nombroses fossesper tot el territori, repletes de persones víctimes de la repressió general, afussellades, estrangulades, ofegades, apallissades o mortes sota les terribles condicions socials que va imposar la dictadura duranttots els anys en què va oprimir la població que havia perdut la guerra. ser sensible a comunes escampades

COMPROMÍS ACUSA AGUSTÍ DE SER CORREPONSABLE EN LES IRREGULARITATS URBANÍSTIQUES DEL PAI DE LA VILA ROMANA

La coalició denuncia que Agustí eludisca responsabilitats i li exigeix la reposició de la legalitat urbanística, a més de la immediata protecció del jaciment romà

Compromís per Paterna, després de conéixer que el Fiscal demana la nul·litat de la reparcel·lació del Sector Río, aprovada pel ple del 2 de novembre de 2007, per haver-se atribuït indegudament a Proyectos Paterna S.L. una edificabilitat que no li correspón per considerar-li propietari del vial Santíssim Crist de la Fe, “considerem Lorenzo Agustí corresponsable de totes les irregularitats detectades pel Fiscal sobre el PAI de la Vila Romana, ja que l’alcalde coneix des del principi que el promotor tenia en la seua parcel·la un vial, el del Santíssim Crist de la Fe, de titularitat municipal des de 1972”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “tot comença quan l’alcaldia estava governada pel PSOE-EU i quan arriba el PP, podia haver-ho regularitzat, tal i com indiquen els informes dels tècnics que han passat per la Comissió Informativa de la Vila Romana. Però Lorenzo Agustí decideix mirar cap a un altre costat i acorda la reparcel·lació definitiva en 2007. La història del pelotaso és així: el PSOE-EU centra, el PP remata i gol”.
Segons Ramón, “no entenem que ara l’alcalde, Lorenzo Agustí, s’espolse les responsabilitats i demane nous informes, quan en té un de l’arquitecte municipal del 10 de novembre de 2011, on textualment diu que “corresponde a la reparcelación el cálculo del aprovechamiento tipo, es decir que el aprovechamiento tipo es provisional y la reparcelación está facultada para recalcularlo”.

“Les diligències del Fiscal són demoledores i demostren totes les irregularitats en el procés de reparcel·lació del Sector Río, que es va aprovar en 2007, amb els vots del PP i Lorenzo Agustí com alcalde. Fet molt estrany quan en 2005, Agustí, des de l’oposició, reclamava la titularitat municipal del vial”.

Des de Compromís “exigim  que l'Ajuntament repose la legalitat urbanística basant-se en la protecció total del jaciment, de cara a que puga ser visitat pel poble amb un itinerari de visites guiades, sense que la operació tinga cap cost per al municipi”.

I també “cal exigir a l’alcalde que done explicacions sobre el deplorable estat de conservació de la part del jaciment de la Vila Romana que es troba en la parcel·la municipal, i que està pràcticament igual que quan va trobar-se, tot envaït pels matolls i deixant-se perdre’s, sense cap tipus de protecció. Si aquesta és l’estima que sent l’ajuntament de Paterna pel seu patrimoni històric, no ens estranya l’actual estat de deteriorament que s’observa al lloc”, afirma Ramón.

“Estem parlant que aquest jaciment de la Vila Romana de Paterna canvia la història del municipi. És una troballa cabdal per a parlar de l’origen d’època romana del poble, ja que aquestes restes arqueològiques expliquen que hi havia un centre de producció que va estar funcionant durant set segles, segons les dades dels arqueòlegs. Compromís treballarà per la recuperació del patrimoni històric paterner i perquè el poble conega un jaciment que està més amagat pel PP que pels matolls i la terra que el cobreixen”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Retall: LEVANTE-EMV (28 gener)

Publicacions digitals:
EL PERIÓDICO DE AQUÍ
PATERNA BIZ
HORTANOTICIAS
CRÓNICA PATERNERA

divendres, 27 de gener del 2012

COMPROMÍS CONSIDERA QUE LES CONTRACTACIONS MENORS DE SUMPA ESTAN FORA DE CONTROL

La coalició vol saber perquè Broseta Abogados canvia en tres mesos les normes de contractació de Sumpa

Compromís ha demanat per registre el llistat de tots els contractes menors que s’han fet a través de la Societat Urbanística Municipal de Paterna (Sumpa), “ja que volem donar-li el benefici del dubte a la regidora Maria Villajos quan diu que aquest ajuntament és transparent del tot. Però mal comencem perquè de moment ens hem trobat amb que el reglament per a fer contractacions menors en Sumpa es va canviar tres mesos després que s’haguera aprovat. Raó per la qual pensem que s’ha fet un malbaratament dels diners públics per la mànega ampla que suposen les noves normes”.

Des de la coalició afirmen que “no ens conformem amb la interpretació de mínims que el Partit Popular fa sobre la Llei de Contractació, per la qual cosa insistim en una transparència absoluta”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “les instruccions internes de contractació de Sumpa per a obres, serveis i subministres de quantia inferior a 50.000 euros es varen aprovar en octubre de 2008 i en gener de 2009 s’aprovaren unes altres, redactades per Broseta. Què ha canviat en tres mesos per a que es tornen a redactar unes instruccions noves? Quant ha costat a les arques municipals que Broseta fera la nova redacció?”.

A més a més, Ramón explica que “contrastant el primer reglament amb el segon fet per Broseta ens trobem que l’últim obri la porta a l’obscurantisme econòmic, perquè permet contractar sense plecs de condicions ni contracte, només incloent la factura i aprovació del pagament o de la despesa, sense que s’incloga cap certificat on s’indique que hi ha prou diners als pressupostos”.

Tot això “ens planteja molts dubtes sobre els diners que aquest ajuntament s’ha gastat, i que ningú sap qui els ha autoritzat, com ara els 58.000 euros per a Evren i el seu estudi d’avaluació ambiental, que encara estem esperant que algú justifique eixa despesa. No hem d’oblidar que estem parlant de diners públics i que alhora estem sentit com des de l’equip de govern s’omplin la boca diguent que tot és transparent. Res més lluny de la realitat”.

“Per tot això Compromís està demanant fa molt de temps transparència en l’actuació de l’equip de govern, transparència que només es demostra aportant la documentació que els demanem o tenint accés sense cap tipus d’entrebanc.

Així Compromís, mitjançat una moció, demanarà la voluntat de l’adminsitració a l’hora de donar explicacions sobre el seu funcionament”.


“Pensem que Paterna necessita actuacions com les que proposarem a la moció, perquè l’ajuntament funciona amb els diners de tots i, per aquesta raó, la ciutadania del poble ha de saber què és fa amb tot el que es recapta amb els seus impostos. Per no dir que també exigirem que es conteste com cal a la ciutadania que demanda informació, ja que es tarda molt o ni tan sols se’ls contesta. I com a exemple d’això està la bústia ciutadana del poble que estar està però no dóna el servei que hauria de donar”, conclou el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.

Publicacions digitals:

dijous, 26 de gener del 2012

MANIFESTACIÓ PER A DIR NO A LES RETALLADES EN SERVEIS PÚBLICS


Hui dijous, a partir de les 18.15 hores, en la pl/Sant Agustí, hem de tornar al carrer per a defensar els serveis públics. No podem tolerar les retallades que projecta el Consell i que són un greu atac a les ciutadanes i ciutadans i posen en perill el benestar i l’atenció a les valencianes i valencians.

Des de Compromís sempre hem defensat el sector públic valencià i estem al costat d’aquelles persones que treballen dia a dia per a donar un bon servei a la ciutadania. El problema de les retallades, però, no sols afecta a les treballadores i treballadors de l’administració pública valenciana, sinó que ens afecta a totes i tots.

Per això, des de Compromís fem una crida a tots els seus càrrecs públics i orgànics, militants i simpatitzants a eixir demà al carrer i a participar en les manifestacions convocades a València, Castelló i Alacant pels sindicats. Vos animem a que acudiu amb les banderes de Compromís per a demostrar el nostre suport a estes reivindicacions.

A València ens concentrarem hui a la porta de l’església de Sant Agustí a les 18.15 hores. Tindrem pancarta i repartirem adhesius. Per això, preguem la vostra màxima participació i el vostre suport

COMPROMÍS DENUNCIA L'OCULTAMENT DE L'EXPEDIENT D'UN MAGATZEM PETROLÍFER EN EL PORT DE VALÈNCIA

Juan Ponce assenyala que la Conselleria té obligació d'ampliar el període d'exposició pública d'aquest expedient 


El portaveu adjunt del grup parlamentari Compromís en Les Corts, Juan Ponce, ha sol·licitat a la Conselleria de Territori i Medi Ambienti una ampliació del termini d'exposició pública del projecte d'instal·lació d'un magatzem de productes petrolífers de 139.000 m³ en el port de València (Expedient número AAIII/2008/16/46, a instàncies de Galp Energia Espanya, SAU. DOCV 6675 de 21-12-2011, pàg 41258) ja que l'expedient no estava disponible per a la seua consulta per la ciutadania a l'Ajuntament de València com obliga la legislació.

Segons la normativa vigent l'expedient d'este projecte havia d'haver estat des del 22 de desembre de 2011 disponible a la ciutadania durant 30 dies hàbils. Però després de tractar Compromís de tindre accés al mateix la setmana passada a l'Ajuntament de València, s'ha constatat que no estava en exposició pública i el consistori no ha pogut facilitar-ho fins al dimarts 24 de gener.

El portaveu de Compromís a l'Ajuntament de València, Joan Ribó, culpa d'esta irregular situació al regidor responsable de l'àrea d'activitats i indica que “és una mostra més de fins a quin punt el funcionament de l'ajuntament és caòtic, ineficient i poc transparent, la qual cosa no és atribuïble als funcionaris sinó als seus responsables polítics”.

Per la seua banda Juan Ponce ha indicat que “ara la Conselleria té l'obligació d'ordenar que s'amplie el període d'exposició pública d'este expedient ja que es tracta d'un projecte que consta de milers de pàgines, plànols i una altra documentació, i que no pot ser revisat d'un dia per a un altre, i encara més si es pretén estudiar-ho en profunditat per poder avaluar què repercussions pot tenir per a València i tota la seva costa”.

Des de Compromís volem estudiar a fons este projecte d'emmagatzematge de productes petrolífers amb capacitat per 139.000 m³ ja que ens preocupen diversos aspectes que cal conèixer detalladament, com l'origen i destinació dels productes petrolífers, el grau de perillositat de la instal·lació per als treballadors, la població en general i el medi ambient ja que se situa en un moll guanyat al mar i en cas de fugides els corrents dominants arrossegaran el fuel cap al Parc Natural de l’Albufera".

Segons Ponce “un projecte d'este calibre ha de respondre a qüestions claus abans d'autoritzar-se, com per exemple si aguantaria un sisme submarí, de quina intensitat?, si són suficients les mesures de seguretat en cas d'accident o atac terrorista, i de quina forma van a ser distribuïts estos productes ja que és de suposar que serà per carretera travessant barris de la ciutat”.

COMPROMÍS PROPOSA LLEI PER A REGULAR ELS REGALS ALS POLÍTICS I FUNCIONARIS PÚBLICS

dimecres, 25 de gener del 2012

COMPROMÍS CONTEMPLA LA POSSIBILITAT DEL CONTENCIÓS PER A EXIGIR LA NULITAT DEL PLE I REIVINDICAR ELS SEUS DRETS COM A OPOSICIÓ

La coalició s’empara en un informe favorable de l’Oficial Major sobre el recurs que va presentar per a impugnar el ple dels pressupostos i dels acomiadaments dels interins

Compromís, que hui en el ple de gener rebrà la comunicació oficial de la desestimació del seu recurs per a impugnar el ple de desembre, considera que “dur a l’ajuntament de Paterna a un contenciós-administratiu és una possibilitat que cada vegada té més sentit, més quan tenim informes com el de l’Oficial Major de Paterna on clarament es constata que els arguments que als quals ens acollim per a impugnar són més sòl·lids i amb rigorositat jurídica del que diu el lletrat municipal en el seu informe”.

El regidor de Compromís per Paterna, Juanma Ramón, explica que l’Oficial Major assenyala en el seu escrit que “la urgència dels assumptes a tractar primer en les comissions no està motivada i que aquesta, per ser un concepte indeterminat no pot estar sotmés a la discrecionalitat de qui governa, és a dir, l’assumpte és urgent o no ho és”.

“És donar-nos la raó en allò que hem denunciat més d’una vegada, que l’alcalde del PP i el seu equip de govern estan convertint allò extraordinari i urgent en ordinari i no urgent, interceptant i coaccionant la funció fiscalitzadora de la seua activitat que li pertoca a l’oposició”, afegeix.

“Com diu l’informe de l’habilitat nacional, no consta en cap acta la motivació de la urgència, defecte que determina la invalidesa del procés. És a dir, caldria tornar de nou al punt de partida, abans del ple de desembre ja que seria declarat nul”.

D’altra banda, sobre els arguments que empra el lletrat municipal per a tombar el recurs de Compromís en quant al punt de la Relació de Llocs de Treball (RLT), “l’Oficial Major és molt clar en destacar que les al·legacions de la RLT tenen com a resposta escrits remesos pel regidor de Personal, corporatiu sense competències per a fer aquest tràmit, no sols perquè li toca al Ple sinó també perquè només poden respondre els tinents d’alcalde. Amb la qual cosa estaríem davant una irregularitat molt greu que constitueix un acte nul de ple dret”.

Per últim, sobre les competències pròpies i impròpies, “ens quedem sense paraules quan l’habilitat nacional diu que ‘estem davant una matèria on hi ha una certa discrecionalitat en les eventuals decisions del poder públic municipal’. Això per a Compromís es reflexa en les últimes actuacions de l’equip de govern municipal: tinc diners, és competència pròpia; no tinc diners, és competència impròpia”, subratlla el regidor Ramón.
Així, “des de Compromís, i malgrat que ens acusen de judicialitzar la vida política municipal, estem esgotant les vies de comunicació amb l’equip de govern abans d’anar pel camí d’un contenciós-administratiu. Però tot ens aboca a reivindicar la nostra tasca d’oposició mitjançant esta via. Anem a valorar avantatges i desavantatges, i després donarem el següent pas. Però tots els arguments, i l’alcalde ho sap, estan de la nostra banda”, conclou Ramón.

Retall: LEVANTE-EMV (25 gener)

Publicacions digitals:
HORTANOTICIAS
LA NOTICIA DIGITAL

dimarts, 24 de gener del 2012

VINE D'EXCURSIÓ AMB COMPROMÍS: DISSABTE ANEM AL PUNTAL DELS LLOPS

Compromís per Paterna ha organitzat una excursió, oberta a tota la ciutadania, per a aquest dissabte 28 de gener, per a visitar el poblat íber del Puntal dels Llops en Olocau (València)


El punt de trobada serà la gasolinera BP que hi ha en Mont-Canyada, a les 8.45 del matí este dissabte 28 de gener. Des d'ahi, amb cotxe particular, farem el trajecte cap a la població d'Olocau. Allí, el següent punt de trobada serà el cementeri, on deixarem aparcats els cotxes per tal d'iniciar el passeig. La duració prevista de l'excursió és de 2 hores, amb una dificultat baixa-mitja. 

No pots oblidar l'entrepà per a esmorzar, aigua, un càlcer adequat per a caminar per la muntanya, gorra i roba d'abric.

Si vols conéixer un poc més sobre la història del poblat íber del Puntal dels Llops, feu clic ACÍ.

Te recordem que cada menor que vinga a l'excursió ha d'estar acompanyat  per un adult que es faça responsable d'ell. T'esperem!


DEMÀ XARRADA SOBRE ELS DRETS DE CIUTADANIA DE LES PERSONES COMUNITÀRIES I DE FORA DE LA UE


Demà dimecres 25 de gener, a les 19.30 hores, en la seu de Compromís Paterna (c/Mestre Canós, 2), l'advocada Amparo Gil parlarà sobre els drets laborals, el dret a la targeta sanitària i Seguretat Social, el dret a places escolars i a ajudes socials de les persones comunitàries i de fora de la Unió Europea. 

Presentarà la xarrada la portaveu municipal de Compromís per Paterna, Loles Ripoll. T'esperem!!

FEU LA VOSTRA APORTACIÓ A LA CARAVANA D'ALIMENTS PER AL SÀHARA


L'ONG Sàhara Lliure de Paterna continua arreplegant esta setmana aliments i medicines per a enviar als campaments sahrauis. Podeu participar amb arròs, sucre, llegums... i tot allò que no tinga una caducitat immediata.I també estan arreplegant medicines, ja que fan molta falta als campaments i poden salvar vides.

Així que si voleu contribuir a pal·liar un poc les necessitats alimentàries i sanitàries dels sahrauis que viuen als campaments, podeu fer les vostres aportacions d'aliments i medicaments en la seu de l'ONG Sàhara Lliure (està en l'estació del metro de Paterna), dimarts i divendres d'esta setmana de 19.15 a 21 hores. Si no podeu anar en aquest horari i voleu col·laborar, telefoneu al mòbil de l'associació (650 647 627)

Gràcies per la vostra col·laboració desinteressada!! 

COMPROMÍS PROPOSA LA CREACIÓ D'UNA COMISSIÓ PERMANENT EN LES CORTS PER A L'ESTUDI DELS GRANS PROJECTES

El grup parlamentari Compromís ha registrat en el parlament valencià una proposta de creació d’una comissió permanent no legislativa per a l’estudi dels grans projectes i infraestructures


L’objectiu d’esta comissió és valorar la relació cost-rendibilitat des del punt de vista econòmic, social i ambiental de les infraestructures, projectes i esdeveniments realitzats, així com dels que es pensen realitzar en un futur, per arribar al màxim consens polític i social possible en est àmbit.

Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “hem pogut comprovar com els distints governs del Partit Popular han desenvolupat grans projectes i esdeveniments sense cap tipus de planificació, amb una megalomania que només buscava el rendiment electoral”.

“El cost descontrolat d’estos grans projectes –ha afegit Oltra- ha provocat la gravíssima situació econòmica que està patint la Generalitat i a la vegada ha facilitat la corrupció i el saqueig de les arques públiques”.

Per a Oltra “en esta comissió s’haurien d’estudiar totes les grans infraestructures i esdeveniments que ja estan en marxa, (Àgora, Gran Premi Fòrmula 1, Aeroport de Castelló, Ciutat de la Llum etc..) i aquelles que es pensa projectar per a què s’avalue a fons la seua viabilitat o es troben eixides per a les grans infraestructures ja existents”.

Una comissió així ens ajudaria a invertir de manera responsable i racional els diners públics, i gestionar de manera transparent i participada els grans projectes i infraestructures”, ha conclòs la diputada de Compromís.

COMPROMÍS RECLAMA AL CONSELL QUE ACTUE PER A ABAIXAR EL PREU DE LA ITV

El grup parlamentari Compromís presenta una proposició no de llei en Les Corts en què reclama al Consell una autèntica liberalització del Servei d’Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) per a actuar contra la problemàtica de què el País Valencià siga el territori de l’estat on més car és passar la ITV


Segons ha assenyalat el diputat de Compromís, Fran Ferri, “la privatització de les estacions d’ITV que gestionava directament la Generalitat realitzat pel govern del PP no ha significat una autèntica liberalització del sector, sinó tot el contrari ha conduït a la creació d’un negoci en règim d’oligopoli, que ha suposat l’encariment d’este servei i el benefici d’unes empreses molt concretes”.

“A més som una de les poques autonomies on no està establida la gratuïtat de les segones inspeccions quan els vehicles no passen la ITV i tornen en un curt període de temps, tot i que el govern del PP porta des del 2008 anunciant que rectificaria en este aspecte, cosa que no ha complit”.

Per al diputat de Compromís “la situació s’agreuja si tenim en compte que els ciutadans i ciutadanes del País Valencià pateixen un greuge comparatiu amb la resta de la ciutadania de l’Estat en haver de pagar una prova de sonometria que la conselleria encara no ha demostrat que siga efectiva en la Inspecció Tècnica de Vehicles”

És per tot açò que Compromís reclama al Consell una actuació concreta per a abaixar el preu de la ITV i això passa per aprofundir en una autèntica liberalització de la Inspecció Tècnica de Vehicles que situe els preus en uns marges de lliure competència i no d’oligopoli o monopoli, d’esta manera proposem que l’administració autonòmica autoritze centres com ara tallers mecànics i concessionaris de vehicles perquè, mitjançant inspectors independents, puguen oferir igualment este servei de revisió de vehicles, amb la qual cosa s’augmentaria el nombre de punts d’inspecció.

divendres, 20 de gener del 2012

COMPROMÍS EXIGEIX QUE ES GARANTISCA EL DRET DE LA CIUTADANIA A ACCEDIR A LA INFORMACIÓ PÚBLICA

La coalició considera que és una obligació municipal encaminada al foment de la participació ciutadana

Compromís demanarà, via moció en el proper ple de gener, que l’Ajuntament de Paterna “garantisca el dret de la ciutadania del municipi a accedir a la informació i documentació pública, dret que representa el principi bàsic per a garantir també la transparència administrativa, pilar bàsic de la democràcia ben entesa des de Compromís. Garantir aquest dret és una obligació municipal que va encaminada a fomentar la participació ciutadana”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “ es tracta que l’autoritat municipal, l’equip de govern del Partit Popular, assegure un autèntic dret a saber de la ciutadania, que qualsevol ciutadà puga, amb l’adequada sol·licitud, tindre accés a documents i informació en poder de les autoritats públiques”.

El regidor assenyala que “informació com la que es trobava a les actes de la Junta de Govern Local, abans accessible al web municipal, ara es desconeix perquè no es fan públiques. O la contabilitat analítica del consistori, perquè els veïns puguen saber què costa cada servei; o en què es gasten les partides de les despeses; o el perquè les transferències de crèdit entre partides són aspectes totalment desconeguts i mostra de l’oscurantisme del PP en la gestió dels nostres diners”.

En este sentit, Juanma Ramón recorda que l’alcalde en la seua presa de possessió “va parlar de democràcia plena i va fer seua la Declaració de Drets Humans, raó per la qual pensem que ja és hora de recordar que l’article 30 de la nomenada declaració diu entre altres coses que tot individu té el dret d’investigar i rebre informacions i opinions”.

A més a més, “som partidaris que aquesta petició d’informació pública s’aplique a tota l’Administració municipal, així com a entitats privades que realitzen funcions públiques, siguen empreses municipals o mixtes, sense suposar cap cost en omplir les sol·licituds i veure els documents”.

“És necessari que l’administració municipal es comprometa a facilitar i implementar un procés de lliurament d’informació i documentació pública a tot aquell ciutadà que, prèvia sol·licitud, ho demane. I l’Ajuntament de Paterna s’ha de comprometre, en un termini no superior a 15 dies laborals, a fer una revisió ràpida de les sol·licituds d’informació, sense donar cabuda al silenci administratiu, ni positiu ni negatiu”.

“Per això en la moció fixem un límit de 15 dies, perquè no és de llei ni es pot permetre que una administració arribe a tardar en donar resposta i accés a la informació pública al voltant de més de 60 dies, cas de les institucions públiques espanyoles. Trobem casos fora d’Espanya, com el de l’administració d’Estònia, que només tarda cinc dies contestar; o Romania, on es tarda uns 10 dies. Fins i tot la mitjana europea en el termini de resposta és, com a màxim, de 15 dies, els mateixos que demanem per a l’Ajuntament de Paterna”, conclou el regidor de Compromís, Juanma Ramón.

Publicacions digitals:

dijous, 19 de gener del 2012

COMPROMÍS ENCETA L'ELABORACIÓ D'UNS NOUS ESTATUTS PER A ENFORTIR LA COALICIÓ

La Comissió Política de Compromís ha decidit iniciar el procés d’elaboració d’uns estatuts per a consolidar la plataforma electoral com a organització política i obrir-se a la ciutadania


Compromís ha creat un grup de treball format per delegats del Bloc, d’Iniciativa, dels Verds i dels independents que serà l’encarregat de la redacció d’els nous estatus de la coalició Compromís.

Els terminis marcats estableixen que al mes de març es culmine este procés estatutari amb la ratificació del mateix per part dels òrgans pertinents dels partits que composen Compromís. Al mes de maig, coincidint amb l’aniversari de les darreres eleccions municipals i autonòmiques, Compromís té intenció de realitzar un acte que servirà de posada de llarg dels nous estatuts de la coalició.

Esta articulació establirà els nous òrgans de govern de la coalició, l’organització territorial, la celebració d’assemblees o l’elecció de candidats, entre altres qüestions. La intenció és que amb estos nous estatuts els partits polítics de la coalició mantinguen la seua plena independència però establisquen acords conjunts en els òrgans competents de Compromís. Així mateix s’establiran els mecanismes d’adhesió d’independents i la seua participació en la coalició.

Esta proposta té també com a intenció dotar de mecanismes de funcionament la convivència de les distintes organitzacions que composen Compromís en el tot el territori. D’esta manera s’establirà el seguiment permanent de les necessitats que a la coalició o als seus membres els puguen sorgir en el dia a dia, mantenint una relació fluïda amb les organitzacions locals, atenent als càrrecs públics i responent a les necessitats organitzatives.

Segons ha declarat el portaveu de Compromís, Enric Morera, “volem fer un Compromís més fort, més ample i que possibilite la participació directa de tots els ciutadans que ho desitgen. Hi ha molta gent que ha treballat amb nosaltres i que no forma part dels partits que composen la coalició que amb estos nous estatuts podran incorporar-se al projecte de ple dret.”

“Es tracta d’establir uns estatuts innovadors que ens desmarquen del partits tradicionals i que servisquen per a posar la política al servei de les persones. El nostre objectiu a curt termini és que Compromís siga la clau que faça factible el canvi polític que necessita el nostre país”, ha assenyalat Morera. 

CONTINUA LA POLÈMICA AL VOLTANT DE LA VILA ROMANA







El col·lectiu Abusos Urbanísticos No apareix hui al diari Levante-EMV, edició de l'Horta, denunciant irregularitats en la reparcel·lació del PAI de la Vila Romana de Paterna.

COMPROMÍS DENUNCIA LA RÀPIDA PROLIFERACIÓ D’ABOCADORS IL·LEGALS EN LA VALLESA

La coalició lamenta que el PP haja ignorat la seua advertència amb el tancament de l’ecoparc i el miniecoparc de la Canyada i alerta que el desmantellament de la unitat mediambiental de policia agreujarà la situació

Compromís, després d’alertar a l’equip de govern del Partit Popular que el tancament de l’ecoparc de Paterna i del miniecoparc de la Canyada provocaria la proliferació d’abocadors il·legals, denuncia “la ràpida aparició d’àrees en la Vallesa on ja s’acumulen el fem i els enderrocs sense que ningú ho impedisca”.

A més a més, “al web municipal, on es parla del tancament de l’ecoparc, hi ha una total desinformació sobre on s’han de dur ara els enderrocs, quina és la ruta d’accés a les instal·lacions o cóm s’ha d’acreditar un ciutadà per a fer ús de l’ecoparc, amb la qual cosa el consistori es fa corresponsable de la degradació del bosc i dels comportaments incívics”.

Des de la coalició “lamentem que la nostra advertència, feta fa menys de deu dies, siga una trista realitat que pot destrossar el patrimoni natural de Paterna que representa la Vallesa”. El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, recorda que “l’ajuntament està obligat subsidiàriament a netejar totes les zones del municipi on es produïsquen abocaments il·legals com el que ara afecta a la Vallesa”.

Ramón assenyala que “si el terreny no és propietat municipal, com va passar amb l’abocador il·legal de la Lloma de les Bombes en terrenys militars, el consistori té dos opcions: avisar als propietaris i que ho netegen o netejar-ho i després passar la factura. Però el PP està aplicant a la Vallesa el criteri del regidor Palma: que la protecció mediambiental no és prioritària”.

Per al regidor de Compromís en Paterna, “l’equip de govern del PP està incomplint la norma bàsica que existeix en la gestió ambiental, la prevenció. Mostra una clara irresponsabilitat mediambiental a la qual cal afegir la irresponsabilitat econòmica, perquè per a solucionar aquestos abocaments il·legals va a generar-se més despesa de la que s’hauria fet si s’hagueren aplicat mesures de prevenció. Estalviar és fer les mateixes accions però amb menys diners, i no deixar de donar serveis com fa el PP amb el seu modus operandi habitual”.

“El mes de gener està convertint-se en un mes negre per al medi ambient de Paterna, ja que en quinze dies assistim a la desaparició de la unitat de policia mediambiental, al tancament de l’ecoparc i a la proliferació de brutícia en la Vallesa”, conclou el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.

Retall: LEVANTE-EMV (19 gener)

Publicacions digitals:
HORTANOTICIAS
EL PERIÓDICO DE AQUÍ
PATERNA BIZ
EL PUNT 
LA NOTICIA DIGITAL

dimecres, 18 de gener del 2012

COMPROMÍS ENCETA LA CAMPANYA #fabratenimfred A TWITTER PER A CONÉIXER EL MAPA D'ESCOLES SENSE CALEFACCIÓ I LLUM

La resposta no s’ha fet d’esperar i moltíssims alumnes i també professors han enviat informació de la situació real dels centres que depenen de la Conselleria d’Educació, com ara escoles d’infantil i primària, instituts de secundària i formació professional i també escoles oficials d’idiomes
La campanya, que va començar ahir dimarts, ja ha constatat la manca de calefacció o electricitat a instituts o col•legis d’Albaida, Villena, Almassora, la Vall d’Alba, Muro d’Alcoi, Beneixama, Càrcer, la Pobla de Vallbona, Elda, Xest i Pego.

Segons el portaveu de Compromís, Enric Morera, “les informacions que ens arriben són molt preocupants, ens agradaria que la nova consellera d’Educació donara explicacions per a saber on estan els diners que s’haurien de destinar al benestar dels alumnes que es formen als centres públics del País Valencià i que, per contra, han d’anar abrigats i amb mantes a classe per a no congelar-se dins de les aules”.

Morera ha lamentat que als informatius de Canal 9 de hui, “la notícia haja estat sobre l’onada de fred, però no han parlat de l’onada de fred i de vergonya que patim als centres educatius públics, sense llum i sense calefacció, el que ens situa al capdavant de la vergonya i de la misèria i també demostra, una vegada més, la incapacitat del PP per a gestionar, per a governar i per assegurar el benestar de les valencianes i els valencians”.

Des de Compromís consideren que el pitjor enemic de la imatge de País Valencià “és el mateix Consell, el PP, que permet que joves que van a estudiar estiguen a cinc graus a classe i caldria que ens donaren explicacions urgents de per què passen estes coses i quan de temps tardaran en normalitzar la situació”, segons Morera. 

Per eixe motiu, la coalició valencianista, progressista i ecologista ha registrat preguntes en les Corts “demanant explicacions urgents i clares d’esta situació tan penosa la qual ens explica per què tenim uns índex tan elevats de fracàs escolar al País Valencià, en part perquè no es donen les condicions oportunes per als alumnes”.

dimarts, 17 de gener del 2012

XARRADA-DEBAT SOBRE LA REVISIÓ DEL PGOU DE PATERNA


Divendres 20 de gener l'Associació de Veïns de la Canyada organitza una xarrada-debat sobre la revisió del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) de Paterna, la tramitació del qual ja s'ha iniciat. L'acte es celebrarà divendres a les 19 hores en saló d'actes del Centre Social de la Canyada.

EDUCACIÓ NO INFORMA ALS CENTRES SOBRE QUÈ FER AMB LES INSTAL·LACIONS ESPORTIVES DEFECTUOSES MENTRE ESPEREN LA SUBSTITUCIÓ

Compromís presenta en les Corts preguntes sobre la inspecció d’equipaments esportius realitzada per l’Institut de Biomecànica de València a instància de la Conselleria d’Educació en els centres educatius

Des de principis de novembre de l’any passat els col·legis i instituts estan rebent comunicació de la conselleria sobre els resultats de les inspeccions sobre les seues instal·lacions esportives, bàsicament cistelles de bàsquet, i en els casos d’informes desfavorables se’ls anuncia que l’empresa adjudicatària del material esportiu retirarà i substituirà eixes instal·lacions.

Segons ha assegurat la portaveu adjunta Mónica Oltra “en dites comunicacions no s’informa als centres educatius de quan va a realitzar-se la substitució de les instal·lacions defectuoses i no es dóna cap instrucció als centres sobre com actuar fins que es realitzen eixes substitucions”.

“S’ha de tindre en compte que la revisió de les instal·lacions esportives dels col·legis valencians va sorgir després del tràgic accident que es va produir en un institut de Vilamarxant, quan un jove de 15 anys va morir després de caure-li damunt una cistella de bàsquet, així que per garantir la seguretat de l’alumnat Educació hauria d’informar els responsables dels centres de com actuar fins que es produïsquen les substitucions”.

Segons Oltra “mentre els centres educatius esperen l’actuació en les seues instal·lacions esportives defectuoses, en eixes instal·lacions o al voltant d’elles continuen desenvolupant-se les activitats habituals de l’alumnat, per eixe motiu la conselleria hauria de precisar si s’ha d’acordonar la zona on estan situats equipaments com per exemple les cistelles de bàsquet que han de ser substituïdes o s’ha de prendre alguna altra mesura”.

COMPROMÍS MANIFESTA LA SEUA INDIGNACIÓ I IMPOTÈNCIA DAVANT EL TANCAMENT DE LA COMISSIÓ DE LA VILA ROMANA

La coalició titlla de ‘paripé’ la comissió i assenyala que l’equip de govern i la resta de l’oposició no han mostrat cap interés

Compromís, després de celebrar-se este matí la que “definitivament és l’última sessió de la comissió informativa de la Vila Romana”, manifesta la seua “indignació i impotència davant aquest tancament en fals, perquè continuen havent dades que no estan clares i que ara mai s’aclariran”.
El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “des d’un principi la comissió ha estat mal plantejada i mal orientada, convertint-se en un paripé de govern, PSOE i EU, i tenim la sensació que s’ha volgut demonitzar el nostre grup municipal davant els tècnics municipals que han intervingut en ella”.

En este sentit, “aprofitem per agrair públicament la participació de tots aquells que han estat citats per a respondre preguntes sobre la Vila, i volem deixar clar que mai ha estat la nostra intenció fer comparéixer a ningú i que es sentira com en el juí de Nuremberg”.

A més a més, Ramón recorda que “esta comissió es crea a proposta de Compromís i arran d’una moció consensuada per tots els grups municipals. Si no volien que això tirara endavant, que no hagueren recolzat la moció”. I afegeix que “tampoc entenem la postura de la resta dels grups d’oposició, que a la comissió de hui, com ja va passar en l’anterior sessió, no han formulat cap pregunta. Hui (per ahir) ens hem enfrontat a una situació surrealista amb la compareixença de nou tècnics municipals, que no havia demanat Compromís, i als quals només els ha preguntat Compromís”.

“Pareix ser que no tenen cap dubte sobre tot el procés desenvolupat al voltant de la Vila, amb la qual cosa ens preguntem pel sentit del seu vot a favor de la creació d’aquesta comissió informativa”.

“Quan continuen preguntes per fer, en Compromís ens quedem amb el regust agredolç d’haver volgut fer la nostra tasca com a polítics triats per la ciutadania, buscant la transparència en un assumpte d’interés per a la gent que viu a Paterna i que afecta al nostre patrimoni històric. Tampoc oblidem l’aspecte que contravenint la Llei Urbanística Valenciana (LUV), com ha quedat palés en la sessió de hui, la superfície d’un vial municipal (el del carrer Crist de la Fe) s’inclou en el càlcul d’aprofitament urbanístic del promotor, sense saber ni per què ni per qui ni amb quina intenció. Volem que ens expliquen aquestes pressumptes irregularitats urbanístiques”.

“Des de Compromís apostem per preservar el jaciment de la Vila Romana de Paterna, més quan si l’excés d’aprofitament que va fer el promotor torna a mans municipals, i pot servir per a protegir el sòl on està la Vila. Però hui estem de dol perquè en menys d’una setmana ens convocaran per a fer públic l’informe de conclusió, amb la qual  cosa la Vila Romana de Paterna té un futur incert al seu davant”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Retall: LEVANTE-EMV

Publicacions digitals:
HORTANOTICIAS
PATERNA BIZ
EL PERIÓDICO DE AQUÍ
LA NOTICIA DIGITAL

divendres, 13 de gener del 2012

COMPROMÍS ACUSA A LA GENERALITAT D'ARRUÏNAR ELS EMPRENEDORS VALENCIANS

Fran Ferri: "El govern del PP té la cara dura d'anunciar un decret de recolzament als emprenedors quan encara no ha pagat les ajudes de 2010"


El grup parlamentari Compromís ha qualificat de desvergonyiment absolut l’anunci del govern del PP de l’aprovació per a hui divendres d’un Decret-Llei de Mesures Urgents de recolzament als Emprenedors, Microempreses i PIMEs, ja que l’IMPIVA encara deu les ajudes de 2010 als emprenedors i a les empreses valencianes. 

Segons ha assenyalat Fran Ferri, diputat de Compromís “el Pla que demà aprovarà el Consell és una nova cortina de fum. Una burla als emprenedors que encara estan esperant que se’ls pague el què se’ls deu de 2010. Algunes empreses s’han posat en contacte amb nosaltres per denunciar que estan asfixiades i que si la Generalitat no paga immediatament les ajudes aprovades, hauran de baixar la persiana.”

Especialment sagnant és el cas de les ajudes de 2010 per a la creació d’empreses de base tecnològica (CEBT 2010). La línia pressupostària era de prop de 14 milions d’euros. Es tracta d’una línia per a crear empreses d’alt valor tecnològic (és a dir, d’ocupació de qualitat). Molts emprenedors van crear empreses perquè amb aquestes ajudes podien pagar gran part de les despeses derivades de la seua creació. Confiaren en la Generalitat per crear la seua empresa i ara resulta que no han vist encara ni un euro. Moltes d’elles han hagut de recórrer als bancs però aquestos ja no accepten el paper de reconeixement de deute de la Generalitat perquè la seua credibilitat financera és nul·la i les entitats bancàries no confien en què finalment vagen a pagar les ajudes promeses. 

Per a Fran Ferri: “si l’IMPIVA encara no ha abonat les ajudes als emprenedors que de bona fe i amb molt d’esforç crearen una empresa fa ja més de dos anys i ara han hagut de tancar la persiana pels impagaments, quina credibilitat té ara la Generalitat per presentar un nou Pla Valencià de l’Emprenedor dotat, segons el vicepresident Ciscar en 70 milions d’euros? Quin emprenedor s’arriscarà a crear una empresa usant aquest Pla, fins i tot hipotecant les seues propietats particulars, tenint en compte que molts dels seus companys dels anys anteriors estan asfixiats pels deutes de la Generalitat?”.

Per tot això, des de Compromís s’exigeix al govern valencià que deixe de presentar Plans que no va a complir i que són únicament propaganda i que pague ja el que deu als emprenedors valencians. Animem així mateix a les empreses a que facen arribar les seues denúncies a Compromís i també que vagen als tribunals per reclamar el deute. Finalment, en paraules de Fran Ferri: “No calen nous plans de l’emprenedor, el que cal és que paguen el què comprometeren a les empreses els anys anteriors. Fins que això no ocòrrega el Consell no té cap credibilitat.”

BALDOVÍ PARLA AL CONGRÉS SOBRE LA MANIPULACIÓ DE CANAL 9

dijous, 12 de gener del 2012

COMPROMÍS ACUSA AGUSTÍ DE PREPOTENT I DEMAGOG

La coalició reprotxa a l’alcalde la seua desvirtualització de la vertadera realitat que pateix Paterna en unes declaracions fetes

Compromís considera que l’alcalde de Paterna “ha donat via lliure a tota la seua prepotència, elevada al màxim exponent, fent demagògia sense cap mirament i acusant a l’oposició de no ser responsables políticament. S’hauria de fer mirar aquest principi de megalomania que ja està manifestant”.

La portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, afirma que “la deriva antidemocràtica de Lorenzo Agustí és més greu d’allò que pensàvem. No sabem com és capaç d’autodenominar-se com un de ‘los que tenemos responsabilidad de gobierno’, quan tal i com està governant el poble queda ben clar que no sap ni què significa responsabilitat”.

“Aquesta rentada d’imatge és un altre intent de desviar l’atenció i llançar una cortina més de fum per tal d’amagar la realitat de Paterna”, subratlla la regidora de Compromís.

“No entenem que diga que som l’oposició del no pel no, ja que nosaltres declinarem la seua oferta per a dur el control pressupostari, però a canvi li oferirem crear una oficina de control pressupostari. Una oferta que va passar pel Ple i que es va aprovar amb els vots de tots els grups. I que, per cert, encara no ha posat en marxa. És que té por d’alguna cosa si aquest organisme comença a funcionar?”, diu Ripoll.

“Per no dir quan l’alcalde parla de la nostra proposta pressupostària, qualificant-la d’impossible. Li hem de recordar que encara està pendent que done audiència a Compromís per a parlar dels pressupostos i de les al·legacions. Però no sabem si finalment podrem reunir-nos amb ell perquè té molts problemes d’agenda".

Qüestió per al proper Ple
Així que des de Compromís “li llancem un repte: fer un debat públic en el Ple, amb informes d’Intervenció de les dos alternatives, on siga capaç de demostrar que la seua proposta econòmica per a 2012 és menys costoso i més eficient que la de Compromís. I no acceptem un no com a resposta”.

A més a més, “no té vergonya el seu cinisme a l’hora de gastar l’exemple de la no campanya electoral del PP en Paterna com a mostra d’allò que anava a ser la nova legislatura. I damunt s’atreveix a parlar de fer retallades però assegurant la prestació dels serveis bàsics… No serà en este poble perquè els serveis socials municipals, tan necessaris en estos moments, estan tremolan-se per la falta de mitjans i personal que puga donar atenció a tota la ciutadania que ho necessite”.

“I no parlem de com fa referència als acomiadaments, que no, no són acomiadaments són amortitzacions, tal i com ell aclareix amb la seua ironia. S’oblida que són persones, treballadors que han estat donant un servei que ara, amb tota probabilitat deixarà de donar-se, i que el vertader problema és que el consistori no ha sabut gestionar estos llocs de treball i traure les places si les considerava imprescindibles. Com s’enten que una persona puga estar anys com a interina?”, conclou la regidora de Compromís.

Publicacions digitals:

dimecres, 11 de gener del 2012

DEMÀ CONCENTRACIÓ PELS DRETS SOCIALS EN VALÈNCIA


La Plataforma del Drets Socials ha convocat una concentració demà, dijous 12 de gener, en València. Serà en la plaça Manises a les 19 hores, amb motiu de les darreres retallades i de les continues agressions als drets socials de tota la població.

La Plataforma denuncia que "tant el govern central com l'autonòmic estiguen, un cop més, aplicant solucions a la crisi que fan recaure el pes de la responsabilitat i el sacrifici sobre la ciutadania i la classe treballadora".

dimarts, 10 de gener del 2012

COMPROMÍS IMPUGNA EL PLE DELS PRESSUPOSTOS I LA RLT

La coalició registra un recurs de reposició per a demanar que s’anul·len els acords plenaris de desembre, paralitzant la Relació de Llocs de Treball (RLT) i deixant sense efecte els comptes municipals d’enguany

Compromís, després d’estudiar les vies legals per a poder impugnar el ple ordinari del mes de desembre, ha presentat per registre un recurs de reposició on “sol·licitem que s’anul·len tots els acords que es prengueren en la sessió ordinària del 14 de desembre, i això inclou deixar sense efecte la Relació de Llocs de Treball (RLT) fins que es tracte la Mesa de Negociació, i deixar també sense efecte els pressupostos municipals de 2012, comptes que s’han aprovat inicialment i que estan a l’espera de l’aprovació definitiva”, explica el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.

El regidor assenyala que “des que es va celebrar el ple de desembre hem contemplat diferents vies per a impugnar-lo i, finalment, amb aquest escrit adreçat a l’alcalde donem el primer pas perquè algunes de les decisions preses siguen declarades de nul efecte”.

En este sentit, Ramón insisteix que “drets que s’arrepleguen a l’article 23 de la Constitució s’agrediren, així com no es va motivar clarament la urgència dels punts de fora de l’ordre del dia, els pressupostos i la RLT. Uns punts importantíssims per al futur més immediat de Paterna, que no estaven dictaminats ni sotmesos a consulta de la comissió informativa respectiva. A l’escrit, argumentem legalment les raons que podrien fer nul·les totes les decisions que l’equip de govern del Partit Popular va prendre, emprant la seua aplanadora de la majoria”.

“Des de Compromís hem intentat la via del diàleg amb l’alcalde per a tindre un intercanvi d’opinions sobre els comptes municipals, la plantilla laboral i la RLT. Li demanarem una reunió, la va cancel·lar dos minuts abans de celebrar-se, ens prometé una altra data… Hem tornat d’un cap de setmana llarg i ningú s’ha posat en contacte amb el grup municipal de Compromís per a convocar-nos a una reunió. Però en la coalició anem per feina: fa dies que presentarem les al·legacions al pressupost 2012, i ara demanem amb aquest recurs que s’impugne l’últim ple ordinari de 2011”, subratlla.

“Volem una resposta, volem que es respecte el funcionament democràtic del consistori i no que vaja al toc de la campana del Partit Popular. Exigim que en 2012 l’alcalde i el seu equip de govern demostren que a Paterna la salut democràtica està millor que mai. Per això esperem que el nostre recurs tire endavant i que l’alcalde es replantege la manera de funcionar amb l’oposició”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Retalls:
LEVANTE-EMV (10 gener)
LAS PROVINCIAS (10 gener)

Publicacions digitals:

dilluns, 9 de gener del 2012

LA RETIRADA DEL MINIECOPARC DE LA CANYADA PROVOCARÀ EL DETERIORAMENT DEL PARC NATURAL

Compromís alerta de la possible proliferació d’abocaments i escombreries d’obres domèstiques en qualsevol lloc per la manca d’uno més específic per a dipositar-les

Compromís, després de les queixes veïnals sobre la retirada del miniecoparc de la Canyada, considera que “este fet és un nou colp a la desprotecció que pateix el medi ambient en el poble de Paterna, ja que amb la seua desaparició està provocant-se directament que el Parc Natural del Túria i zones periurbanes vegen un augment del seu deteriorament. Això és una nova mostra que, a l’hora de prioritzar, el medi ambient no és fonamental per al Partit Popular”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “vivim hores baixes en la cultura mediambiental del municipi, ja que ahir denunciàrem que desapareix la Unitat Policial de Medi Ambient, a més de recordar que ja no hi ha Ecoparc en el poble, i hui ens trobem amb la supressió del miniecoparc de la Canyada. Es veu que les ments pensants d’aquest equip de govern del Partit Popular no han valorat la possible proliferació d’abocaments i escombreries d’obres de les vivendes, que es deixaran ara en qualsevol lloc per la manca d’unes instal·lacions adequades, com fins ara ho era el miniecoparc”.

Ramón destaca que “a este desficaci cal afegir el malbaratament energètic que contemplen els pressupostos municipals de 2012, que prompte s’aprovaran definitivament, i on per exemple la despesa en consum elèctric puja 1.721.650,83 € , un 127% més respecte a 2011”.

Des de Compromís “ens preguntem on han quedat eixes bones intencions, del tot fictícies, dels convenis signats fa més d’un any amb entitats com l’Institut Tecnològic de l’Energia (ITE), per a assessorar aquest ajuntament i els de l’Eliana i Sant Antoni de Benaixeve”.

“L’objectiu era que l’ITE ajudara els consistoris a millorar els rendiments energètics, reduir els consums d’energia i disminuir les emissions de CO2. Però tot s’ha capgirat i més ara quan la situació de fallida del govern valencià és oficial, amb una panorama on l’Agència Valenciana de l’Energia (AVEN), que va recolzar el conveni de l’ITE amb Paterna, té un futur molt pessimista després que el vicepresident del Consell, José Císcar, haja anunciat que de 46 entitats, entre les quals està l’AVEN, es passarà a només sis”, destaca Juanma Ramón.

Tanmateix, el regidor Ramón recorda que “encara està pendent que s’elabore un manual de bones pràctiques mediambientals per a implantar un sistema de gestió mediambiental en l’ajuntament, proposta de Compromís feta via moció en octubre i que va comptar amb el consens de tots els grups polítics. Sembla que el medi ambient només és una ferramenta de màrquetin tal i com v´de mostrant el PP en la seua pràctica habitual”.

Per tot això, “exigim que les decisions que afecten al medi ambient en Paterna es prenguen amb trellat, valorant avantatges i desavantatges a l’hora de decidir si cal tenir un Ecoparc en Paterna, o un miniecoparc en la Canyada, o fins i tot mantindre una Unitat de Policia de Medi Ambient. De moment, en el PP segueixen emprant la màxima de ‘porque yo lo valgo’, emparant-se en la seua majoria”, conclou el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.   

Retalls:
LAS PROVINCIAS (6 gener)
LEVANTE-EMV (7 gener)

Publicacions digitals:

dijous, 5 de gener del 2012

QUÈ NO ENS TOQUE LA FAVA!

Article d'opinió del regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón (@juanma_ramon), publicat hui en l'edició de l'Horta de Levante-EMV

Estem a poques hores de menjar el típic roscó de reis. I a lajuntament de Paterna, segons diu la premsa, la taula està parada i n’hi ha uno, i de ben gran. Rebem la convocatòria a ultimíssima hora, urgent per a no perdre els bons costums. I de sobte ens trobem asseguts al saló de plenaris amb la gent del PP, com en un malson dirigit pel Tim Burton, ells només tenen ulls per al pastís.

I ahí tenim al PP, amb la seua majoria absoluta, tissora en mà, qui es disposa a tallar i retallar el roscó per a que cadascú trie el seu tros.  I et voilà! després del pas de la tissora, amb la previsió i solidaritat a que ens tenen acostumats, ens trobem trossos amb tamanys desproporcionats, uns  xicotets i altres més grans, molt més grans!

Tots els populars es freguen les mans i, mentre nosaltres ens queixem de la manca de proporcionalitat en els retalls, l’alcalde, d’amagaet i sense avisar, dóna la cabotà, i els seus es llancen com gavines a pel roscó, molts estiren el braç més que la mànega, com sempre, però aconsegueixen els millors trossos…

-“Ui, això que serà?”- diu Manuel Palma. -“Mira, si és una figureta de rei en una cova amb un megacentre comercial a les mans”.
-“Ai, ací també hi ha algo”- apostilla el regidor de Personal. -“Si és la figureta del rei-funcionari, doncs me la menje també!

I, un a un, entre rialles, tots els regidors del PP troben els seus regals al tros de roscó que han agafat, res improbable donat el tamany. La corona fa estona que està al cap de l’alcalde, que li costa empasar-se el seu tros… El més gran!

Cada volta queden menys trossos i encara mantenim les esperances que no ens toque la fava. Però el PP, no content amb la fartà, obri les portes de l’ajuntament i comencen a convidar a tota mena de personatges, amb tratges, bigots, cavalls i ferraris per a que culminen el “saqueig” del roscò.

Encara amb els ulls com a plats, ací estem, com Woody Allen en un concert d’Extremoduro, convidats a una festa on som els únics sense regals, davant dos trossets de roscó de només un dit de gros…i molt sorpresos, perquè la fava encara no li ha tocat a cap d’estos fartons!

En Compromís ho tenim clar: no volem que ens toque aquesta fava! L’oposició té les de perdre davant l’aplanadora de la majoria absolutista del PP. Tot apunta que els dos trossos de Compromís la porten amagada i només falta que ens toque pagar de la nostra butxaca les seues festes i “saraos”.

Després de raonar-ho, els regidors de Compromís decidim declinar, amb un somriure, l’oferta enverinada amb fava del rei Agustí. No agafarem cap tros d’aquest roscó. S’alcem, ens acomiadem de tots, i se n’anem a pel tros de roscó de la nostra gent, que pagarem amb molt de gust si ens toca la fava.

Retall: LEVANTE-EMV (5 gener)

COMPROMÍS ALERTA DE LA DESPROTECCIÓ DE LA VALLESA I L’HORTA AMB LA DESAPARICIÓ DE LA UNITAT POLICIAL DE MEDI AMBIENT DE PATERNA

La coalició demana explicacions a la regidora Inmaculada Rodríguez per botar-se l’acord plenari i deixar només un agent i un oficial, quan es va aprovar un total de cinc agents i un oficial

Compromís considera que “la reducció a l’expressió mínima de la Unitat de Medi Ambient de la Policia Local de Paterna és la seua mort anunciada, un fet que tindrà greus conseqüències com la desprotecció de la Vallesa i de l’Horta, ja que els efectius passen de sis agents i un oficial a només un agent i un oficial. Això vol dir que no es podrà atendre tot, i que els policies destinats a esta tasca arribaran fins on puguen, perquè no es poden clonar per a fer una cobertura com caldria. La prevenció i la vigilància en medi ambient són les grans oblidades en Paterna”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “l’equip de govern del Partit Popular s’ha de fer mirar eixa mania que té d’anar contra tot allò que estiga relacionat amb el medi ambient, com carregar-se primer l’Ecoparc i ara deixar ferida de mort a la Unitat de Medi Ambient de la Policia Local, abocada a desaparèixer. Igual que sembla ser que ara que Gespa s’encarrega d’arreplegar residus, s’han multiplicat. Així que el medi ambient no és una prioritat i continua com a assignatura pendent de l’alcalde i del seu equip de govern en este 2012”.

Des de Compromís demanem a la regidora de Seguretat, Inmaculada Rodríguez, que ens explique les raons que l’han dut a botar-se un acord plenari de l’ultim ple ordinari, on clarament l’expedient reflexava que aquesta unitat policial baixava de sis a cinc agents i mantenia l’oficial. Què ha passat per a que ens trobem amb una panorama desolador i totalment distint?”, afegeix.

A més a més, el regidor de Compromís assenyala que “les propostes alternatives d’alguns oficials perquè aquesta unitat continuara no han estat escoltades, i ni tan sols la regidora de Seguretat ha fet l’intent de mantindre una reunió per a estudiar-les. Com tampoc ha mantingut una reunió amb els representants sindicals de la policia, i que pel seu càrrec hauria de mantindre. Una regidora de Policia que no mostra cap interés pels treballadors que té al seu abast, ens planteja seriosos dubtes al voltant de la seua gestió”.

Precisament, dins d’aquesta gestió “es troba la reunió que fa més d’un mes va dir que mantindria amb Governació per a demanar efectius de la policia autonòmica que vigilaren la Vallesa. I encara no es coneix el capítol següent”.

Per tot això, “insistim en demanar explicacions a l’alcalde i a la regidora en qüestió d’aquesta retallada brutal. Li recordem a la regidora que la Unitat de Medi Ambient no sols s’encarrega de vigilar els boscos, també porta tot allò relacionat amb animals i amb els vessaments industrials, amb la qual cosa hauria d’escoltar les propostes dels afectats abans de retallar dràsticament i provocar la desaparició dels agents de Medi Ambient”, conclou Juanma Ramón.

Retalls: 
LAS PROVINCIAS (5 gener)
LEVANTE-EMV (11 gener)

Publicacions digitals:
EL PUNT
HORTANOTICIAS
PATERNA BIZ
EL PERIÓDICO DE AQUÍ
LA NOTICIA DIGITAL