Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 27 d’abril del 2012

COMPROMÍS DENUNCIA IMPAGAMENTS DEL CONSELL A PROJECTES QUE LLUITEN CONTRA L'EXCLUSIÓ SOCIAL

El grup parlamentari Compromís ha denunciat hui que els impagaments del Consell estan a punt de fer tancar un centre de dia per a joves en risc d’exclusió social del barri de La Coma de Paterna

Segons ha assegurat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “Granja Júlia és un centre de dia subvencionat per la conselleria de Benestar Social que realitza una importantíssima llavor entre els joves de La Coma, este centre no rep des del mes de gener la subvenció que els correspon amb la qual cosa els responsables del centre no poden continuar amb este projecte”.

“És deplorable vore com el govern valencià està deixant de costat a aquells que més necessiten del seu suport i no només retallen en serveis públics sinó que a més no paguen allò que ja tenen compromés. El govern del PP té diners per al que vol, com els 35 milions per a fer front als deutes de Valmor i poder celebrar així el Gran Premi de Fórmula 1, però no en té per a què els joves valencians tinguen oportunitats d’eixir de situacions d’exclusió”.

Des de Compromís s’han presentat una sèrie de preguntes parlamentàries a Les Corts Valencianes per a què el Consell explique els motius d’estos impagaments i reclamar que es facen efectius de manera immediata.

El centre de dia Granja Julia ha organitzat per a hui a les 20:15h en el Teatre El Micalet de València un concert benèfic per a donar a conéixer la seua llavor social i recaptar fons per a intentar obtindre els recursos necessaris per a què continue el seu projecte amb els joves de La Coma almenys fins al final de curs.

Retall: LEVANTE-EMV

COMPROMÍS DUBTA QUE EL CANVI EN L’ORDENANÇA DE TELEFONIA ELIMINE L’ANTENA D’ALBORGÍ

La formació no obté resposta de la regidora a la pregunta de si hi ha algun incompliment tècnic que permeta llevar una llicència a la companyia propiètaria de l’antena

 
Compromís manifesta que “continuem tenint molts dubtes sobre el nou text de l’ordenança de telefonia aprovat ahir al ple, ja que només amb això no es pot llevar l’antena del carrer Sant Andreu, en el barri Alborgí de Paterna. En este sentit, que la regidora de l’àrea diga que ‘no podíamos quitar la antena porque el paso previo era modificar la ordenanza’ és una excusa, per tal de no admetre que varen prometre als veïns la retirada sent conscients que legalment no podien fer-ho”.

“I tampoc estem en el cas que l’ajuntament puga llevar de manera subsidiària la llicència d’obra, ja que aquesta instal·lació té llicència concedida i primer el PP ha de fonamentar tècnicament en què està incomplint l’operadora, pregunta que li hem fet a la regidora María Villajos i que no ens ha sabut contestar”, explica el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.
El regidor assenyala que “votàrem a favor d’aquesta modificació en el ple, perquè es tracta d’un text voluntarista que podrà ajudar a previndre la instal·lació de noves antenes, però que no dóna cap solució a les antenes amb llicència d'instal.lació ja concedida, com es el cas de la existent a Alborgí. Així i tot el PP no dubta en reafirmar-se en les seues promeses de retirada, encara que des de Compromís ja li advertirem al Plenari que l’equip de govern haurà de superar els previssibles recursos de les operadores de telefonia mòbil, que poden allargar el procés fins als tribunals sense tindre cap garantia que donen la raó a l’Ajuntament”.

El govern del PP ha de recordar que l’ajuntament no té competència en la llicència d’activitat, només en la d’instal.lació. Als governants municipals del PP cal fer-los memòria que tot allò referent a la llicència d’activitats qualificades es va mutilar del primer text de l’ordenança a causa dels recursos judicials de les operadores”.

Per a Compromís, la modificació aprovada “no soluciona l’actual problemàtica de les antenes que estan operant amb llicència municipal d’obres, perquè encara que estigueren dins dels 150 metres de la zona d’exclusió de zones classificades com sensibles, l’ordenança deixa la porta oberta a que les operadores sol·liciten flexibilitat de criteri amb la justificació de dificultats tècniques en la prestació del servei de telefonia. Per la qual cosa requerir el trasllat tampoc serà un camí de roses”, explica Ramón.

“A més a més, el PP mai ha complit amb la seua pròpia obligació de l’ordenança en quant a fer estudis i medicions periòdiques sobre totes les antenes instal·lades al terme municipal per a constatar que estan emetent dins dels límits que dicta el Govern central. Així com tampoc han fet cap estudi epidemiològic en els voltants de les antenes denunciades pels veïns per a mesurar la possible relació causa/efecte d’aquestes instal·lacions amb l’augment de malalties que han acabat en morts, aspecte que causa alarma social”.

“Potser l’equip de govern del PP en Paterna hauria de mirar més que fan els seus companys de l’ Ajuntament de València, que el passat dilluns publicaren un estudi, anual i pagat per les operadores, com eixe que en Paterna mai s’ha fet, que conclou que en 235 espais sensibles no hi ha cap risc per a la salut, perquè en els punts analitzats els nivells d’exposició està entre 4.600 i 11.600 vegades per sota dels nivells de referència establerts. I és més, l’ajuntament de València volia una zona d’exclusió de 100 metres dels espais sensibles però ha estimat els recursos de les operadores sobre la impossibilitat de garantir la cobertura, i han acceptat reorientar les antenes per a reduir l’impacte sobre les zones sensibles”.

Publicacions digitals:

dijous, 26 d’abril del 2012

DEMÀ CONCERT SOLIDARI AMB EL CENTRE DE DIA JÚLIA


Demà divendres 27 d'abril, a partir de les 20.15 hores en el Teatre Micalet, hi ha concert solidari per tal que el Centre de Dia d'Inserció Sociolaboral Júlia puga tirar en davant, ja que la subvenció que rep de la Generalitat no els arriba des del mes de gener.

Aquest projecte, que treballa amb joves en risc d'exclusió social, necessita fons econòmics i eixe és l'objectiu del concert. L'entrada costa 5 euros i tot allò que s'arreplegue anirà destinat a activitats amb els xavals. Vine i contribueix.

LOLES RIPOLL AL PROGRAMA 'RAONEM' DE LEVANTE TV

MORERA: "LAMENTEM QUE UN DIA HISTÒRIC COM EL 25 D'ABRIL PASSE INDAVERTIT PER AL CONSELL I QUE COTINO CELEBRE LA CONSTITUCIÓ DE 1812"

 
El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha criticat la manca de reivindicació i de celebració del 25 d’abril, “tant per part de les Corts Valencianes com del Consell. Fabra, ja té prou amb distraure per evitar una possible intervenció de la nostra autonomia per part de l’estat, fruit de la desastrosa gestió del govern de Camps, del qual ell també és cómplice. Lamentable, però, també és que les Corts Valencianes tinguen com a acte principal la col•locació d’una placa al•lusiva als diputats valencians de les Corts de Cadis de 1812, que poca cosa té a vore amb l’efemèride de hui”.

Segons Morera, “està clar que el PP valencià, servil i obedient amb els seus caps de Madrid, no poden reivindicar res un dia com el 25 d’abril, perquè ells mantenen el sistema polític instaurat per Felip V i són uns clars seguidors d’aquells botiflers que fa 305 anys intentaren acabar amb les nostres senyes d’identitat, amb la nostra llengua, amb la nostra cultura i amb el nostre ferm sentiment de ser valencians i valencianes, un poble antic i orgullós de les seues arrels. I no ho han aconseguit”.

Morera ha comentat que tal dia com el 25 d'abril, “ha parlat en el Congrés dels Diputats Joan Baldoví, en representació de Compromís i també del País Valencià, d’eixe país de persones que volen viure en pau, que no volen ser més però tampoc menys que ningú i que està seriosament perjudicat en inversions estiga qui estiga de president a la Moncloa. Un diputat valencianista, progressista i ecologista com Baldoví ha dit veritats molt grans i ha demanat uns altres pressupostos perquè els que ha presentat Rajoy consagren retallades, ataques a les persones humils i salven als grans i poderosos, a més de ser uns pressupostos que discriminen clarament al poble valencià en inversions”.

El portaveu de Compromís, front al silenci institucional en un dia tan important, ha fet una crida per a participar en actes programats hui amb motiu del 25 d’abril, Dia de les Llibertats Nacionals Valencianes. Per una banda, a les 19.30 hores d'ahir la Fundació Valencianista i Demòcrata Josep Lluís Blasco presentà el llibre “Periodistes contra Polítics”, de Marçal Sintes, amb la participació de l’autor, del periodista valencià Adolf Beltran i del síndic de Compromís, Enric Morera. L’acte va ser al teatre de la Societat Coral El Micalet.

A continuació, a les 20.30 hores i al mateix lloc, el BLOC JOVE organitzà un debat amb el títol: “La joventut valenciana desperta?”, al qual hi participaren la portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, el cantant de la Gossa Sorda, Josep Nadal, el cantautor torrentí Pau Alabajos i el jove periodista Salva Almenar.

Segons ha assenyalat Morera, qualsevol col•lectiu o entitat que té el més mínim interés fa actes per a commemorar el 25 d’abril, cosa que lamentablement no fa el govern valencià. Per a Morera, “potser que no ho facen perquè són els culpables del desgovern, per la seua política hem perdut el nostre sistema financer, i hem passat de ser el 4rt banc de l’Estat a haver de ser intervinguts; tenim una RTVV a punt de fer un ERE i que des de fa molts anys està sotmesa a la propaganda política de la dreta; amb la reforma de l’últim estatut d’autonomia el nostre nivell d’autogovern és irrisori; la Generalitat Valenciana està en un estat de fallida on els més afectats són els xicotets i mitjans proveïdors d’esta. Xicotetes i mitjanes empreses que veuen com els impagaments són la tònica diària i tot això, fa que la Generalitat, símbol del nostre autogovern, perda la seua credibilitat”.

No obstant això, des de Compromís consideren que, per sort, “existeix un poble sota estos governs que ens desgovernen. Un munt de gent que estima la seua terra i la seua cultura; orgullosos de ser valencians i valencianes sense cap mena de sentiment d’inferioritat. Que al llarg del temps s’han preocupat per este xicotet país. Han lluitat per la llengua, per la nostra cultura, han apostat per un altra forma de fer política. Per tota esta joventut que ha demostrat estar disposada a eixir al carrer contra la repressió, la prepotència i la violència injustificada. Perquè hi ha molta gent que vol dignificar la política, feta en clau valenciana i des del País Valencià, una política per i per a les persones i eixe és el compromís que llancem des de la nostra coalició en una data tan significativa per al poble valencià”, segons Morera.

COMPROMÍS DESTAPA L’ACORD ENTRE PP I PSOE AL VOLTANT DE LA DEFENSORA DEL VEÍ

La formació acusa a l’alcalde de disfressar de bloqueig un pacte amb prebendes entre el ‘PPSOE’

Compromís, després de tractar-se fora de l’ordre del dia al ple de hui el punt de la designació de la defensora del veí “amb un pacte entre el ‘PPSOE’, acusem els dos partits majoritaris de teixir un embolic amb beneficis per als dos grups, a costa del nomenament de la Defensora del Veí”.

La portaveu de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, explica que “l’alcalde de Paterna no ha dubtat en disfressar de bloqueig un nomenament que porta en l’aire des del mes de setembre de 2011. Un bloqueig fictici que amaga prebendes entre el PP i el PSOE”.

Loles Ripoll explica que “hem tingut accés a la documentació després de la situació kafkiana que hem viscut al ple de hui, on el portaveu del PSOE ha tingut la poca elegància de dir que no estava d’acord amb les formes de prendre la decisió, marginant a la resta de l’oposició, quan ha sigut ell mateix qui dos minuts abans de la sessió plenària ha decidit salomònicament”.

Així, la regidora comenta que “l’assumpte arranca l’1 de setembre quan hi ha una providència d’alcaldia on el PP proposa a la seua candidata. Més endavant, en la comissió del 21 de setembre, que és per on passa de nou el nom de la candidata dels populars, l’equip de govern es troba amb que si duu el nomenament al ple no tindrà les 3/5 parts dels vots a favor que necessita, ja que tota l’oposició vota en contra la candidatura presentada en dita comissió. I així l’assumpte va al ple de setembre però el punt el retiren de l’ordre del dia”.

“I és, amb data 17 d’octubre, quan trobem que el ‘love story’ entre PP i PSOE és més que una realitat: el regidor ex socialista i ara del PP, Jesús Giménez, fa una providència on proposa que el mandat de la candidata del PP siga només de tres anys i els dos últims anys siga rellevada per una coneguda personalitat del PSOE de Paterna, a raó de 32.197,90 euros bruts a l’any. Tot i que Compromís sempre ha manifestat que la persona que ocupara el càrrec no hauria de tindre nòmina però si recursos materials/de personal”.

I hui “ens han assegurat que els cinc anys estarà la candidata del PP, amb la qual cosa entenem menys la postura del portaveu socialista, el sr. Sagredo. A més a més, hem hagut d’escoltar com el regidor del PSOE deia que els ciutadans han estat orfes d’aquesta figura perquè no s’havia fet el nomenament, apel·lant a la responsabilitat política. Però les contradiccions no s’acaben ací, ja que la candidata del PP que hui ha votat a favor el PSOE, ja la va votar en contra en setembre. Una candidata que, sense estar encara nomenada, ha estat actuant com a Defensora del Veí des que va començar la legislatura”.

Ens pareix que tant PP com PSOE han de donar moltes explicacions a la ciutadania de Paterna i a la resta dels partits de l’oposició sobre el que ha passat al ple amb el nomenament de la Defensora del Veí. I considerem que no es pot fer demagògia com la que ha mostrat la regidora Maria Villajos quan ha dit que si els partits, als quals ells mateixos ens han marginat, votàvem en contra la seua proposta, també era un vot contra la persona. Ens sembla un argument sense qualitat política, i més quan des de Compromís sempre hem reconegut la tasca de la persona que durant els últims anys ha estat de Defensora del Veí i continuarà per cinc anys més. Això si no dimiteix, com ha deixat caure l’alcalde que és una possibilitat que pot passar com altra qualsevol”, conclou Loles Ripoll.

Retalls:
LEVANTE-EMV (26 abril)
LEVANTE-EMV (1 maig)

Publicacions digitals:

dimecres, 25 d’abril del 2012

25 D'ABRIL, SOM POBLE I TENIM FUTUR



Com cada any, celebrem el dia dels valencians i valencianes, el 25 d’abril. Al igual que en altres convocatòries, convidem a la ciutadania a manifestar-se este cap de setmana i a mostrar el recolzament a la defensa de la nostra identitat com a poble i que després de 305 anys, milers de persones seguim reclamant que tenim dret a decidir el nostre futur lliurement, sense imposicions ni renúncies de cap tipus.

Estem en una cruïlla socio econòmica en la que els governs dretans del PP, a nivell estatal, autonòmic i local, estan aplicant uns retalls sense precedents dels drets socials, laborals i prestació de serveis públics que ens retrotrauen a dècades pre democràtiques, on els ciutadans de clase mitjana i els xicotets i mitjans empresaris són els grans perdedors, ja que van a pagar els excessos, el saqueig i els desmantellament de l’Estat de benestar que la dreta neoliberal vol imposar de manera unilateral, sense consens i a base de Decret Llei.


dimarts, 24 d’abril del 2012

COMPROMÍS PROPOSA LA CREACIÓ D’AJUDES SOCIALS I BONIFICACIONS EN L’IBI PER A SUAVITZAR LA PUJADA DE LA CONTRIBUCIÓ

La formació proposa que la caiguda de la recaudació per les mesures proposades siga compensada amb partides del pressupost excesivament dotades

 
Compromís no va aconseguir l’aprovació de la congelació de l’impost de l’IBI quan presentà el seu pressupost alternatiu per a 2012. Ara es veurà el brutal increment de l'impost que produirà greus conseqüències entre els contribuents de Paterna que no puguen pagar, fins i tot l'impagament voluntari, i que comportarà la qualificació com a morós, recàrrecs i la possibilitat de l’embargament dels bens , fin i tot de la pròpia vivenda.

Per tal d’aliviar la situació que es produirà en properes dates, Compromís portarà al ple, del proper dimecres 25 d’abril, una moció per a demanar bonificacions en l’impost de béns immobles (IBI) o contribució, de manera que la ciutadania, “que no té cap culpa de l’actual situació econòmica tan crítica, puga tindre un tractament fiscal més favorable, sobretot aquelles persones amb més dificultats”.

La portaveu de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, explica que “els ajuntaments disposen d’un ampli marge d'intervenció legal per mitigar aquestes circumstàncies, i més ara que concretament al nostre municipi hem d’afegir a l’increment de l'IBI l'augment de les taxes (Tamer, tarifa mediambiental) i preus públics (esportius, culturals, Escola d’Estiu, etc.), tot un seguit de despropòsits econòmics del PP que està afectant de forma directa a la majoria dels ciutadans de Paterna”.

Amb la nostra proposta volem fer més assequible el pagament de la contribució a la ciutadania paternera, i per això exigim una modificació del període voluntari de pagament de l’IBI, per a ampliar-lo del 15 de maig al 15 de setembre. A més a més, també demanem que es concedisquen fraccionaments del pagament, sense que s'apliquen recàrrecs, en funció d’allò que els ciutadans decidisquen, i com a màxim fins al 31 de desembre de 2012”.

D’altra banda, “considerem fonamental que l’ajuntament de Paterna pose en marxa mecanismes per a que les famílies puguen accedir a ajudes socials per a  pagar l’IBI. La concessió de dites ajudes atendria als criteris definits pels Serveis Socials Municipals”, afegeix la regidora Ripoll.

“És important fer una modificació de l’ordenança fiscal de l’Impost sobre Bens Immobles, per a incloure el dret a bonificacions en la cuota íntegra de l’IBI als propietaris de les vivendes de protecció oficial, i les que resulten equiparables. L’objectiu de la nostra moció és facilitar el pagament de l’IBI a les famílies i que les càrregues impositives siguen més flexibles per tal que no acabe tota la ciutadania de Paterna convertint-se en deutora amb l’ajuntament”, conclou la regidora de Compromís en Paterna, Loles Ripoll.

Publicacions digitals:

dilluns, 23 d’abril del 2012

HUI ÉS EL DIA DEL LLIBRE




Cada 23 d'abril es celebra el Dia del Llibre. Des de Compromís per Paterna no hem volgut deixar de commemorar aquesta data i la imatge que teniu sobre estes ratlles és el nostre particular homenatge.

COMPROMÍS ACOSTA A UN CENTENAR DE PERSONES LA NATURA I EL PATRIMONI DE LA VALLESA

Èxit de convocatòria en la passejada al bosc més proper de Paterna, organitzada per Compromís Paterna

Unes cent persones acudiren ahir diumenge a l’excursió organitzada per Compromís Paterna per tal de conéixer més a fons el bosc de la Vallesa, el seu patrimoni natural i històric. Es tracta d’una extensa àrea verda que es troba al costat de la zona urbana de la Canyada en el municipi de Paterna.

El passeig, que va començar en l’estació del metro de la Canyada, va comptar amb explicacions sobre la natura que s’hi pot trobar al bosc de la Vallesa, parlant d’espècies endèmiques de l’àrea com ara l’albaida sedosa, que és una planta que només creix a la Vallesa.

També es va poder veure com el bosc està en fase de regeneració, després de l’incendi patit fa uns anys. Al respecte, es va fer un parlament comentant les tasques de reforestació fetes a la Vallesa, que ara estan donant els primers resultats més visibles. Es feren preguntes sobre la situació de prevenció i protecció a la Vallesa, i des de Compromís es va apuntar que les retallades fa temps que han eliminat efectius en les brigades forestals. A més a més, també es parlà de la quasi total eliminació de la policia de medi ambient en Paterna, ja que actualment només hi ha un oficial i un agent que han de cobrir serveis de tot tipus.

Després de la parada tècnica per a esmorzar, feta al mirador de la Reina, la marxa va continuar fins el poblat de l'Edat del Bronze de la Lloma de Betxí, on es va donar una complida explicació sobre el jaciment arqueològic i sobre les excavacions realitzades fins el moment. Amb aquesta parada en la Lloma de Betxí, el centenar d’excursionistes va fer després el camí de tornada cap a la Canyada, coneixent un poc més sobre el patrimoni natural, cultural i històric que hi ha dins el bosc de la Vallesa.

Gràcies a tots per assistir. Podeu veure les fotos de l'excursió en el nostre perfil de Facebook.
Ja estem preparant una altra excursió per al mes de maig. Seguirem informant!!

Retall: LEVANTE-EMV (24 abril)

Publicacions digitals:

divendres, 20 d’abril del 2012

COMPROMÍS EXIGEIX QUE ELS TANATORIS NOMÉS PUGUEN ESTABLIR-SE A PATERNA EN SÒL INDUSTRIAL

La formació política presenta una iniciativa perquè l’empresa que ha sol·licitat llicència en Santa Rita puga gestionar el tanatori municipal que ha d’anar en Tàctica

Compromís durà al ple ordinari d’abril una moció “on demanem que els tanatoris no puguen estar en cap lloc dins de la zona urbana de Paterna. Volem que es revertisca la situació actual del PGOU a l’acord plenari del 26 de setembre de 2011, on s’especificava que l’activitat de tanatori únicament es podrà ubicar en zones industrials. I així que quede sense efecte l’acord pres el 25 de gener de 2012 que ja ha obert la porta al tanatori privat en Santa Rita i al malestar social de la ciutadania”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “està clar que la llicència a l’empresa Àbside Quart ja està concedida per a que faça el tanatori al barri paterner de Santa Rita, en un lloc que està a prop d’un parc on juguen els xiquets i en un punt on s’estrangula la circulació, tenint a posteriori greus problemes de trànsit”.

“A més a més pensem que el fet que l'Ajuntament iniciara la modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) vigent, per a incloure la possibilitat de l'activitat de tanatori-crematori en zones urbanes del municipi, indica improvisació atès que s'havia licitat un projecte en 2007 sense que el vigent Pla General permetera una instal·lació d'aquestes característiques”.

“També cal afegir que l’empresa mixta que hauria de gestionar el tanatori municipal que va en Tàctica, i que no acaba d’arribar, no s’ha pogut constituir perquè no s’ha presentat ningú. Amb la qual cosa, en el cas que es construïsca el tanatori-crematori municipal, estarà tancat perquè no hi haurà qui el gestione”, destaca Ramón.

“Per això la nostra proposta per a evitar els tanatoris en zones urbanes de Paterna va en dos direccions: la primera, que el Pla General d’Ordenació Urbana del municipi torne al text inicial on limita l’activitat de tanatori i tanatori –crematori al sòl industrial; i la segon, que l’empresa Àbside Quart signe un conveni amb l’ajuntament per a gestionar el tanatori-crematori municipal en Tàctica a canvi de renunciar a la llicència per al tanatori en Santa Rita. Així recolzem la demanda veïnal i donem solució a l’embolic provocat pel PP, PSOE i EU”, conclou el regidor de Compromís per Paterna, Juanma Ramón.

Retalls:
LEVANTE-EMV (20 abril)
LAS PROVINCIAS (20 abril)

Publicacions digitals:

dijous, 19 d’abril del 2012

UNA IMATGE VAL MÉS QUE 1.000 PARAULES... CONTRA LA INTOLERÀNCIA


Ací teniu la foto de la comissió d'investigació sobre el saqueig d'Emarsa, on participa la diputada de Compromís en les Corts, Mònica Oltra. Impagable la samarreta que porta, després que Juan Cotino haja prohibit als diputats de les Corts Valencianes dur qualsevol samarreta amb missatge. La intel·ligència guanya per golejada a la intolerància.

dimecres, 18 d’abril del 2012

MOLLÀ: "ELS 4.000 MILIONS EN FACTURES IMPAGADES SÓN CONSEQÜÈNCIA DE LA MALA GESTIÓ DEL GOVERN DEL PP I NO DE LA CRISI"

Les factures presentades per la Generalitat representen el 25% del muntant total presentat per totes les comunitats autònomes


La diputada del grup parlamentari Compromís, Mireia Mollà, ha assegurat hui que “els més de 4.000 milions d’euros en factures impagades que ha presentat el Consell per al pla de pagament a proveïdors evidencia la situació d’emergència econòmica sense precedents que pateix la Generalitat Valenciana per la nefasta gestió dels governs del Partit Popular”.

Les factures que ha presentat el Consell representen el 25% del muntant total presentat per totes les comunitats autònomes –ha assenyalat Mollà-. Esta situació no és conseqüència directa de la crisi econòmica ja que moltes d’estes factures són de 2008 i 2009, la qual cosa indica que el govern valencià s’ha dedicat a fer un malbaratament de recursos acompanyat de les corrupteles que tots coneguem”.

“Des de Compromís exigim al conseller d’Hisenda, José Manuel Vela, que explique ja d’una vegada la realitat de l’estat financer de la Generalitat, ja que a esta situació d’emergència econòmica dels impagaments se li suma el deute desorbitat que tenim com a administració pública”.

Segons Mollà “una situació dels comptes públics que al Consell se li ha anat de les mans i derivarà en un rescat per part del govern de Mariano Rajoy, que a canvi exigirà més retallades en uns serveis públics que ja es troben sota mínims, en un estat lamentable”.

EL VERIUEU-HO DE XAVI CASTILLO SOBRE ELEFANTS I BISBES

dimarts, 17 d’abril del 2012

VINE D'EXCURSIÓ AMB COMPROMÍS PATERNA: PASSEIG PER LA VALLESA


El proper diumenge 22 d'abril Compromís per Paterna organitza un passeig per la Vallesa. L'objectiu és conéixer el bosc més proper a Paterna, veure plantes úniques, visitar el poblat íber de la Lloma de Betxí... Si vols vindre, hem quedat a les 10 del matí en la plaça Porta del Sol - Estació metro de la Canyada. El temps aproximat del passeig és de 3 hores, de les quals caminarem 1:45. 

Molt important dur esmorzar, aigua, protecció solar i càlcer adequat. Cada menor d'edat que hi vinga ha d'anar acompanyat d'un adult que és faça responsable d'ell.

T'esperem!!

COMPROMÍS AMB LA MEMÒRIA DELS AFUSELLATS


Compromís per Paterna va participar a l'ofrena floral que cada any es fa al cementeri de Paterna, en la data de l'aniversari de la II República (14 d'abril), en memòria dels afusellats durant el franquisme. Enguany l'acte va tindre lloc el diumenge 15 d'abril. Compromís amb la memòria històrica i amb la República!

dijous, 12 d’abril del 2012

EXPLIQUEM A LA CIUTADANIA DE PATERNA QUÈ FAN LES ADMINISTRACIONS AMB LA PUJADA D'IMPOSTOS

Gràcies a totes les persones que dimecres 11 d'abril, en el Teatre Capri, assistireu a la xarrada sobre la pujada de l'aigua, el fem, i la contribució, acte organitzat per Compromís per Paterna 


L'especialista en temes econòmics de Compromís en Paterna, Javier Armesto, va ser qui començà a parlar explicant a fons el rebut de la contribució o IBI, i la pujada tan escandalosa que s'ha patit i que durarà almenys fins l'any que vé.

A continuació el regidor de Paterna, Juanma Ramón, va parlar de l'aigua i de la tamer, a més de la taxa del clavegueram / tarifa mediambiental. I el diputat de Compromís en les Corts, Juan Ponce, va fer una detallada explicació de la gestió de residus i les conseqüències en estalvi que tindria si es realitzara com cal.

I ara ja estem preparant la següent xarrada. Seguirem informant!

COMPROMÍS RECLAMA LA CELEBRACIÓ URGENT D'UN PLE MONOGRÀFIC EN LES CORTS SOBRE LES RETALLADES EN SANITAT I EDUCACIÓ

El grup parlamentari Compromís ha registrat en les Corts una petició de convocatòria urgent d’un ple monogràfic per a tractar sobre la incidència en el nostre territori de les noves retallades en Sanitat i Educació anunciades pel govern de l’Estat

 
Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “el retall sense precedents que vol aplicar el govern de Mariano Rajoy en la sanitat i educació pública amenaça amb agreujar la ja nefasta situació dels serveis públics en el País Valencià”.

“Estes retallades van a suposar canvis dràstics en aspectes fonamentals dels serveis públics de sanitat i educació que rep la ciutadania, uns serveis que són competència de la Generalitat, per este motiu creiem necessari la celebració d’un ple extraordinari”.

Segons Oltra “este ple s’ha de produir abans de la celebració del Consell Interterritorial de Salut que convoca el govern de l’Estat i que serà l’encarregat de decidir en què es concretaran les retallades. Les Corts han de debatre sobre quina ha de ser la postura a defendre pel Consell, que pel bé de tots els valencians i valencianes hauria d’oposar-se contundentment a estes retallades que sentenciarien un servei públic de salut que ja es troba sota mínims”.

“No podem permetre que amb la quartada de les exigències dels mercats el Partit Popular liquide l’Estat del Benestar”, ha conclòs Oltra.

dimarts, 10 d’abril del 2012

QUÈ FAN AMB ELS DINERS QUE PAGUEM ALS IMPOSTOS?

Demà a les 19.30 hores, al Teatre Capri de Paterna,  xarrada per a saber més sobre la pujada de l'aigua, del fem i de la contribució


Compromís per Paterna ha organitzat per a demà dimecres 11 d'abril, al Capri, una xarrada on explicarem què passa amb els nostres diners que paguem al rebut de l'aigua, el fem, la contribució. L'acte comptarà amb els parlaments del diputat de Compromís en les Corts, Juan Ponce; i del regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.

dimecres, 4 d’abril del 2012

COMPROMÍS DESTAPA EL FORAT ECONÒMIC D’AGUSTÍ

La coalició revela que als 13 milions de dèficit en 2011 cal afegir els 4,2 milions d’euros en factures amagades

Compromís en Paterna titlla de “mentirós” a l’alcalde del municipi i li exigeix que “assumisca públicament l’immens forat econòmic que té el poble, ja que no sols ha superat en un milió el dèficit previst per a 2011, que ara és de 13 milions, sinó que a més s’ha d’afegir els 4,2 milions d’euros en factures sense comptabilitzar. Amb la qual cosa el dèficit actual és de 17,2 milions d’euros. I mentre s’atreveixen a presumir d’un superàvit de 3 milions que no existeix”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica precisament que “les darreres declaracions sobre el pressumpte superàvit són una mentida perquè en realitat tal superàvit estan incloent com a ingressos prèstecs, que s’hauran de tornar, i subvencions de la Generalitat que no arribaran. Ara ens expliquem perquè l’alcalde no va deixar a l’Interventor contestar a les preguntes de Compromís en el darrer ple”.

“Queda clar que l’equip de govern del Partit Popular ha estirat més el braç que la mànega, han gastat més d’allò que teniem. I els preguntem directament: on han anat a parar els diners de tots? Estem pagant el malbaratament de l’alcalde, i s’ha demostrat que el ‘mesíes’ econòmic Manuel Palma és un frau, ja que al 2011 en comptes de revertir la tendència ha augmentat el dèficit en un milió d’euros”.

En este sentit, el regidor de Compromís en Paterna critica y acusa Agustí i el regidor d’Hisenda de “manipulació per disfressar, amagar i faltar a la veritat per publicar informacions falses, en un intent d’ocultar la vertadera situació econòmica de Paterna. Ni diuen que han augmentat el dèficit fins a 13 milions, ni expliquen per què han amagat 4,2 milions d’euros en factures sense comptabilitzar, i amaguen que als 22 milions d’euros del deute a proveïdors cal sumar els 7,5 milions de confirmings que s’hauran de pagar abans de setembre de 2012”.

Així, Juanma Ramón insisteix en “tornar a demanar el cessament de Manuel Palma com a regidor de l’àrea econòmica de Paterna, i que l’alcalde diga la veritat, i deixe d’intentar ascendir en el seu partit amb mentides sobre la seua pèssima gestió”.

Retall: LEVANTE-EMV (4 abril)

Publicacions digitals:

dimarts, 3 d’abril del 2012

COMPROMÍS MOSTRA LA SEUA PREOCUPACIÓ PEL FUTUR DEL COL·LEGI MAJOR DE LA COMA

El grup parlamentari Compromís ha advertit que el Consell no ha tret a licitació la renovació de la contracta de manteniment, cuina i neteja del Col·legi Major Universitari de La Coma, depenent de la Generalitat Valenciana, que expira el proper 30 de juny, la qual cosa posa en entredit el futur d’este centre


El Col·legi Major Universitari La Coma és un centre en què els seus residents combinen la seua formació universitària amb la participació en les diferents iniciatives de desenvolupament social del barri de La Coma. Allí conviuen estudiants de 25 nacionalitats diferents especialment d’Africa, Llatinoamèrica i Orient Mitjà, que viuen una experiència intercultural a l’hora que ajuden els habitants d’este desfavorit barri de Paterna en tasques d’alfabetització, de millora de la convivència o col·laboren en les escoles taller que allí existeixen.

Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “el fet de no haver tret a licitació la renovació de la contracta de manteniment, cuina i neteja és molt preocupant perquè posa en entre dit si el Consell va a seguir mantenint este Col·legi Major o si el seu tancament és una més de les mesures per a retallar en educació que està aplicant el govern del PP”.

En este sentit Compromís va a registrar una sèrie de preguntes parlamentàries per a què la Consellera d’Educació Formació i Ocupació, Maria José Català, explique si van a tancar el Col·legi Major de La Coma. Així com què va a passar amb els estudiants que viuen allí i que el 30 de juny encara no hauran acabat el curs, qui és el futur dels programes d’integració o si van a seguir atorgant-se les beques que reben actualment estos estudiants.

Segons Oltra “per molt que el govern del PP ho negue i parle d’ajustos, les retallades en educació són evidents i el que està passant amb el Col·legi Major de La Coma és una altra prova. La gestió de la consellera d’Educació està sent nefasta, no creix l’herba per allà on passa la senyora Català, com Atila, per on passa acaba i arrasa amb tot”.

dilluns, 2 d’abril del 2012

BLOC, INICIATIVA I VERDS APROVEN LES NORMES DE COMPROMÍS PER DOTAR LA COALICIÓ D'ESTABILITAT I COHESIÓ

El Consell Nacional del BLOC, el Congrés d’Iniciativa del Poble Valencià i l’Assemblea d’Els Verds Esquerra Ecologista han aprovat ja les noves normes de Compromís, que sota el lema ‘Més Compromís’ aposten per reforçar i fer créixer la coalició, dotant-la d'una direcció i òrgans estables


Estes normes de funcionament tenen com a objectiu augmentar la cohesió de la coalició i donar cabuda a l'adhesió política, amb igualtat de drets i obligacions, de totes les persones independents que volen formar part de Compromís. Amb l’aprovació d’estes normes els partits polítics integrants de la coalició continuaran existint i funcionant, però adaptant-se al nou context que fixa la reglamentació aprovada.

Els consellers i conselleres nacionals del BLOC, que s'han reunit este matí a València, han aprovat les normes de Compromís amb un 97% de vots a favor. També a València s’ha celebrat el 3er Congrés d’Iniciativa que ha aprovat les normes amb un 91% dels vots. L’Assemblea d’Els Verds-EE, que ha tingut lloc este matí a Ontinyent, ha aprovat les normes de Compromís amb el vot favorable del 94% dels militants.

Enric Morera ha estat el responsable de defensar el document de les bases de Compromís al Consell Nacional del BLOC. Morera ha destacat la importància del pas que es dóna per a enfortir el valencianisme modern, progresssista i ecologista i que fa de Compromís una ferramenta útil, oberta i estable al servei de la ciutadania.

Segons ha declarat Morera "amb estes normes se senten les bases per a conquerir el palau de la Generalitat per als interessos dels ciutadans i ciutadanes del País Valencià, estan les bases per a canviar les formes de fer política tal i com està reclamant la ciutadania".

Per la seua banda, Mónica Oltra, ha assenyalat que allò bàsic per al funcionament de Compromís és “una coexistència de partits i coalició basada en la generositat, una manera d’entendre el treball polític que ens ha ajudat a créixer i a convertir el nostre projecte en una veritable alternativa política i social. I en això estem, enfortint una alternativa que ajude a revertir la nefasta situació en què han deixat la nostra terra els governs que hem patit”.

COMPROMÍS DENUNCIA QUE EL PP NO COMPLEIX LA LLEI DE MEMÒRIA HISTÒRICA

La coalició critica que els populars fan una exaltació continua de les bondats dels ministres franquistes


Compromís en Paterna manifesta que el Partit Popular “està incomplint sistemàticament la Llei de Memòria Històrica, ja que continuen mantenint-se referències al franquisme en el municipi, i quan se’ls dóna la possibilitat que això canvie, ells la rebutjen. Així ha estat el cas de la moció que hem presentat al ple de març, per a que es retire el nom del col·legis Vicente Mortes i Villar Palasí. I ells, com a resposta reincident, han tornat a fer una exaltació de les bondats dels ministres franquistes”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “només falta que l’equip de govern decidisca ara posar-li a Francisco Franco un carrer perquè va fer molts embassaments, ja que al plenari es dedicaren a dir que Mortes havia fet el Polígon de Font del Gerro i Villar Palasí la Llei d’Educació”.

“Des de Compromís considerem que són arguments poc consistents perquè els dos van ser ministres d'un règim dictatorial constituït a partir d'un colp d'estat, i, a més, el PP està botant-se sense contemplació l’article 15 de la Llei de Memòria Històrica, ja que diu  que ‘"Les administracions públiques, en l'exercici de les seues competències, prendran les mesures oportunes per a retirar escuts, insígnies, plaques i altres objectes o mencions commemoratives d'exaltació personal o col·lectiva, de la revolta militar de la Guerra Civil i de la repressió de la Dictadura’”.

“Estem en total desacord amb la pervivència de restes del franquisme al nostre poble, de denominacions d’avingudes i escoles publiques en honor a ministres de Franco, com per exemple Vicente Mortes Alfonso (ministre de la Vivenda entre 1969 i 1973) i Vilar Palasí (ministre franquista d’Educació de 1968 a 1973). I per aquesta raó plantejàvem la moció en el ple de març, ja que en compliment de la norma abans referida, i de la potestat que té el mateix Ajuntament, s'ha de procedir a eliminar del terme municipal tot allò que faça referència a la dictadura franquista en qualsevol de les seues manifestacions”, explica el regidor Ramón.

“Així, a la història del nostre poble trobem altres personatges, oblidats durant molts anys i que des de Compromís pensem mereixen un reconeiximent, com són les mestres de les escoles públiques en l’època de la República, per exemple Josefina Castelló Sanchis, directora del Col·legi María Blasco (actual Santa Teresa 1934-1939) caracteritzat per la implantació de metodologies d’educació novedoses i avançades per a l’època, posant especial énfasi en la cultura, arribant fins i tot a posar en marxa un diari infantil. I Carlos Fabra Martín, sergent que va impedir que tinguera èxit el colp d’estat militar als aquarteraments de Paterna, decisiva per evitar la rebelió militar franquista a València”.

“Des de Compromís seguirem insistint en el fet que Paterna complisca la Llei de Memòria Històrica amb rigor, i que no es faça cap demagògia com la que mostraren els regidors del PP en l’últim ple ordinari”, conclou el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.

Retall: LEVANTE-EMV (31 març)

Publicacions digitals: