Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 12 de febrer del 2008

Compromís denuncia que Agustí adjudica un local municipal a la Generalitat sense comptar amb els veïns

Compromís per Paterna (EU-BLOC-VERDS) ha estat esperant per veure si l’alcalde informava a la Junta de Barri sobre l’ús que finalment donaria l’Ajuntament al local de Villa Amarga, un xalet antic llogat per l’Ajuntament on s’ubicava anteriorment el consultori mèdic. La Junta de Barri va proposar diversos usos per al local, entre els quals hi havia el d’instal·lar una ludoteca, i també per a local de reunions de diversos col·lectius del barri.
El compromís de l’Ajuntament era que l’adjudicació de locals es faría per consens en una reunió conjunta abans de qualsevol decisió. Així ho ha reclamat la Junta de Barri a Agustí i a altres membres de l’equip de govern des del mes de setembre, però l’Ajuntament ha optat per cedir, de forma unilateral, el local per a oficines i seu de la brigada del Parc Natural del Túria, un organisme autonòmic, la seu del qual pagarà l’Ajuntament, i no ha informat els veïns, a pesar de les sol·licituds en aquest sentit per part de la Junta de Barri.
Per a Compromís per Paterna aquest fet és denunciable per dos motius: primer pel que significa de no complir un acord que els regidors de l’equip de govern havien pres amb la Junta de Barri, i segon, perquè la informació de qüestions importants que afecten la ciutadania, com és la dotació d’espais per a ús comunitari, com en aquest cas, és una part de la democràcia participativa que l’equip municipal ha menyspreat. Per això ens sembla molt greu este tema: tant perquè s’està adjudicant un local a un organisme autonòmic i es paga amb diners municipal, com també perquè s’esquiva i es dóna l’esquena als veïns després de prendre un compromís amb ells.
Compromís per Paterna insta a l’equip municipal del PP a rectificar i a complir els acords que ha pres amb la ciutadania. Segons la regidora de Compromís, Cristina Domingo, "Això és un exemple de falta de transparència en la gestió contrària a la participació ciutadana i no entenem que, davant la greu situació econòmica denunciada pel PP, paguen el lloguer d’un local per a un altra administració".
8 febrer 2008