Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 13 de febrer del 2008

Compromís per Paterna denúncia que FGV continue incomplint els acords adquirits amb la ciutadania respecte a l'augment de la freqüència de la Línia 1





La regidora de Compromís per Paterna, Cristina Domingo, ha denunciat este matí que FGV està incomplint els acords adquirits amb la ciutadania en relació amb l'augment de la freqüència del metro de la Línia 1. La representant de Compromís ha realitzat estes declaracions després d'assistir ahir a la vesprada a la reunió que el Cap de Manteniment de la Línia 1 va mantindre amb membres de la junta de barri, veïns de la Canyada i diferents representants de la corporació municipal. Durant esta trobada, el responsable de FGV va assegurar que perquè l'augment de les freqüències siga possible, només fa falta adquirir nous combois.
Davant de les queixes i reivindicacions exposades per la ciutadania, el representant de FGV es va defendre fent insistència en els "aspectes positius" que ja ha posat en marxa FGV. Concretament, es va referir a la millora de la seguretat dels passos a nivell. En este sentit, des del grup municipal, Domingo ha valorat este aspecte com un tema que no s'ha d'aplaudir perquè és absolutament necessari. No obstant això, respecte a l'augment de la freqüència –el problema que més preocupa als usuaris– el representant de FGV no va aportar res. De fet, segons ha constatat la regidora de Compromís "l'única cosa que va dir és que l'augment de freqüència es començaria a notar a partir de 2010 però no tenia cap tipus d'informació respecte als compromisos de la gerència de FGV amb la ciutadania".
Domingo ha recordat que tant el director general de Transports com la gerent de l'entitat s'havien compromés en les diferents reunions mantingudes amb els veïns des de 2006 que l'augment de la freqüència començaria a notar-se en 2008, data a partir de la que FGV tenia previst adquirir nous combois (a més dels que han servit per a reposar els combois antics).
A més, en la reunió es van oferir algunes dades sobre la quantitat d'usuaris del metro, que han augmentat de forma ininterrompuda des de fa huit anys: un 5% anual, especialment en la Línia 1. Si el servei de metro millorara, el número d'usuaris continuaria augmentant i repercutiria en un descens dels desplaçaments particulars i els seus agents contaminants, els cotxes. Per tot açò, la regidora ha expressat la seua indignació i ha manifestat que "sí el Govern Valencià mostra tanta preocupació pel canvi climàtic hauria de donar prioritat a potenciar el transport públic col·lectiu i no a retallar estes inversions per a després desenvolupar altres com la Fórmula 1".
Per la seua banda, el primer edil, Lorenzo Agustí, va afirmar que s'estan realitzant millores en la línia perquè es reduïsquen les possibles esperes durant el trajecte, encara que des de Compromís, Domingo ha volgut incidir que "ara la prioritat és augmentar la freqüència" i l'ha instat a "no tirar balons fora" i a traslladar a FGV l'exigència dels veïns. A més, Domingo ha assegurat que "des de Compromís recolzarem a la ciutadania en qualsevol tipus de mobilització per a aconseguir este objectiu".