Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 27 de febrer del 2008

El Partit Popular permet que s'apliquen diferents tarifes d'aigua en el terme municipal i discrimina a uns barris enfront d'altres




La Canyada paga més del doble de la tarifa i els veïns de Terramelar un terç més que els del centre de Paterna
Compromís per Paterna ha criticat este matí la permisivitat i falta de responsabilitat del govern del PP de Paterna al consentir que la ciutadania de determinats barris del municipi pague més que altres de la tarifa de l'aigua. La portaveu del grup municipal, Loles Ripoll, ha lamentat que l'alcalde no obligue a Aigües de València a disminuir esta tarifa que suposa una distribució desigual del pagament de l'aigua i resulta clarament discriminatòria. L'entitat Aigües de València proveïx als barris de la Canyada, Terramelar, el parc Tecnològic i els polígons de la Font del Gerro i Ademuz; mentre que Aigës de Paterna presta servici al nucli urbà.
Només per citar un exemple, els residents de la Canyada estan pagant actualment quasi el doble que els veïns del centre de Paterna –per a un comptador de 20 mm la tarifa a Paterna és de 8,52 euros, mentres que en la Canyada es pagaran 18,08 euros i en Terramelar 12,97 euros–.
Per tot açò, tant la portaveu de Compromís per Paterna com la regidora de la coalició, Cristina Domingo, han coincidit a subratllar la falta de coherència dels populars en la gestió de la política de l'aigua, que han qualificat de "anàrquica" i "desastrosa". En este sentit, des de Compromís han denunciat l'ocultisme que ha demostrat el govern al ometre l'augment de més d'un 20% en les tarifes de l'empresa Aigües de València, i han destacat al contrari la congelació dels preus d'Aigües de Paterna, que pot propiciar que esta seguisca ofegant-se econòmicament.
Per a les regidores de Compromís per Paterna la solució a esta gestió caòtica passa per dur a terme un estudi exhaustiu de la situació dels diferents proveïdors i tractar d'aconseguir que l'empresa mixta Aigües de Paterna siga l'única proveïdora, i d'esta manera unificar les tarifes en el terme municipal.