Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 25 de març del 2008

Compromís per Paterna denuncia l’estat d’abandó de l’espai cultural Coves del Batà


La portaveu de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, ha denunciat aquest matí l’estat d’abandó de l’espai cultural de les Coves del Batà de Paterna, un punt d’encontre artístic i cultural que es troba a hores d’ara en condicions deplorables. Com es pot comprovar a les imatges adjuntes la humitat ha fet estalls als muros de la cova perquè la pintura que es va aplicar ja fa temps és de tipus plàstica. Aquest material es deteriora amb el temps i amb les condicions ambientals, ja que no permet que la roca transpire. Aixó provoca que la humitat augmente i faça saltar la pintura.
Segons ha constatat la regidora del grup municipal, Loles Ripoll, "no es la primera vegada que es denuncia l’estat d’abandó de les Coves del Batà i el govern municipal del PP encara no ha donat una solució". Per aquest motiu, Ripoll ha volgut presentar als responsables municipals una alternativa senzilla a fi que es prenguen mesures tan promte siga possible.
"Hi ha pintures ecológiques transpirables amb propietats semblants a la cal tradicional –que és la que ha estat utilitzada habitualment a les coves-, que afavoreixen la transpiració de la roca i permeten una conservació adeqüada", ha aconsellat Ripoll. No obstant aixó, la portaveu ha declarat que fa falta anar més enllà i implantar-hi a més antihumidificadors per extraure la humitat excessiva asegurar una correcta conservació. D’aquest manera les obres que s’exposen a les coves no es degradaran a causa de l’humitat, i els veïns i veines no tindran que embrutar-se amb els restes de pintura per gaudir de les exposicions, tal com ha denunciat en més d’una ocasió la ciutadania.
"La conservació del nostre patrimoni municipal és de vital importància per la nostra localitat. La ciutadania es mereix uns dirigents responsables amb el patrimoni propi, amb els nostres arrels i amb el patrimoni cultural del nostre poble per què totes i tots puguem gaudir-lo i per garantir una vida cultural i artística sana al nostre municipi", ha manifestat la regidora. L’estat d’abandó de les Coves del Batà i d’altres espais del poble demostren el desinterés del Partit Popular de Paterna per la nostra cultura.